Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

2.11. 2003
GismooExkluzivní preview na Dvě věže: Rozšířená Verze - Obstojí rozšířené Dvě věže ve srovnání se Společenstvem?

Exkluzivní preview na Dvě věže: Rozšířená Verze
Obstojí rozšířené Dvě věže ve srovnání se Společenstvem?


29. října 2003- V pondělí 27. října jsme měli možnost zúčastnit se maratonu novinářského promítání všech čtyř disků rozšířené DVD verze Pána prstenů: Dvou věží. O rozšířené verzi Společenstva jsme říkali, že je to „nejlepší DVD historie“ a po víc jak deseti hodinách Věží můžeme radostně oznámit, že tato sada čtyř disků se nejen vyrovnává vysokému standardu stanovenému svým předchůdcem, ale s třiačtyřiceti minutami nově přidaných scén z filmu dělá ještě lepší podívanou, která Společenstvo Prstenu v mnoha směrech předčí.

Film začíná stejně jako kinoverze Gandalfovým bojem s Balrogem, ale hned poté co se zřítí do vody a Frodo se probudí, vidíme hobity, jak slézají ze strmé skály v Emyn Muil. Právě tady se nyní objevuje logo Dvě Věže. Potom co Sam zmíní deštové mraky, vidíme krátký záběr na dvojici, která se schovává před deštěm. V tu chvíli si také Frodo poprvé všimne temné postavy, která je sleduje ze skalního převisu. Dále je tu několik nových záběrů Gluma vyvádějícího hobity z Emyn Muil a také víc vidíme Froda a Sama, jak ho kamenným bludištěm následují.

Stejně jako v kinoverzi vidíme Skuruty nesoucí Smíška a Pipina přes pláně, ale nyní nezastavují kvůli tomu, že cítí „lidský maso“, ale proto, že mordorští skřeti čekají na skuruty, aby se s nimi pohádali. Během této scény Smíšek vypadá opravdu nemocný, a tak Pipin ukecá jednoho skuruta, aby dal Smíškovi napít odporného skřetího piva. Vyjde najevo, že Smíšek nevolnost jen předstíral a obalamutil tak dokonce i Pipina.

Sarumanova zpráva o stavu Středozemě a Rohanu obsahuje novou scénu rozhovoru Sarumana a skřeta o vyzbrojení všech skurutů. Skřet říká, že nemají pro pece dost paliva, Saruman se podívá k Fangornu a nařídí jeho vykácení. Taky je tu scéna, kdy divocí muži přísahají věrnost čarodějovi. Při přesunu do Rohanu vidíme Éomera a jeho vojáky jak nacházejí Théodredovo tělo a vrací se s ním zpět do Edorasu. Při svém vyhnání se Éomer ptá Červivce proč ho vyhání on, když nemá nad královstvím žádnou moc. Gríma mu na oplátku ukáže papír o vyhnání podepsaný Théodenem.

Ve Fangornu je před Gandalfův návrat vložen dialog mezi Legolasem a Gimlim, kde elf vypráví o tom, jak elfové probudili stromy a naučili je mluvit. Když se čaroděj ukáže v celé své kráse, Legolas se před tím, než se pokloní omlouvá za to, že na něj vystřelil, protože si ho spletl se Sarumanem. Gandalf odpovídá něco ve smyslu „Já jsem Saruman, ale takový, jaký by měl být!“ (I am Saruman, what Saruman should have been!)

Nových scén se znovuspojenou skupinou je během jejich cesty z lesa daleko víc. Aragorn s Gandalfem mluví o Edorasu a o tom, jak bude těžké navrátit zpět Théodena. Čaroděj také znovu mluví v hádankách, když říká, že se probudí Enti, zjístí jak jsou silní a stane se něco, co se nestalo od Starých časů. Také se zmiňuje o tom, jak jsou Smíšek s Pipinem ve Fangornu v bezpečí, což je přesný opak toho, co si myslí Gimli.
Přirozeně je tu také víc scén s hobity a Stromovousem. Starý Ent na cestě k domovu recituje hobitům báseň, ale ta je uspí. Také vysvětluje, že se dlouho nenarodila žádná Enťata, protože Entové ztratili Entky, a nemůžou si vzpomenout, jak vypadají. Je tu také scéna s Entím nápojem, která dokonce obsahuje narážku na Dědka Vrbáka(!), když se Smíšek a Pipin chytí do kořenů a Stromovous je za pomocí slov Toma Bombadila osvobodí. Později na shromáždění je přidána nová scéna, kde Smíšek Enty popohání a dozví se, že shromáždění právě skončilo vyslovování slov „dobré ráno“, i když už je hluboká noc.

Těsně před Edorasem je jeden z mých oblíbených momentů na disku jedna. V noci Gandalf promlouvá k Aragornovi o stavu věcí. O jeho osudu, jak se Sauron obává toho, čím se Aragorn stane a že Temný pán ani Saruman ještě nezačali přemýšlet o tom, že opravdu chtějí zničit Prsten. Ta oblíbená chvíle přijde, když Gandalf řekne, že Frodo musí úkol dokončit sám a Aragorn ho spraví o tom, že Sam šel taky. Ten pohled plný rezervované radosti, úlevy, a poznání, který přejede Gandalfovi po tváři je přesně ta věc, díky které nemohl Gandalfa přivést k životu nikdo jiný než Sir Ian.

Po příjezdu tří honičů a Gandalfa do Edorasu, je přidána nová scéna při vyhánění Grímy Červivce. Aragorn mu nabízí ruku, ale Gríma na ní plivne a uteče. Dále je přidán Théodredův pohřeb, kde Éowyn zpívá ve staré angličtině! Potom vidíme, jak se Červivec vrací do Železného pasu a vypráví Sarumanovi o Gandalfovi a jeho společnících. Když popisuje Aragornův prsten, Saruman vytáhne knihu a odříkává monolog o tom, jak si Gandalf myslí, že našel ztraceného Krále Gondoru.

Pak je tu scéna ve stájích, kde Éowyn pozoruje Aragorna, jak krotí Brega pomocí elfštiny. Aragorn jí vysvětluje, že byl nějakou dobu vychováván v Roklince. Před odjezdem do Helmova žlebu je vložena krátká scéna Théodena, který se připravuje a říká Gamlingovi, že jejich odchod není prohra a že se vrátí. Do Mrtvých močálů je přidána kraťoučká scéna, kde Glum říká Frodovi o vlivu Prstenu na jeho držitele. „Jakmile se nás jednou zmocní…už nás nikdy nenechá být.“ (Once it takes hold of us…it never lets go.). Je to právě tady, kdy se Frodo s Glumem začíná trochu ztotožňovat.

Na cestě do Helmova žlebu, když Gimli upadne z koně, mluví Théoden s Aragornem a říká něco málo o Éowynině minulosti a jak je to dlouho, co se neusmála. Hned potom připravuje Éowyn Aragornovi nějaké opravdu hnusné jídlo a vykládá mu o bojovém tažení se svým dědečkem. Tak vlastně zjístíme Aragornův věk, který je 87 let. Přijde na to, kdo je Aragorn a osloví ho jako jednoho z Dunadanů! Aragornův flashback taky obsahuje některé nové záběry s Arwen při jeho odjezdu z Roklinky.

Když Faramirovi muži zajmou Froda a Sama, vykládá Faramir o jednom muži, kterého zabili a zajímalo by je, kdo to byl a zda byl opravdu zlý nebo jen vystrašený nebo lhal. Nejlepší chvíle rozšířené verze přichází poté, co Frodo a Sam prozradí, že znali Boromira.
Vidíme Faramirův sen o nalezení Boromirovy lodi, který přejde do flashbacku, kdy Boromir prohlašuje, že Osgiliath byl znovudobyt pro Gondor. Hraje tu Shoreovo Gondorské téma z Návratu Krále. Vidíme, jak oba bratři slaví vítězství, ale jejich otec Denethor je přeruší. V této scéně vidíme, jak Denethor zavrhuje Faramira a ten se beznadějně snaží svému otci zavděčit. Toto opravdu pomáhá pochopit tu obrovskou změnu Faramirova charakteru ve filmu a také objasňuje, proč vzal Froda a Prsten směrem ke Gondoru. Flashback končí, když Boromir odjíždí do Roklinky.

Před Helmův žleb je také přidán nějaký nový materiál. Je tu krátká scéna Éowyn dohlížející na dodávky jídla a před bitvou si povídá s Aragornem a stěžuje si na to, že musí hlídat ženy a děti v jeskyních. Říká, že chce bojovat a nepřímo se tak trochu předvádí před Aragornem.
Samotná bitva se moc nezměnila, ačkoliv si myslím, že jsem zachytil jedno přidané stětí hlavy, ale na to se musíte opravdu soustředit. Vcelku nebyla Bitva o Helmův žleb nijak výrazně změněna. Nicméně události po bitvě jsou dost rozšířeny.

Poté, co Stromovous přivolá Enty do Železného pasu, zahlédnou Smíšek a Pipin pochodující Huorny, kteří mají „nějakou práci se skřety“ (have business with the Orcs), zatímco Stromovous má práci v Železném pase. Kvůli Huornům v Helmově žlebu byl lehce pozměněn Samův monolog na konci filmu. Slova jsou stejná, ale záběr Éowyn objímající Aragorna byl posunut dál. Po Samově řeči vidíme, jak skřeti utíkají z Helmova žlebu přímo do lesa Huornů, kde nejprve stromy praskají a pak už jsou v klidu, protože se skuruty vypořádali.

V Železném pasu vidíme Smíška a Pipina, jak hledají jídlo a nakonec ho najdou. Dvojice nalezne vchod do spižírny a najdou nejen spoustu jídla, ale také dva soudky nejlepšího tabáku z Jižní čtvrtky. Je tu vtipný dialog, kde uvažují, zda se podělí se Stromovousem, ale Smíšek rozhodne, že to není dobrý nápad, protože tabák je všehovšudy mrtvá rostlina. Také je tu velmi vtipný moment mezi Legolasem a Gimlim, kde porovnávají svoje počty zabití. Gimli má o jeden víc než Legolas, a tak Legolas střelí do skřeta, na kterém sedí Gimli, aby si vylepšil skore. Gimli namítne, že ten skřet už byl mrtvý; Legolas odpoví, že sebou ještě škubal a Gimli řekne, že sebou škubal jenom díky sekeře v jeho hlavě. Gimli potom sekerou způsobí, že skřet škube rukama i nohama.

Poslední přidané záběry v rozšířené verzi náleží Faramirovi. Vede Froda a Sama do stok a Sam Faramirovi říká, že dokázal, že má dobré srdce. Když se jich hraničář ptá, kam směřují, Frodo mu popisuje schody a tunel a Faramir okamžitě pozná Cirith Ungol a vyčítá to Glumovi. Varuje Froda a Sama před temnou hrůzou, která žije v jeskyních nad Mordorem a říká Glumovi, že když přivede Froda a Sama do nějakého nebezpečí, doufá že si ho smrt najde rychle. Když trojice prochází stokami, je tu krásný moment mezi Glumem a Samem, když Sam říká, že pan Frodo si nemyslí, že lidé udělají to, co slíbí a že se ho Faramir jenom snažil chránit.

Dvě věže pak končí úplně stejně jako kinoverze, jen rozšířená verze obsahuje stejně jako Společenstvo navíc titulky Fan Clubu.
Ačkoliv vám detailní popis všech bonusů přineseme v následující recenzi, měli jsme možnost vidět dokumenty na discích tři a čtyři. Dodatky bezprostředně navazují na ty, co byly ve Společenstvu, takže jsou to části tři a čtyři. Dokumenty mají stejnou základní strukturu jako v předešlém souboru: disk tři sleduje adaptaci a výtvarné řešení filmu a disk čtyři popisuje produkci a post produkci.

První části třetího disku dominuje Philippa Boyens, protože mluví o složitosti filmové adaptace knihy. Dvě věže bylo převést na plátno nejtěžší ze všech tří částí. Společně s Peterem Jacksonem pak zdůvodňuje všechny změny. Je to hodně o změně Faramira a Jackson vysvětluje, proč přesunul Odulino doupě až do Návratu Krále. Prý nejen proto, že to prospěje filmu, ale také proto, aby pečlivě dodržel Tolkienovu časovou osu událostí, která tuto část děje umisťuje zhruba do stejného časového úseku jako velkou bitvu v Návratu Krále.
Také se tu povídá o některých zavrhlých nápadech, jako třeba Arwen bojující v Helmově žlebu. Tento velmi kontroverzní prvek příběhu se dokonce dostal do natáčecí fáze a na disku jsou některé záběry Arwen bojující po Aragornově boku.

Znovu je tu obsáhlý dokument o WETA Workshop, kde Richard Taylor přibližuje další část jejich práce, nyní se samozřejmě zaměřuje na množství zbrojí a zbraní, které vytvořili pro Dvě věže. Také je tu dokument o Glumovi, který obsahuje spoustu zajímavých informací, jako třeba, že New Line původně nevěřila, že WETA Digital něco takového zvládne.

Čtvrtý disk zkoumá produkci filmu a znovu tu nalézáme úžasné dokumenty ze série „Kamery ve Středozemi“ (Cameras in Middle-Earth), které postupně mapují všechny významné lokace filmu. Jsou tu také další vypuštěné scény a návrhy probírané na disku, jako třeba „Slime Balrog“, Elrond jedoucí do Lothlórienu (scéna vystřižená kvůli vypuštění Arwen z Helmova žlebu), a nejzajímavější „Gollum Frodo“. Poslední scéna byla původně umístěna v okamžiku, kdy Prsten láká Faramira. Na vteřinku spatříme to, co by se stalo, kdyby Frodo Prsten nezničil. Dokument obsahuje záběry maskování Elijaha a záběry z natáčení scény.

Pro všechny, kteří očekávají Návrat Krále, je tu nahrubo sestříhaná scéna rozhovoru se Sarumanem v Železném pasu, která původně patří na konec Dvou věží. Scéna bude jednou z těch, kterými bude poslední film trilogie začínat, a tak na disku čtyři máme malé preview. Sečteno a podtrženo je na dvou bonusových discích k vidění šest a půl hodiny dokumentů, a to ani zdaleka nepočítáme všechny dokumenty o efektech a galerie (s komentářem), které jsou rovněž na těchto discích. Můžete si být jisti, že v naší recenzi DVD rozebereme opravdu důkladně.
Během čtrnácti dnů na našich stránkách hledejte plnohodnotnou recenzi.

-- Jeremy Conrad, přeložil Gismoo
-- zdroj: http://dvd.ign.com/articles/457/457178p1.html?fromint=1




Objednejte si kino-sestřih Dvou věží, rozšířenou verzi Společenstva Prstenu či předobjednejte rozšířené Dvě věže
(každou objednávkou přes tento odkaz podpoříte další provoz těchto stránek)

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

XkeNNy, přidáno 11.11. 2003 22:40:10
Tak fajn, presvedcili ste me. to co pise bellatrix souhlasim. darthie musim te vyvest z omylu me je jedno kolik herec vydela (viz agent elrond, boromir, galadriel, a kdovikdo este) nebo jak je uspesnej. jak sem uz rikal, proste se mi tam nehodi.. ja za to nemuzu. ale stejne je ji tam dost... uz to rac nechame, ne
Arim, přidáno 11.11. 2003 10:12:20
Tak jsem konecne dokoukal rozsirenou verzi Dvou vezi, a je to naprosto supeer. Ale melo to stejnou vadu jako u spolecenstva, mohlo to byt klidne o 30 minut delsi :-)))
Darthie, přidáno 10.11. 2003 16:43:57
Bellatrix a Beruthiel: To ste napisali krasne, uplne s vami suhlasim! :)

A este ak smiem dodat svoj nazor, mne sa Liv ako Arwen paci (akurat okrem tej sceny pri brode). Je krasna, posobi vznesene... dokonala elfka. Aj herecky si myslim ze je na dobrej urovni. Neviem, ale niekedy mam pocit ze ju niektori ludia osocuju len kvoli tomu, ze je to komercne uspesna a znama herecka... :-\

Bellatrix, přidáno 10.11. 2003 15:53:39
...zapomněla jsem dodat, že byly tedy asi pro film jen dvě možnosti: 1) buď tam dát víc Arwen, protože divák neznalý předlohy musí pochopit jejich vztah, nebo 2) postavu Arwen vypustit úplně, ale to by zase bylo zcela proti Tolkienovi, který jí přisoudil velkou úlohu (vždyť byla pro Aragorna jako Lúthien pro Berena, to nejdůležitější v životě!)
Bellatrix, přidáno 10.11. 2003 15:50:32
ad Arwen vs. jiné změny:
Poslyšte, nemůžu souhlasit s tím, že je Glorfindel pro příběh důležitější než Arwen. Nedá se nic dělat, ale Glorfindel, jakkoli je to důležitá postava vzhledem k historii, v PP udělá jedinou důležižou věc, a to je záležitost u brodů. Pro zbytek příběhu nemá význam. Kdežto Arwen, jak se můžeme doslova dočíst na konci ROTK (a teď nemyslím dodatky), byla pro Aragorna něco jako hybná síla. Kvůli ní se tak snažil a celou dobu se upínal ke dni, kdy se sní bude moci oženit (možná by se ani tolik nesnažil, kdyby mu Elrond nedal ultimátum "moje dcera si vezme jedině krále"). Nemluvě o několika dalších zmínkách, kde říká, že kdby byl tam kde je jeho srdce, toulal by se po Roklince... nebo ty zasněné pohledy v Lórienu.... atd. Tím pádem jsou vlastně ty "vzpomínkové" záběry na to, co si S Arwen důlžitého řekli, jsou pro postavu Aragorna jednou z nejdůležitějších věcí ve filmu vůbec. Netvrdím, že jsem z toho nadšená, ne všechny tyhle scény se mi úplně líbí, a nejsem ani obdivovatelka Liv Tyler, ale jsem si vědoma toho, jakou důležitost měla podle knih Arwen pro Aragorna a že v podstatě dělal všechno hlavněkvůli ní, i když to během čtení napoprvé není moc jasné.

XkeNNy, přidáno 9.11. 2003 22:23:24
beruthiel: sorry, ale ja to taklenc holt vidim. mozna ze to prehanim, ale podle me to proste prehani pj. asi nemam rad liv tyler.. nevim no. proste se mi tam nejak nehodi. stejne sem se lekl elronda (ma takovej nejakej zapornej xicht) ale kdybych nevidel matrixy tak si toho asi ani nevsimnu. v knize o te postave skoro nic nebylo, ale stejne tak tam skoro nic nebylo o spoute jineych lidech - proc nechcou dat zivot vsem ostatnim? proste nevim co si o tom mam myslet.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 9.11. 2003 12:33:06
puberťák: kašlu na podobné výlevy u fotek, tam je úroveň úplně jiná. S nadávkami jsem to možná přehnal, ale výrazy "vrať se do hrobu" mi prostě nepřijdou vhodné... howg, tohle téma bych uzavřel
Lothmíril, přidáno 9.11. 2003 12:06:10
Beruthiel: Keby to bol naozaj prerozpravany pribeh z dodatkov, nikto by nemal nic proti, prehryzla by som sa aj cez obsadenie (mozno). Ale -nejde len o Glorfindela, ktory je BTW DOSt dolezity nato, aby ho do filmu dali, viac ako Arwen- rola Arwen je tak nepresvedciva, tak umela, tak komercna a mohla by som este pokracovat, ze sa clovek priam boji toho, co bude v ROTK.
puberťák, přidáno 9.11. 2003 8:12:02
to bel.netuším o jakých nadávkách hovoříš.že jsi nebyl takovej kritickej i v jinejch případech.asi máme dvojí metr že jo?jinak for dagis.co se týče tvého iq jak tu psal někdo, jsem členem mensy.takže o iq to není.
el, přidáno 8.11. 2003 23:09:32
d_ex_a,Ruby:
TŘICÁTÁ!!!!! (pardon,ale nešlo odolat...;o)))

beruthiel, přidáno 8.11. 2003 20:21:57
Proboha, co máte furt proti té Arwen? Představte si, prosím, že by to bylo tak jako v knize. Objevila by se na hostině (?která ovšem ve filmu není) a frodo by jí zahlédl spolu s Aragornem. V druhém díle ani zmíňka, jen by diváci sledovali, jak se Aragorn zbližuje s Eowyn. Na začátku třetího dílu, by Aragorn dostal fangli, stím, že je od Arwen a pak zas dlouho nic, až nakonci by se přijela za něj vdát a dát Frodovi kamínek. Dávalo by vám to lepší smysl? Jo a ještě po titulcích by pravděpodobně běžel krátký filmeček: "Příběh Aragorna a Arwen". Uvedomujete si, že všechno to "zviditělňování" Arwen v fotru a v ttt, je vlastně převyprávěný příběh, který mi známe z dodatků? nenapadlo vás, že víc než snaha o hollywoodskou lovestory, je to možná snaha udělat z Arwen živou bytost, doufající, milující a obávající se? Protože, odpusťe mi, ale v knize (teď nemluvím o dodatcích) figuruje opravdu jen jako ozdobička na hostině, vyšívačka zástav, nevěsta a dárkyně šperků. Nic víc.To že Froda do roklinky doveze ona, mi taky vadí, ale hlavně proto, že si němyslím, že by jí taťka na takovou výpravu pustil. jenže, když je v kreslené verzi vyzvedne Legolas, nevadilo mi to o nic míň. A to že tam není Glorfindel...přiznejme si, už takhle lidi nadávají, že je tam moc postav a on, jakkoliv zaním krásně vlají blond vlasy, není pro děj zrovna ta nejdůležitější, savvy?
XkeNNy, přidáno 8.11. 2003 17:07:50
PRoc tady ty lidi resi takovy nesmysly... uz si tady pripadam jak na xchatu.

Jinak si nemyslim, ze ttt je takova katastrofa, jak tady fsichni pisete. Zkuste si natocit film bez zacatku a konce! Ale mate pravdu s nekterejma nesmyslama, ale ty byly aji v 1cce. Proc museli vyhodit glorfindela a misto toho tam nacpat arwen, zvlaste pak nechat ji efektne zatopit devitku.. to mi pripadlo dosti trapny. O arwen v ttt ani nemluvim, to nema cenu. Ale je to jedno, protoze film s knihou mooc nesrovnavam, je to o necem jinym (tihleti Americani..). Jinak pj to zvladl fakt hodne hodne slusne. Zkuste si jenom predstavit jak by to mohlo dopadnout! Bohu dik za tohodlenctoho nadsence, co to z velke casti bere splneni snu a nesnazi se to moc menit ve stylu Hollywoodu.

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 8.11. 2003 12:20:40
Puberťák: nejde o to se podřídit... jsou určité normy chování, které by bylo vhodné dodržovat... pokud ti nevyhovují, můžeš vyřvávat nadávky s partou blbečků přiožralý na nějaké diskotéce... ale tady se chovaj pokud možno jako většina ostatních. Z některých jiných příspěvků je vidět, že jsi toho schopen
puberťák, přidáno 8.11. 2003 8:07:54
to bel.není to o.k..ale jsou to tvoje stránky.takže se podřizuji.
Watcher, přidáno 7.11. 2003 21:36:47
Jo, určitě bude lepší toho nechat, a úplně... K ničemu by to nevedlo, ale skoro bych řek, že si Puberťák začal, a je to on, kdo nadává. Dagis psala k tématu, což se sice spoustě lidí nemusí líbit, ale je to její názor. Puberťák k tématu vůbec nepíše, jen nevybíravě útočí. To je ovšem na temperament Dagis příliš :-) Můžu tě ale ubezpečit, Puberťáku, že je to tak chytrá holka, že by si asi nikdo nepohoršil, kdyby měl její IQ... A její otázky hloupé nejsou. Lepší je ovšem počkat, až rozšířené TTT uvidíme.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 7.11. 2003 20:52:51
Puberťák a Dagis ostatně taky: myslím, že už by to stačilo. Je to pod úroveň vás i ostatních lidí co to musí číst... OK?
puberťák, přidáno 7.11. 2003 19:34:05
dagis.tak ty jseš dokonce ženská.tak ženská, taky chodím v oboru na jednu z nejprestižnějších škol.a co jako má bejt?to ti dává patent na rozum?nebo co?a jinak moje postřehy si můžeš klidně přečíst.je jich na těchto stránkách více než dost.teda jestli umíš číst, i když studuješ na jakési prestižní škole.bože můj co tady se všechno neobjeví.řekl bych že jsme asi stejně staří děvenko.a raději budu cucákem než psát takový blbiny.fuj styď se.víš co jseš?už jsem to tady taky psal.jseš ošklivé kačátko ty jedna studovaná z prestižní vysoké školy.chichichichichichi.zdraví tě puberťák.nějak to moc prožíváš holčičko.při setkání bys mě asi zastřelila viď????
mnd, přidáno 6.11. 2003 20:59:41
Dagis-> Zase další povídání o tom, jak nadržují Aragornovi a křivdí Frodovi? Já vím, ty bys byla nejradši, kdyby byly všechny více či méně důležité postavy vystříhány (a hlavně Aragorn, žejo ;-P) a film byl čistě o Frodovi. Ale i Aragorn se zapříčinil o velké věci, nejen Frodo. Jestli tvrdíš že ne, tak to ty stojíš proti myšlence knihy.
BTW ta scéna s tím Glumem, co ti tak vadí, vypadá trochu jinak. Glum mi nepřipadá, že by poučoval. Vypadá, že si to brblá pro sebe. Kouká se při tom Frodovi na Prsten, ne mu do očí...

puberťák, přidáno 6.11. 2003 20:13:20
to degis.dej si led na hlavu.jestli máš alespoň zš tak si schválně odpověz na všechny chytrý otázky které sis položil.a jestli toho nejsi schopen chtěj vrátit školné.podle toho cos vyplodil tak máš asi opravdu jen zš a nejsi schopen samostatného myšlení.vrať se do hrobu.
Watcher, přidáno 5.11. 2003 20:54:37
J.B.Čeřovský: taky si myslím, že ani rozšířené TTT nemmohou být lepší než rozšířené Společenstvo, které je nádherné... Ale těším se na ně, samozřejmě, čím méně přiblblých vtipů by tam bylo, tím lépe (zejména Gimliho vtípků a Legolasových kousků).
Gismoo, přidáno 4.11. 2003 19:24:58
na oficiálu je video o minas tirith. Zatím mám asi tak jednu dvacetinu, ale už teď jsem viděl nové záběry z ROTK!!!
Gismoo, přidáno 4.11. 2003 19:16:20
Ahoj Bele! Trošku jsi pozapomněl na komiks :)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 4.11. 2003 16:11:06
Carmen: mechanika do počítače stojí pár stovek, přesvědčuj!
Míšánek, přidáno 4.11. 2003 11:39:05
Tak tak. Obyčejný divák si film pustí jen jednou, možná dvakrát a určitě raději dabovanej. Je mi jich líto...
Dragnor, přidáno 4.11. 2003 8:03:22
Vsak tato verze neni pro obycejneho divaka
Míšánek, přidáno 4.11. 2003 7:58:16
Chtěl bych v devadesáti vypadat jako on...
maxe, přidáno 3.11. 2003 15:31:59
to Lothmíril: Návrat Krále str. 317- 2931 Aragorn, syn Arathorna II., narozen 1. března. Teď si to zkus spočítat, pro úplnost, děj dvou věží se odehrává od konce února do poloviny března 3019. Takže máš pravdu v té době už mu pravděpodobně bylo 88 :)
Lothmíril, přidáno 3.11. 2003 14:34:56
Tiez si myslim, ze rozsirena verzia vela zmeni. Velmi vela veci v TTT bolo dost nejasnych, nelogickych, nevysvetlenych, napriklad ohladne Faramira dufam, ze si budem mysliet nieco uplne ine. Inak su vsetky nove sceny podla mna fakt zaujimave a lakave, okrem tej s Aragornom a Eowyn, co mu ma dat to jedlo. Naco taku trapnu scenu? Naco dalsi flashback s Arwen? A naco upozornovat, ze Aragorn ma 87 rokov? Pre obycajneho divaka je to dost nepochopitelne, a navyse ked vladol Gondoru 120 rokov a zomrel vo veku 190, nech pocitam akokolvek, 87 mi to fakt nevychadza
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 3.11. 2003 12:17:40
Ruby: dovolím si nesouhlasit...
Ty přiblblé vtípky navíc si PJ mohl odpustit, ale IMHO pokud tam skutečně bude tohle všechno, celek o hodně zlepší původní dojem... přidané scény (obzvláště Faramir) vypadají na to, že výrazně zaplní to chybějící místo v kino-sestřihu. Lepší než rozšířená verze Společenstva to nebude a být nemůže (to by musel být O HODNĚ lepší už kinosestřih), ale napravit nevýrazný dojem to může hodně... a nejen díky bonusům.
Doufám, že díky rozšířené verzi budu na Dvě věže vzpomínat v lepším a během následujících let si ji i pustím (nejen geniální rozšířené Společenstvo a případně Návrat krále)

Ruby, přidáno 3.11. 2003 11:08:24
d_ex_a: Souhlasím, ta hra na toho, kdo tu dřív napsal nějaký prázdný žvást, byla docela vtipná jednou, mírně dementní podruhé a teď... %-)

K rozšířenému filmu: Vypadá to stejně efektně a prázdně jako kinoverze, takže mě to asi už ani nezklame, ani mi to nějak výrazně nezlepší názor na Dvě Věže jako takové...
"Gimli potom sekerou způsobí, že skřet škube rukama i nohama." ... UBOHÉ !!!!!

A k bonusům: Zní to velmi vábně, musím říct :-)

Míšánek, přidáno 3.11. 2003 7:21:44
Jo, bude to paráda, taky se šíleně těším.
MEGAJOHN, přidáno 2.11. 2003 21:31:36
bony: mega,jo? :-D

Vazne se tesim, ikdyz jsou nektere veci pozmeneny ale to se da prekousnout...

Rastr X, přidáno 2.11. 2003 19:52:29
Já jsem si to dneska předobjednal takže už se těším.
bony, přidáno 2.11. 2003 17:51:34
Sem treti :o) d_ex_a => nakopes mi :)??? Jinak je to mega, fuckt narez!!!
Arwen, přidáno 2.11. 2003 17:23:22
hurá jsem druháááááááá !!!
:-))))))))))))))))))))))))))

d_ex_a, přidáno 2.11. 2003 17:14:39
Uz se nemuzu dockat. P.S. Jestli tu nekdo bude psat kolikatej je tak mu asi nakopu pr... :-)
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist