Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1411 lidí

Celkem návštěvníků
14781727

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
11.9. 2002
11. září - den, který poznamenal celý svět; Nová verze přepisu Společenstva; Pátek 13. bude šťastným dnem! Přichází DVD!; Zpěvník ke Společenstvu Prstenu; Postesknutí webmasteraVerze pro tisk
11. září - den, který poznamenal celý svět
Celý svět, nebo minimálně Spojené Státy, dnes žije vzpomínkou na události staré přesně jeden rok. Možná toto není to správné místo pro úvahy nad tématy jako terorismus, nechci ani uveřejňovat obsáhlejší text o tom, že Sean Astin, který hraje ve filmu Sama, se dnes setkal s prezidentem Bushem v Pentagonu. Přesto si neodpustím uveřejnit odkazy na dva články, které se zde v průběhu uplynulého roku objevily.

Prvním z nich je článek o petici proti názvu Dvě Věže, který se týká událostí z 11. září přímo. Skupinka aktivistů tvrdila, že Peter Jackson se snaží vydělat na tragických událostech pojmenováním druhého dílu filmu podle zničených budov Světového Obchodního Centra - dvojčat. Fraška. Ale v tu dobu to vypadalo poměrně vážně. Protože Amerika je země neomezených možností a projít může ledacos. Článek najdete TADY.

Další článek se pak jmenuje V rostoucí temnotě - Skutečný svět potřebuje Někoho, kdo ponese prsten a to asi mluví za vše. Je to text o osobní zodpovědnosti a roli jedince v tomto světě. Určitě stojí za přečtení.


Nová verze přepisu Společenstva
Čas nám běží a z každého rohu na billboardech Frodo a spol. připomínají, že již tento pátek je bude moci každý, kdo chce, mít doma. Také mé zdroje v tomto čase nezahálely a já také ne (film mám již nějaký čas v originále přímo z Anglie). Výsledek: nová, opět dosti výrazně doplněná verze přepisu Společenstva; tentokrát radši zase bez obrázků (kdo je tam chce, snadno si je doplní z minulé obrázkové verze anebo odkud bude libo - však jich jsou k dispozici spousty, že).
Tímto ji dávám k dispozici všem zájemcům, opět jako komprimovaný Word soubor. Čímž mé aktivity k přepisu končí - až do listopadu, kdy bude prodloužená verze - na té se ovšem chci pořádně vydovádět ... Annaí
Stáhnout: 183 KB ZIP (komprimovaný Word DOC)


Pátek 13. bude šťastným dnem! Přichází DVD!
Pátek 13. bude pro fanoušky Pána Prstenů štastným dnem. Na trh přichází konečně DVD Společenstvo Prstenu jak s filmem, tak se záplavou všemožných bonusů. Ostatně obsah je zde na stránkách podrobně rozepsán. Úplnou recenzi disku zde najdete již velmi brzy. V prodeji také bude kazeta jak s dabingem, tak s titulky. Každý, kdo si VHS či DVD objednal přes tyto stránky z FilmCity, by měl mít v pátek na poště balíček :o) A kdo si ještě neobjednal, může tak učinit ZDE. Na stejném místě je možné si předobjednat i rozšířenou verzi DVD/VHS.


Zpěvník ke Společenstvu Prstenu


Detail ...

Pro všechny hudbymilovné fanoušky filmu je tu dobrá zpráva. Pokud máte nějakou tu korunu (dolar) navíc, můžete si objednat "LOTR Songbook" - tedy knížku, které obsahuje noty, akordy a texty písní ze Společenstva. Ani v této knížce nebudete ochuzeni o pár fotografií z filmu (celkem 8). Tuto informaci jsem přinesl již dříve, dnes je pouze doplněna o fotografii knihy. A jaké skladby že to vlastně obsahuje ?
  • Aníron (Theme for Aragorn and Arwen)
  • The Prophecy
  • Many Meetings
  • Lament For Gandalf
  • In Dreams
  • May it Be
Legolas nám ve filmu sice nechtěl prozradit co elfové zpívají v "Žalozpěvu za Gandalfa", ale v této knize (stejně jako tuším na bookletu originálního soundtracku) najdete anglický překlad. Skladba vychází z básně Philippy Boyens.

Olorin who once was...
Sent by the Lords of the West
To guard the lands of the east
Wisest of all Maiar
What drove you to leave
That which you loved?

No more will you wander
The green fields of this earth
Your journey has ended in darkness  
The bonds are sundered,
The spirit is broken,
The flame of Arnor has left this World.

A great light has gone out.

Our love for this land
Is deeper than the deeps
Of the sea.
Our regret is undying
Yet we will cast all away
Rather than submit
What should be shall be

Objednávat můžete ZDE.


Postesknutí webmastera (úterý, 22:03)
Tak jsem byl nucen na týden opustit Prahu a věnovat se odklízení následků povodní. Z nepochopitelných důvodů není má přítomnost vyžadována někde v Karlíně, kde bych byl i docela rád, ale poblíž města Tábora (prostě organizace, u které vykonávám civilku, tu má několik vyplavených chatek). Inu zábava. Podmínky jsou tu pěkné. Ubytování je fajn. Jen tu jaksi není signál pro mobilní telefon. Tedy vlastně je. Jednou z možností je jít asi 20 minut lesem do kopce a tam, na takové hezké skalce rozkládající se nad jihočeskou krajinou, tak tam signál je. Nebo mohu jít 15 minut po silnici. Kousek za křižovatkou je místo, kde zhruba na ploše dvou metrů čtverečných také signál najdete. Venku prší, takže jsem svou touhu přijmout SMSky musel absolvovat s deštníkem a baterkou v ruce (venku už je tma). Bohužel signál chytím jen v případě, že držím telefon asi dva metry ve vzduchu. A internet? Ano, je tu telefonní přípojka. Notebook zabalený v igelitu jsem deštěm přenesl do jednoho z vytopených bungalovů, kde (ani nevím díky čemu) funguje jak elektřina, tak telefonní přípojka. Jen tu nejsou okna a je trochu vlhko. Ale s přímotopem na stole se to dá přežít. Akorát ti komáři. Inu jdu psát článek, když už jsem tu ...
Přečteno celkem 14213x, verze pro tisk

Další článek - Jason Schleifer o svých zážitcích při tvorbě Pána Prstenů; Už nejen dřevárny, ale i paintball !; DVD je na trhu! Co přineslo?; Vivendi Universal Games a jejich počítačové hry

Předchozí článek - Jak zemře Saruman? Nabodne se kýčovitě na kolo s bodci?; Karetní hra od Decipheru i na počítačích; Série fotomontáží ke Společenstvu Prstenu; Připravujete se na Bitvu Pěti Armád?

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




(v)Eru, poidáno 15.9. 2002 13:12:27
Ale ale, preci nejakych par set komarku te nemuze rozhodit :o) A s tim signalem - to znam. Ma to sve puvaby - ja musim u nas na chate chytat signal na pingpongovem stole :o)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 14.9. 2002 22:52:41
Bylo to v rámci oslav významu Community Service. Inu co se dá dělat :)
Nenymir syn Nemirův, poidáno 14.9. 2002 22:37:02
Sam a Bush, to si nechci představit.
Lucille, poidáno 13.9. 2002 18:21:36
MEGAJOHN: jo, na ct1 to zmrvili
Eleazar, poidáno 12.9. 2002 14:30:31
Jseš dobrej... Jen tek dál. Co nás nezabije, to nás posílí!!! :-) E.
MEGAJOHN, poidáno 12.9. 2002 2:00:58
Dokumenty o 11.9.2001 jsem dnes nahraval, ale nastvalo me ze ti blazni na ct1 to dali driv, misto casu kdy mel koncit ten na nove, a tak nemam zacatek :-( No jinak ten na ct1 byl nic moc,a ani po tech strance to nemeli dobre udelane - chybeli nejake titullky porad...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 11.9. 2002 21:59:14
:) díky :)
Už si ani nestěžuju. Svým způsobem je to fajn, být zas ani nevím po kolika letech bez mobilu. Vracet potok do původního koryta a kopat mu cestu pod zasypaným mostem ...

Nenymir syn Nemirův, poidáno 11.9. 2002 21:40:35
Belcarnen: Třikrát sláva! O tvých činech budou znít písně po celém webu...:--)
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!