Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 2690 lidí

Celkem návštěvníků
14794897

English version here



[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

19.1. 2003 19:19:27RubyJá a kniha: Tolkien-šílenec (etu vše stále dokola,sbírám obrázkové publikace,...)
Měla jsem příležitost vidět Dvě Věže už dvakrát, a to dost rychle za sebou. Celkově to byl úžasný zážitek, v mnoha směrech zhmotnění mých vizí a představ, stejně jako u Společenstva Prstenu. Ale… No prostě, Společenstvo to není. Dvě shlédnutí mi přišla víc než dostatečná pro několik následujících týdnů, možná i měsíců. Chybí tu ona nenasytnost, kterou jsem pociťovala u prvního dílu, touha dívat se na ono mistrovské dílo stále znovu a znovu, přesvědčovat se, že se to skutečně stalo. A to přes všechny výhrady, které ke Společenstvu mám.
Dvě Věže jsou akční film říznutý do válečného dramatu, obalený mnoha změnami, které podle mě nebyly zdaleka vždy nutné nebo padnoucí. Občas to vypadalo, že se PJ příliš soustředí na „záporňáky“ a zjednodušuje „ty hodné“. A někdy dokonce zásadním způsobem mění základní povahové rysy jednotlivých postav, aniž by to mohl jakkoliv rozumně zdůvodnit. Nejvíc tímto trpí Elrond, který se pod vedením Jacksona stává směšným a politováníhodným majitelem dcery, která se rozhodla vdát se a opustit ho. Otcovský komplex jak vyšitý… Nu, trošku to tu rozvedu v rámci jednotlivých postav a národů…

Gandalf
I když mu je dáno podle mého názoru trošku méně prostoru než by zasloužil, je Gandalf Bílý naprosto dokonalý. Sice s bojovým sestřihem vousu, ale přesně tak moudrý, mocný, rozesmátý i strašlivý (to možná už méně, ale nemůžeme mít všechno, že :-)) jako jeho knižní předloha. Setkání s Aragornem v hloubi Fangornu je citový požitek a kratičký souboj s balrogem stojí za to. Jeho kůň vyzařuje vznešenost, krásu a eleganci, potřebnou pro každého z mearas, samotného Pána Komoňstva. Škoda, že se PJ nechal unést představou, že bílý oř je daleko lepší než mystický stříbrošedý hřebec, kterým měl Stínovlas správně být. Ale zase taková katastrofa to není a Stínovlas je skutečnou perlou, kterou si vychutná každý milovník koňského plemene.

Aragorn & spol.
Tento film patří z poloviny jemu. Jeho dva společníci, Legolas a Gimli, jsou jakýmisi přívěsky, kteří mu pomáhají, když potřebuje, vtipkují, když PJ usoudil, že atmosféra potřebuje odlehčit (často však ke škodě filmu jako takového, zvlášť na druhý pohled), a mlčí a čekají, když nejsou zrovna užiteční. Čímž nechci snižovat jejich místa a význam, některé Legolasovy výkony stojí opravdu za podrobnější prozkoumání; například jeho efektní výskok na Aroda, svého koně, stojí za vidění, stejně jako již známé surfování po štítu. Gimli převzal štafetu baviče od poněkud poučených hobitů Smíška a Pipina a nevede si špatně. Ale zpět k tomu opravdu důležitému. Aragorn stále nemá Andúril, ale aspoň už si sežene dopravní prostředek, hodný budoucího krále. Kde se vzal, tu se vzal, přiklusal koník jménem Brégo a již s Aragornem zůstal. Přesně tak to je a jinak to zdůvodněno není; zatímco chudáček Hasufel, Aragornův dočasný nosič, musí zemřít v boji s vrrky, aby uvolnil místo. Když už si PJ stěžoval na nedostatek materiálu na druhý díl podle knihy, mohl si udělat aspoň čas na vysvětlení změn, kterých se dopustil… Jinak je Aragorn stále jen obyčejný Hraničář, který tají svůj původ, zcela otevřeně svádí ubohou zmatenou Éowyn a neustále přitom myslí na polonahou Arwen. Mezitím samozřejmě stačí velet jednotce robotů maskovaných za elfy :-) Je to prostě šikulka :-)

Frodo & spol.
Ano, Frodo nám začíná propadat závislosti Prstenu. Elijah Wood to hraje velmi dobře, jeho výraz „pomoc, já se bojím“ ze Společenstva nahradila širší škála pocitů a grimas. Jeho herecký výkon je však poněkud zastíněn přítomností představitele Sama a oba se skoro zneviditelňují v přítomnosti schizofrenního Sméagola-Gluma. Tato postava je naprosto mistrovské dílo dnešní nejmodernější počítačové grafiky, stejně jako entové, olifanti nebo celé armády skřetů a Rohirů i s dvojníky hlavních představitelů, které od originálů prostě nerozeznáte. Froda a jeho průvodce čeká ještě daleká cesta, než dorazí k Hoře Osudu a to nejhorší je teprve čeká, ale zatím si nevedli až tak zle. Snad až na nereálnou scénu s Nazgúlem, který visí ve vzduchu asi půl metru od Froda, a přesto není schopen ho prostě čapnout a odletět s ním do Mordoru, je tato filmová linie velmi působivá. Musíte litovat Froda, musíte litovat Sama, musíte litovat Gluma… všichni jsou prostě rožtomiloušcí hobiti, kterým nemůžete přát nic jiného než zdar jejich zoufalé výpravy.

Smíšek a Pipin ve Fangornu
Dovoluji si tuto silně vsuvkovou část označit jako nejlepší na druhé shlédnutí. Zachovává si poetičnost a ducha Společenstva, propojuje i odděluje oba filmy. Pastýři stromů jsou ještě lepší, než cokoliv, co jsem si dokázala představit, mají v sobě pomalost, stáří a vědoucnost i neuvěřitelný ničivý potenciál. Jsou nejhůře stravitelné prvky pro nečtenáře a skutečnou lahůdkou pro Tolkienovské fanatiky. Jejich poslední pochod je naprosto neuvěřitelná podívaná, která zastíní všechno ostatní v celém filmu. Člověk cítí hrdost a neuvěřitelný smutek z toho, co vidí, nechce, aby tyto prastaré bytosti umíraly, a už vůbec ne, aby zmizely navždy. A přesto ví, že když se daly jednou do pohybu, není moc věcí ani tvorů, kteří by se jim dokázaly postavit do cesty, natož je zastavit. Až na nečtenáři kritizovaný fotbalový kop jednoho z entů, ničících Železný pas, není co vytknout.

Lidé
Začněme Faramirem. Brutální změna povahy a celkového významu Faramira ve filmu oproti knize je skutečně k pláči. Naštěstí jsem však byla na tuto obludnost už předem upozorněna, takže jsem ji snesla bez výlevů bezmocného vzteku a neodolatelného nutkání někoho zabít. Faramir vyznívá jako dokonalý záporňák se vším, co k tomu patří. Je o dost horší než Boromir, neubrání se působení Prstenu ani na chvíli. Je to zakomplexovaný ubožák s potřebou ukázat se před svým otcem, ať to stojí, co chce. Až na konci filmu zázračně prozře a v Návratu Krále se snad už dočkáme toho „správného“ Faramira, kterého ctíme a zbožňujeme (mimochodem, skutečně nejsem jeho fanynka).
Éowyn je snad nejvěrněji vykreslená postava ve Dvou Věžích. Vyzařuje z ní světlo i bolest, beznaděj a strach. Zůstává nezlomena, ale moc sil už nezbývá. Aragorn je další rána jejího smutného života; říká jí krásné věci a přitom sebou pořád vláčí zástavu jiné ženy (daleko horší). Má neuvěřitelné charisma, srovnatelné s Galadriel v prvním díle. Nalíčená polonahá Arwen jí nesahá ani po kotníky.
Éomer, bojovník každým coulem, moc prostoru nedostal. Působivé setkání Rohirů a Aragorna je okousáno a zploštěno o nepřítomnost Andúrilu a o to, že Aragorn pořád ještě nechce být králem. Přesto zbylý prostor využil dobře a není mu co vytknout. Je to prostě Éomer.
Ubohý král Rohanu, Théoden, vypadá ve své seschlé podobě skutečně působivě. Myšlenka, že je posedlý Sarumanem, mi zrovna nesedla, ale to je věc výkladu. Ovšem jeho další chování už tak omluvitelné není. I po obnovení Gandalfem se chová stále stejně nejistě, má dokonce potřebu napadat nějakého obyčejného Gandalfova bodyguarda ze severní divočiny (tedy Aragorna, za budoucího krále se neprohlásil), stejně jako těžce zkoušený a pomalu prohrávající Gondor (o situaci svých sousedů a spojenců samozřejmě věděl).
Gríma Červivec je přesně tak slizký, bledý a vychytralý, jak má být. A jeho zděšení z toho, na čem se podílel, při spatření skurutí armády mu dodává něco neuvěřitelně lidského. Stal se obětí sám sebe.
Ostatní Rohirové vypadají jako Rohirové. Přesto některé jejich chování tomu tak docela neodpovídá. Éomer a jeho družina je dokonalá, je bezohledná k nepřátelům a věrná přátelům a králi své země. Ale obyčejný lid se už chová jinak, než jsem si vždycky myslela. Považovala jsem Rohiry za jakési křížence mezi antickými Řeky a Kelty. Statečnost měla být nehlubším kořenem jejich kultury. Proto mi jde trošku proti srsti ukázka, jak stojí celí vyděšení na hradbách a nejradši by utekli, kdyby měli ještě kam. Stejně tak i odvádění mužů je odporně přeslazeno a přehořeno zároveň; matky brání své syny, všechny ženy pláčou. Mé představě spíš vždy odpovídala věta „Vrať se se štítem nebo na štítě“ a tomu tato uslzená scéna silně odporuje. Ne, že by si ženy nemohly potom poplakat, ale ne před muži, kteří jdou nejspíš na smrt, to by je jen oslabovalo.

Elfové
Nevím, proč je Jackson takto strašně změnil. Vzal jim všechnu jejich vznešenost, všechnu moudrost, udělal z nich buď samuraje nebo rozhárané trosky vláčené životem, které nevědí, co chtějí, a nechtějí dát svobodu vlastní volby ostatním. PJ nemohl udělat nic víc odlišného Tolkienovým elfům, než to, co udělal. Pochodující elfí komando je k smíchu všem fanouškům a když konečně hrdinně do jednoho padne, je to spíš úleva, že nehrozí, že by tam snad zůstalo. To samé je i s Haldirem, který navíc v prvním díle vystupoval proti Společenstvu silně namyšleně, takže dojemná scéna s uvědoměním si vlastní smrtelnosti těsně před smrtí vyzní jako zasloužené prozření. Není mi také úplně jasná struktura celého komanda, kde velí Sinda (možná dokonce Zelený elf) elitní jednotce Noldorského původu. Také mi unikl smysl výměny Aragornových Hraničářů za elfy. Helmův žleb měl být první zkouškou samostatnosti lidí při přebírání zodpovědnosti nad celou Středozemí a musím říct, že v Jacksonově podání lidé naprosto jasně neuspěli.
Další kapitolou samou o sobě je Elrond a jeho dcera. Elrondovo chování vypadá velmi nedůstojně a není podloženo ničím jiným než pokusem ovládat a vlastnit Arwen (věta „Copak mě nemáš ráda?“ mě naprosto položila). Nevím, co si filmový Elrond o sobě myslí, ale omezovat dceru, která je už zhruba 3000 let dospělá, mi připadá trošku zvláštní, zvlášť s přihlédnutím k jedné z hlavních elfích vlastností, a to silné svobodomyslnosti. Ano, není pochyb, že i knižního Elronda ztráta Arwen neuvěřitelně ranila (znal přece její osud), ale neodvážil by se ji psychicky vydírat, aby změnila názor, porušila daný slib a opustila svou lásku. Nic horšího by jí udělat nemohl. Možná ale, že filmová Arwen tuto šikanu potřebovala. Chová se totiž střídavě jako erotická polonahá sexbomba, která má při líbání co dělat, aby Aragornovi nedávala samé francouzáky, a jako nejistá holčička, která si není schopná sama uvědomit, co ji jednou potká.

Temné síly
Co k nim říct… PJ miluje příšery a obludy, takže si na nich dal záležet. Už známý balrog, obři, všichni skřeti a skurut-hai jsou propracovaní do nejmenších podrobností. Kromě mírného snížení inteligence skřetů se nedopustil ničeho, co bych mu mohla vytknout. I nosiči Nazgúlů jsou dokonalost sama. Věřím, že se těšíte na Odulu a Ústa Sauronova stejně jako já :-)

Závěrem bych chtěla podotknout, že na jedno shlédnutí je to tříhodinová jízda s dechberoucími scenériemi, dokonalými bitvami, nejrealističtějšími počítačovými efekty, zuřivým střihem a i nějakými těmi romantickými momenty. Celkově však jsou Dvě Věže o dost plošší dílo než díl předchozí a je velkým zklamáním pro běžné diváky, kteří očekávali pokračování trendu nastoupeného na začátku téhle úmorné cesty, i pro fanoušky, i když pro ty asi daleko méně, protože tušili, co je čeká. Doufejme jen, že úroveň bitev ze Dvou Věží bude zachována a třeba ještě rozvinuta, ale že se tak trochu vrátí to, co dělá Společenstvo Prstenu tak jedinečným…
 7/10 [Celkové hodnocení]
 
 9/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 10/10 [Herecké výkony]
 5/10 [Zpracování zmin oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

OrbimiJer, poidáno 5.12.2020 16:51:46
http://onlinecasinogameslots.c om/# play slots online for money http://onlinecasinogameslots.c om/# - casino games <a href="http://onlinecasinogames lots.com/# ">igt free slots </a>
Ttt, přidáno 18.4. 2005 11:35:57
A co se týče ostatních tak mi nevadí
Ttt, přidáno 18.4. 2005 11:33:55
No tak k tý Arwen .Liv Tylerová tu roli
zahrála velice pohodově a když vezla Froda do Roklinky tak by se k tomu mohla dát písnička ,,Nas nedokhoňa".no možná že Ěowyn umí bojovat ale Eowyn nikdy nebude tak charasterická a inteligentní.a docela mi ani nevadí že se nakonec vzala Faramira asi jí připomínal tima dlouhýma vlasama Aragorna.Ale pokud jde o Cate Blanchetovou no tak to fakt ne.Jí z tich tří nesnášim.Arwen je Asi nejhezčí.A to jak se vrátila zpátky do Roklinky tak to mi na Návratu Krále fascinovalo nejvíc.A nejvíc sou ty její šaty postava a hezký modrý voči.A nakonci ta svatba.Ale musim uznat,že kdyby Smíšek Witchkinga nebod do do nohy tak by Faramir svojí nevěstu asi těžko dostal.

Ruby, přidáno 13.3. 2003 23:12:46
Corwin: Neživim, ale jen tak pro zábavu píšu povídky i básničky. Jsou všechny tady na webu, tak posuď sám... A díky :o)

Láďa: V názoru na význam lidí, jmenovitě pak držení Helmova žlebu proti beznadějné přesile, se asi neshodneme. Naopak ti musím dát s odstupem času za pravdu, že Sarumanovo vymýtání bylo horší než Faramir. O ostatním bychom tu mohli polemizovat, ale to je nejspíš jen věc rozdílného kladení důrazu na jisté změny a tak...

Díky všem za reakci :o)

Corwin, přidáno 6.3. 2003 8:45:35
Tady se clovek musi dokola jenom a jenom opakovat:-)Mas take muj obdiv za zpracovani takovou recenzi je radost cist i kdyz s Tebou nemusi clovek souhlasit:-))Osobni dotaz,zivis se psanim???:-))Neni-li to tajne:-))
Shackal, přidáno 3.3. 2003 22:20:08
No jéjej, tož to je analýza jak má být..:-)
Silva, přidáno 26.2. 2003 20:46:19
Skvělá recenze, delailně zpracovává a celkem přehledně rozebírá, spoustu skvělých postřehů.myslím, že z těch, co jsem četla mi sedla asi nejvíc. Myslím, že s Aragornem to nebude zas tak zlé, příjde mi, že se k Eowyn nechová zas tak vyzívavě, prostě ji uznává a uvědomuje si její statečnost a sílu. Ale máš pravdu, zasloužila by si ho určitě víc, než tebou výstižně charakterizovaná Arwen. Jsem trochu nervozní, jak to sfouknou ve 3.dílu s Faramirem, kterej se mi zatim dost nezamlouvá.
Tytylka, přidáno 17.2. 2003 21:08:07
Láďa: Já bych z knižních postav mezi lidmi vyzvedla ještě Theodéna a Faramira...
Justina, přidáno 15.2. 2003 0:40:48
také jsem neměl pocit, že by se Aragorn nějak snažil zapůsobit na Eówyn...choval se k ní prostě s náležitou úctou a pochopením, a byl asi první..
andeliniel, přidáno 6.2. 2003 19:00:38
Recenze je pěkná, ale zkus se na to po čase znovu podívat. Třeba ti to tak hrozné připadat nebude.
K tomu Elrondovi- ta jedna vyděračská věta mi taky neseděla, ale jinak si myslím, že taky Arwen neřekl -maž do Valinoru a už o tom nebudeme mluvit. Nakonec to rozhodnutí nechal na ní.
A že by Aragorn sváděl Eowyn, to se mi taky moc nezdá. Spíš mi to připadalo naopak.
Ten Faramir mi taky tak moc nevadil. Jednak jsem na to byla připravená a čekala jsem to ještě horší, jednak si myslím, že se PJ podařilo ukázat, že i když zpočátku na něho prsten působil stejně jako na Boromira, tak na rozdíl od něho, Faramir pochopil a odolal.
Zatím nějak nedokážu posoudit, jestli se mi víc líbilo Společenstvo nebo TT, ale abych byla upřímná, tak při čtení se mi Dvě věže / zvlášť ta lidská část / zdály nejslabší z celé trilogie.

Rose, přidáno 31.1. 2003 20:02:47
Uz mi doslo, cim se lisi FOTR od TTT- ve FOTRovi bylo daleko vic mysticnosti, co jsem citila z cetby knih...
Láďa, přidáno 31.1. 2003 13:31:13
Hezká recenze, mně podobně jako Andremu vadilo vymýtání Sarumana víc než změna charakteru Faramira.

Rozhodnutí Arwen respektovat fakt, že by se Aragorn měl ujmout svého dědictví bylo dobrovolné (ale velmi důležité, tak nadřadili zájem Středozemě nad svůj vlastní), Elrond by jí nemohl ve vztahu bránit (to není lidský absolutismus) a ani to nechtěl, jemu nešlo asi o to, aby měl Aragorn korunu na hlavě, spíš o to, aby ukázal svou odpovědnost a vyspělost, že neuteče před svým posláním. (Berte to tak, že Aragorn nakonec Isildurovo dědictví vlastně přijímá jen kvůli lásce k Arwen :-))

Na druhou stranu k příchodu "komanda", fakt je že, se tam těžko mohli courat po skupinkách a povely nějaké být musí, jinak by elfové nebyli schopni vést jakékoliv války. Je to otázka nafilmování, tohle se tak úplně nepovedlo.

To, že tam byli, mi ale zas tak nevadí. Pro nečtenáře bylo důležité vědět, že se elfové také účastní boje (v knize se boj vedl i na dalších frontách o nichž ve filmu není zmínka.)

A "připravenost lidí"? Když se podíváte do knihy, tak hrubě řečeno, velcí lidé celkem fatálně selhali a kdyby to bylo na nich je Středozem Sauronova. Klíčovou roli hraje Gandalf (Maia), Hobiti (malí lidé), se Sarumanem to vyhráli Enti a Huorni, elfové taky radou,(mocí Tří, atd.) atd. sehráli zádržnou roli bez vnitřních rozporů (a to zároveň odchází) a tak jedině Aragorn (vychovaný elfy) a Eowyn (sražení Witch-kinga výrazně pomohlo vyhrát bitvu na Pel.polích) zachraňují roli lidí při Sauronově porážce. Na druhou stranu bez lidského kanonefutter by to ti ostatní taky prohráli, ale že by lidé výrazně projevili, že nastává jejich věk, to zrovna ne.;-)

Ruby, přidáno 28.1. 2003 23:25:59
Petra-Lucie: Díky :o) Možná bych teď, po nějakém čase, kdy se mi všechno rozleželo v hlavě, taky pár věcí napsala jinak.

Ale u Elronda neslevim ani o hobití chlup! :o))

Petra-Lucie, přidáno 27.1. 2003 13:10:29
Tvá recenze se mi moc líbila, i když bych o některých kritikách polemizovala a naopak bych si třeba zas přisadila jinde.Ale každý má svůj pohled a každému se líbí a nelíbí trochu něco jiného...jinak je to ale opravdu dobře napsáno.
Ruby, přidáno 20.1. 2003 12:14:05
Bellatrix: Ano, i knižní Elrond samozřejmě Aragornovi neřekl "Tady máš mojí dceru, dělej si s ní, co chceš". Ale ten filmový přímo žebrá, ponižuje se... chová se prostě nedůstojně svým vědomostem a stáří. Každý, kdo se na něj dívá, ho musí považovat za bezmocného troubu, který nechce pustit Arwen a je schopen kvůli tomu jí i dost okatě citově vydírat. A to je právě to, co mi na něm nesedí.
Jak jsem sama napsala, je jasné, že Elronda Arwenino rozhodnutí bolelo. A že s ní také nejspíš o všem mluvil. Ale rozhodně jsem si jistá, že by to celé podal daleko citlivěji a bral by jako samozřejmost, že Arwen se nakonec rozhodne sama, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Což ve filmu opět chybí...

Bellatrix, přidáno 20.1. 2003 11:00:04
Moc pěkná recenze. V podstatě se vším souhlasím, akorát mi dost těch věcí prostě tolik nevadilo, takže jsem dala 9 z 10. Beru to jak alternativní pohled na knihu.
Mimochodem, "stížnosti" na Elronda už jsem párkrát četla, ale nepřipadá mi to až tak hrozné - v dodatcích je přece jasně napsáno, že dal svým zůsobem Aragornovi ultimátum: "moje dcera si vezme krále Gondoru, nikoho menšího, tak koukej zamakat, ať to stihneš, než umřeš, protože dřív ji nedostaneš" :o) A Arwen se tomu podřídila, jinak by přece mohla Elronda dávno opustit a neřídit se jeho přáním. Nemyslím si tedy, že jeho naléhání na dceru ve filmu bylo nějak moc přitažené.

[ Všechny komentáoe ]

Diskuze etenáou na tichto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých poíspevku a nenese za ni zodpovidnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv poíspivek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentár:

Přepiš heslo   --> 




Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!