Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1862 lidí

Celkem návštěvníků
14787138

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně... ochutnávky v Praze a blízkém okolí


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
1.8. 2002
Ukázka z prodlouženého Společenstva a Dvou Věží (Doplněno!); Rodiče více předčítají dětem; Stane se Společenstvo nejprodávanějším DVD?; Ikonky, melodie, kresby; J.R.R T. - Co se panu profesoru honilo hlavou těsně před vydáním LOTRaVerze pro tisk

Ukázka z prodlouženého Společenstva a preview na Dvě Věže ke stažení ...
Pokud jste fascinovaně hleděli na obrázky z rozšířené verze Společenstva Prstenu a Dvou Věží, pak máte nyní šanci podívat se i na kompletní video. Kvalita není tak velká jako u první sady obrázků, ale jde o tu, jejímž zdrojem byla sada druhá (a ještě zde). Tak si všechna ta videa užijte, ať vám pomohou ukrátit si čekání na to prodloužené Společenstvo a Dvě Věže.

Dvě Věže (celkem 10 minut!) - střední kvalita:
formát WMV 8.2 MB - část 1. (postačí Windows Media Player)
formát WMV 9.9 MB - část 2. (postačí Windows Media Player)
formát Real 7.9 MB - část 1. (potřeba Real Player)
formát Real 9.6 MB - část 2. (potřeba Real Player)
- jiný zdroj: formát WMV 8.2 MB - část 1. (postačí Windows Media Player)
- jiný zdroj: formát WMV 9.9 MB - část 2. (postačí Windows Media Player)

Dvě Věže (celkem 10 minut!) - vysoká kvalita:
formát DivX AVI 45 MB (potřeba DivX kodek) - Na přímou žádost Petera Jacksona a New Line byla tato ukázka z původního zdroje zrušena. Pokud ji někdo máte dejte vědět, někde ji mirrorujeme.

Prodloužené Společenstvo:
formát WMV 8.1 MB (postačí Windows Media Player)

K dispozici je i další bonus, profil Legolase 3.9 MB Real


Rodiče více předčítají dětem ...
Asi není žádným tajemstvím, že výchova dětí v moderní společnosti spěje kamsi k "televizním chůvám". Rodiče mají stále méně času se svým potomkům věnovat tak, jak to potřebují. Potěšující v tomto ohledu je výzkum provedený ve Velké Británii. 90% rodičů dětí do 10 let v anketě potvrdilo, že svým dětem pravidelně předčítají knihy. V roce 2000 bylo toto číslo pouze 40% a na jeho dramatickém vzrůstu se nejvíce podílely knihy jako Harry Potter a Pán Prstenů. Právě tyto série, jak říká psycholog Aric Sigman, mají co říct jak dětem tak dospělým. Pomáhají upevňovat jejich vztahy vytvářením objektů pro vzájemné sdílení zájmu. "Sdílení myšlenek a nápadů je zásadní pro emocionální a tvůrčí rozvoj dítěte."
Omluvte tento text, který se možná tak úplně netýká tématu. Ale přišlo mi to velmi .. potěšující. 


Stane se Společenstvo nejprodávanějším DVD?
Experti se domnívají, že mu to nebude činit nejmenší potíže. V tomto ohledu zatím vede Shreck!, který se na DVD stal absolutním hitem. Společenstvo trůnilo na vrcholu TOP 100 nejprodávanějších titulů Amazonu ještě před tím, než bylo vůbec uvedeno do prodeje. New Line Home Entertainment odmítla sdělit, kolik kopií DVDčka nechala vyrobit. Veškerou poptávku ale prý okamžitě pokryje. Zdroj od Roadshow Home Video uvádí, že pro Nový Zéland bylo doručeno nejméně 200 tisíc kopií DVD a VHS. Spousta obchodů v USA se zásobí tak trojnásobkem obvyklého počtu kopií tohoto titulu a počítá s prodloužením otevíracích dob do pozdních nočních hodin. 45 milionů dolarů, které New Line investovala do reklamní kampaně, se brzy začne vyplácet ...


Příspěvky do soutěže - ikonky, melodie, kresby ...
Tony zpracoval 50 ikonek ze Dvou Věží pro potěchu vašich Windows. Stáhnout si je můžete ZDE (228 KB ZIP)
A opět Tony zaslal melodii pro mobilní telefony Nokia ...

4e1,4#f1,32b1,
32e1,32g1,2#g1,
32-,2b1,32b1,
32#d1,2#g1,16-,
2#f1,32a1,32#c1,
1e1,4*,32b1,
32e1,2-,16-,
4#g1,4b1,32e1,
32a1,32c2,2#c1,
32-,2e1,32#f1,
32b1,2#d2,16-,
2b1,32b1,32e1,
2#g1,16-,4-,4a1,
4#g1,32b1

Sešlo se (konečně) také pár dalších vlastnoručních kreseb ...


Drak Šmak
- autorka Olorea (předloha John Howe)


"Tom Bombadil zaslechl přicházející Společenstvo"
od Galadüne


Náčrtek k obrázku Rohanských jezdců
od Merlkira

 
Morgoth bojuje s Fingolfinem
od Merlkira 


A jeden náčrtek ze sešitu (Moria)
od Merlkira


J.R.R T. - Co se panu profesoru honilo hlavou těsně před vydáním Pána Prstenů
Příspěvek do soutěže zaslala Paní Prstenu

Je to tady. Přišel můj velký den, jak všichni říkají. Dnes vyrazí do světa mé dílo, můj poklad. Všechno, co jsem tak dlouho zpracovával a sepisoval, bude konečně vystaveno na obdiv lidem. 
Mám však všechno dostatečně dobře promyšlené? Nesmím udělat jedinou chybu, neboť každý krok vedle by mohl celou mou námahu a práci v jedné vteřině setřást z nebe na tvrdou zem. Všechno jsem tak dlouho plánoval, vymýšlel. Můj životní sen se stal skutečností a nyní vyjde na světlo Boží, před zraky všech kritiků i spisovatelů a čtenářů. 
Dnes vychází první svazek Pána Prstenů, nazvaný Společenstvo Prstenu. Celý můj příběh se v této knize rozbíhá a je v ní mnoho vysvětlování, ale také mnoho dobrodružství. Celá se nese v duchu jejích pokračování, dalších svazků Dvou věží a Návratu krále. 
Vše jsem detailně promyslel a stejně tak popsal do knih, popsal jasný obraz v mé mysli. Popisy míst jsou dostatečně podrobné a i charaktery postav dobře vystižené. 
Dokonalá fantasy se objevuje na světě a já mohu jen čekat, jak se s ní svět seznámí a ztotožní. 
Celý ten příběh je dokonale skutečný, přestože se odehrává v naprosto jiném světě. Světě tak rozdílném od toho nynějšího, a přece tak podobném. Světě, který nemusí být jen fantasií. 
Vše, co se v něm odehrává, je závislé na tom, co neprodleně poté nastane. Činy mužů, hobitů, elfů i ostatních jsou závislé na jejich následcích. Tak to je i ve skutečném životě. Vše, co uděláme, si musíme promyslet a musíme zvážit možné následky.
Totéž jsem udělal já, než jsem dal knihu do tisku. Pečlivě zvážil následky. Někteří mě jistě budou odsuzovat, ale otázkou je proč? Pro mou fantazii, pro mou knihu, nebo kvůli mně samotnému? 
Tolik otázek přede mnou vyvstává na každém kroku a odpovědí na ně mnohdy nejsem schopen. Ale přes ta všechna úskalí, které můj počin může mít, je tu něco velmi silného. Má radost, mé odhodlání a má vůle. Pocity tak silné, že se dokážu přenést přes problémy a čelit kritice se vztyčenou hlavou.

Přečteno celkem 37359x, verze pro tisk

Další článek - Co řekl režisér o dalších dvou dílech; Interview s Orlando `Legolas` Bloomem; Elijah Wood a Franka Potente - bude svatba?; Lucas zavraždil Jacksona

Předchozí článek - DVD je na trhu a objevují se pirátské kopie bonusů; Co prozradil Ian `Gandalf` McKellen; Monstrózní raport z webového srazu - hlavně o LARPu; Až dělící moře a Pro mallorny

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Lucinka, poidáno 22.1. 2003 14:26:19
No co ještě dodat,je to naprosto užasný,tyhle stránky.Miluju film Společenstvo a mužu vám odpřísáhnout,že až mi naši dají prachy koupím si aspoň to VHS-ko.Moc se mi líbí propracování tehle stránky,ten popis co a jak okolo filmu,A TY OBRÁZKY.Mužu vám říct,že už je mám všechny skopírovány a přilepený na stěnách pokoje.No prostě-co ještě dodat?
Lucinka, poidáno 22.1. 2003 14:26:15
No co ještě dodat,je to naprosto užasný,tyhle stránky.Miluju film Společenstvo a mužu vám odpřísáhnout,že až mi naši dají prachy koupím si aspoň to VHS-ko.Moc se mi líbí propracování tehle stránky,ten popis co a jak okolo filmu,A TY OBRÁZKY.Mužu vám říct,že už je mám všechny skopírovány a přilepený na stěnách pokoje.No prostě-co ještě dodat?
(v)Eru, poidáno 8.10. 2002 13:19:54
Teeeeda, ty kresby jsou fakt krasný, všechny. Obzvláště ten Šmak. Jaká je velikost originálu?
Ruby, poidáno 23.8. 2002 18:28:37
Je to tak, Tolkien nebyl s výsledkem své práce nikdy spokojený, jeho nakladatel ho musel vyloženě přinutit, aby mu (hodně dlouho po termínu) konečně dal současnou poslední verzi PP, protože ji Tolkien neustále předělával a doplňoval. Silmarillion dopadl ještě hůř, každý příběh tam má nejmíň tři verze... A i kdyby byl pan Tolkien nesmrtelný, myslím, že finální podoby bychom se stejně nedočkali...
PeP, poidáno 20.8. 2002 3:07:46
Tak tohle se profesoru Tolkienovi určitě hlavou nehonilo. Některé pasáže jsou lehce "out". A například
"Popisy míst jsou dostatečně podrobné a i charaktery postav dobře vystižené.
Dokonalá fantasy se objevuje na světě a já mohu jen čekat, jak se s ní svět seznámí a ztotožní."
- tak to jsi úplně vedle, vždyť Tolkien sám psal (myslím že) v předmluvě k LOTRovi, že on sám je nejkritičtějším čtenářem.
Pro přehled doporučuji knížku "J.R.R. Tolkien - Životopis". Napsal ji Humphrey Carpenter a vyšla v nakl. Mladá Fronta.
s Pozdravem PeP

Nienna, poidáno 15.8. 2002 22:41:40
Tak jsem skoukla co se dalo no, a mam takovej dojem že od nás z Varů pojede na českou premiéru pravděpodobně víc lidí než jelo letos... Zas to v Praze vyžerete...









Lucille, poidáno 14.8. 2002 18:19:18
Podle me je moc hezky, jak v ty ukazce na TTT mluvi herci, zvlast El (2. cast, 3:48 - 3:59), taky je zajimavej projev Orliho (So, ...well,...eeeeee...):o))))
Kementári, poidáno 13.8. 2002 15:07:29
Proč já tak neumím kreslit!
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 13.8. 2002 0:57:42
Ta desetiminutová ukázka (i ta verze ve dvou WMV částech) je fakt skvělá ...
Nejlepší je asi Theodén, který na Aragornovo zoufalé oznámení o tom, že je napadne 10000 skřetů, řekne jen suše "Let them come" :o)

Samgee, poidáno 7.8. 2002 9:56:19
Prosím nějakého hodného človíčka, kterému se podařilo stáhnout tu 45MB ukázku ještě když fungovala, aby ji pokud možno umístil někde na netu. Myslím, že nebudu vdečný jenom já sám.
Andre, poidáno 6.8. 2002 22:01:14
Paní P.:Touché........pěkná trefa:o))......asi to vskutku nepsal on:-DDNicméně přenecháme již tvůj článek v rukách osudu(mimochodem pěkně slohově napsaném:-), neboť jsme se toho o¨něm tady již naprobírali:-))
Pani Prstenu, poidáno 6.8. 2002 20:07:47
Andre:Čím to bude??Hmmmmm...... Že by to nepsal on??:o))
WeeDee, poidáno 6.8. 2002 20:01:45
Už jsem to spustila!Díky všem za snahu ,ale stejně jsem si na to musela přijít sama :-))
Mawerick, poidáno 6.8. 2002 10:34:20
Kdybyste nasli funkcni link na ten 45 Mb soubor 10 minut ze Dvou vezi, byl bych Vam hrozne vdecnej :o))
Andre, poidáno 5.8. 2002 10:58:37
Paní Prstenu:V pořádku samozřejmě, proč ne:-)jen, že to malinko není on;-)
Pani Prstenu, poidáno 4.8. 2002 20:09:40
Jen malinký pokus o vtělení do Tolkiena:o)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 4.8. 2002 18:54:20
Ukázky rozhodně fungují. Minimálně to Společenstvo :o) A TTT na odkaze "jiný zdroj" jede taky bez problémů, je to můj mirror než jim to kleklo ...
Andre, poidáno 3.8. 2002 23:42:10
Ohledně těch úvah má jaksi Kany pravdu, je to vskutku tak:-(Ale proti gustu žádný dišputát(tohle není kritika, jen takové upozornění:-)
Merlkir, poidáno 3.8. 2002 21:32:50
Eowyn:
Stačí stáhnout jen tu wmw verzi preview z TTT...
Ale zdá se, že ty linky nefungujou...:o))
ale kdo dřív přijde, ten dřív mele, no..:((

WeeDee, poidáno 3.8. 2002 21:19:54
Mám dotaz ,proč se mi to nechce spustit či ani stáhnout??Pokaždý se mi ukáže ,že stránka nebyla nalezena a nestahuje se vůbec nic - mám vztek ,tolik to chci vidět ,nepomohl by mi někdo???PROSÍM..............
Kanyapi, poidáno 3.8. 2002 19:17:53
celkově geniální...
Eówyn°, poidáno 3.8. 2002 18:51:14
Melkir:Jo a kde? Můžeš mi to prozradit chlape? Ať si je nemusím stahovat všechny najednou, než se k té pravé dostanu. :)) Já už mám totiž takové štěstí.. :)) Ale fakt supr obrázky. Na ty se DÁ koukat. :))
Merlkir, poidáno 3.8. 2002 13:51:29
lollitka: Dvě věže nic moc novýho?!?!?!? a co skvělá scéna Aragorn a Théoden? a Éeowyn, Glum a tak celkově?. ...:o)
petruschka, poidáno 3.8. 2002 13:25:25
...obrázky jsou opravdu všechny moc povedené... až krásné :) Většinou surfím s vypnutou grafikou a kapku sem se bál, že to budou nějaké dětinské malůvky, ale tohle je opravdu nádhera!
Ten drak by byl perfektní motiv na tetování.
Jinak úvahy o tom, co si myslel Tolkien, přenechám ťukání spiritistického stolečku...tohle asi ne

Kanyapi, poidáno 3.8. 2002 13:13:13
Melrkirk: obrázky jsou opravdu nádherné...

...
Ale ten článek, co se honilo Tolkienovi hlavou, to je přesně to, nad čím by se on otřásl hrůzou...promiň... ale... je to frázovité, plné klišé... na druhou stranu, někomu se to líbí a může mu to i něco dát,snad... tak proč ne... /pokrčení rameny/

Lollitka, poidáno 3.8. 2002 11:48:22
Tak jsem si ty ukázečky taky stáhla. Dvě věže nic moc novýho, ale rozšířené Společenstvo stojí za to. Možná zkusím přeložit, co říkají.
Merlkir, poidáno 3.8. 2002 10:43:23
Sisqi: přeeesně taaak...:-))))))))))

Elleth, poidáno 3.8. 2002 10:42:43
Merlkir: klobouk dolů. Nádhera.
sisqi, poidáno 3.8. 2002 2:47:34
Merlkir: mas talent chlape..:o)
sisqi, poidáno 3.8. 2002 2:46:22
mam dotaz... ehmm... Ukazky se mi sice spusti, ale v priserny kvalite, he to hrozne rozmazany... ja to jenom pocitacem? ale fleky to byly moc pekny..:o)
ZY, poidáno 2.8. 2002 23:12:13
Zrovna slintám nad těma ukázkama. Slint, slint, slint,...
Lollitka, poidáno 2.8. 2002 22:26:55
Tak Paní, něco takového se mohlo T. určitě honit hlavou, ale jako rejpal podotknu, že by určitě v duchu děkoval synovi pana Unwina, protože nebýt jeho, neměli bysme dneska nic ke čtení. Ale článek je to moc hezkej, mohla bys ho ještě víc rozvinout, protože se to dobře čte.
Merlkir, poidáno 2.8. 2002 20:44:02
Sisqi: přeeesně taaak...:)
sisqi, poidáno 2.8. 2002 20:12:44
Pani Prstenu: rekla bych ze je to klasicka propiska v linkovanem sesite..... ale krasna kresbicka..:o)
Pani Prstenu, poidáno 2.8. 2002 19:13:36
Krááááááásné kresby!!!Není Morie náhodou perokresba??
glorfindel, poidáno 2.8. 2002 10:44:08
Merlkir je vyborny kresliar!
Andre, poidáno 2.8. 2002 10:09:26
Hmm, krásné kresby....:-)Hlavně Melkor a Morie, ta mě dostala.....Moc pěkné:-)
pivli, poidáno 2.8. 2002 7:31:29
Ad článek o předčítání dětem:je to překvapivé a velmi potěšující!!!Tolkien by měl radost.:))))jen tak na okraj poznámka pro fanynky E.Wooda-v pondělí 5.8. na TV Prima jde v 8.25 film Oliver Twist,kde jednu z hlavních rolí hraje právě Wood.Film je z r.1997.:)))))
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!