Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Kinofil
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1907 lidí

Celkem návštěvníků
14783804

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
5.1. 2003
Takový malý úvodník..., Pán Prstenů podle Antoine de Saint-Exuperyho, Samuela Becketta, Hanse Christiana Andersena, televize CNN či kapely QueenVerze pro tisk

Takový malý úvodník...
V posledních dnech se objevují hlavně novinky typu "Dvě Věže mají rekord v prodeji  lístků v Argentině", které spíše předám v nějakém pořádném přehledu později. Všichni doslova a do písmene žijeme očekáváním premiéry Dvou Věží v ČR a popisy scén vystřižených z kino verze (některé najdeme na DVD, přehled většiny z nich je zde) jen protahují a zhoršují agónii, kterou nám Warner Bros. (na českou pobočku to nemá cenu svádět, vždy se odvolají slovy "rozhodla Londýnská centrála") připravila posunutím premiéry až na polovinu ledna. V tomto článku najdete několik dalších textů "Pán Prstenů podle...", které jsou očividně docela oblíbené a některé opravdu velmi povedené. Mám jich "na skladě" velkou spoustu, ale problémem je, že překládat věci ve stylu Williama Shakespeara, Williama Gibsona, Neala Stephensona či E.A. Poea je skoro stejně obtížné, jako překládat skutečně jejich díla, na což si netroufám...

Velký rozruch vyvolala anketa v pravém sloupci stránek. Ano, některá kina skutečně u delších filmů dělají v polovině přestávku. Speciálně se tak děje u Harryho Pottera. Nás snad stejný osud u Dvou Věží nečeká. U Pottera bylo k tomuto kroku přeci jen přistoupeno proto, že děti více než dvě a půl hodiny v kuse prostě jen tak sedět a koukat nezvládají. Přestávka uprostřed filmu je něco hrozného a doufám, že se ji nikdy u Pána Prstenů nedočkáme (na novinářské premiéře byla, vím o čem mluvím). 

A mimochodem... dnes jsem zkusil zarezervovat lístky na půlnoční premiéru Dvou Věží ve Slovanském domě přes Wap (u Eurotelu, m-platby) a nejen že jsem měl možnost vybrat si ze dvou sálů, ale rezervace bez problémů proběhla!  


U Skákavé Ovce - Antoine de Saint-Exupery
"Nakresli mi nazgúla."
"Cože?"
"Nakresli mi nazgúla."
Vyskočil jsem na nohy, jako kdyby mi dal facku neviditelný Pytlík. Dobře jsem si protřel oči. Pozorně jsem se podíval a spatřil jsem prazvláštního hobita, který si mě vážně prohlížel. Nakreslil jsem jeho obrázek, ale není ani v nejmenším tak okouzlující jako originál. Není to moje chyba. Byl jsem odrazen od kariéry malíře v šesti letech velkými Númenorejci. Nikdy jsem nedokázal nakreslit nic jiného než přůřez skřetem. A pro ty jsem používal meče. "Ale co tu děláš?"
A tu mi docela tiše, jako něco nesmírně vážného, opakoval: "Prosím pěkně, nakresli mi nazgúla."
Řekl jsem mu, že jsem především hraničář a studoval jsem zeměpis, historii a prsteny a neumím kreslit. Odpověděl: "To nevadí. Nakresli mi nazgúla." 
Kreslil jsem, jak nejlépe to šlo, ale vytvořil jsem cosi jako skřeta, který právě spolknul trpaslíka.
"Ne! Ne!" řekl. "Nechci skřeta po vivisekci. Potřebuji vědět, jak vypadá nazgúl!"
Nakreslil jsem tedy obrázek koně.
"Co je tohle za nazgúla?"
"Právě jede na koni. Ale má odkrytou kápi."
Vážně pokýval hlavou a pohrával si se zlatým prstenem. "Ach ano! Myslím, že to chápu!"
A tak jsem se seznámil s princem hobitů.


Výňatek z "Čekání na Froda" od Samuela Becketta
Sam: No tak, opusťme toto místo.
Smíšek: Nemůžeme.
Sam: Proč ne?
Smíšek: Čekáme na Froda.
Sam: Oh! (Pauza) Jste si jistý, že to bylo tady?
Smíšek: Cože?
Sam: Jestli máme čekat právě zde.
Smíšek: Říkal, u stromu. (Podívají se na strom.) Jsou tu nějaké další?
Sam: Ne, všechny nechal vyrvat Saruman. Co to je?
Smíšek: Nevím. Ent.
Sam: Nevidím žádné listí.
Smíšek: Musí být mrtvý.


"Malý prstýnek" od Hanse Christiana Andersena
Přeložila Ruby

Kdysi dávno žil byl překrásný zlatý prstýnek, vyrobený strašlivým pánem. Tento špatný pán si přál kralovat celému světu. Vyrobil ten malý prstýnek, aby mu pomáhal získat moc nad mnoha dobrými králi a královnami, kteří vládli zemím okolo něj.

Malý prstýnek byl velmi hrdý, že je tak mimořádným prstenem. Věděl, že všichni, kdo ho jen zahlédnou, touží vlastnit ho a být tak mocní jako špatný pán. Viděl mnohé přijíždět do bitvy, aby svrhli špatného pána, ale nikdo nikdy neuspěl. "Musím být překrásná věc!" myslel si ten malý prstýnek, "Touží po mne každý!"

Avšak jednoho dne, v hrozné bitvě, byl prstýnek odetnut z ruky špatného pána! Malý prstýnek cítil, jak ho zvedá mocný král. Byl rád, protože mocný král měl skvělou armádu a skvělé prapory. Malý prstýnek myslel, že bude velmi šťastný s mocným králem, a že bude žít v obrovském paláci a bude nejvíce ceněným majetkem království.

Bohužel tomu tak nebylo, mocný král byl zabit a prstýnek se potopil na dno řeky. Byl velmi smutný, všude kolem byla jen samota a zima. "Přál bych si zase uvidět prapory skvělé armády," myslel si.

Po velmi dlouhé době byl prstýnek objeven zvláštním mužíkem, který ho považoval za svůj vlastní. Nejdřív byl prstýnek rád, že se konečně dostal z řeky, ale neměl toho mužíka, co mluvil sám k sobě a neměl žádnou armádu, dokonce ani dům, ve kterém by bydlel, rád. Malý prstýnek musel žít ve vlhké, staré jeskyni, která smrděla po rybách.

Pak byl prstýnek zachráněn dalším mužíkem, který byl o moc lepší než ten první, ale také neměl žádný palác ani armádu. Konečně se dostal do rukou ještě dalšího mužíka, který ho vzal před radu mocných pánů. "Konečně mám pozornost, kterou si zasloužím," myslel si pyšný malý prstýnek. "Příliš dlouho jsem ležel v řece a jeskyni! To není žádný život pro tak důležitý Prsten, jako jsem já!"

A tak se malý prstýnek vydal na dost zvláštní a dlouhou pouť, opatrován tím posledním mužíkem. Prstýnek chápal, že je nesen zpět do zemí svého prvního majitele, špatného pána, takže neměl ani námitky, že ho nedoprovázela skvělá armáda s vlajícími prapory. "Brzy si budu znovu užívat života!" myslel si.

Oh, ale malý prstýnek neměl tušení, co se na něj chystá! Viděl, že se o něj bojuje a cítil se skutečně hrdý, ale pak padal, padal do velkého ohně! Slyšel silný pokřik armád a myslel na nádheru bitvy. "Oh, je to minulost! Je to pryč, všechno pryč! Už nikdy..." řekl ubohý malý prstýnek.

Na jaře země znovu rozkvetla. V celé zemi se zazelenala tráva na bojištích, kde se kdysi malý prstýnek cítil tak hrdý. Jako minuly tyto dny a prstýnek odešel, stejně tak musí skončit i každý příběh.


Ti, jenž nesou Prsten, stále na svobodě
Mordor (CNN) - Reportéři z terénu hlásí, že nechvalně proslulá skupina těch, jenž nesou Prsten, tajuplně známá pouze jako "Devítka" byla spatřena před několika dny skupinou skřetů, když vstupovala do útočiště teroristů s krycím názvem "Lothlórien". Mordorské ministerstvo zahraničí vydalo oficiální prohlášení, že tato skupina je podle všeho ozbrojena, extrémně nebezpečná a má na kontě smrt mnoha skřetů v oblasti, stejně jako smutně proslulou brutální vraždu vysoce postaveného Balroga v Morii. Varují, že všichni obyvatelé v oblasti, kteří mají jakékoliv informace o těchto uprchlících, by měli okamžitě kontaktovat Mordorský odbor zahraničních záležitostí a nesnažit se jakkoliv tyto osoby konfrontovat sami.

"Zakročíme i krajním způsobem, abychom tyto teroristy dostali před spravedlnost," prohlásil dnes prezident Sauron. "Tito teroristé útočí na naše životy, kulturu a způsob, kterým zde žijeme. Svět musí chápat, že spojená vůle přisluhovačů temných pánů bude silná a rázná."

Poprvé spatřeni v městečku Hůrka na severu Středozemě, tito teroristé neváhali ani minutu, když chladněokrevně připravili o život všech devět Agentů Prstenových Přízraků, když tito zjistili, že teroristé plánují svrhnout Mordorskou vládu. Předpokládá se, že tato skupina je tvořena převážně hobity, které podporuje široká skupina dalších ras včetně trpaslíků, elfů, lidí a také záhadná postava známá jen jako "Mithrandir".

"Musím zdůraznit, že hobiti jsou v první řadě národ milující mír, " varoval dnes prezident Sauron po několika nenávistných útocích na hobití obydlí. "Tamti hobiti jsou extrémisté, fundamentalisté, nevyjadřují mínění celého národa."

Agenti se také domnívají, že tito teroristé mají silné vazby na skupinu, která zavraždila ministra zahraničních věcí Šmaka dříve v tomto věku. Pokud bude toto potvrzeno, objasní se tím působivé množství mytických zbraní, které si tito teroristé pořídili.

Do současné chvíle skupina využívala bezpečná útočiště v zemi elfů, aby unikla chycení, a proklouzla i těmi nejtvrdšími opatřeními, které Temný Pán připravil. Místní obyvatelé se obávají o své děti a raději přestali vycházet ven v noci. "Jak mohu pustit své děti ven a nechat je umučit nějaké ty lidi, když se tahle skupina skřetovrahů toulá po kraji," ptá se znepokojená matka.

Experti se domnívají, že pokud tato skupina lotrů nebude přivedena před spravedlnost, prudce naroste počet útoků napodobujících ty jejich, což velmi těžce poškodí Mordorskou ekonomiku.

-- napsal stálý korespondent CNN Saruman


Následující text jsem nepřekládal, protože už by prostě nebyl vtipný :o) Pokud znáte Bohemian Rhapsody od skupiny Queen a dnes již klasická hudba vám stále zní v hlavě, můžete si zazpívat modernizovanou verzi. Je to prostě síla... 

Lothlorien Rhapsody - Freddie Mercury
(As told by Dionysus, performed by Frodo and the Sweathogs)

(Frodo)
Is this the real life?
Is this High Fantasy?
Caught in a land war.
No escaping my destiny.

(Sam)
Open your eyes, look up to the sky and see...

(Frodo)
I’m just a Hobbit, I need no sympathy.
These Rings are easy come, easy go, Little high, little low.
Anywhere these Rings go doesn’t really matter to me, to me...

(Eowyn)
Mama, just killed a wraith,
Put my sword up to his head, 
Ran him through and now he’s dead.

(Gollum)
Mama, life had just begun,
But now I’ve gone and thrown it all away.

(Frodo)
Mama, oooh, Didn’t mean to make you cry,
If I’m not back again this time tomorrow,
Carry on, carry on, as if these Rings don’t really matter...

(Sauron)
Too late, my time has come,
Sends shivers down my spine, body’s aching all the time.

(Bilbo)
Goodbye, ev’rybody, I’ve got to go...
Gotta leave you all behind and face the West....

(Gollum)
Mama, ooooh, [(Frodo) Anywhere the Rings go...] I don’t want to die.
I sometimes wish I’d never found this Ring at all....

(Cool guitar riff.)

(Hobbits)
I see a little silhouetto of a man, 
Saruman! Saruman! What will you do with Frodo? 
(The Nine Wraiths)
Thunderbolts and lightning, very, very fright’ning- me!

(Merry) Gandalf-eo! (Legolas) The Grey Pilgram! 
(Merry) Gandalf-eo! (Legolas) The Grey Pilgram! 
(Merry and Legolas) Gandalf-eo, Mithrandir...
(Gollum) Smeagol....

(Frodo)
I’m just a Hobbit and nobody loves me. 
(Fellowship)
He’s just a Baggins, from a Shire family.
Spare him his life of this Ring bear-r-ring. 

(Gollum)
Easy come, easy go. Will you let me go?
(Fellowship) The Stinker! (Sam) No, I will not let you go!
(The Nine) Let him go!
(Fellowship) The Stinker! (Sam) I will not let you go!
(The Nine) Let him go!
(Fellowship) The Stinker! (Sam) I will not let you go!
(Gollum) Let me go!
(Sam and Frodo) Will not let you go!
(Gollum) Let me go!
(Sam and Frodo) Will not let you go!
(Gollum) Let me goooo!...
(Fellowship) No, no, no, no, no, no, no!

(Bilbo)
Mama mia, mama mia!
(Gollum)
Mama mia let me go!

(Frodo)
The Loooord of Mordor has a Ring-Wraith set aside for me...
For Me......
For MEEEEEEE!!!

(REALLY cool guitar riff.)

(Sauron)
So you think you can fool me and spit in my Eye?
(Gollum)
So you think you can use me and leave to die?
(Sauron and Gollum)
Oh, Frodo! Can’t do this to me, Frodo!

(Frodo and Sam)
Just gotta get out! Just gotta get right outta here...

(Even more cool guitar...)

(All)
Oohh Yeah! Oooh Yeah!

(Galadriel)
These Rings don’t really matter, anyone can see...
(Elrond)
These Rings don’t really matter...
(Gandalf)
These Rings don’t really matter...
(Galadriel, Elrond, Gandalf, Bilbo)
To me.....

(Frodo)
Anywhere these Rings go...

Přečteno celkem 16164x, verze pro tisk

Další článek - Přepis rozšířené verze Společenstva i s překladem!; Chcete si koupit hobití noru?; Měl by Glum dostat Oscara?; Kde najdete skladby ze soundtracku ve filmu; Co si také můžete přečíst o Dvou Věžích například v Právu

Předchozí článek - Pán Prstenů jak by jej asi napsal Frank Herbert, J.K. Rowlingová, Douglas Adams či Danielle Steelová (doplněno 4.1.2003)

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Olórin, poidáno 13.1. 2003 15:02:07
Bele, tohle je prostě ÚŽASNÝ !!!
Margerita, poidáno 9.1. 2003 12:24:48
Ta vylepšená verze Bohemian Rhapsody je fakt boží! Báječně jsem se pobavila :-))
Arsiméné, poidáno 8.1. 2003 21:07:22
JEŽÍŠŠŠ, TO JE ÚŽASVÝÝÝ!!! Nevím, co mám chválit víc... kreslil jsem jen průřez skřety a na to jsem používal meč... pohádka o malém prstýnku... Čekání na Froda... hlášení z Mordiru - a ta píseň! Já už nemůžu- když si představím, jak se to zpívá - Glum: Let me go! Frodo, Sam - no, no,no! -I m just the Hobbit, nobody loves me... Sauron, Gollum - Oh, Frodo! Can´t do this to me, Frodo! A vůbec. Díky ti, miloušššku Belouššku, za zprostředkování, díky!
Aala, poidáno 8.1. 2003 20:32:46
Tak tohle se povedlo! Zvláště poslední dva kusy :)))))
Honza Dave, poidáno 7.1. 2003 22:10:20
Aubi ml: Jo, Blind Guardian jsou fakt dost dobri,ale ti by to asi neudelali. Berou Pana prstenu dost vazne :-).

Prestavky ve filmu? Treba zrovna uprostred bitvy v Helmove Zlebu,ne? :-)))

Fosko, poidáno 7.1. 2003 20:03:17
Dvě přestávky???!!! To těm, kdo knihu neznají a nadávají na to, že je to dlouhé ten film ještě prodlouží...
Nimue Que, poidáno 7.1. 2003 19:05:23
¨Ty bláho!!! já sem byla prvně na společenstvu prstenu a udělali nám tam dvě přestávky!!!!!! nechápu nechápu a eště jednou nechápu!!!!!!!!!!!!
(v)Eru, poidáno 7.1. 2003 12:03:39
Exupery je zatim nejlepší :)
A Rhapsody nemá chybu..škoda že Disease neni Tolkienovec :))

Aubi ml. , poidáno 7.1. 2003 0:40:27
Lothlorien Rhapsody je skvjela věc, chtělo bz to někoho donutit, aby to nazpíval - nejlíp Blind Guardian, těm by to docela sedlo!
Ar Eldar (Eskel), poidáno 6.1. 2003 20:54:36
Jinny: :-) super... tak tady nejsem jedinej fanda Aliens!!! (teda ne víc než LotRa)
Honza Dave, poidáno 6.1. 2003 19:17:34
Lohtlorien Rapshody je uplnej narez, fuckt kruty, skoro by to stalo za prezpivani puvodni verze

I´m just a Hobbit, nobody loves me....

Tak se mi rodi v hlave (s blizci se zkouskou) Pan Prstenu podle Gausse, Riemanna, Eulera nebo nejakyho dalsiho silenyho matematika.

Gauss-Dalf (na Balroga) NEMUZES KRATIT ZLOMKY V SOUCTU! Balrog se propadne do hlubin slozitych uprav.

Prsten neprirozene logaritmoval Glumovu pater i cely jeho zivot.....

Jinny, poidáno 6.1. 2003 15:18:33
Á, sorry. Poslední řádka mi ujela. Ta měla bejt vejš, za Balinem.
Jinny, poidáno 6.1. 2003 15:16:11
By James Cameron

Aragorn: Jsou za dveřma, jsou za dveřma!
Gandalf: Nepoužívejte zbraně, opakuji - nepoužívejte zbraně. Pamatujte, že nemáme právo nějaký druh zcela vyhubit.
Boromir: Si děláš prdel. A čim máme útočit? Nadávat?
Gandalf: Boromire, uklidněte se. Balin tu přežil mnohem déle a neměl žádný výcvik.
Legolas: Podívejte. Pokud jde o mě, stačí mi říct (natáhne luk), kde sou...
(Bitka v Morii probíhá, pan režisér už ví jak)
Legolas: (doráží posledního skřeta) Vychladni, balíku.
Smíšek: Frodo to dostal, Frodo to dostal!
Pipin. Tys byl vždycky blbec, Frodo.
Boromir: (ukáže k hrobce)A to z něj bude velitel?

Tobold Troubil, poidáno 6.1. 2003 14:15:21
Bohemian Rhapsody je dost dobrá.
PS: půlnoční do Špalíčku už mám koupenou a s těma lístkama i spím!

Emer, poidáno 6.1. 2003 13:27:48
Bele, nakresli mi Násghúla. ;-)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 6.1. 2003 11:22:49
Pinda: vždyť to tam píšu :o) že po překladu už by to nebylo tak podobné původnímu textu písně a nemělo by to ten efekt :)
Lady Jane, poidáno 6.1. 2003 10:50:20
bez legrace by zivot byl nuuuda ;o)
Dobry poctenicko... :o)

Pinda, poidáno 6.1. 2003 9:46:10
Lothlorien Rhapsody ze neni vtipny??? Vzdyt je to naprosto super :-D. Ale prekladat to fakt nejde...
pivli, poidáno 6.1. 2003 9:45:29
naprosto skvělé!při pondělku a při vidině dlouhého prac.týdne mne to moooc pobavilo.:))))
Ludva Homolka, poidáno 6.1. 2003 9:02:34
Opět velmi povedené parodie, díky!
Ve Švýcarsku ve většině kin dělají přestávky u každýho filmu, je to opravdu příšerný...

Bellatrix, poidáno 6.1. 2003 8:58:02
U toho posledního jsem se málem potrhala :o)
"I see a little silhouetto of a man,
Saruman! Saruman! What will you do with Frodo?" :o)))))

[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!