Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 2040 lidí

Celkem návštěvníků
14792374

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Gismoo
29.11. 2003
Zprávy o promítání Návratu Krále Spolku režisérů - jedny z prvních recenzí na finální film tak jak půjde do kin; Technická specifikace Návratu Krále - přesná délka filmu a další informace pro kina a promítačeVerze pro tisk
Zpráva o promítání Návratu Krále Spolku režisérů!

V těchto dnech jsem rád za mnoho věcí. Ale co si opravdu zaslouží mé vřelé díky, je včerejší odpoledne, které jsem strávil v kině DGA v Holywoodu s Návratem Krále. Po zklamání z Matrixů 2 a 3 (nemluvě o SW) a všech nadějích vkládaných do závěru této trilogie, jsem se po zhasnutí světel naklonil ke své manželce a řekl: „Jsem tak nervózní, že se asi pozvracím.“ Díkybohu zůstal krocan, omáčka i bramborová kaše pěkně dole v žaludku – ROTK naplnil má očekávání.

Úvod filmu je od posledních dvou opravdu odlišný, ale rozhodně není o nic horší. Jde o původ Gluma/Sméagola a uvidíme živého Andyho Serkise. Prosím, dejte tomuhle chlápkovi zvláštního Oscara! Ian McKellen je opět úžasný, a i když si myslím, že nejlepší byl ve FOTRovi, i za tento film by si zasloužil pomník. Smíšek i Pipin konečně ve svých rolích září (dokonce i když mi pasáže se Stromovousem v knize přišly nudné), ale každý jiným směrem. Bitva o Minas Tirith je středobodem filmu – vlastně se odehrává asi po třetinu celého filmu – nejlepší okamžik byl podle mě Legolas, jak jednou rukou zabil Olifanta. Ve skutečnosti je tahle bitva tak úžasně dynamická, že Helmův žleb bude vypadat jako nuda. Není nutné, aby fanoušci před ROTK viděli rozšířené Dvě věže, i když vymazaná scéna s Boromirem, Faramirem a Denethorem osvětluje jednu z hlavních linií filmu. Odula je skvělá, úžasně renderovaná a ti, kteří mají arachnofobii se asi podělají strachy. Skvělý je příběh Éowyn (vůbec jsou ženy v těchhle filmech úžasné – Arwen i Galadriel). Myslím, že mé nejoblíbenějšími momenty přišly, když se Frodo a Sam přiblížili k Hoře Osudu a pak nastaly potíže se splněním jejich úkolu.

Nejdůležitější je konec devítihodinové cesty filmem, který je opravdu úžasný, a srdcervoucí. Je to hloupé, ale cítil jsem se stejně, když jsem dočetl knihu – ztratil jsem Froda a Sama a zbytek postav blízkých mému srdci.

Jediná výtka k filmu se týká chybějícího závěru příběhu Sarumana. Konec konců, je to hlavní záporák prvních dvou filmů a ukáže se jen na pár sekund. Je to kix, který snad bude napraven v rozšířené verzi, ale stejně si myslím, že vymazání této scény je chyba. No, uvidíme za rok v listopadu. Když jsem odcházel z kina, slyšel jsem, jak si někteří lidé stěžují, že to byl film s šesti konci. Já si myslím, že všech šest je úžasných. Strávil jsem devět hodin se všemi postavami – a tak jsem chtěl vidět krásné završení. Dostatečně by mě uspokojilo, kdyby Jackson natočil deset minut Vymetení Kraje.

Ale nemůžu si jen stěžovat, z Tolkienova neuvěřitelně detailního díla vytvořil Jackson věrnou a fascinující filmovou verzi, která je podle mne první opravdu kvalitní trilogií. Zbytek svého života strávím neustálými návštěvami ve Středozemi. Peteru Jacksonovi vzdávám hold.

- Jerry Aldini

Zpráva o promítání ROTK!

Žiji v LA a pracuju u filmu, takže jsem se dostal na včerejší první promítání ROTK členům Akademie. Bylo díkuvzdání, a i tak byl celý sál zaplněn – myslím, že to svědčí o nadšení spousty filmařů pro LOTRa! Nejvíc mě dostalo, jak moc ROTK tvoří třetí částí obrovského eposu. Všechno se řeší a vrcholí. Nemůžu ani spočítat akční scény plné napětí. A dokonce, víc než v jiných filmech, je ROTK zaměřen i na lidské emoce.

LOTR filmy mají méně společného s fantaziemi jako jsou STAR WARS, než s klasickými eposy jako jsou LAWRENCE Z ARÁBIE nebo SPARTAKUS. Takže v souvislosti s tradicemi je ROTK Válečným filmem ze staré školy. Jsou tam úžasné bitvy, ale také strach v očích anonymního vojáka, a naši hrdinové jen těžko překonávají strach z toho, co musí udělat – a to z nich právě dělá hrdiny. Naštěstí ROTK neoslavuje válku, ale spíš důvody obětování, a obrací vás tak na ještě lepší cestu životem.

Ale všichni fanoušci LOTRa budou při odcházení z kina říkat: „Brečel jsem!“ Nedávejte si rande na tomhle filmu, pokud nechcete, aby vás vaše drahá polovička viděla brečet. Každopádně si vemte kapesníky. Pokud ty postavy milujete, budete brečet. Asi devětkrát. Brečet žalem. Brečet štěstím. Brečet šťastným žalem. Chápete?

Legolas dělá nezapomenutelné kousky v boji s Olifantem (chcete-li, tak Mumakem). Sam je ta nejodvážnější postava ze všech filmů všech dob. Jenom za scénu, kde Pipin zpívá Denethorovi, zatímco Faramir jede na sebevražednou misi, by měli Petera Jacksona nominovat na Oscara. Éowyn je drsná jako hrdinka akčních filmů. A opravdu NECHTĚJTE vidět, co prochází branou Minas Tirith po jejím proražení. Musím ale říct, že tenhle film bude asi ze všech nejvíc doplněn na DVD. Zejména scény se Sarumanem budou fanouškům chybět. Ale osudy některých dalších postav vypadají definitivně zkráceny. (pozn. Gismoo: Řekl bych, že to bude Faramir s Éowyn, bohužel.)

Aragorn musí udělat velké věci, ale neuvidíme některé části jeho cesty. Žádné Domy uzdravování – v knize úžasná chvíle, kde prokáže svou Královskou příslušnost neválečným způsobem, a kde vidíme, že lidé vyloženě CHTĚJÍ Krále. To stejné s Denethorem – Nepoznáme, že je dobrý a vznešený muž, který se zatratil. I Arwen vypadá jako někdo víc, než v knize – dáreček pro vítězného Krále. Konec konců i cesta Sama a Froda, jakkoliv je středobodem příběhu, je zrychlená. Jackson se zřejmě snažil zdůraznit, jak je bitva o Minas Tirith propojena s Frodovým příběhem. To byla asi správná volba, zvlášť kvůli publiku, které nikdy nečetlo knihu.

Závěrem můžu říct jen to, že je to obrovský epos, který dokonce ani tři DLOUHÉ filmy nemohou zcela obsáhnout. A Peter Jackson & Ostatní odvedl skvělou práci na jeho vyvrcholení a VELMI dobrém konci. Posledních pár scén z filmu je skvěle natočeno. Je tu velmi jemná scéna po návratu hobitů do Kraje, skoro bez dialogů. Všechno se odehrává ve výrazu jejich obličejů. Jsou to výborní herci! A potom už jsou jenom Šedé přístavy. (na to jsou ty kapesníky)

- Uruk-Hi

 

Technická specifikace Návratu Krále:
CELKOVÁ STOPÁŽ: 3 hodiny 20 minut 49 sekund
CELKEM KOTOUČŮ S FILMEM: 10

STOPÁŽ JEDNOTLIVÝCH KOTOUČŮ:

  1. 1764+10
  2. 1887+11
  3. 1869+01
  4. 1966+07
  5. 1961+10
  6. 1839+03
  7. 1903+11
  8. 1170+08
  9. 1743+05
  10. 1967+06
CELKOVÁ STOPÁŽ: 18073+08
ZVUKOVÝ FORMÁT: SR, Surround EX, SDDS, DTS
FORMÁT OBRAZU: 1:2,40

Vemte v úvahu, že v některých zemích je nutná přestávka. Podle režiséra je na ní vhodná doba mezi kotouči číslo 4 a 5. Na konci čtvrtého říká Théoden Éowyn "Už žádná beznaděj" a na začátku pátého je vstup na Stezky Mrtvých.

Přečteno celkem 14696x, verze pro tisk

Další článek - Co pravděpodobně způsobuje problémy na DVD Dvě věže?; Ukázka z Návratu krále - Stezky mrtvých; Bude třetí Pán prstenů nejlepší? - premiéra ve Wellingtonu; Koho si zahrál Peter Jackson v Návratu krále?

Předchozí článek - Otázky a odpovědi k Návratu krále - druhá část

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Weliemomb, poidáno 13.01.2024 13:27:35
<a href=https://cialiss.skin>cialis reviews</a> 84 Furthermore, metformin was associated with modest weight loss 3 difference between metformin and placebo arms at 6 months
Eva, poidáno 5.12. 2003 16:49:11
NABÍZÍM PRODLOUŽENÉ VERZE SPOLELEČENSTVA I DVOU VĚŽÍ, MOŽNO I S BONUSY, NA VHS! FANTASTICKÁ NABÍDKA! NEVÁHEJTE A PIŠTE NA BEZVAVECI@CENTRUM.CZ
Míšánek, poidáno 4.12. 2003 7:25:26
Říkejte si co chcete, ale mně se Piráti líbili moc. Uznávám, žádnej klubovej film to není, ale má to vtip i všechno ostatní a v té záplavě kravin, co nám naši distributoři každej tejden valí do kin je to umělecký dílo. Howk!
Gismoo, poidáno 3.12. 2003 19:38:33
k těm pirátům: šel sem na někvůli masivní reklamě a kvůli deppovi :)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 3.12. 2003 10:00:08
promitac: prekladal to Gismoo a ja kontroloval, fakt maji v tech dokumentaci 1:2,40 a pokud to neopravi, nebudu ani ja :)
promitac, poidáno 2.12. 2003 21:03:22
to Gismoo: v praxi jsem se s nim dosud nesetkala - to ovsem nepopira, ze by neexistoval (i kdyz mi pod rukama projde opravdu hodne filmu). Jen me nenapada jaky by mel vyznam. V pomeru komprese obrazu jen velmi nepatrny rozdil.
to Belcaren: no jak myslis. Stejne si vsichni budou myslet (tedy co tomu rozumi) ze ty ses upsal:)

Gismoo, poidáno 2.12. 2003 19:58:33
2:40 existuje, někdě sem o tom čet už dřív :)
saschia, poidáno 2.12. 2003 15:59:30
Bellatrix> Ano, v Amerike je vsetko vacsie, takze aj pomer 1:2.7 je vacsi... Cize 1:3 ;-) Aj najvacsieho trpaslika maju tam... Hoci teraz nma napada, John Rhys-Davies je tusim anglican, co? Tak potom maju najvacsieho trpaslika anglicania...
Bellatrix, poidáno 2.12. 2003 15:46:59
třeba používá New Line, když je americká, jiné měrné jednotky :o)))
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 2.12. 2003 15:27:55
promitac: ne, New Line by to mela opravit ve svych informacich :-)
promitac, poidáno 2.12. 2003 13:40:16
to Belcaren: no to predpokladam, vzhledem k tomu, ze i ty predchozi filmy byli 1:2,37, ale asi bys to mel opravit v tech udajich:)
Hand, poidáno 2.12. 2003 10:54:28
Na kinoverzi DVD TTT je upoutávka na Návrat Krále. A na rozšířené DVD TTT je Glum přebírající cenu MTV, jak již bylo řečeno.Mám pocit,že je to na prvním disku úplně dole "new scene" + šipka doleva.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 2.12. 2003 9:43:57
promitac: jop, deset kotoucu je potvrzeno. A temer jiste jde o sirokouhly format o kterem pises :)
promitac, poidáno 2.12. 2003 2:10:24
Mimochodem o formatu 1:2,40 slysim (ctu) poprve v zivote. Existuje vsak format 1:2,37 tzv. cinemascope - neboli sirokouhly.
promitac, poidáno 2.12. 2003 2:00:49
10 kotouců??!!! To si delaj prdel to nad tim previjakem stravim celej den a to urcite budeme mit vice nez jednu kopii. Jestli to bude jako loni tak si jdu hodit masli. A to meli 2 veze kotoucu jen devet a co nam tam vyvadeli za psi kusy. Nenavidim pana prstenu (teda jen kdyz ho musim promitat)
Gandalf, poidáno 1.12. 2003 23:57:26
ad skryte bonusy:Tak neviem.Mam extended TTT a ziadne skryte bonusy som zatial nenasiel.Tam kde bola vlani "Elrondova rada" teraz ziadnu podobnu ikonu nevidim (pozeral som oba disky s filmom).Pocul som tiez ze na povodnej DVD verzii Dvoch vezi bola aj nejaka 10 min ukazka na Navrat Krala.Je take daco aj v extended verzii alebo nie resp.je na tom nieco pravdy?
beruthiel, poidáno 1.12. 2003 20:30:29
a můžeš mi prosímtě vysvětlit, proč když máš averzi vůči oboum, téměř hlavním představitelům, proč si na to chodil?
Gismoo, poidáno 1.12. 2003 18:23:36
no mě taky pobavil :)
tak debilním ksichtům K.Knightley a O.Blůmy se musí zasmát snad každej :)
a kromě deppa excelovala taky ta opička :)

LeeLoo, poidáno 1.12. 2003 14:32:49
Teď to přišlo, huráááááááá :o))) Beru si půl dne volna :o)))
pip, poidáno 1.12. 2003 14:15:29
Tak zase nic, jestli to přijde do vánoc tak budu rád.
LeeLoo, poidáno 1.12. 2003 12:54:26
Mě mají poslat do práce DPDéčkem, ale snad to dorazí...nu což, čekali jsme o týden dýl, tak už to nějaký ten den vydržím....
Bellatrix, poidáno 1.12. 2003 12:52:33
Míšánek: jsou, je tam Glum přebírající cenu MTV, nebo něco takovýho. Na stejném místě, jako byla loni "Elrondova Rada".
Míšánek, poidáno 1.12. 2003 12:08:48
Nevíte někdo, jestli a kde jsou na extend TT nějaký zkrytý videa jako na Společenstvu?
Bellatrix, poidáno 1.12. 2003 11:47:35
LeeLoo: já taky nic, ale je fakt, že jsem v práci a mají mi přijít domů. Takže buď už tam jsou (někdo z rodiny je převzal), nebo můžu mít lísteček v kastlíku. Nebo houby :o)
beruthiel, poidáno 1.12. 2003 11:23:30
no mám už dva dny, sice jsem si pro ně musela dojít osobně a popravdě, a to nerada přiznávám, jsem za ně dala o 230 korun víc, než bych teoreticky musela. ale mám je :). a připadám si jako šťastný člověk :)
LeeLoo, poidáno 1.12. 2003 11:10:21
beruthiel - nechtěj mi tvrdit, že máš už rozšířené TTT, já tu sedím jako trubka a ani ťuk...sakra...
POPIK, poidáno 1.12. 2003 9:13:59
No ja sem si objednal ten s tim DVD. Je tam 6ti minutovej megatrailer a nakej dokument myslim.
Bellatrix, poidáno 1.12. 2003 8:16:23
Belcarnen: To je mi jasné :o), ale už dlouho jsem nekupoval v Bontonlandu nic pod 500,-, takže teď to potěšilo.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 30.11. 2003 20:41:34
Bellatrix: dvacetiprocentni "sleva" v Bontonlandu je stale o stovku vic nez na netu. Snad uz brzy sem dam link na objednani asi za 450 za CD, nebo tak nejak.
beruthiel, poidáno 30.11. 2003 20:34:48
no, jak je mám ráda, tak piráty a lotra bych vůbec nesrovnávala, to je úplně jiná liga
Bellatrix, poidáno 30.11. 2003 19:03:12
POPIK - od pátku ho prodávají v Praze v Bontonlandu :o) Dokonce s dvacetiprocentní slevou.
pip, poidáno 30.11. 2003 18:47:28
To já si nemyslím, že by piráti z keribiku byli sra*ka, jako film je to docela dobrý a zábavný, ale proti PP je to nic. Druhej den už z toho nemáte skoro žádný dojmy, zato z pána prstenů se člověk ještě dloho spamatovává. :O)
Garrett, poidáno 30.11. 2003 16:58:15
pirati z karibiku jsou skvely uz jenom diky vykonu JD...a ani nas oblibeny Legolas nepodal spatny vykon...jinak,tesim se jak malej...19 prosince mam listek na Navrat Krale (zahranicni pobyty maji svoje vyhody :))
POPIK, poidáno 30.11. 2003 16:56:10
NA www.vltava.cz je moznost objednat si SOUNDTRACK K NAVRATU KRALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beruthiel, poidáno 30.11. 2003 16:51:30
master and commander, no, těším se na billyho boyda :) ikdyž se asi jen mihne. mimochodem, četli jste recenzi v cinemě? "megalomanský hobit napoleon..." :)
Bellatrix, poidáno 30.11. 2003 16:48:38
Já jsem zase slyšela, že Piráti jsou hrozně vtipný film - sice s průměrným příběhem, ale zase nadprůměrným Deppem a humorem. Tak nevím...
beruthiel, poidáno 30.11. 2003 16:47:19
no, nemám v úmyslu se snikým hádat, ale mě ten film potěšil a pobavil, jak už dlouho žádný jiný, ačkoliv, musím přiznat, že hlavný podíl na tom má depp. a zjevně nejsem sama, na imdb i na rottenomatoes má velmi dobré hodnocení.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 30.11. 2003 16:33:39
Beruthiel: no piráti jsou fakt otřesný film :-) Jediná dobrá věc tam je skutečně fantastický Johnny Depp. No a pak ještě výborná hudba. Ale to je vše :-)
Už se docela těším na Master and the Commander, to by mohla být jinčí podívaná :-)

beruthiel, poidáno 30.11. 2003 16:26:21
jak myslíš
Gismoo, poidáno 30.11. 2003 16:21:51
piráti z karibiku je sra*ka na druhou :)
jediný co je na tom dobrý je "miláššek" Depp
ne nejsem teplej, jenom je to príma herec

beruthiel, poidáno 30.11. 2003 15:42:22
cože? tam se bude promítat? kdy? jak, kde? jsou ještě volná místa? vlastně co blbnu vždy´t se můžu podívat...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 30.11. 2003 15:17:07
Beruthiel: nebo komu stačí páteční projekce s hromadou dalších fandů místo půlnoční premiéry může přijet na TolkienCon :-)
beruthiel, poidáno 30.11. 2003 14:21:16
to amaranta: jak nemusel do prahy? jako speciálě pro lístky? jasně, můžeš si je zamluvit n inernetu, nebo telefonicky, tak to alespoň funguje normálně...jak to bude u filmu o který je takový zájem nevím
Amaranta, poidáno 30.11. 2003 14:12:54
Nepřečtu si ten článek... Nechám se překvapit... Nepřečtu si ten článek... No nic. Existuje nějaká možnost sehnat lístky na premiéru, aniž by člověk musel do Prahy?
beruthiel, poidáno 29.11. 2003 21:06:53
to spíš piráti z karibiku, nebo další x-meni, ale to stejně není ono
beruthiel, poidáno 29.11. 2003 21:03:36
hm, těhle filmů se spíš bojím, než že bych je nadšeně očekávala :)
Gismoo, poidáno 29.11. 2003 20:56:20
2 Beruthiel: můžeš se upnout na zmiňovaného Indiána Jonáše, popřípadě na Hvězdné pálky: Epizoda 3-Vzestup Žida, pardon Sitha ;)
btw:myslim, že zvláště druhý jmenovaný bude zajímavý, jak to Lucas poskládá dohromady
www.cswu.cz

Bellatrix, poidáno 29.11. 2003 19:36:05
Sírwen: neboj, bude!

Beruthiel: asi tak... budu v kině brečet jak malej harant nejen proto, že to bude doják, ale taky kvůli tomu, že už je konec. Uáááaaaaa! :o)

beruthiel, poidáno 29.11. 2003 19:31:21
no, právě jsem dokoulala rozšířenou verzi ttt, a nemůžu se dočkat pokračování..vlastně ne, bude mi líto až to uvidím, protože z mého života zmizí to nadšené očekávání doprovázející konec každého dílu a nevím o žádném jiném filmu, který by ho mohl nahradit
Eowynn, poidáno 29.11. 2003 18:54:23
Lidičky proč sem ty recenze píšete, já nemám sílu je nečíst jenže pak se těším ještě víc...Asi si pomalu začnu odškrtávat dny...jak malej harant...
Bellatrix, poidáno 29.11. 2003 16:22:38
pip: určitě se ještě neprodávají. U 1. to bylo 20.12., u Věží až začátkem ledna. Ale až budou, tak normálně na pokladně v těch multikinech, kde půlnoční premiéru budou dávat (asi Village, určitě Palace Cinemas..)
pip, poidáno 29.11. 2003 16:17:57
Taky souhlas, nevíte kde se daj sehnat lístky na premieru. Já nejsem z Prahy, tak jesli nevýte na jaké internetové stránce.
Aman, poidáno 29.11. 2003 16:00:52
Naprostý souhlas. Těch 48 dní bude k nevydržení.
Samotný Johny Tolkien, poidáno 29.11. 2003 15:34:18
Sice teď slyším nelibé zprávy o vynechání Sarumana a Domů uzdravování a pár dalších detailů příběhu, ale stejně to nemůže změnit mé přesvědčení, že ROTK bude nejlepší film na světě(taky s tímhle pocitem na něj půjdu do kina) a LOTR nejlepší trilogie všech dob! Kam se hrabou Star Wars, Matrix, Indiana Jones a další.
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!