Nová ukázka ze Dvou Veží již príští týden!; Peter Jackson o Dvou Vežích, Hobitovi a King-Kongovi; Spousta fotografií ze Dvou Veží; Pro `vyvolené` k dispozici 16 minutová ukázka ze Dvou Veží; Další možnosti smrti Sarumana
Napsal: Belcarnen dne 25.9. 2002, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Nová ukázka ze Dvou Věží již příští týden!
Jako blesk s čistého nebe se objevila oficiální informace o nové ukázce ze Dvou Věží. Po 24 hodin bude k dispozici v pondělí, 30. září, na síti AOL (America Online)! Uvedení ukázky bude provázet doplnění potřebných odkazů na oficiální stránky filmu (http://www.lordoftherings.net) a jejich další obohacení o nové informace. Po 24 hodinách bude ukázka odstraněna a začne se potulovat asi jen po fanouškovských webech. Pokud má někdo, kdo čte tento článek, možnost ukázku uložit a dát k dispozici ke stažení, ať se mi prosím ozve na mail.
Tato ukázka je druhou oficiální pro kina a má obsahovat poměrně hodně nových záběru. Jde o jakousi "vlajkovou loď" mezi ukázkami. Do severoamerických kin přichází od 4. října a po světě pak bude uváděna v průběhu celého měsíce.


Peter Jackson o Dvou Věžích, Hobitovi a King-Kongovi

Uvažujete o rozšířené verzi Dvou Věží na DVD?
ANO. K dispozici je dostatek materiálu. Máme pár skvělých scén, které jsme nestihli zapracovat do kino-verze.

Už jste přemýšlel o dalším projektu? Mohl by to být King-Kong?
Ne, nebudeme dělat King-Konga. Máme dva malé příběhy z Nového Zélandu, které chceme natočit. Nejsem kandidát na další obrovský projekt, i kdyby to měl být Kong. Chci dělat něco mnohem, mnohem menšího. Máme s Fran pár historek ze skutečného života. Uděláme jednu nebo i obě. Jsou to opravdu malé, dramatické snímky.

Pokud by byla k dispozici práva na natočení Hobita, zajímal by jste se o takový projekt?
To záleží na spoustě okolností. Nemyslím, že bych chtěl dělat Hobita hned po této trilogii. Rád bych mezitím dělal na něčem úplně jiném. Pokud mi lidé dají přestávku a já zatím natočím něco jiného, k Hobitovi bych se i docela rád vrátil.
Na druhou stranu bych byl rád, kdyby Hobita natočil někdo jiný, a já se šel jen podívat. S Pánem Prstenů jsem přišel o možnost prostě na ten film jít a užít si jej jako každý jiný divák. Jsem prostě tomu všemu tak blízko, že si to nemohu užít. Nikdy jsem neměl zkušenost s tím vidět Pána Prstenů poprvé. Jedna část mne by ráda šla do kina a viděla Hobita bez jakýchkoliv očekávání a znalostí o tom, jako to vlastně bude vypadat.


Spousta fotografií ze Dvou Věží
Doufám, že pozorně sledujete nejnovější fotografie na těchto stránkách. Pokud ne, určitě si nenechte ujít alespoň ty, které se objevily v posledních dnech. K dispozici je totiž sada opravdu velice kvalitních fotografií. Všechny už sice bylo možné vidět dříve, ale ne s takovou mírou detailu jako nyní. Některé najdete i v rozlišení vyšším než 1024x768, velikost každého z obrázků se pohybuje okolo 200 KB. 


Náhled na všechny

Nově se také objevila sada starších hezkých fotografií, které jsou zbaveny velkého nápisu TheOneRing.Net, s nímž byly k dispozici dříve (a spousta lidí si na něj stěžovala). Takže si užijte nyní ...


Náhled na všechny

 

Pro "vyvolené" k dispozici 16 minutová ukázka ze Dvou Věží
Pro několik vyvolených z filmového průmyslu byla promítána šestnáctiminutová ukázka ze Dvou Věží. Snad se objeví na rozšířeném DVD. Takto o ní informoval web FoxNews:

Právě jsem viděl ukázku ze Dvou Věží a jediné, co mohu říci, je "pozor na ten film". Mohl by to být další z nominovaných na Oskara za nejlepší snímek. 
Minulý týden New Line Cinema předvedla šestnáctiminutový sestřih scén z druhého dílu Pána Prstenů, ve kterém ukázala několik nových postav a zběžný pohled na gigantickou bitevní scénu. Vše je velmi působivé. Především pak počítačem generovaný Glum, který s přehledem zahanbí Jar Jar Binkse.
Dvě Věže, z toho co jsme viděli, jsou více postaveny na postavách než první díl. Předvedené scény v sobě mají obrovskou energii - i když třeba neznáte jediné slovo z knihy. 


Další možnosti smrti Sarumana
Spekulacím o tom, jak zemře Saruman, stále ještě není konec. Nedávno jsem uveřejnil článek, ve kterém byla poměrně kvalitně potvrzena smrt na konci druhého dílu - nabodnutím na podivné kolo pod Orthankem. Roborambo ovšem detailně prozkoumal popisky na figurkách od ToyBiz (bohužel k dispozici je pouze jejich část [1, 2], ostatní jsou zatím tajné a z míst, kde se objevily, už jsou odstraněny) a zjistil, že Éomer má speciální funkci "útok mečem", Gríma Červivec "sekání nožem" a Saruman "pozvedání hole". Podle jistých zdrojů byla scéna se Sarumanovou smrtí točena celkem ve třech verzích - podříznutí v Orthanku, podříznut v Kraji a nabodení na kolo. Gríma sekat nožem umí, takže třeba byla nakonec zvolena první varianta :o)



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=294 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 15:24:30 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------