Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 949 lidí

Celkem návštěvníků
14685033

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
17.5. 2005
Koncert hudby nejen z Pána prstenů; 1.6.2005 doplněnou o malou `recenzi` na koncertVerze pro tisk

Koncert filmové hudby - malá "recenze"

Tak máme po koncertě a možnosti slyšet několik skladeb z Pána prstenů a především Star Wars na živém koncertu. Musím říct, že šlo o velice příjemný zážitek. Sál Martinů o kapacitě 200 sedících lidí doslova praskal ve švech a už prakticky nebylo ani kde stát. Doufám, že příště se podaří sehnat ještě větší prostory. Na Rudolfinum to zatím není, ale nějakých 400 míst by bylo rozumné minimum... pro začátek. Orchestr pod vedením Jiřího Korynty předvedl obdivuhodný výkon. Na těleso, které spolu hraje zhruba půl roku, je to skoro neuvěřitelné. A touha mistra dirigenty pošoupnout všechny někam dál je očividná.

Jako fanoušek Pána prstenů jsem si úvod koncertu, který byl právě ve znamení hudby z této trilogie, rozhodně užil. Oproti Star Wars v druhé polovině je technické provedení Shoreových skladeb o řád horší a je jasně vidět, že není tolik secvičeno jako díla od Williamse. Aranžmá částí ze Dvou věží mi přijde dost mimo, v tichých a takových "jemných" pasážích orchestr dost ujížděl, bubínek v pozadí byl zbytečně hlasitý... ale čert to vem :-) Pokud mohu radu... tu slečnu na prvních houslích si dobře hlídejte, je fantastická! Obecně smyčce jsou velmi dobré. Kontrabasy skvělé. Při úvodních vteřinách koncertu mi naskočila husí kůže a "byl jsem doma", moc pěkné. Vůbec celé Společenstvo je asi nejlépe sehrané z celé části. Doufám, že se orchestr bude nácviku Pána prstenů v budoucnu dále věnovat a poslechnu si je ještě jednou.

Před sérií hudby od Johna Williamse následovala hudební vložka hosta Bohuše Matuše. Orchestr na pozadí hral moc pěkně, Bohuš Matuš "odzpíval" dvě záležitost a v podstatě působil jako taková výplň ve stylu "předtím to bylo fajn a cokoliv po tomhle bude rozhodně skvělé" :-) Takže jeho účast prostě moc nechápu a byla dle mého názoru zbytečná. Klidně bych si místo toho dal dvě nějaké kratší klasické skladby, třeba ani ne filmové.

No a to už se dostáváme k hudbě Williamsově. Jestli si člověk v prvních částech mohl říkat "jsou to z velké části ještě skoro děti" a "hrají spolu jen pár měsíců", tak v druhé části to neplatilo. Orchestr zde předvědl skutečně špičkový profesionální výkon. Očekával jsem, že Williamsova část (hrána a cvičena určitě déle, dirigent fanoušek...) bude výrazně lepší, ale ten kvalitativní skok byl obrovský. Highlights z Jurassic Parku jsou pro mne, pokud pominu Imperial March, o kterém bude řeč pozdějí, bezesporu vrcholem večera. Až bude orchestr hrát příště, tohle bych rozhodně nevynechával! Po ještěrkách následovala krátká varianta znělky Star Wars a několik útržků z Epizody I. Poměrně hodně fajn. A pak už hlavní titulky znovu, ale tentokrát v plné síle a kompletní. A nezastavitelný potlesk sálu na jejich konci, ač se jej dirigent snažil hrozně roztomile uklidnit a dohrát více skladeb v celku :-) Nepodařilo se. Leia's Theme je moc pěkné a sál se dostával do stále větší euforie. Kterou, dle očekávání, finálně rozdmýchal imperiální pochod. Orchestr se do toho opřel a v ten moment určitě nebyl v sále nikdo, kdo by o jejich schopnostech pochyboval. Jestli bude Williams něčím nesmrtelný, tak tímhle pochodem. A pokud si budete broukat něco po cestě z koncertu domů, tak.. ale to bych se opakoval. Nádhera! Po pochodu následovalo Yodovo téma a závěrečné fanfáry trůního sálu z Epizody IV. Obrovský potlesk a přídavek ve formě hudby, kterou jsem nedokázal přesně zařadit, ale každopádně byla skvělá (podle všeho šlo o Badeltovu hudbu k Pirátům z Karibiku). Další obrovský potlesk. A na úplný závěr znovu imperiální pochod, tentokrát s přídavkem na jedné straně očividné únavy orchestru, ale na druhé adrenalinu v jejich krvi. Bylo to hodně "živé", procítěné a jsem si skoro jist, že v tenhle moment hrál orchestr pro svého "Lorda Vadera" s taktovkou :-)

Děkuji za moc příjemný hudební zážitek. May the force be with you... May it be a light for you in dark places, when all other lights go out ;-)



Koncert hudby nejen z Pána prstenů
Asi každý fanoušek filmové trilogie po shlédnutí bonusů k rozšířené verzi filmu zalitoval, že Česká republika není mezi místky, kde bude koncertovat Howard Shore se svojí Lord of The Rings Symphony. Malou náplastí na tuto nespravedlnost se může stát Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty. Jedná se sice o jeden z prvních koncertů, ale podle všeho se tomuhle tělesu začíná dařit. Na stránkách http://www.pfo.kvalitne.cz najdete krom fotografií i hudební ukázky. V případě Pána prstenů jde spíše o zkoušky, ale najdete tam i záznam z živého koncertu jiných skladeb. A musím říct, že to zní zatraceně dobře!

Dirigent Jiří Korynta sám hraje na několik hudebních nástrojů. Již od tří let hrál na housle. Učil se též hře na flétnu, trubku, violu a další nástroje. Po ukončení 9. třídy byl dokonce zapsán do Guinessovy knihy rekordů jako hráč na nejvíce hudebních nástrojů (33). Studoval mimo jiné jak na Ježkově, tak i na Státní konzervatoři. Spolupracoval s řadou významných orchestrů jak u nás, tak i v zahraničí. Za zmínku stojí například Česká filharmonie, Plzeňská filharmonie, Virtuosi di Praga, Český symfonický orchestr, Pražský studentský orchestr, ale třeba i legendární Londýnský symfonický orchestr. Kromě toho hrál na celoevropském festivalu Young Euro Classic. V roce 1999 byl jedním ze zakládajících členů Magnum jazz bigbandu. Na webu filmového orchestru píše: "Williams mi přímo učaroval, a tak bylo naprosto jasné, jaké budou mé životní cíle. V roce 2003/2004 jsem začal mezi svými přáteli a kolegy rozšiřovat myšlenku filmového orchestru. K mému překvapení jsem se setkal s velkým zájmem. Tento rok byl pro mě velice těžký, protože to byl pro mě maturitní rok. Já jsem si však našel čas (pomalu, ale jistě) dávat orchestr dohromady. První problém byly noty. Velice dlouho jsem sháněl společnost, která by mi tyto noty dokázala sehnat. Dlouho byla tato snaha velice marná, až jsem objevil stránky amerického prodejce not. Skvěle! Chtěl jsem však zkusit, jestli se nedají objednat přes českou firmu. Nakonec jsem objevil na hudebním veletrhu společnost, která tuto možnost měla. Po dlouhém projednávání a nekonečném čekání noty z Ameriky přišly. První objednanou partituru jsem zakoupil 25.9.2004. Když jsem měl noty, začal jsem vyvěšovat po hudebních školách inzerát o příjmu členů do orchestru. Telefon v jednom kuse zvonil a lidí bylo víc a víc. Hlásili se hráči ze ZUŠ, z konzervatoří, akademií a mnoho dalších. Nyní byl orchestr, noty, ale nebyl oficiálně dojednán sál. Po dlouhém dojednávání se mi povedlo zajistit sál na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Též se povedlo domluvit první zkoušku, která se uskutečnila 2. 11. 2004. První skladby, které jsme začali zkoušet byly od Johna Williamse: Soundtrack Highlights (Harry Potter, A. I., Patriot), Harry Potter I. Po velice špatných zkušenostech ze společností Wingra® jsem se obrátil přímo na nejlepší obchodníky - na Američany. Ti dodali noty ve správném termínu, levněji,... Později jsem nakoupil další a další noty. A konečně se povedlo zajistit první koncert, který se konal 8.3.2005. Tento koncert byl velice úspěšný. Sál Nuselské radnice praskal přímo ve švech. Lidé seděli všude, kde se dalo. Druhý den po koncertě začali chodit děkovné e-maily a lidé říkali, jak se jim koncert líbil. Jediné, co jsem jim nelíbilo, byl malý sál. Pan ředitel Vraný, z konzervatoře J. Ježka, okamžitě domluvil termín dalšího koncertu pořádaného KJJ. Tentokrát do Sálu Martinů na pražské akademii."

PFO: Episode II - The First Guest
Pražský filmový orchestr - Jiří Korynta, dirigent; Bohuš Matuš, host
31. května 2005 od 19:30 hodin, vstupné je dobrovolné
Sál Martinů, HAMU, Malostranské náměstí 13, Praha 1 (mapa)

PROGRAM: (Změna programu vyhrazena)

  • Howard Shore: Suite from the Lord of the Rings trilogy
    The Fellowship of The Ring: "The Fellowship Theme", "The Prophecy", "Concerning Hobbits", "Three Is Company", "In Dreams", "Shortcut to Mushrooms", "A Knife in Dark", "Argonath", "The Breaking of the Fellowhip", "In Dreams"
    The Two Towers: "Forth Eolingas", "Evenstar", "Rohan", "The March of the Ents", "Isengard Unleashed", "Breath of Life", "Gollum's Song"
    The Return of The King: "The Steward of Gondor", "Minas Tirith", "The End of All Things", "The Return of The King", "The Grey Havens"
  • Albinoni/Linhart: Adagio
  • arr. Linhart: Show

    PŘESTÁVKA
  • John Williams: Highlights from Jurassic Park
  • John Williams: Suite from the Star Wars saga

    Star Wars Episode I: "Main Title", "Anakin's Theme", "Jar Jar's Introduction", "Augie's Great Municipal Band", "Duel of the Fates", "End Credits"
    Star Wars & The Empire Strikes Back: "Main Title", "Princess Leia's Theme", "The Imperial March", "Yoda's Theme", "The Throne Room"

(část informací převzata ze sekce John Williams webu http://www.cswu.cz/)

Přečteno celkem 136316x, verze pro tisk

Další článek - Pozvánka na TaurCon 2005 - 2. - 4. září tradičně v COP Nymburk

Předchozí článek - Oslava Zničení Prstenu 2005

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Jan "Belcarnen" Čeřovský, poidáno 2.5. 2008 13:45:46
Test...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 28.6. 2006 17:57:37
Tak snad už tu bude s komentáři klid :)
bohuš matuš, poidáno 17.1. 2006 18:00:03
Dobrý den, bylo mi potěšením vyhovět Vašemu přání a účinkovat bez nároku na honorář na Vaší akci. Váš komentář mě velice pobavil a se těším na další spolupráci... Bohuš Matuš
Frodulka, poidáno 8.6. 2005 11:12:30
Kde se včas dozvím kdy bude další koncert ? Tenhle jsem bohužel nestihla,
protože jsem v tu dobu byla v kině na Star Wars 3. Až budete 100% vědět přesné datum dalšího koncertu, tak to prosím včas oznamte ( internet, noviny ...) Příště si to rozhodně nenechám ujít. Předem moc děkuji.

Jiří "Jedi Master" Korynta, poidáno 3.6. 2005 15:18:58
S tím souhlasím. Rozdíl originál (SW) a aranžmá (PP) je opravdu velký.
Měj se.

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 3.6. 2005 14:52:16
Jiří "Jedi Master" Korynta: všechna ta hodnocení tady jsou v podstatě kladná :-) ty podmínky i dobu, po jakou hrajete, každý chápe a uznává :-) Prostě jen je problém v tom, že když je vedle sebe LOTR i SW, tak je ten rozdíl fakt hrozně poznat :-)
Jiří "Jedi Master" Korynta, poidáno 3.6. 2005 13:47:50
Zdravím všechny fanoušky. Nejprve bych Vám chtěl všem poděkovat, co jste byli na koncertě. Myslím, že by stálo za pár věcí vysvětlit a použít trochu obrany :-) S výhradami, co tu zazněli souhlasím, ale jako profesionální hudebník, který se navíc filmovou hudbou zabývá od pěti let, musím pár věcí upřesnit. Za 1. za takových podmínek, za kterých jsme museli hrát by ani London Symphony nehrál o moc líp. Kdo hraje na nějaký, třeba dechový nástroj, ví, co znamená horko a dusno pro dechaře. Máte naprosto vyschlo v puse a nedá se vůbec hrát. Takže ty chybky, co tam byly, byly hlavně z důvodu absolutně nehratelných podmínek a já, jako sám hráč, obdivuji orchestr, že to vydržel a podal takový výkon. 2. hlasitost. Nikdo nepočítal s takovou návštěvou. Nikdo. A ti, co tomu rozumí vědí, že akustika ve volném a přeplněném sále je úplně jiná. Naše generálka trvala 30 min. A hlavně, dvěma slovy, malý sál. 3. Pán prstenů. To je velký problém. SPolečenstvo je z aranžováno velice dobře, ale Dvě věže a Návrat jsou, jak už bylo řečeno, rozkouskované. Aranže nejsou naše a jiný PP prozatím neexistuje. Ono, už k těmhle notám se dostane málo smrtelníků. Mám samozřejmě v plánu za několik let získat pravé originály, ale zatím jsme závislí na tom, co vypustí skladatelé. 4. SW. Star Wars jsou originál přímo od Johna Williamse, tak proto jste slyšeli naprostý originál. Všechny výhrady beru a také budeme zlepšovat. Ti, co byli na velikém koncertě 8.3. vědí, jaký pokrok se udělal. A ještě jedno je důležité, první zkoušku jsme měli 2.11.2004!!!A než jsme ustálili sestavu, tak to taky pěkně dlouho trvalo. Nechci psát, že v nás není žádná chyba, to vůbec ne, jen chci některé věci vysvětlitm takže si to neberte nějak špatně. Jo, abych nezapomněl. Nejvýšší školou, která je v orchestru studována je konzervatoř. Žádný profíci, nic takového, taže si myslím, že to už je dobré. Mějte se krásně. Držte nám palce 19.6., protože natáčíme v rozhlase. Další "velký" koncert je plánován nejdříve na konci září. Pokud byste nám někdo chtěli nějak pomoci, obraťte se prosím na email. Děkuji a děkujeme moc za návštěvu a přízeň. Mějte se krásně. S pozdravem, Jiří Korynta, dirigent PFO.
P.S.: Děkujeme za všechny kladné i záporné hodnocení.

Watcher, poidáno 3.6. 2005 12:41:25
Koncert byl opravdu velmi krásný a skvělá atmosféra. Fanoušci Star Wars museli být úplně nadšení, fanoušci PP také, že vůbec mohou Shoreovu hudbu poslouchat v koncertním provedení, ale všechny výhrady, které tu zazněly, jsou také pravdivé. Souhlasím s recenzí Bela – provedení PP bylo o řád horší než Star Wars. Škoda, že nebylo zahrané se stejnou precizností, nasazením a nadšením jako další skladby. Ale třeba se to ještě zlepší.
Myslím, že by lépe vyznělo nechat skladeb třeba méně, ale celých, ne různě krácených a slepovaných. Aranžmá TTT bylo skutečně nejhorší. Jakkoli uznávám, že hudba Star Wars je velmi pěkná, výrazně preferuji PP.
Skladby Star Wars by se mohly hodit k různým filmům, konkrétně imperiální pochod klidně k nějakým filmům z římských či egyptských dějin (připomíná mi Aidu). Ale PP ne – to je skutečně hudba mimo čas, ze země, která kdysi byla :-)
Argivan: Tak si objednej Cd nebo DVD, je tu odkaz…
Aman: Souhlasím s přílišnou hlasitostí, i se vším ostatním. Pokud jde o hudbu Morie, Trpasluj by snad byla koncertně proveditelná, tam sbor není, a skladba je to nádherná.

Argivan, poidáno 3.6. 2005 10:49:47
Je po koncertě, proč jen se mnou nikdo nechtěl jet!! Muselo to být užasné, moc toho lituji, že jsem o něco takového přišla a závidím všem, kteří tam byli!!! Doufám, že bude ňáké přístě!!!
Argivan

heechee, poidáno 3.6. 2005 9:44:12
Ahoj. Na koncert jsme se vidali přestože nejsme z Prahy a musím přiznat, že vůbec nelituju dne dovolený, který mně to stálo. Bylo to naprosto úžasné, obdivuju dirigenta i orchestr a konec konců i diváky, protože ti co neurvali od protivného pořadatele židle, si svůj zážitek opravdu poctivě zasloužili. Nezbývá než jen dodat: Jen houšť a větší kapky! Pro Malenloth: Pána Prstenů v kině ještě můžeš vidět a to konkrétně dneska o půlnoci ve Slováči, kde se opakuje maratón.
Aman, poidáno 2.6. 2005 0:13:56
Ještě malý doplněk:
On má Howard Shore obecně jednu podstatnou nevýhodu proti Williamsovi, než jen větší či menší secvičenost. A to je podstatný vliv vokálů v soundtracku a tudíž i při koncertním provedení. Pokud nezpívá sbor se sólisty a vokály jsou nahrazeny jen nástrojově, nebude to nikdy "ono". Třeba celá Moria či Lórien jsou de facto beze sboru koncertně těžko proveditelné do té podoby, jak je máme zafixované z filmu... Ale přesto, znovu, klobouk dolů!

Idril.Celebrindal, poidáno 1.6. 2005 22:04:51
Bylo to naprosto senzační!!! Všechno se jim tam moc povedlo a vidět dirigenta s takovým nadšením je jen radost! Jsem moc ráda, že se něco takovýho u nás děje. Nevím, jak vy, ale já při prvních melodiích slzela, jak mě to vzalo. Navíc třetí řada je holt třetí řada:) Doufám, že tenhle koncest rozhodně nebyl poslední a těšim se na další! (Lepší kombinace než soundtrach LOTRa a Star wars už ani nejde!!!:)
Aman, poidáno 1.6. 2005 21:24:59
Taky se přidám s chválou, bylo to fakt moc dobrý, plně souhlasím s recenzí Bela. Co mohu vytknout, seděl jsem téměř ve středu sálu, byla možná přílišná hlasitost (ještě půl hodiny po odchodu mě bolely nejen ruce od tleskání, ale i uši :-). Ona hlasitost k některým částem (Imperial March) samozřejmě patřila, ale v jiných mohla být trochu na škodu, někde chyběl větší kontrast hlasitých a tišších částí. A také vyváženost: dechy (i když samy o sobě vpravdě impozantní) někdy příliš přehlušovaly smyčce, které nebylo moc slyšet. Takže je co "pilovat", ale celkově na naše poměry skutečná špička. Moc se těším na CD z koncertu a slyšel jsem, že má brzo vyjít i samostatně natočené CD tělesa. Moc díky, pane Korynto, jen tak dál, držíme Vám palce, tohle u nás dost chybí.
Malenloth, poidáno 1.6. 2005 19:37:45
Není co dodat, snad jen: "Kdy a kde bude další?"
A taky mě tak prošlo hlavou, hlavně u první skladby, že bych ještě chtěla někdy vidět Pána Prstenů v kině, protože takhle nahlas je to teprve ono, a to doma nepůjde...

Tar-ara, poidáno 1.6. 2005 14:44:54
Koncert byl naprosto úžasný, skvělý a perfektní! Všechna čest. To, že jsem měla den poté zkoušku, jsem naprosto a vesele hodila za hlavu. Asi bych si neodpustila, kdybych tam nešla (i když to bych to moc posoudit nemohla, ale stejně :)). Ať jsem se třásla blahem :)). Zvlášť u "pádnějších" skladeb, které vibrovali sálem...jen zavřít oči a člověk byl ztracen. Prostě paráda, ani nemám slov.
Sláva orchestru a dirigentovi! A laita, laita te!!! :)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 1.6. 2005 13:51:10
Tauriel: překlep, opravím :-)
Tauriel, poidáno 1.6. 2005 13:10:02
Koncert byl úúúúúžasný!!! :-) Třikrát bravo a sláva všem muzikantům a hlavně mistru dirigentovi! :-)

Aranžmá z hudby LOTRa se občas zdály trošku nepřirozeně poslepované (vina aranžérů, ne orchestru), a ke konci byla rozladěnost orchestru značně slyšitelná (tím horkem a vlhkostí... nechápu proč se nenechaly otevřené okna...), nicméně to bylo moc hezké. :-) Akorát mi tam chyběly "elfské" motívy Roklinky a Lórienu, no ale co už. ;-)

Bohuš Matuš byl... ehm. Raději ani nebudu komentovat... :-D

Ale, jak říká Bel, druhá část s hudbou Johna Williamse byla naprosto skvělá. Hudba z Jurassic Parku byla skvěle naaranžovaná a velmi dobře zahrána. Imperial March byl přímo famózní, a nejen kvůli samotné hudbě, ale i pro téměř dokonalé provedení, byl bezesporu zlatým hřebem večera (dokonce dvojitým... ;-)).

Byl to moc hezký hudební zážitek, a ještě půl hodiny po koncertu mě bolely ruce od tleskání... ;-) A už teď se těším na příští koncert, ať už bude kdykoliv.

P.S.: Bele, rýpnu si: Závěrečné fanfáry z trůnního sálu jsou z Epizody IV, ne VI. ;-)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 1.6. 2005 10:53:48
Rebeka: Arghhh... a já si furt říkal, že to docela znám, ale nemohl přesně zařadit %-)
Rebeka, poidáno 1.6. 2005 10:48:22
KOncert byl naprosto skvělý.... jsem moc ráda, že jsem se na něj dostala :-)


BTW Bele, to co přidávali byli Piráti z Karibiku ;-)

Ruby, poidáno 1.6. 2005 9:40:05
Tak musím říct, že koncert byl naprosto úžasný! Pán Prstenů byl skvělý, ale Star Wars, to byla skutečná lahůdka, zvlášť Imperial March!
Děkuju za skvělý zážitek a doufám, že vás zase někdy uslyšim :-)

Jiří "Jedi Master" Korynta, poidáno 29.5. 2005 22:22:45
Abych upřesnil natáčení toho DVD. CD bude natáčeno profesionálně. DVD bude "jen" poloprofesionálně, ale velice kvalitní. Kvalitnější než minulé DVD, které mělo velký úspěch. Pokud budete chtít nějaké informace o orchestru nebo třeba o DVD,CD, tak se ozvěte orchestru pfo@centrum.cz nebo přímo mě, dirigentovi, jirka.korynta@volny.cz. Těším se na Vás, kteří jdete na koncert. Mějte se hezky.
Emeldir, poidáno 29.5. 2005 17:19:39
Oznamuji, že ruším natáčení koncertu PFO 31.5.2005 z důvodu zdravotní indispozice a také díky tomu, že se mi do této chvíle přihlásili 2(!) zájemci o video.(to Elrondka a ostatní: až budete zase fňukat, že se někam nedostanete, tak už se mnou nepočítejte!)

Dle mých informací si ale ten koncert nechá PFO nahrávat také profesionálně, takže se kdyžtak s žádostí o video obraťte na ně.

Tauriel, poidáno 26.5. 2005 18:55:25
Týýýjo, tak na tohle půjdu!!! :-) Těši, těši!
boromira, poidáno 23.5. 2005 15:56:28
Tohle jsou jediné okamžiky, kdy lituju, že jsem dala matičce Praze vale. Jsem na tom jako Lúthien...

Third horseman, poidáno 20.5. 2005 13:26:31
Hmmm, to by stalo za uvahu. Jakmile budu mit po zkouskach (polovina cervna), snad bych se mohl o neco pokusit. Sem zatim sice novacek, ale shaneni by melo byt tak trochu v oboru;) Tak uvidime. Zatim at se dari v koncertovani a nejen v nem
Jiří "Jedi Master" Korynta, poidáno 20.5. 2005 11:59:19
Zdravím. My bysme klidně turné udělali, ale problém je ten, že orchestr je soukromý a já nemám tolik peněz. Kdyby ovšem někdo tohle zařídil, tak by nebyl problém.

Zdraví Jiří

Third horseman, poidáno 19.5. 2005 12:59:32
To Jiří "Jedi Master" Korynta: Dobry den. Asi neplanujete neco jako turne, ze? Treba v Brne by myslim byl zajem urcite take... Nejsem sice primo odtamtud, ale rozhodne je to blize nez do Prahy
Jiří "Jedi Master" Korynta, poidáno 19.5. 2005 12:05:57
Omlouvám se, že jsem to omylem poslal 2x.
Mějte se.

Jiří "Jedi Master" Korynta, poidáno 19.5. 2005 12:04:26
Ahoj fanoušci. Jsem dirigentem PFO, které pořádá koncert. Jsem moc rád, že je o něj velký zájem, protože si myslím, že to bude poměrně velká bomba. Jsem naprostý blázen do filmové hudby a za CD a DVD jsem již utratil deseti tisíce :-) Doufám, že Vás nezklameme, a že se Vám bude koncert líbit.

Jsem tak trochu jako Peter Jackson a Steven Spielberg: "Co si neuděláš sám, to nemáš."

Těšíme se na Vás.

Pražský Filmový orchestr

Jiří "Jedi Master" Korynta, poidáno 19.5. 2005 12:04:20
Ahoj fanoušci. Jsem dirigentem PFO, které pořádá koncert. Jsem moc rád, že je o něj velký zájem, protože si myslím, že to bude poměrně velká bomba. Jsem naprostý blázen do filmové hudby a za CD a DVD jsem již utratil deseti tisíce :-) Doufám, že Vás nezklameme, a že se Vám bude koncert líbit.

Jsem tak trochu jako Peter Jackson a Steven Spielberg: "Co si neuděláš sám, to nemáš."

Těšíme se na Vás.

Pražský Filmový orchestr

Emeldir, poidáno 19.5. 2005 7:18:42
Tak je to v suchu, práva mam a pokud vše pude dobře, tak to i natočím :-D.
Všichni, kdo by měli o video zájem, ozvěte se mi na emeldir@asf.cz.
Cena dle velikosti videa CD 20,- DVD 25,-

Točila jsem také bitvu Pán Prstenů 2005 v Čechách, objednávky na stejném mailu.

Veškeré video bude k dostání asi za dva měsíce.

Emeldir, poidáno 18.5. 2005 20:47:41
Napsala jsem na PFO mail ohledně práv na amatérské natočení LOTR a SW části koncertu. Kdyby se to povedlo a práva jsem získala, budete se moci potěšit i vy nepražáci alespoň na PC. Až dostanu odpověď, ozvu se.
Lúthien, poidáno 17.5. 2005 23:30:14
já chci taky jít,ach jo v takovym malym městě jako bylím já,se dočkám maximálně tak koncertu ZUŠ:-/
Third horseman, poidáno 17.5. 2005 17:14:33
Vecna skoda pro mimoprazaky (jako ja) :( A zrovna tam 27. budu (koncert Iron Maiden) Nebyt zkouskove...
Elrondka, poidáno 17.5. 2005 16:52:33
Tedy, to bych až brečela, že nebydlím v Praze... Kdo tam půjdete, užijte si a tleskejte za mě!
PCcat, poidáno 17.5. 2005 15:44:24
Tak na to bych mileráda šla:)
Aman, poidáno 17.5. 2005 14:39:04
Hmmmmmm, proto jsem dal odkaz včera večer do DF a hle, už je tady článeček. Prima.
Pokud čas dovolí, určitě si půjdu poslechnout, jen jestli ten sál bude stačit...

Míšánek, poidáno 17.5. 2005 10:33:33
Hmmmmmmm, to zní velmi lákavě!
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!