Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1453 lidí

Celkem návštěvníků
14783139

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
31.1. 2003
Problém s přidáváním záznamů do databáze - webu došlo místo; Víte, že se připravuje večerníček Hobit?; Ian McKellen odpovídal na dotazy; Richard Taylor mluvil o Skurut-hai; Brad Dourif o roli ČervivceVerze pro tisk

Problém s přidáváním záznamů do databáze - webu došlo místo
Včera došlo k technickým problémům, kdy nešlo přidávat komentáře, příspěvky do diskusního fóra a prostě nic, co nějak doplňuje texty do databáze. Důvod byl velmi jednoduchý - prostě došel vyhrazený prostor. Podařilo se mi reagovat poměrně včas a zrušit některé relativně zbytečné věci, ale tím se situace uklidnila možná na několik dní. O víkendu zpustím archivaci soukromé pošty, budou se reorganizovat komentáře u fotografií. Tento postup by mohl na nějaký ten měsíc vše uklidnit, ale i tak je už jasné, že na klasickém webhostingu provoz nebude možný. Traffic za měsíc leden a zátěž databáze překračuje všechny únosné meze a bez vlastního serveru a linky s neomezeným přenosem to prostě nebude možné. Pokud dojde k nějakým výpadkům (nefunkční přidávání dat, dočasné odpojení celého webu) předem se omlouvám, ale už to jde mimo mou vůli a síly. Momentálně se mi vybavuje scéna ze Dvou Věží, kdy Gandalf před odjezdem z Edorasu říká Aragornovi, že "Obránci musí vydržet." Snažím se mít Aragornův optimismus. Ale je vás na web jak těch skřetů před Helmovým žlebem, jen hradby technických omezení se vám prostě nemůže podařit překonat. Tímto děkuji za všechny finanční příspěvky na provoz webu, budou využity nejefektivnějším možným způsobem. Snad to bude stačit...
      

Víte, že se připravuje večerníček Hobit?
Ano, je tomu skutečně tak. Tentokrát se nejedná o žádnou kachnu určenou k vyvolání "zvýšeného tepu" fanoušků. Skutečně se během nějaké doby dočkáme animovaného večerníčku podle Hobita. Hudbu k němu skládá Martin Kratochvíl, který také o projektu v rozhovoru na Frekvenci 1 informoval. Pokud máte jakékoliv další informace, budu za ně jen vděčný. (Díky za tip patří Alchymistce)


Ian McKellen odpovídal na dotazy
Otázka: Jsou jezdci ženoucí se ze svahu do údolí Helmova žlebu digitální, nebo jde o skutečné lidi?
Odpověď: Podstatná část z nich je vytvořena počítačem, ale pár skutečných nás na scéně bylo.

Otázka: Byla během natáčení nějaká scéna, kdy jste měl problém napojit se na postavu Gandalfa? Nějaká scéna, která byla obzvláště velkou výzvou?
Odpověď: Nepamatuji se na žádnou scénu, ve které bych měl problém pochopit emoce postavy. Ale pár akčních scén bylo poměrně skličujících, především kvůli kombinaci živé akce a speciálních efektů - například souboj čarodějů v Orthanku.

Otázka: Ve Fangornu, při setkání Aragorna a jeho společníků s Gandalfem Bílým, jsou to vaše oči hledící z oslepujícího světla, nebo Christophera Lee? A hlas je váš, nebo jeho?
Odpověď: Vše je to moje práce.


Richard Taylor mluvil o Skurut-hai
"Jsou vytvořeni k zabíjení a nikdy neutíkají z boje, proto nemají na zádech žádnou zbroj, protože Sarumana ani nenapadlo, že by se někdy otočili a prchli (pozn. zbroj na zádech se myslím hodí i v normálním boji, nejen při útěku :o). Ale stejně jako spousta genetických slabostí našeho času, i Skurut-hai jsou sužováni něčím, co Ridley Scott popsal hezky jako "zrychlené chátrání" (accelerated decrepitude). Velmi rychle vypovídají službu a Saruman ještě prostě nemá svou alchymii úplně doladěnou. Chtěli jsme vybudovat analogii k chatrnosti hraní si s vědou v našem vlastním světě."

Tohle by docela vysvětlovalo "rozkládající se" vzhled skřeta v kalendáři k Návratu Krále. Ve třetím díle nás asi čeká ještě něco k příběhu Sarumana a jeho výtvorů (a nebude to jen čarodějova smrt).


Brad Dourif o roli Červivce

Můžeš vysvětlit, jak zapadá Gríma do velkého obrazu o zlu ve Středozemi?

Saruman chce zničit lidstvo a prvním krokem je vyhlazení Rohirů. Aby toho dosáhl, potřebuje obrátit Červivce, rádce krále Rohanu, proti němu a jeho království.

Je to pro Tolkiena neobvyklá postava v tom, že koná proti svému vlastnímu lidu.
Je jediným člověkem v příběhu na kterého si vzpomínám, jenž se obrátil ke zlu, začal pracovat na záhubě lidstva. Proto musíte svou práci postavit na vyprávění příběhu a já se zaměřil na to, jak lidi přesvědčit, že jde stále o lidské stvoření.

Jak jsi přitom postupoval?
Nejdřív jsem si sedl k textům s Fran Walsh a Phillipou Boyens a prošli jsme si, co chceme s Grímou udělat. Problém adaptace téhle části literární předlohy byl v tom, že Tolkienova síla je v popisech a ne v dialozích. U Dickense, který byl géniem na dialogy, můžete říct, kým jeho postavy jsou podle toho jak mluví, ale tohle nemůžete tak úplně udělat u Tolkiena.

Takže kde jsi objevil svou inspiraci pro tuto roli ?
Rozhodli jsme, že Gríma bude ošklivý, že bude člověkem, kterého si jeho okolí neustále dobíralo. A v tom neustálém vožení se po něm se Gríma stal velmi dobrým ve čteních způsobů lidského chování. Protože pokud se chcete vyhnout krutosti lidí, musíte myslet dopředu - proč si kdo myslí tu kterou věc, jak budou na něco reagovat. Čtení lidí vás dostane z potíží. Takže se naučil být v tom velmi, velmi dobrý.  Je to velmi pozorný týpek, s vrozeným talentem, s jasnou hlavou a bystrou myslí.

A tím pádem byl vhodný na místo důvěrníka krále Théodena?
To je přesně něco, co král potřebuje v rádci. Někoho, kdo si dá dohromady, co se lidé chystají udělat a kdy. Jak by bylo nejchytřejší se zachovat v situaci, kdy se lidé chystají udělat to či ono. Gríma je tím, čím je právě proto, že zná odpovědi na tyto otázky. Na druhou stranu si sám o sobě myslí, že je šeredný (pozn.: a taky že je), a že se nikdy nestane plnohodnotným členem rodu, se kterým je tolik spjat. To, co potřebuje, pokud jde o lásku, nikdy nemůže mít.

Řekl jsi, že sis představoval Grímu jako neustále dobíraného člověka. Koho si představuješ jako jeho tyrany?
Tím byl každý, kdo ho nepřijímal takového jaký byl. Tyranem byl každý, kdo mohl ale nemusel být členem králova rodu, nebo i několik lidí. Byl to každý, koho si do té pozice třeba sám dosadil.

Jaké to bylo pracovat s Christopherem Lee na scénách v Železném pasu?
Paráda. Je to srandovní chlápek a skvělý vypravěč. Christopher byl všude, zná úplně každou osobu na planetě Zemi a dělal ve svém životě snad úplně všechno. Neexistuje nic, o čem by vám nedokázal vyprávět. Byl to  jediný člověk na place, kdo opravdu znal Tolkiena, a znal text knihy lépe než kdokoli jiný.

Jaký byl váš dojem z Edorasu? Jak říkají všichni - byla to velmi působivá podívaná.
Edoras byl nádherný. Bylo to jako by část Středozemě přeskočila do současnosti. Díváte se na ten vysoký kopec a vidíte skutečný středověký svět. Středověké kostýmy, meče a vůbec všechno. Pravděpodobně velmi málo lidí se dostane na místo, které jakoby přicestovalo z jiného času a světa, místo tak vzdálené skutečnosti, tak specifické a fascinující.

Byl ve filmu nějaký moment, který na tebe zapůsobil víc než kterýkoli jiný?
Dělali jsme jednu interiérovou scénu s Mirandou Otto (Éowyn) - byli jsme v nějaké boudě se střechou z vlnitého plechu a jak foukal vítr, ta věc vydávala přesně takové zvuky, jako když ve hře Král Lear rachotili s kovem aby vytvořili dojem bouře, hromů. V jednu chvíli už byly tak hlasité, že jsem musel přestat hrát a křiknout na štáb: "Hoši, já nic neslyším." A Miranda ten hluk vůbec nezaregistrovala, tak byla ponořená do scény. To bylo opravdu pamětihodné. Ta holka musí být génius, být tak zabraná do toho co dělá, že ani nezaregistruje, když neslyší druhého herce.

Přečteno celkem 15265x, verze pro tisk

Další článek - Co bude v ukázce z Návratu Krále? (doplněno 4.2.); Síto o Pánu Prstenů; Zemřel nejstarší Tolkienův syn; Píseň Zlobřík ke stažení; Titulky k pirátské verzi Dvou Věží

Předchozí článek - Další ocenění a nominace pro Dvě Věže; Elijah Jordan Wood oslavil 22. narozeniny; Jak také mohou vypadat titulky ke Dvěma Věžím...

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Arsiméné, poidáno 10.2. 2003 18:37:46
To je pravda, zlých lidí bylo víc. Ale tady jde asi o to, že Červivec byl zrádce vlastního lidu, zatímco Ústa byla z lidí, kteří už se Sauronem kolaborovali dávno.
Merlin, poidáno 6.2. 2003 0:17:35
K tomu rozhovoru s Wormtonguembych chtel dodat, ze on nebyl zdaleka jediny clovek slouzici zlu. Co treba Cerni Numenorejci z nichz pochazi ten nejzlejsi Usta Sauronova???????
Dalibor, poidáno 5.2. 2003 17:34:47
Re Pulper
A já si (vždycky :)), no, vždycky to nebylo :o))) říkal, že se to dá natočit jako TV seriál (když už můžou na docela slušné technické úrovni (a pro Hobita by byla dostačující) točit takové sračky jako Xeňu či Herkula)... Večerníček mě fakt nenapadl, protože se mi to zdá jako krátký formát, přecejenom to není pětiminutovka, ale tak deseti, lépe patnáctiminutovka :o)))!
Ale pravda je taky i to, že jsem to svému synovi na dobrou noc četl :o)))! No, PánBůh mě za to odměnil, syn se potatil a jde dál (na dřevárny či jiné pobíhání v kostýmu já sám už fakt nemám :o))))!
Všichni fanouškové F a SF mějte se!
Dalibor

Pulper, poidáno 4.2. 2003 12:22:31
Někdo se mi kdysi smál, když jsem navrhoval, aby byl Hobit natočený jako večerníček. Vidíte, a už je to tady!
Crossman, poidáno 4.2. 2003 10:49:16
... všimli jste si taky, že ten obrázek Uruk-hai vypadá jakoby to byl Tom Cruise??
pivli, poidáno 3.2. 2003 14:08:25
nevim uz jestli jsem ten rozhovor cetla nebo je soucasti DVD,ale Ian McKellen tam rikal,ze pochopitelne dublera mel,protoze tak narocne sceny by nezvladl.:)))priznal se dobrovolne,coz je sympaticke.:))
Bellatrix, poidáno 1.2. 2003 17:23:15
K té první otázce na McKellena: viděla jsem fotku z natáčení té scény, bylo jich tam "opravdových" asi jenom dvacet. Ale sešup to byl dobrý, zajímalo by mě, jestli měl dablera :o), nebo jestli to byl opravdu on.
Sírwen, poidáno 31.1. 2003 20:58:41
Omlouvám se že komentuju mimo téma, ale smutná zpráva, nevím nakolik je ověřená: Tolkienův nejstarší syn, otec John Tolkien, prý někdy během posledních tří dnů zemřel...
Arsiméné, poidáno 31.1. 2003 20:01:48
Belcarnene, držím palce (a to ani není třeba říkat, všichni přece držíme pohromadě). Na večerníček jsem zvědavá - asi to půjde, Hobit je zpracovatelný. Pamatujete si na to divadelní zpracování v Minoru? To bylo pjekný!
hOBITKA, poidáno 31.1. 2003 19:18:32
Bel: Ale ty skřety si taky vyprošuju !
hOBITKA, poidáno 31.1. 2003 19:15:44
Už se těšim na Večerníček!
carnach, poidáno 31.1. 2003 18:45:44
A nechtělo by to srchivovat i starší fotky a články? Je to možná trochu krutý, ale jinak se ti to bude rozrůstat donekonečna... Navíc pochybuju, že by někdo nutně potřeboval třeba rok starý věci o který si ti může event. napsat..
Gandalf, poidáno 31.1. 2003 14:48:13
Jo, jo :o) ale ty skřety si vyprošuju :o)
Nelenya, poidáno 31.1. 2003 14:30:21
Bezva.Nevite kdy se bude ten vecernicek vysilat? Cca nejakej termin?Dikys
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!