Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Garfield
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1425 lidí

Celkem návštěvníků
14783140

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
1.4. 2004
Recenze filmu Hobit: Cesta tam a zase zpátky - Peter Jackson se vrátil do Středozemě a tentokrát fanoušky nepotěší (doplněno o další recenze filmových webů)Verze pro tisk

Recenze filmu Hobit: Cesta tam a zase zpátky - Peter Jackson se vrátil do Středozemě a tentokrát fanoušky nepotěší

Následující řádky se mi nebudou psát lehce. Jako fanoušek Pána prstenů a vůbec celého díla J.R.R. Tolkiena jsem se samozřejmě velmi těšil, jak dopadne napjatě očekávané filmové zpracování "pohádkového" Hobita. Hned po fascinujícím úspěchu Společenstva prstenu bylo jasné, že téma Středozemě má své diváky a že i Hobit bude zfilmován. Při dnešní módě "prequelů" tomu prostě nemohlo být jinak. Peter Jackson na režisérském postu vzal celou produkci pevně do svých rukou a vytvořil dílo, které filmového diváka sice nadchne, leč fanouška Tolkienova díla spíše urazí.  

Knižní hobit je vhodný i pro děti, jde o pohádkový příběh s dobrým koncem. Filmový hobit je pak zběsilým akčním snímkem ve stylu Dvou věží, s ponurou a depresivní atmosférou. Oblíbenou zábavou se stalo kritizovat změny v ději filmového Pána prstenů proti knize. V tomto směru se musí Peteru Jacksonovi nechat, že u Hobita došlo jen k několika "menším" zásahům. Znám spoustu fanoušků, kteří si pamatují stovky jmen ze Silmarillionu, ale odříkat všech 13 trpaslíků z Hobita se jim prostě nepovede. Zapamatovat si filmové trpaslíky takový problém nebude. Zda šlo o snahu nedělat z Bilbova putování davovou výpravu, ohledy na nižší inteligenci některých diváků či nějaké důvody netuším, ale faktem je, že Bilba doprovází trpaslíků pouze šest. Ale to jsou skutečně jen drobnosti. Největším prohřeškem není to, že na platně se dějí jiné věci než v knize, ale způsobe prezentace "starých známých" událostí. Jacksonův "úhel pohledu" je, řekl bych, poněkud zvrácený. Ale s tím už nic nenaděláme. PJ už je prostě takový. A malé varování pro ty z vás, kteří se bojí pavouků a Odula jim přišla odporná a děsivá. Na tenhle film nechoďte. Scéna s pavouky v Temném hvozdu je jedním z nejděsivějších zážitků filmové historie. Pavouci mi nevadí, ale tohle bylo fakt moc. 

Malým světélkem v temnotě PJova zpracování Hobita se pro mně stala opět neuvěřitelně nádherná hudba Howarda Shorea. Co ten dokáže vykouzlit, to je prostě neskutečné. Celých 175 minut filmu provází fascinující směs klidných melodií, rychlých "vypalovaček", chorálů, smyčcových sól... prostě nádhera. Fanoušci Pána prstenů rozpoznají několik upravených témat z trilogie, především při scénách z Roklinky a při hádankách ve tmě, tedy setkání s Glumem. Soundtrack k tomuto filmu je nutnou koupí. 

Samozřejmostí je kvalitní technické zpracování celého filmu. Weta se pomalu ale jistě stává špičkou v oboru vizuálních efektů a ILM jistě připravila nejednu bezesnou noc. V případě Hobita posunula onu pomyslnou laťku kvality zase o něco dál. Drak Šmak je dokonalým ztělesněním hrůzy. Plazovitý tvor, na kterém Weta jistě zúročila zkušenosti s nosičem nazgúlů, je ve své zběsilosti při ničení města ne řece skutečně zážitkem. A pokud vás fascinoval plně digitální Glum v trilogii Pán prstenů, pak Bilbo vám vyrazí dech. Bilbo, hlavní postava celého filmu, byl kompletně vytvořen velmi podobnou technologií jako právě Glum. Původně se předpokládalo, že Ian Holm bude pouze "digitálně omlazen", ale náročnost této operace a klíčování v celém filmu nakonec vyústila v jeho kompletní nahrazení digitálním dvojníkem, se kterým jdou přeci jen ještě dělat všemožné kejkle navíc. Ian Holm, stejně jako Andy Serkis, hrál ve speciálním obleku a následně došlo k jeho překrytí digitální verzí. Garantuji vám, že žádný další do očí bijící záběr jako v Šedých přístavech na konci Návratu krále neuvidíte. Vše je perfektní a bez jediné chybičky.

Na závěr jsem si nechal herecké výkony a takové celkové zhodnocené filmu. Právě s herci mám trošku problém. Odvádějí sice věrohodné výkony, ale ty jsou tak nějak "rutinní". Není na nich vidět nadšení, které z většiny herců přímo čišelo při zpracování Pána prstenů. Nehrají špatně, to ne. I obsazení je výborné. Sean Connery jako hlas Šmaka byla prostě dokonalá volba a Ian Holm se jako Bilbo osvědčil již dříve. Ale jejich výkony prostě nemají šťávu. A celý film je takový nemastný, neslaný. Technicky parádní, ale bez duše. Téměř tři hodiny dechberoucích záběrů, která se však nijak hlouběji nezaryjí do paměti. Další z akčních filmů, který jakoby vypadl z Hollywoodské produkce. Smutné, ale pravdivé. Samozřejmě nelze než doporučit na Hobita do kina zajít. Nejsou to vyhozené peníze. Skoro bych i doporučil koupit DVD (viz. odkaz níže, alespoň přispějete na provoz tohoto webu...), už kvůli doplnění sbírky k Pánu prstenů. Ale nečekejte, že se tenhle film zapíše nějak hluboko do vašich srdcí. Na to prostě nemá. 

Berte to jak chcete, ale předchozí řádky jsou můj názor na film Hobit. Je mi jasné, že jako fanoušek Tolkienova díla nemohu být objektivní a že se mnou asi spousta lidí nebude souhlasit. Ty odkazuji na recenze na běžných filmových webech a magazínech, kde hodnotí nezaujatí odborníci. 

Název: The Hobbit: There and back again - Hobit: Cesta tam a zase zpátky
Režie: Peter Jackson
Hraji: Ian Holm (Bilbo Pytlík), Ian McKellen (Gandalf), Brian Cox (Medděd), Sean Connery (hlas Šmaka), Andy Serkis (Glum), Hugo Weaving (Elrond) a další
Hudba: Howard Shore
USA 2004, 175 minut
Přístupnost: PG 13, v ČR doporučeno od 12 let
Distribuce: Warner Bros ČR, Premiéra 1.4.2004

Trailer:

- Stáhnout 19 MB MPEG

Další informace:
- Záznam ve filmové databázi CSFD
- Předobjednat DVD a VHS na FilmCity
- Recenze na FilmPub.cz
- Recenze na FilmWeb.cz
- Recenze na Premiere.cz
- Recenze na Filmopolis.org
- Recenze na Kinema.sk

Přečteno celkem 31191x, verze pro tisk

Další článek - Co víme o DVD Návratu Krále?; Jakpak se to má s Hobitem a na co se dál chystá Peter Jackson? Doplněno 3.5. o rozhovor s Mattem Lasorsou z marketingu New Line Home Entertainment a infa o tom, co chystá Howard Shore

Předchozí článek - Válka o Silmarilly, z pohledu jednoho z dechů Ardy, vanoucího nad hlavou hlavního organizátora Nenymira Liquinda, syna Nemirova knížete Noldor* (6.4. doplněno o fotografie)

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Milča, poidáno 22.7. 2010 8:31:05
Vidím, že nebyl jen Hašek nebo Zelenka..."my Češi" jsme zkrátka kujóni a národ mystifikátorů:D Well done!
Gandalf, poidáno 28.11. 2007 14:07:17
To si děláš srandu?
Já jsem se na to vážně nachytal a docela mě to štve - velmi krutý vtip...

5e1ee9ee, poidáno 13.3. 2006 0:40:40
b1fc37db http://56858690.com <a href='http://ed6e0b9b.com'>9d6abe4b</a> [url]http://c3d92ceb.com[/url] [url=http://866241cf.com]f06aa3b9[/url]
Ruby, poidáno 5.9. 2004 17:49:56
Dairwen + martina: Mrkněte na datum! Je to jen apríl! :-)))
martina, poidáno 4.9. 2004 10:46:36
Určitě na Hobita pujdu a už se těším. Myslím, že to bude fajn, i když mi trochu vadí, že Ian Holm bude překryt počítačem. Taky se moc těším na Gandalfa.
Dairwen, poidáno 1.9. 2004 14:19:23
To je mi lito.Byla jsem na Hobita hodne zvedava a tusila ,jsem, ze to nebude jako Pan Prstenu, avsak...doufala jsem, ze to "nadseni" tam zustane...ale verim Belcarnenovi. Presto na Hobita pujdu a uvidim, co z nej zbylo...
Hugo Heawing, poidáno 10.5. 2004 18:55:35
No mě ste fakt dostali. Já jsem si myslel, že jsem v tom fakt hrál.
!!!Alert!!!, poidáno 28.4. 2004 18:49:21
No já mám tedy super APRÍL, když sem tomu tak věřil :(
Eówyn°, poidáno 18.4. 2004 16:14:05
No to se povedlo! :)) Já mám Apríl ještě teď, protože VŠICHNI, kterým jsem to poslala, ukázala nebo řekla, se zatím NAPÁLILI!!!! :) Dokonce i můj bratříček v Americe, kterej jinak vždycky ví a vidí všechno dřív, než já!
saruman, poidáno 14.4. 2004 22:23:02
check this out!

http://www.zkulickyprd.cz/brain/count.php?name=vitek%20ruzicka

Tauriel, poidáno 14.4. 2004 20:17:54
ajka: Nic ve zlem, ale tohle bylo naprosto od veci. ;-)
ajka, poidáno 14.4. 2004 11:14:39
MILUJU ELIJAHA
Therru, poidáno 9.4. 2004 23:24:29
Petr: Pravý film Hobit??! (už je sedmého, vlastně devátého...nebo se jedná o podobnou kreslenou verzi, jako v případě Společenstva?
Siwan, poidáno 9.4. 2004 19:56:51
Teda Bele, podarilo se ti to - naletela jsem jeste o tyden pozdeji :-))
Nellinda, poidáno 9.4. 2004 11:48:02
To snad není možný....
V tomto krutém světě si taková naivní a důvěřivá děvenka jako já bude muset dávat fakt bacha... =)

Elfka.Galadriel, poidáno 9.4. 2004 7:53:01
To měl bejt jako apríl jo?Teda Bele,takhle nás napálit.A já se těšila na Hobita.Ty uličníku!
petr, poidáno 7.4. 2004 22:59:06
Ilustrace ? ja bych tam hodil obrazky z praveho filmu Hobit z roku 1977 :-))
scylla, poidáno 7.4. 2004 17:31:13
:)) vydařená konina...:)
Tauriel, poidáno 6.4. 2004 20:06:12
Au, pozrite sa na tu "recenziu" na Kinema.sk, tam Gandalfa skrizili s Radagastom... Gandalf Hnedy... :-D
Inka, poidáno 5.4. 2004 21:45:23
¨Páni...oni fungují i ty linky...skvělý apríl
Arsiméné, poidáno 5.4. 2004 20:37:26
Pro ela: povedené.
blb, poidáno 5.4. 2004 17:07:44
dost dobry: nejdriv sem si myslel, ze sem tak trochu zaspal...pak sem se kouknul na datum...wow!
Lothmíril, poidáno 5.4. 2004 17:00:23
Tak toto ma ale dostalo! Chvilu som rozmyslala, preco to nie su zabery z filmu ale ilustracie...:-))) Neskoro mi teda doslo, ze to bolo aprilove... ;)
ale tak sest trpaslikov, to bolo prehnane, Bel, snad nam to neurobia

Corwin, poidáno 5.4. 2004 11:24:54
Bele,squely,rozeslal jsem to na par adres a muzu Ti rict,ze jsem dostal nekolik proklinatelnyx mejlu:-)
Lord Vetinari, poidáno 4.4. 2004 21:50:27
Krásný aprílek, i když od počátku průhledný :-). Absolutně mě dostaly ty odkazy a recenze na FilmPubu, věrohodné fotky. Momentálně se zájmem stahuju to video :-)
boromira, poidáno 4.4. 2004 19:46:49
Bel: S potěšením zjišťuji, že se vše vrací do starých kolejí a jsi zase v plné síle. Moc hezké, asi tak do poloviny se mi ježily vlasy, ale těch trpaslíků mělo být sedm.:-))))
el, poidáno 4.4. 2004 19:21:53
Tauriel:já samozrejme myslela cameo, ale kdyz o tom tak premýslím....Legolas naskakuje v Jezerním Meste na draka,vytahá ho za usi...a elegantním saltem s trojným vrutem mizí v jezere....(a nakonec vyleze suchý z vody)...;o)))
Eówyn°, poidáno 4.4. 2004 18:23:16
Ale co se týče Hobita-jednou bude určitě zfilmován a mám tak podobné představy jako ty, Belle. Už to samozřejmě nebude PP a myslím, že to za trilogií bude trochu pokulhávat, ne dějem, ale prostě proto, že je to jako už druhý náhled do Středozemě a vůbec mám z toho takový špatný pocit a to i kvůli tomu, že mi určitě teď nikdo nerozumí. :) Aby to snad mělo patřičný efekt, muselo by to být natočeno o dost let později, jinak mám strach, že by takový film, který může být nádherný, zůstane jen průměrný...(snad proto jsem Ti Belle ani na okamžik neuvěřila. :))
Eówyn°, poidáno 4.4. 2004 18:13:23
Belle, Belle, mě už nedostaneš. :) Sice jsem si říkala, že jsem už tady velice dlouho nebyla a když jsem konečně přišla, tak už apríl nebyl aktuální, ale stejně jsem hned od začátku tutově věděla, jak si z nás náádherně střílíš. :) Ale bavila jsem se nááramně! :)
PS:A trpaslíky umím taky! :)

Aman, poidáno 3.4. 2004 21:18:29
Tauriel: Díky.
Tauriel, poidáno 3.4. 2004 19:07:47
Aman: Tu je nahravka Tolkiena ako recituje Namarie: http://www.scene24.net/projects/namarie/

A na tejto stranke sa nachadza odkaz na ukazku nahravky Tolkiena ako cita Hobbita: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0694525707/103-2274961-4231805?v=glance&s=books# (treba ist trochu nizsie, a kliknut na "Play a preview now")

Baacinka, poidáno 3.4. 2004 15:27:50
Tak co na to rict.Ja to sezrala i s navyjákem.Sice sem celou dobu opakovala-to je blbost,to nemohli stihnout natocit,ale normalne me zamrazilo,kdyz sem cetla o tech sesti trpaslicich.
Ale je to tak promakany,ze necist komentare,snad tomu i uverim...

Celebrían, poidáno 3.4. 2004 9:54:18
ted je mi to ale líto....fakt to zamrzí
Celebrían, poidáno 3.4. 2004 9:36:32
tak to se mu povedlo,takhle mě nachytat
Aman, poidáno 3.4. 2004 8:34:50
Zajímalo by mne opravdu moc, kde na netu jsou ke stažení ty pasáže LOTRa v angličtině, které přednáší JRRT. Díky za každou informaci.
harra, poidáno 3.4. 2004 0:08:10
no dobry:-) skoda jen,ze letos jsme neco takovyho uz cekala,tak jsem se nenachytala. ale loni jsem naletela paradne :-)
Půlka, poidáno 2.4. 2004 20:01:08
Tak, včera jsem to poslala 5 lidem, všech 5 se chytlo (Já také %-)), 2 mi dokonce volali, jestli na to půjdu s nima :-D Bele, povedé, ale včera toho na mne bylo moc...
nellas, poidáno 2.4. 2004 19:04:09
Že je to apríl? Teda došlo mi to až v půlce, ale fakt dobrý :-))
Tauriel, poidáno 2.4. 2004 18:55:37
Ninas: Ono je to aj na nete. Neviem, ci vsetko, ale urcite som uz niekde z netu pocuvala Tolkienov prednes Galadrielinho "Namarie". :-)

Arsimene: Hehe, keby len Bel, ale ono to (skoro) vsetky filmove servery! ;-))) To je na tom zarte to najlepsie, ako je to dokonale prepracovane.

Arsiméné, poidáno 2.4. 2004 18:38:45
Hele, vidím, že první zpráva (naštvaná) se mi neotiskla. To je jen dobře, ale už nemůžu popřít, že jsem se dala chytit.
Arsiméné, poidáno 2.4. 2004 18:36:55
Hergot, já jsem naletěla!!! Belcarnene, já tě stáhnu z kůže - holt zapomínám na apríla - tím spíš, že dnes už apríl není - ale dobrý nápad!!!
Palannedowen, poidáno 2.4. 2004 16:21:39
Musím uznat, že jsi me, Bele, dostal. Nahlas jsem začala nadávat u zmínky o šesti trpaslících, ale došlo mi to až u Seana Conneryho. Dobrý fór!!
Ninas, poidáno 2.4. 2004 15:23:34
Tak teda včera mi moja anglická profesorka angličtiny požičala kazetu. Boli na nej najobľúbenejšie pasáže z Lotra a básne. Boli tam ukážky typu: žalospev nad Boromirovou smrťou, Glumova óda na rybyššku, Samov prednes o Olifantoch atď. Najlepšie na tom bolo, že to čítal sám Tolkien( samozrejme po anglicky). No maxímálne ma aj tak dostal prespievanou básňou z elfčiny. / Ale neberte to ako 2. apríl, it´s a fact!!
Dajka, poidáno 2.4. 2004 13:39:11
Bolelo to moc, keby som si neprečítala komentáre tak mi to vôbec nedojde. Dobrý fór
argonantus, poidáno 2.4. 2004 13:00:15
no, mě je skoro líto, že to není pravda... docela bych na Hobita od této sestavy zašel... počkejte, až komerční důvoy rozhodnou, že to dostane Michael Bay a spol... Bilba zahraje Macaulay Culkin, Gandalfa třeba Steve Martin, jen nevím, jak tam narvou Reese Whiterspoon... ovšem Orlando Bloom, Leonardo Di Caprio a Tom Cruise jako elfové jsou úplně jasní... a draka by mohli koupit od toho trošky - nebo od Poláků ze Zaklínače.
Silwen, poidáno 2.4. 2004 12:23:27
Můžu vám říct,že tohle fakt bolelo!!:0))
Tauriel, poidáno 2.4. 2004 11:19:10
el: Tak jestli jednou Hobbita natoci (myslim ze je to jen otazkou casu), doufam, ze tam nestrcia Legolasa Blooma. Nic proti Orlandovi samotnemu, ale skor proti scenaristom PP, ktori z Elfa udelali akcniho hrdinu... :-/ Nic bych nemela proti jeho "cameu", kdyby se objevil treba na lesni hostine a nebo v Thranduilovom palaci, ale jak je znam, tak by z neho udelali hrdinu Bitvy Peti Armad. A myslim ze "legolasovin" jsme vsichni meli az dost. ;-) :-)))

Jinak, na tom vtipku bylo nejlepsi to, jak je to dokonale propracovany. Smekam pred tvurcem napadu a organizatorem celeho podvodu! ;-) :-)))

Milamber, poidáno 2.4. 2004 9:41:38
Mišánek: ta hudba není přímo z TTT, ale z traileru k TTT. (Requiem for a Dream)
asfaloth, poidáno 2.4. 2004 8:51:39
to Lucyova: :-DDD
Lucyová, poidáno 2.4. 2004 8:20:18
Míšánek, poidáno 2.4. 2004 7:18:02
el, poidáno 2.4. 2004 0:20:55
Marilla, poidáno 1.4. 2004 20:33:33
Deneb, poidáno 1.4. 2004 20:23:15
Půlka, poidáno 1.4. 2004 19:54:15
Gismoo, poidáno 1.4. 2004 19:36:32
NIkycek, poidáno 1.4. 2004 19:24:10
Eruvien, poidáno 1.4. 2004 18:12:07
Edhel, poidáno 1.4. 2004 17:56:55
Lúthien, poidáno 1.4. 2004 17:10:51
The Myther, poidáno 1.4. 2004 16:32:47
PCcat, poidáno 1.4. 2004 16:15:16
asfaloth, poidáno 1.4. 2004 16:10:42
saschia, poidáno 1.4. 2004 15:13:49
Tauriel, poidáno 1.4. 2004 14:56:34
Tauriel, poidáno 1.4. 2004 14:53:34
maxe, poidáno 1.4. 2004 14:48:41
Tauriel, poidáno 1.4. 2004 12:24:10
Tauriel, poidáno 1.4. 2004 12:20:52
Ninas, poidáno 1.4. 2004 11:28:02
Tinwe, poidáno 1.4. 2004 11:22:52
karel, poidáno 1.4. 2004 11:08:39
stenatko, poidáno 1.4. 2004 10:22:33
wooloong, poidáno 1.4. 2004 10:12:31
Míšánek, poidáno 1.4. 2004 9:51:19
Lucyová, poidáno 1.4. 2004 9:50:00
Ungel, poidáno 1.4. 2004 9:21:06
Míšánek, poidáno 1.4. 2004 9:06:09
Míšánek, poidáno 1.4. 2004 8:29:07
pivli, poidáno 1.4. 2004 7:39:28
andeliniel, poidáno 1.4. 2004 7:33:29
mnd, poidáno 1.4. 2004 7:05:09
Kostej Nesmrtelny, poidáno 1.4. 2004 4:10:16
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!