Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1571 lidí

Celkem návštěvníků
14791969

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
25.12. 2003
Malý úvodník; Jak dlouhý bude Návrat krále?; Co určitě bude v rozšířeném Návratu krále; Cameo - koho všeho v Návratu uvidíme; Dokument o Společenstvu na ČT1; Nová videa na oficiálních stránkách; Finanční výsledky Návratu králeVerze pro tisk

Tak tu máme vánoce. Aktualizací na webu už nebude tolik, ale to se dalo čekat. Ani ne tak proto, že by nebylo o čem psát, spíš je málo času. Na konci roku to je klasika. Jedním z důvodů, pro které budu v nejbližších dnech web trochu zanedbávat, je organizace Tolkien Conu. Pokud ještě nejste přihlášeni a chcete přijet, pak je nejvyšší čas. Místa na přednášky a vůbec hlavní program akce je stále ještě dost, ale kino bude zajišťováno jen pro prvních 300 zaplacených registrací.

Rád bych také upozornil ty, kteří mi posílají maily s dotazy na adresu, kde je možné stáhnout film Návrat krále, že jim nebudu odpovídat. Stejně tak nebudu uveřejňovat odkazy na hromady všemožných "ukázek", tedy kousků pirátských kinoripů filmu. Ani ne tak z důvodu, že tento materiál není zrovna legální, ale spíše proto, že kvalita obrazu je dost strašná. I ta nejlepší SVCD s "kvalitním" zvukem jsou dost velký humus a Návrat krále je vizuální perla takové kvality, že kazit si první shlédnutí podobným paskvilem může skutečně jen úplný blázen :-)   

 

Jak dlouhý bude Návrat krále?
Možná víte, že úplně první hrubý sestřih Návratu krále, jeho jakási "pracovní" kopie pro další sestříhávání, měl neuvěřitelné čtyři hodiny a padesát minut. Tento film byl následně zkrácen na "finálnější" verzi dlouhou  něco přes čtyři hodiny, ze kterých Peter Jackson docela na poslední chvíli s ohledem na diváky v kinech a nutné tempo sestříhal současnou verzi v délce tři hodiny a dvacet minut i s titulky. Nedávno Peter mluvil právě o délce filmu a řekl (nepotvrzeno) toto:

"S verzí na DVD je to jiné. Diváci ji sledují doma. Mohou si lehnout na gauč a rozložit si film třeba na dva nebo tři dny. To je na DVD skvělé. Dodává to úplné novou dynamiku a mohu vás ujistit, že rozšířená verze Návratu krále na DVD bude delší než čtyři hodiny a padesát minut."

Již nějakou dobu kolují spekulace, že Návrat krále bude rozdělen hned na tři DVD (v rozšířeném balení s bonusy jich tedy bude pět), takže i těch pět hodin by se tam vecpalo. Osobně tomu nevěřím. Tato zpráva je buď fáma, nebo se Peter při debatě o všech těch různých sestřizích přeřekl. Film bude téměř jistě delší než čtyři hodiny, dovedl bych si představit rozšíření o téměř celou vystřiženou hodinu z prvního "funkčního" sestřihu. Ale o moc delší to jistě nebude. I když... rád bych se mýlil :-)


Co určitě bude v rozšířeném Návratu krále

  • konečně uvidíme sedmiminutovou konfrontaci Gandalfa a jeho společníku se Sarumanem v Železném pasu. Uvidíme Sarumanovu a Červivcovu smrt, pravděpodobně formou Sarumanova pádu na kolo s bodci a Červivce zastřeleného Legolasem (viz. dřívější informace na toto téma)
  • Smíšek bude přísahat službu Théodenovi (bylo v jednom z dřívějších trailerů)
  • Hned po tom, co Aragorn obdrží od Elronda Andúril, odváží se pohlédnout do palantíru a odhalí se Sauronovi. Ten mu ukáže slábnoucí Arwen. Totéž viděl v kinosestřihu Aragorn ve "snové" sekvenci.
  • V kinosestřihu říká Pán Nazgúlů o Gandalfovi "Zlomím ho", ale nakonec nic takového neuvidíme. V rozšířené verzi se Gandalf s Jedničkou utká na cestě za Denethorem, který se právě chystá zapálit. Část této scény byla vidět i v ukázce, nazgúl přistává na své potvoře na hradbách Minas Tirith přímo před Gandalfem. Celý souboj končí tím, že nazgúl zlomí Gandalfovu hůl (sic!), ale je vyrušen příjezdem Rohanské jízdy.
  • Uvidíme Domy uzdravování, Aragorn se tam postará o Faramirovo zranění a uvidíme i začátek vztahu s Éowyn.
  • Frodo a Sam se při putování Mordorem připletou v převlecích k pochodující armádě skřetů.
  • Uvidíme i Ústa Sauronova, který v kinosestřihu citelně chybí. Zahraje si jej Bruce Spence, další ex-matrix herec (řídil vlak v Revolutions). V kinech se po otevření brány objeví hned skřetí armáda, na DVD  nejdříve uvidíme přesně podle knihy jak Ústa Sauronova ukáží Aragornovi Frodovu mithrilovou vestu. Všichni přicházejí o naději a Aragornův proslov se nyní nevztahuje ke "kupování času pro Froda", ale k jeho oběti.  


Cameo - koho všeho v Návratu uvidíme

  • Dcera Seana Astina, představitele Sama, si zahrála jeho dceru Elanor
  • Dcera Sarah McLeod, představitelky Růži, si zahrála jejího syna, malého Froda.
  • Tradičně děti Petera Jacksona uvidíme jako Gondorské dětičky ve scéně, kdy odjíždí Faramir
  • Peter Jackson je kapitánem Umbarských korzárů. Na tiskovce ve Wellingtonu řekl, že je natočena i delší (s prostřihy dvouminutová) scéna kdy bojuje s jednou z hlavních postav (údajně Legolas), ale tato scéna byla z verze pro kina vystřižena. Tak snad na DVD.
  • Jeden z členů týmu TheOneRing.net, Quickbeam, má několikavteřinové cameo jako Gondorský voják.
  • Jako Gondorští vojáci se objeví  Christian Rivers, John Howe či Royn Tolkien (ten brání Osgiliath před dalším nájezdem skřetů)
  • specialisté na masky a efekty Gino Acevedo a Richard Taylor se objeví jako Umbarští korzáři
  • Bret McKenzie, všemi milovaný Figwit, je jedním z elfů eskortujících Arwen a dokonce promluví!

Dokument o Společenstvu na ČT1
Už jste viděli v televizi reklamu na Návrat krále? Ta skoro ani nešla přehlédnout. Každopádně zítra, v pátek 26.12., si můžete v 13:40 na ČT1 pustit dokument o Společenstvu prstenu.

Popis ČT je tento: "O zfilmování legendární trilogie anglického spisovatele J. R. R. Tolkiena Pán prstenů jistě snil nejeden slavný tvůrce. Když se před několika lety objevila zpráva, že tento sen uvádí ve skutečnost novozélandský režisér Peter Jackson (jenž měl v té době ve své filmografii například roztomilou mystifikaci Zapomenuté stříbro), bylo to pro mnohé překvapení. Fanoušci spíše očekávali, že se projektu ujme tvůrce typu (a zázemí) Lucase či Spielberga. Skeptici poukazovali na to, že nad prožitek z literatury není - a že ať je film sebelepší, je stejně kompromisem fantazií příliš velkého počtu lidí. Peter Jackson však dokázal pro svou přesnou představu nadchnout stovky spolupracovníků - od výtvarníků přes počítačové odborníky až po herce. Těžké to měli všichni. První výsledek jejich společné snahy - snímek Pán prstenu: Společenstvo spatřil světlo světa v roce 2001. Gandalfa si v něm zahrál Ian McKellen, Froda Elijah Wood, Gluma (mimochodem, toto jméno Tolkien odvodil od Golema) Andy Serkis. V dalších rolích se objevily třeba Liv Tylerová či Cate Blanchetová. Dokumentární film zachycuje přípravy a průběh realizace prvního dílu filmové trilogie a jeho ústřední postavou je Peter Jackson."

 

Nová videa na oficiálních stránkách
New Line doplnila na oficiální stránky filmu dvě nová videa. Jde o "Jsem na vaší straně" a "Zbývá nějaká naděje?", které jsme měli možnost vidět již dříve. Kompletní popis těchto videí najdete zde. Kvalitka docela slušná, pokud máte chuť, najdete je na této stránce...

 

 

Finanční výsledky Návratu krále
A opět něco čísel. Návrat krále celosvětově utržil od premiérové středy do neděle celkem 250.1 milionů dolarů (promítán celkem na 14,608 plátnech). To je nový pětidenní rekord, hravě překonávající Matrix Revolutions s 202.8 miliony, který však navíc šel prakticky po celém světě současně. Dvě věže loni za stejnou dobu utržily 201.8 milionů. V tuto chvíli již Návrat krále dosahuje někde k 350 milionům a to jej ještě čeká premiéra v mnoha desítkách zemí.

Přečteno celkem 16117x, verze pro tisk

Další článek - Prsten zničen, Středozem zachráněna, úkol splněn! Aneb takové malé rozloučení s tímhle webem... nebo spíš s autorem...

Předchozí článek - Megatrailer na Pána prstenů; Návrat krále boří první rekordy; Čtyři nominace na Zlaté Glóby!; Předprodej na půlnoční premiéry v ČR

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Jason, poidáno 12.7. 2004 16:13:19
Ahoj lidi,kdyz nekdo bude chtit puvodni verzi LOTRA 1 a 2 tak at mi napise a pak se dohodnem!!!!

Bellatrix, poidáno 31.12. 2003 12:55:38
Rozbor soundtracku ROTK (anglicky), aneb už teď si můžete při poslechu představovat přesně děj, i když jste to ještě neviděli :o)
zde: http://www.moviemusic.com/mb/Forum1/HTML/012207.html

Bellatrix, poidáno 31.12. 2003 12:54:10
Brennos: já právě u Společenstva taky jenom klikala, takže jsem neměla šanci nějaký skrytý bonus samozřejmě najít. Pak mi to bylo osvětleno :o)
Brennos, poidáno 31.12. 2003 12:19:36
Bellatrix: Jejda :o) Máš pravdu... holt u mě je klávesnice až na druhém místě... proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě :o))
Bellatrix, poidáno 31.12. 2003 12:00:52
Nyx: není zač. Já jsem loni neměla tušení o bonusu na Společenstvu, a teprve když jsem se v podobné diskusi o něm dočetla na internetu a zjistila, jak a kde ho najdu, pak jsem ho objevila. Takže co bych pro tebe neudělala :o)
Nyx, poidáno 31.12. 2003 11:27:45
2 Bellatrix: Mooooc díky, že sis s tím popisem dala takovou práci...teď mi přijde nemožné, že jsem to nemohla najít...
Bellatrix, poidáno 31.12. 2003 11:10:36
Nyx:
Tak jsem ti to našla, koukni se na tenhle obrázek http://www.jcsoft.cz/fantasy/galerie/nove15/exmenu3.jpg
Jsou to poslední dvě kapitoly prvního disku, není tam ozdobná šipčička, ale stylizovaná sarumanova ručička, pardon, šipčička je u regulérních bonusů na disku 3 a 4, jsem se spletla :o). Ta ručička je u první kapitoly, což znamená, že první kapitola je momentálně vybraná. V tomto okamžiku stačí na klávesnici dvakrát zmáčknout šipku dolů a objeví se ti tam prstýnek. Stačí na něj kliknout nebo zmáčknout "enter".

Bellatrix, poidáno 31.12. 2003 11:02:03
pardon, "sjet" dolů, už nevím, co píšu :o)
Bellatrix, poidáno 31.12. 2003 11:01:01
Brennos, Nyx:
já bych řekla, že není třeba tu kapitolu otevírat a zase se vrace. Když kliknu úplně v pravém sloupci na poslední stránku kapitol (něco plácnu, např. "25-30"), tak se mi otevře stránka na které je vlevo "main menu" uprostřed sloupeček kapitol a vpravo sloupeček stránek. Přičemž u první kapitoly shora jsou po stranách takové ozdobné, ornamentální "šipky", které označují, co je zrovna "aktivní" a co se tedy po stisknutí "enter" otevře/pustí. Pokud jsou ty šipčičky někde jinde, pak stačí pomocé šipek na klávesnici přejít doprava nebo doleva na příslušný sloupec s kapitolami a pak sjed úplně dolů, na poslední kapitolu, a pak ještě jednou ťuknout dolů a objeví se prstýnek. Pak zmáčkni "enter".

Lenka, poidáno 30.12. 2003 21:30:32
Zoufalé volání o pomoc!
Lidi, nevíte o někom, kdo si dal práci s překladem bonusů na TTT. Teď o Vánocích jsem se konečně na všechny podívala a málem mě ranila mrtvice, když jsem zjistila, že ty nejdůležitější o vzniku filmu jsou bez titulků (jedná se mi hlavně o ty dva dokumenty ze čtyřky - filmování TTT= válečníci a kamery ve Středozemi).
Já jsem totiž úplný poleno, co se týče cizích jazyků, a nikdy nebudu schopná naučit se anglicky tak, abych bez potíží rozuměla (vím, je to děsná ostuda, miluju filmy v originále, LOTRa bych si v češtině nikdy nepustila, ale ty titulky nutně potřebuju).
Po zklamání z FOTRa (= neotitulkované bonusy, film byl samozřejmě maximálně supr), jsem teď ještě mnohem víc znechucená (=tím, co bylo a nebylo otitulkováno) a opět jsem se pesvědčila, že WB je tlupa absolutních ignorantů, co na fanoušky zcela a úplně pečou!!!
Proto ještě jednou moc, moc prosím, kdybyste někdo o někom, kdo i bonusy dokázal přeložit (aspoň tak nějak přibližně), věděli, dejte mi určitě vědět. Byla bych fakt neskutečně šťastná!
Předem srdečný dík za jakékoli nadějné informace.

Brennos, poidáno 30.12. 2003 18:53:52
Nyx: Jestli máš DVD mechaniku v počítači, tak... ve výběru scén najeď na poslední kapitolu, otevři jí, a pak se vrať zpět (příkaz Root Menu... nebo podobně), teď máš tučně označenou poslední kapitolu (ručička)... a když sjedeš níž, objeví se prstýnek :o) (jediný problém je totiž v tom, že po otevření stránky s poslední kapitolou je označená kapitola předposlední... a musí se docílit toho, aby byla označená poslední) :o))
Nyx, poidáno 30.12. 2003 18:10:21
Jo myslela jsem ten skrytý bonus, ale i tak nemůžu ten proklatý prstýnek najít..
Bellatrix, poidáno 30.12. 2003 15:28:40
Cress: protože by měl fil další hodinu navíc, kromě toho Jackson od začátku říkal, že se mu tenhle "druhý akční závěr, když už je po všem" nikdy moc nelíbil, takže ho nikdy ani nemínil natočit. A fakt je to informace známá od samého začátku

Nyx: co tím myslíš? Bonusy jsou na disku číslo 3 a 4 :o) Ale jestli máš na mysli skrytý bonus, tak ten je na prvním disku filmu za poslední kapitolou (sjedeš šipkou prostě ještě o jedno dolů, jako bys chtěla na další kapitolu, a zobrazí se ti tam prstýnek)

Nyx, poidáno 29.12. 2003 23:41:20
Zdravím,
jsem přes DVD celkem amatérka, možná je to psané už v dřívějších komentářích...když tak se omlouvám...kde najít na rozšířených Dvou věžích ty bonusy?

Cresss, poidáno 29.12. 2003 16:26:23
Proč tam nebude vymetení kraje?????
Melkor, poidáno 29.12. 2003 14:35:58
Nabízím jeden lístek na půlnoční premiéru ROTK. Je to v Palace Cinemas Slovanský dům v Praze. Přesnější informace podám nejrychlejšímu zájemci přes e-mail. Je to ZDARMA!
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 29.12. 2003 9:27:54
El: rozhodně ne, se Slováčem jsme vůbec nejednali, po jejich odporném zdražení :-)
Aman, poidáno 29.12. 2003 8:00:14
Emperor: Kdybys přečetl dřívější články, nemusel by ses ptát. Odpovědi tam jsou.
Emperor, poidáno 29.12. 2003 7:50:49
Zajimalo by mne co bude za "darek" ve sberatelske edici ROTK. Glum v TTT neni spatnej, ale sosky kralu z FOTR se mi libily vic. Na ROTK by to chtelo ale neco jeste lepsiho, uvital bych detailni model Orthanku nebo rovnou Barad-Dur anebo by tam mohli take dat Prsten, ale v kvalitim provedeni (nemusi byt zlatej, ale aby byl k nerozeznani od filmoveho), co rikate?
Emperor, poidáno 29.12. 2003 7:45:33
Tak nevim, ale ve filmove verzi Gandalf vubec nebude mluvit se Sarumanem? Slysel sem, ze Ch. Leemu vystrihli nejake sceny, ale tohle? Objevi se tam vubec?
el, poidáno 28.12. 2003 23:36:20
Bel:tak bych rekla,ze vy ste tech 300 typku,co si zarezervovali sal ve Slovanskem dome a co tam ted je kvuli nim zmatek v ostatnich rezervacich,co??? ;o)))
Ja vim ze za zmatky nemuzete,ale VARUJI ty,co maji rezervaci do Slovace,raci tam dete,at se pak nedivite.

el, poidáno 28.12. 2003 23:30:39
Scalex:jasne,beru vsechno,co spadlo ve strizne pod stul!!
At zije extended extendedu;o)))
Jo a pet hodin vubec neni moc,sem s nima!treba P.J.nekecal.

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 28.12. 2003 23:12:43
Ravenhorn: je to ten trailer, na který si Japonští fanoušci stěžují :-/ dost jich ho vidělo v kině a bohužel ukazuje a prozrazuje i věci, které je lepší nechat si až na premiéru...
d3u5, poidáno 28.12. 2003 22:27:25
Ravenhorn: Muzes to hodit ke me jestli chces pis na d3u5@volny.cz
Ravenhorn, poidáno 28.12. 2003 0:40:37
Už ho mám v *.rm na disku má přes 8mb ale nevím kam bych ho mohl dát!Myslíte že jde poslat přes ICQ 8MB?
Ravenhorn, poidáno 27.12. 2003 23:24:10
Je to neskutečný co tam je!Teda ten kdo viděl film!Tomu je to už jedno!Přesněj je to japonský trailer!
Ravenhorn, poidáno 27.12. 2003 23:22:08
Zde je odkaz na super trailer ROTK!Bohužel je ve streamovaný verzi Real playeru! http://www.herald.co.jp/real/lotr/rotk_2_500k.ram (Je z adresy http://www.comingsoon.net/movies/l/lotrrotk.php) !Umí to někdo stáhnout a převést na normální video?
Silmaril, poidáno 26.12. 2003 21:26:10
Prosím vás, co přesně znamená ten "oblíbený elfský citát" Liv Tylerové? Dík.
KAva, poidáno 26.12. 2003 18:37:40
Ten dokument na CT bol vyborny, akurat bol o niecom inom ako to CT opisuje;o) Tvorcovia dokumentu poukazovali hlavne na to, co vsetko mohlo JRRT inspirovat -pocnuc anglickym vidiekom, pokracujuc I. sv. vojnou, industrializaciou vidieka, finskou mytologiou a narecim, a konciac II. sv. vojnou. Filmove ukazky viacmenej len dotvarali atmosferu.
V kazdom pripade to bol mooooc pekny dokument o celozivotnom diele JRRT z produkcie National Geogr.

Spazz, poidáno 26.12. 2003 14:56:32
To, že by Jednička měla zlomit Gandalfovu hůl se mi ale VŮBEC nezamlouvá... Ani trochu :o(
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.12. 2003 10:42:28
Dyda: Figwit, to je jeden takový elf, který se objevil poprvé na Elrondově radě ve Společenstvu :-) bude to o něm určitě alespoň část článku někdy z doby po premiéře :-)
Dyda, poidáno 26.12. 2003 10:24:28
Kdo je prosím "všemi milovaný Figwit"? Trochu mi to uniká.
A co se týče délky rozšířeného návratu krále, snesu všechno, i pět hodin! Sem s tím!

Merlkir, poidáno 26.12. 2003 9:01:47
Nejmenuje se ten Tolkienův vnuk RoyD?
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.12. 2003 23:09:10
Wooloong: díky, jsem se přepsal :-)
Maxxina, poidáno 25.12. 2003 21:57:37
4 hodiny a 50 minut ? huum huum , damy a panove , pripravme si prdele , ceka nas stredovek :))
wooloong, poidáno 25.12. 2003 20:10:25
V rozšířené verzi se Gandalf s Jedničkou utká na cestě za Théodenem, který se právě chystá zapálit. ....
Théoden? Ne náhodou Denethor? ;-)

Scalex, poidáno 25.12. 2003 19:30:15
Dovedu si představit, že by třeba rok po Návratu krále mohlo vyjít další DVD pro fanoušky, kde by mohlo být mnoho vystřižených scén (tj. scén, které byly natočeny a jsou vhodné pro zveřejnění (mají odstraněné modré pozadí, jsou tam doplněny efekty a pod.). Pojetím by to bylo podobné Tolkienovu dílu, neboť sám Tolkien mnohdy nabízí několik verzí jedné události (např. v Nedokončených příbězích), takže všechny verze Sarumanovy smrti a mnoho dalších scén, které ve střižně spadly pod stůl, by se dostaly na toto DVD. Ve spojení s nějakou další soškou by se mohlo jednat o pěkný kousek do sběratelské edice. Marketingoví pracovníci dobře vědí, jak si sběratelské edice vedly, takže by odhadli, nakolik se takový projekt vyplatí.
max, poidáno 25.12. 2003 19:14:41
ty ústa sauronova mi v kině budou určitě chybět ::((
pip, poidáno 25.12. 2003 19:12:51
Návrat krále určitě na pomyslnou hranici jedné miliardy určitě má a překoná ji, na to bych si i vsadil. To by bylo super, kdyby na DVD král těch čtyři h a padesát mim měl :-)
Aman, poidáno 25.12. 2003 19:12:43
Bel: Díky za zpříjemnění svátků pěkným článkem i profesionální přístup v druhé části úvodníku. Věřím, že nás PJ v rozšířené verzi překvapí i dalšími minutami a jistě i skrytými bonusy (tipoval bych právě ten jeho boj s Legoslasem).
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!