GameCon 2005

Olomouc, 7. - 11. července 2005



Rozložení fotografií je optimalizováno na rozlišení 1024 x 768.


Čtvrtek 7. 7. 2005

Před gameconem Bouchi se před prezentací hrabe v databázi přihlášených a zaplacených. bylo hodně drobných připomínek k soutěžní jeskyni, a protože Erric byl pryč, procházel jsem své rozhovory po ICQ, maily a poznámky a dělal soupis všech upřesnění a doplnění. Seděl jsem nad tím několikrát do tří do rána, takže final version jsem posílal až v den zahájení GameConu o devíti ráno.
Protože by si to ostatní nestačili vytisknout, začal jsem to tisknout na rychlé tiskárně v Brně u táty, což ale trvalo dlouho, takže mi ujel vlak. Dokončil jsem to, uchlácholil pěkně naštvanou Sangí a brzy jsme dorazili do Olomouce.
Nevím, jestli je organizace opravdu Registrace, visačky a Lečo. čím dál tím lepší, nebo zda jsem dorazil pozdě a o všechno přišel, ale tento rok mi vše před spuštěním registrace připadalo rychlé a v pořádku. Ostatní PJ mi ukázali tu šílenou Tramisovu mapu - hádanku pro druhou část, do první fáze (než se začnou přehýbat rohy) se mi ji podařilo složit do pěti minut (heč! (; ), což mně i ostatním docela zvedlo náladu - byla vyluštitelná. Pak s mírným zpožděním (15 - 30 minut?) začala registrace a já jel s našimi kuchařkami nakupovat zásoby.
Chvíli jsem si odpočinul na pokoji, pak proběhlo slavnostní zahájení, na DDM jsme rychle probrali první část dobrodružství, přejedli se výborného a vydatného těstovinového salátu, ještě jsem trochu pokecal s jinými PJ a šel do hajan. Chtěl jsem ještě zajít do Dášeňky, ale o půlnoci zavřeli, a tak jsem ani nestačil vyrazit z kolejí. Vůbec, všechny hospody v Olmíku šly letos tak nějak do háje.

Pátek 8. 7. 2005

Měl jsem tři družiny, bylo to trošku úmorné, ale lepší, než mít jen jednu :-) Připadal jsem si zase jako za starých dobrých časů. Hráči při hře. Nebudu moc popisovat, o čem dobrodružství bylo a jak to kdo odehrával, jako jsem to dělal loni. Jednak bude zanedlouho publikováno (ještě se zvažují možnosti, buď jako sešit, nebo ve dvou dílech Dechu Draka, nebo na internetu jako PDF), jednak mi skutky těch tří družin po těch dvouch týdnech poněkud splývají dohromady. Tak alespoň co mně rozesmálo.
Vesnici sužuje vlk nadlidské síly a úchvatných schopností. Postavy naženou všechny vesničany do největší stodoly a zabarikádují se tam. Všechny okna zatlučou, dveře zabarikádují a dávají na ně orxanův zámek. Domlouvají se na hesle, aby ho nezapomněli. Jeden navrhuje heslo vlk. Probírají hypotetickou situaci: "Pozor, kolem stodoly obchází ten vlk!" (Dveře se po posledním slově otevírají vlku dokořán.)
Takhle asi PJ neznáte, že? Postavy se schovají před vlkodlakem do jednoho domu. Všichni spí a mají na sobě neviditelnost, jen kroll drží hlídku. Lanem je připoután k ostatním. Ozve se zaťukání na dveře. "Kdo je?" Nic. "Kdo je?" Stále nic. Kroll je chytrý chlapec, ví, že nemá otvírat. Najednou dveře vyrazí úžasnou rychlostí proti němu a roztříští se o něj. Obrovský černý obrys ve dveřích natáhne pazour, chytne krolla pod krkem a strašnou silou ho táhne dopředu. Venku druhá tlapa mu přerazí brnění a páteř. Nebere ho na záda a utíká pryč. Lano se odmotává, pak se napne. Ti, kteří byli přivázaní k němu, najednou vyletí do vzduchu, praští sebou o futra dveří, až se celý dům zatřese, lano se přetrhne. Rozespale mžourají na přetržený konec…
(Později mi došlo, že tady jsem to s tím přetrženým lanem asi trochu přehnal, ale podruhé by si ten vlk s tím už stejně poradil, a dotyčné postavy nezajímalo nic jiného, než se prospat a nameditovat, takže by na to měl času habaděj.)
Pomocí systému bodů bylo rozhodnuto, kdo postupuje, takže to bylo celkem rychlé, následoval brífing ke druhé části, a pak se šlo spát.

Sobota 9. 7. 2005

Družina 28, co jsem získal od Melkora, se ukázala býti velmi schopnou. Kde jiné družiny zařvaly, ona neztrácela čas a všechno celkem rychle vyřešila. Hned po hraní se obodovávalo a brzy byli známi vítězové. Do třetího kola postoupilo všech sedm družin, které druhou část přežily a zvládly vše do konce. Dohráno bylo ještě chvíli před termínem, což se mi dlouho nestalo.
Slovo autora (Erric) před vyhlášením výsledků v neděli. Družina č. 8, která jako jediná ode mne předchozí den postoupila, shořela na nesmrtelných kůžích, respektive na Tesákovi, když kolem kůži proběhla do tmy. Varování Davida, ať do té jeskyně vůbec nechodí, hrálo velmi důležitou roli, které však jen málo družin přikládalo váhu. Dokonce nám zbyl čas zajít si do Dášeňky na menší občerstvení.
Na mimosoutěžní dohrávání jsem si vzal svou družinku, která včera nepostoupila. No, místy jsem si říkal, ještěže tak :o), hlavně když byli posedlí tím, aby zapálili šopu, v které bydlela Corona (a která právě hrála docela důležitou roli), nebo když si chtěl kroll "popovídat" se Sekáčem.
Kvůli dohrávání jsem bohužel přišel o Jezevcovu přednášku :( Následovala přednáška či spíše diskuze s hráči o DrD+ (klasicky největší připomínky byly typu "slyšel jsem že..", "kamarád říkal…"), brífing a pak zase do postýlky. Ještě předtím se objevil organizační zádrhel, kdy postoupilo do třetího kola více družin, než postoupit mohlo, a tak neměl kdo pánovat mimosoutěžní dohrávání třetí části.

Neděle 10. 7. 2005

Velké finále. A tímto prohlašuji Alcon za zahájený! Opět družina č. 28. Jako již víceméně tradičně jsem pánoval s Lečem. Vedli si dobře, i když jsme je pěkně mátli. Po dvouch hodinách hraní jsme se dozvěděli, že pokračují už jen tři družiny, že ostatní skapali do poháru. Tomu se vyhnuli, i když různé otázky, dialogy a probírání variant kolem toho trvaly skoro hodinu. Zjistili správný výklad legendy a k úspěšnému zakončení jim zbývalo diplomaticky vyjednat s vlky jejich vysvobození. To už zbývaly jen dvě družiny.
Hádali se s Pristem - vůdcem vlčí smečky. Prist jim oznámil, že jejich nejlepší bojovníci na to nepřišli, proč by tedy měli věřit zrovna jim - pouhé kořisti. Mluvčí odpovídá: "Je to tam napsaný!" "Kde??" zaječel Prist a všichni jsme doufali, že přečte "A tehdy kořist opět probudí vlčí rod." On ale přečetl: "Dle přání svého otce však vlci ztratili moudrost a rozvahu."
Prostě Alcon. Vlci se na ně vrhli, všechny je roztrhali a sežrali. A tak družina č. 28 skončila na druhém místě :-)
Následovalo slavnostní vyhlášení výsledků, úklid. S Dodem jsem se chvíli domlouval na Bardovi do DrD+ a pak jsem s Lečem, Eldenem a našimi drahými polovičkami vyrazil na něco k jídlu do města. Skončili jsme nakonec v číně na hlavním olomouckém náměstí, jelikož měli v neděli skoro ve všech restauracích a hospodách zavřeno. Hmmch.
Večer se konal již tradiční AlCon, který po pár letech docela dostál svému názvu. Bohužel dala většina PJ přednost hráčům, a když už konečně se to rozhodli spojit, zbyla nás jen hrstka. A já po několika nocích s nedostatkem spánku blaženě usnul ještě před koncem.

Pondělí 11. 7. 2005

Ráno se poklidilo, poodnášely věci, udělali DDM pápá a vyrazili domůů… kde jsem se mohl po týdnu konečně pořádně prospat :) (ne, že bych toho využil)


Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky... ehmm.






Copyright © Wulf
poslední aktualizace obsahu: 19.09.2005