Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

18.3. 2002BelcarnenSaruman recituje a zpívá; Tisková konference s Boromirem; Obal na pirátská CD s filmem; Nadobro zapomenutí hrdinové Středozemě ...

Saruman recituje a zpívá!
Christopher Lee právě dokončil nahrávání alba AT DAWN IN RIVENDELL (Za úsvitu v Roklince) pro The Tolkien Ensemble's. Náš drahý záporák Saruman recituje okolo 20 básní z Pána Prstenů za hudby Caspar Reiffa a Petera Halla. A co víc! Dokonce zpívá postavu Stromovouse! Toto CD přijde na trh (jenže na náš) okolo října.
Zájmy Christophera, který účinkoval ve více než 250 filmech, jsou tedy opravdu různorodé. Na plátně jej můžeme vidět samozřejmě ve filmu Pán Prstenů a má roli i v dalším dílu Hvězdných Válek (mám pocit, že právě on je ten klon co útočí :o)
 

Japonská tisková konference s Seanem Beanem
Překlad (v)Eru, díky moc !

Herec známý z Vysoké hry patriotů, Sean Bean hraje Boromira, člověka, společníka hlavního hrdiny Froda. Boromir je klíčová postava v prvním příběhu „Pána Prstenů“. Ze všeho nejdřív jsem se Seana zeptal, co si myslí o roli Boromira.

SB: Myslím, že Boromir je velmi zajímavá postava. Je to velmi silný muž, ale starost kvůli nebezpečí, které hrozí jeho zemi ho činí uvnitř slabým. Jak cesta pokračuje, stává se posedlý myšlenkou dostat se k Prstenu, který by mu umožnil vládnout světu.  Má velmi složité pocity a ode mě to  vyžadovalo hodně, abych ho mohl zahrát.  Myslím, že si každý najde něco, kvůli čemu by se mohl s Boromirem ztotožnit.

Zajímalo by mě, jestli byly na herce kladeny nějaké specifické požadavky od režiséra Petera Jacksona během natáčení filmu.

SB: Nejúžasnější věc na něm byla, že nás donutil si věřit. Donutil nás myslet způsobem „Peter nás pro tyhle role vybral  takže můžeme dokázat cokoli se nám zlíbí a co si usmyslíme“. Myslím že tohle je pro herce mnohem důležitější, než když vám někdo říká přesně, co udělat.

Jackson je novozélandský zázrak, natočil krvavé horory jako Bad taste nebo Brain Dead (Vesmírní kanibalové). Ale Seanovi se jevil jinak, zdál se mu být velmi milý, asi jako hobit.

SB: Myslím, že jsem ho poprvé potkal v Covent Garden v Londýně, a byl opravdu srandovní, byl přesně jako hobit! Kulaťoučký, chlupatý cvalík s jiskřičkami v očích. Poprosil mě abych přečetl Boromirův text, tu scénu jak chce Boromir ukrást prsten Frodovi.  Potom se 6 měsíců nic nedělo a já už jsem si říkal, co se děje, a pak mi nakonec zavolali. Byl jsem moc rád, že jsem tu roli dostal.

Když Sean dostal první scénář a podíval se na titulek na první stránce, stálo tam „Jamboree“ (což je mezinárodní sraz skautů). Byl z toho zmatený a zavolal svému agentovi, jestli je to skutečně scénář pro LOTRa.

SB: Nejdřív jsem tomu vůbec nerozuměl, skauti?? (směje se). Ve skutečnosti filmoví producenti nechtěli, aby  se projekt dostal na veřejnost a chtěli ho utajit jak jenom to šlo. Takže dali do titulu slovo, kterému nikdo nerozuměl.

Sean hrál teroristu IRA ve Vysoké hře patriotů a velitele zločinecké organizace ve Zlatém oku. Také hrál zločince, který zahnal do kouta Michaela Douglase v Neříkej ani slovo. Hrál tudíž mnoho zloduchů a může dělat trochu dojem drsného chlapíka.  Ale Sean, jak tu sedí přede mnou, se zdá být vyrovnaný a vnímavý člověk spíš než „špatňour“. A tak moje poslední otázka byla, co si o sobě myslí.  Sklopil oči a zdál se být v rozpacích a pak řekl: „To je těžká otázka…“ Chvilku přemýšlel a pak odpověděl jakoby sám sobě.

SB: Vždycky dělám věci když je chci dělat, i když jsou obtížné. Chci stoprocentně uspět.  V tomhle se cítím být silný. Asi mám velmi silnou vůli.
(pozn. Belcarnen - jojo, to je ve Společenstvu opravdu dobře vidět)

Následující interview bylo přeloženo z japonské Flix stránky  (překlad do angličtiny: Yukiko Nakahata)

Obal na pirátská CD s filmem ...
Míšánek pro vás připravil obal na CDčka s filmem Pán Prstenů. Doufám, že se budou líbit. Ale uvědomte si, že tento způsob šíření snímku není zrovna legální a také sledování filmu na počítači nepřináší ani zdaleka takový zážitek jako návštěva dobrého kina. Přesto .. jestli už film na CD máte, můžete si alespoň vyzdobit krabičku.

 
Přední a zadní inlay CDčka ...

Nadobro zapomenutí hrdinové Středozemě ...
Před nedávnou dobou proběhla ne webu povídková soutěž "Zapomenutí hrdinové Středozemě", o které jsem informoval i v článku zde. Jak již jméno napovídá, úkolem bylo napsat povídku, jejíž ústřední postava se ztratila v proudu dějin Tolkienova světa, ale přesto byla více než důležitou. Tedy dodatečně dávám na vědomí, že vítěznou povídkou se stal Fréva autorky Ruby. Gratuluji tedy i na tomto místě :o) Na následujících odkazech najdete všechny soutěžní povídky ...

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.3. 2002 15:26:44
Petrushka: taky pravda :o) Jinak Bad Taste byl na programu ElfConu a musím uznat, že na plátně vypadá skutečně skvěle :)
petruschka, přidáno 22.3. 2002 18:19:05
...nevím, ale já v Tarantinovi nikde neviděl jak se někdo prochází davem zombie se sekačkou na trávu přivázanou na břiše a hraje přitom hokej s hlavou bez spodní čelisti, která pořád ještě koulí očima nebo třeba kněze, který se po karatistickém skoku nabodne na vztyčený prst sochy anděla. Ono to ani tak není zaměřené na akci (taranťácké přestřelky a bleskurychlé vystřelování mozků z hlavy) jako na krvavé gagy. I když samozřejmě kapku to podobné je...už se vás někdy pokoušela zaškrtit něčí střeva?
slim, přidáno 22.3. 2002 17:03:15
nebo spíš v Od soumraku do úsvitu
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 22.3. 2002 14:35:25
Ano. Je to taková ta "Tarantinovská" brutalita, u které se prostě válíté smíchy ... něco jako scény v Pulp Fiction nebo spíš Natural Born Killers. A úvod Desperada :)
Jinny, přidáno 22.3. 2002 12:36:27
No já jsem je viděla a pokud jste otrlejší, dost se u nich nasmějete.
Míšánek, přidáno 22.3. 2002 6:13:43
Oba filmy uvedla před drahným časem (považte!) TV NOVA a dokonce nejméně 2x. Jsou skvělé. Vesmírní kanibalové je film o jakýchsi hnusných mutantech z vesmíru, kteří vypadají jako opuchlí Michelini, ovládli nějakou vesnici a parta mladejch kluků si to s nimi vyřizuje. Veškeré brutální scény jsou 100x přehnanější, než v jiných filmech amerických (Noc živých mrtvých apod.), mnohé dotažené až do takové absurdity, že jsem se u filmu hrozně nasmál - např. jak se jeden z kluků si motorovou pilou udělal v podlaze díru, pod dírou stál mutant a chlapec se spustil zhora do mutanta skrze jeho otevřenou tlamu a vypadl z něj dole (pila byla po celou dobu v chodu). Živí mrtví je zase o jakémsi neznámém druhu opice, který když člověka poraní, tak zemře, ale není mrtvý, stane se z něj zoombie, zabíjí další živé lidi, ze kterých se také stávají zoombie atd. řetězovou reakcí. Brutální scény ještě absurdnější ale zároveň komičtější. Oba filmy patří k tomu nejlepšímu, co jsem v tomto žánru viděl, ale rozhodně je nedoporučuji něžnější části čtenářů této stránky a slabším povahám vůbec.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 20.3. 2002 16:18:06
Slim: už jsem je před lety viděl :) Ale po pravdě si z nich moc nepamatuju, jen nějaké otevřené lebky jako baštu :)
slim, přidáno 20.3. 2002 11:23:01
Bel: mimochodem oba filmy doporučuju, pokud je někdo nezná, i když z Bad taste jsem viděl jenom ukázku kdysi dávno na Miniconu při přednášce deset nejlepších filmových smrtí (Braindead tam dávali skoro celý). Oba filmy dávali už i na ČT, ale bohužel jsem byl příliš líný na to, abych je nahrál
petruschka, přidáno 19.3. 2002 23:10:21
...teďka sem četl (nevím jestli je to pravda), že Meet the Feebles musel Jackson dotočit až po zadaném termínu (měl na to grant, ale přetáhl termín tak odevzdal jen to, co už měl) a pak se s kamarádama vloupal do archivu a zaměnil tu nedodělanou verzi za plnou :)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.3. 2002 22:09:52
Slim: jen tak pro pořádek nejspíš jsou. Ta závorka je tam tak podivně, protože jsem si nebyl jist, k čemu to jméno vlastně patří (překladatelka nechala jména filmů na mně)
slim, přidáno 19.3. 2002 21:43:49
Jen tak pro pořádek, nejsou Vesmírní kanibalové spíš Bad Taste než Brain Dead?
Ivetir, přidáno 19.3. 2002 20:19:21
No, táta už má něco jako FotR na CD. Už se těším...
Eva, přidáno 19.3. 2002 19:33:43
Nejlepší je,že Bean hraje skoro samé záporné role a když ho někde vidíte je strašně příjemnej chlapík. A jako Boromir byl skvělej.(To asi proto,že je Brit-podle mě jsou úžasní herci,budu se asi opakovat,ale viz. A. Rickman)
FlyCyber, přidáno 19.3. 2002 19:27:18
Jamboree, hahaha :-))) tak to fakt legrace!!!
Lollitka, přidáno 19.3. 2002 13:51:05
Ach jo, proč musel umřít... Můj milovaný záporák, to je přesný, Jinny.
Jinny, přidáno 19.3. 2002 13:41:57
Můj milovanej záporák :-) Kdo umí, ten umí a je jenom škoda, že v dalších dílech nebude. Wenham coby Faramir bude mít co dělat, protože srovnání se nevyhne.
Ruby, přidáno 19.3. 2002 7:46:28
Sean je prostě Boromir. Líp vybrat nemohli.
MEGAJOHN, přidáno 18.3. 2002 22:37:54
Sean je vazne moc fajn a je skvelej herec
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist