Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1426 lidí

Celkem návštěvníků
14957508

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
22.5. 2002
Dvě Věže od Electronic Arts; Paběrkování zpráviček; Scénář k filmu - přeložen a s obrázky; Příspěvky do soutěžeVerze pro tisk

Dvě Věže od Electronic Arts
Na světové výstavě E3 firma Electronic Arts předvedla trochu víc z připravované hry Dvě Věže. Ďábelská rychlost, hordy nepřátel na obrazovce, obléhací stroje dštící oheň v Helmově Žlebu ... a to už nejen na obrázcích, ale i na dvou videoukázkách ...


Video 1 - 7311 KB - [ otevřít / stáhnout ] [ více ... ]
Video 2 - 5294 KB - [ otevřít / stáhnout ] [ více ... ]

Videa jsou ve formátu MOV, k přehrávání je nutný pokud možno nejnovější Apple QuickTime. Pro uložení videa na disk nejlépe klikněte pravým tlačítkem myši na odkazu otevřít / stáhnout a zvolte Uložit cíl jako...


Apple QuickTime

Paběrkování zpráviček

  • John Rhys-Davies byl spatřen ve Wellingtonu. Takže i Gimli se účastní natáčení a přetáčení scén pro Dvě Věže a Návrat Krále. Určitě toho má hodně, protože mimo jiné také namluvil Stromovouse (jeho hlas bude samozřejmě patřičně počítačově upraven)

  • Specialisté na vizuální efekty z Weta Workshop získali regionální cenu Creative Gold Award. Přejme jim i další úspěchy a do budoucna hodně peněz na techniku. Lucasovo Industrial Light & Magic potřebuje konkurenci ...

  • 22. - 24. listopadu se v Německu uskuteční obrovské setkání Tolkien-fanů. Počítá se s více než 5000 účastníky, probíhají jednání se známými osobnostmi "v oboru", s herci a tvůrci filmu. Německo není vůbec daleko a tak budu jistě do budoucna informovat o dalším vývoji této události ...

Scénář k filmu - přeložen a s obrázky
Zpracoval a zaslal Annaí

    Dokument je rozdělený na 5 částí z praktických důvodů - kdybych jej nechal vcelku, byl by soubor příliš veliký, než aby se s ním pohodlně pracovalo. Dělení je provedeno mezi scénami a tak, aby na sebe stránky navazovaly pokud možno bez mezer. Pokud se někomu toto rozjede, nezbývá než si s dokumenty pohrát a sestavit je zpět - bohužel to při přenosu mezi různými verzemi textových procesorů není vzácnost (Přepis je vytvořen v 602Pro PC Suite ve formátu MS Word (.doc)). Pro ty, komu se to stane, by tyto údaje měly pomoci to opět srovnat :
    Formát stránky je A4 na výšku, okraje 2.54 cm (všechny). Obrázky jsou plovoucí s odstavcem, takže není problém je uchopit a přetáhnout si kam je třeba. Řádkování je 120%, zarovnání oboustranné, bez dělení slov. Písmo základního textu je Times New Roman středoevropský, velikost 12 (pouze na konci za písní In Dreams je velikost 11). V různých nadpisech jsou ovšem použita jiná písma a je možné, že kdo nemá nainstalované příslušné fonty, nezobrazí se mu správně. To se týká především anglických nápisů Lord of the Rings atd. kde je použit font Tolkien západní (k dispozici na www.geocities.com/seatofking) a nápisu na prstenu ve scéně, kde jej Gandalf hodí do ohně - tam je použit font Tengwar Sindarin, který je možno získat např. na http://www.jadro.cz/tengwar/.
    Konkrétní rozdělení je toto :
    Část 1 (ScrPCz1.doc) : Titulní list, slovo autorky a překladatele. Prolog, příběh prstenu, Isildura a Gluma; prsten získává Bilbo. Gandalfův příjezd do Kraje, setkání s Frodem a Bilbem. Bilbův večírek a odchod. Gandalf hovoří s Frodem a odjíždí. Glum je zajat a Černí jezdci vyjíždějí z Minas Morgul (str. 1 - 27).
    Část 2 (ScrPCz2.doc) : Gandalf pátrá v Minas Tirith. Černí jezdci přijíždějí do Kraje. Gandalf opět hovoří s Frodem a odkrývá mu tajemství prstenu. Frodo a Sam opouštějí Hobitín. Gandalf se setká se Sarumanem, je zrazen a uvězněn. Frodo a Sam se setkávají s Pipinem a Smíškem a jsou pronásledováni Černými jezdci. Unikají do Hůrky a setkávají se s Chodcem. Po napadení Hůrky Černými jezdci odcházejí do Divočiny (str. 28 - 51).
    Část 3 (ScrPCz3.doc) : Scéna s druhou snídaní. Saruman hovoří se Sauronem a začíná budovat armádu. Hobiti jsou na Větrově napadeni Černými jezdci a Frodo je raněn. Gandalf posílá pro Gwaihira. Přijíždí Arwen a zachraňuje Froda. Gandalfův únik z Orthanku. Frodovo probuzení v Roklince a setkání s ostatními. Gandalfův rozhovor s Elrondem, Boromirův s Aragornem a Aragornův s Arwen. Elrondova rada a odchod Společenstva z Roklinky. Cesta k jihu, prozrazeni krebainami. Zrození Skurut-Hai. Neúspěšný pokus o přechod přes Caradhras. Příchod k Bráně Morie (str. 52 - 78).
    Část 4 (ScrPCz4.doc) : Otevření brány a boj s Pozorovatelem ve vodě. Průchod Morií, komnata Mazarbul, boj se skřety a obrem. Útěk přes můstek v Khazad-Dum, balrog a Gandalfův pád. Pobyt v Lothlorienu, zrcadlo Galadriel a odplutí po Anduině (str. 79 - 101).
    Část 5 (ScrPCz5.doc) : Argonath, Amon Hen. Útok Boromira na Froda, boj se Skurut-Hai, Boromirova smrt, zajetí Smíška a Pipina. Frodo a Sam odcházejí. Závěrečné písně a jména těch, kteří se podíleli na přepisu a na překladu (str. 102 - 118).
A pro zmenšení objemu jsou jednotlivé části zkomprimovány pomocí FreeZip.

Příspěvky do soutěže
Sešlo se nám zase pár tapetek do soutěže ...


Frodík a Samík - zaslala JJ


Gandalf - zaslal Fimor


Dvě Věže - zaslal Fimor

Přečteno celkem 15898x, verze pro tisk

Další článek - Zlatý věk tolkienovských akcí; Provázej tě síla, milovaná komerce; Plakáty ze soutěže na TheOneRing.Net; Příspěvky do soutěže - povídka a vtípky; Klasické počítačové hry - Utumno a War in Middle-Earth

Předchozí článek - Karl Urban o své postavě Éomera; Anketa o Pánu Prstenů v Praze; Zpěv o Éowyn

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Annaí, poidáno 28.5. 2002 14:49:53
K nové verzi "scénáře" (jako i mimule to vlastně scénář není, jen přepis filmu bych dodal toto :
Pokud jde o přepis v angličtině, vycházi z verze objevené na www.geocities/seatofkings, doplněné podle dvou verzí z ImladrisForum a o to, co jsem sam viděl - není toho málo, proti mé dřivejší verzi vzniklé úpravou překladu (v)Eru přibylo 18 stránek a není to zdaleka jen obrázky - ty jsou ponejvíc po stranách dialogů a stránky se tím tedy nenatahují. To, co přibylo, jsou hlavně popisy scén, ty jsou na mnoha místech podstatně detailnejší a někde úplně nové. Něco jsem přidal k dialogům, ale ne moc, tam už bylo skoro všechno. Hlavně na začátku je přidán popis hudby, což je nápad autorky na SeatOfKings a já k tomu už nic nepřidával. Obrázky jsem také převzal ze SeatOfKings a žádné další nepřidal, i když jsem měl silné cukání - jenže to už by to příliš narostlo. Co jsem si ale neodpustil, to jsou nápisy - titul filmu, nápisy v Hobitíně, verše na prstenu, nadpis Bilbovy knihy. Celkově je ale změn opravdu hodně.
Docela dost jsem si vyhrál s překladem, a to nejen toho, co je v této verzi nového. Zamyslel jsem se znovu i nad překladem dřívějších verzí (mé, (v)Eru i WeeDee) a ledacos jsem zkusil říci jinak. Takže si skoro troufám to prohlásit za nový překlad.

Ruby, poidáno 24.5. 2002 8:20:57
Zahajte vyšetřování !!! :o)))
Scalex: Já se taky na něco chystám. Přesněji na povídku, ta tu zatim žádná není. A tapetu bych nezvládla...

Fosko, poidáno 23.5. 2002 17:05:49
Podle mě to bude ale mezinárodní komplot proti mě:-)))
Fosko, poidáno 23.5. 2002 17:05:01
Jasně, zapnu AVG, ale teď to posílám znova:-)))
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 23.5. 2002 15:55:33
Fosko: včera jsem ti psal mail. A jak vidíš, maily od dalších lidí včetně poměrně dost velkých příloh (viz. ten scénář) mi bez problémů chodí. Nechávám na serveru filtrovat a vůbec si nedoručovat jen maily s viry ... možná bych zkusil provést kontrolu počítače. Jinak už opravdu nevím. Musím se opakovat, ale denně mi chodí hromady mailů včetně příloh bez problémů ... a i od tebe mi jich ze začátku pár přišlo a teď najednou nic
Fosko, poidáno 23.5. 2002 15:24:50
Bele, už jsem ti to posílal 4x, tak si v těch mailech udělej pořádek
Scalex, poidáno 23.5. 2002 13:21:19
Ruby: Však uzávěrka soutěže je ještě daleko. To nejlepší teprv přijde (sám si něco chystám, něco zcela negrafického, protože v tomhle směru je tu obrovská konkurence).
Ruby, poidáno 23.5. 2002 10:59:32
Co si takhle koncem listopadu zajet do Německa... :o)
Koukám, že tapetky se nám vesele množí. Škoda, že někdo nezkusí i nějaký ten banner nebo tak... Ale pěkné jsou, všechny tři.

Annaí, poidáno 23.5. 2002 7:26:03
Sasheenka : a máš komprimační program - třeba ten FreeZip, který zmiňuji? Nebo jiný - na webu jich je zdarma víc a běžně jsou na CD počítačových časopisů.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 23.5. 2002 7:24:05
http://www.winzip.com/downauto.cgi?winzip81.exe
To by mohlo problém vyřešit ...

Sasheenka, poidáno 23.5. 2002 7:16:54
nevíte čim to je, že mi nic co je .zip nejde otevřít?
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!