TolkienCon 2010 – fotky, reportáže a tak vůbec (aktualizováno 3.2. 15:32)
Napsal: Belcarnen dne 18.1. 2010, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Pondělí 18. 1. je nejhorším dnem roku, dočetl jsem se. Může být, ale zatím mi to tak nepřijde. Pravda, TolkienCon 2010 skončil, bolí mne nohy a jsem unaven, ale jinak si užívám drobné radosti organizátora – škola neshořela, nikdo z okolních domů nás neseřval kvůli hluku, z okna žádný elf nevypadl a ta záchranka, která před budovou zastavila a děsivě mne vylekala, jela pro někoho z domu naproti. Uf. Jak se TolkienCon líbil Vám vlastně moc netuším, ale z ohlasů na místě mi přijde, že nuda to snad nebyla. Budu rád za Vaše komentáře tady u článku, na Facebooku (možnost čtení oficiální Facebook stránky TolkienConu je i pro ty, kteří tam registrování nejsou), fotky, reportáže a od přednášejících třeba i za prezentace, které zde rád vystavím. A taky za tipy, co by se Vám líbilo přidat / upravit a co je naopak zbytečné. Pište do komentářů nebo na info@tolkiencon.cz (na stejné adrese se i můžete ptát na ztráty a nálezy).

Rovnou ale mohu odpovědět na pár drobností. Už na Conu kolovala jakási fáma, že dorazilo málo lidí (že je tam nějak prázdněji než obvykle nám několik z Vás říkalo), ta akce je prodělečná a kdo ví, jestli se na ni kvůli tomu nevykašleme. Buďte v klidu, kvůli penězům by TC neskončil, nepřítelem je spíš čas a s ním svázané problémy. Loňský ročník byl sice lehce prodělečný, ten letošní naopak v mírném plusu (pokryl nám ztrátu z loňska a zbylo na nedělní setkání organizačního týmu u večeře). Za ty roky se nám podařilo kupu věcí cenově ořezat (projektory jsou bez problémů zdarma, akustiku získáváme levněji atp.) a především je TC akce, kterou dělají fanoušci pro fanoušky bez nároku na honorář, jeho smyslel není vydělávat peníze :o) Pokud dorazí dost lidí, aby se podařilo zaplatit náklady které nejde omezit (pronájem budovy, například), tak to nějak zvládneme. Letos bylo na TC přibližně 170 lidí, z toho část autorů jen na předávání Mirovuru či křest Kočičích nocí, běžných účastníků na většinu akce tak 150. Je to zhruba polovina počtu z doby největšího zájmu a osobně mi tohle menší a komornější pojetí vyhovuje víc. Pokud ale máte pocit, že stovka lidí navíc by byla lepší, můžeme u případného dalšího ročníku zase trochu zatlačit na propagaci (letos jsme nedělali v podstatě nic jiného krom mailů účastníkům minulých ročníků) a třeba se zadaří. Osobně tam víc lidí nějak zásadně nepotřebuji, ale přizpůsobím se :o)

Druhou věcí je kostýmová soutěž, u které tak trochu přemýšlím o systému hlasování. Je potřeba, aby se přidalo více lidí. Letos jich sice bylo dost na jasné výsledky, ale stále jen menší část účastníků. Tipy, jak to řešit, přivítáme. A zároveň je tu téma „profesionální kostým“ (tj. zakoupený od někoho, kdo se tím živí nebo přivydělává) versus „amatérský“ (účastník si jej, od začátku do konce, vyrobil sám). Osobně mne to moc netrápí, ale pokud má více lidí pocit, že je třeba tyto dvě kategorie dělit, tak sem s tím.

Třetím tématem jsou děti. Je jich stále víc, i na TC. Někteří tradiční účastníci kvůli nim nemohli dorazit. Tlaky na zavedení „dětského koutku“ sílí každým rokem. Je třeba ho pořádně promyslet, ale vypadá to, že se bez něj neobejdeme :o)

Nesmím zapomenout poděkovat. Láďovi za koordinaci programu a vůbec všechno okolo, Michaelu Broncovi ze Strak na vrbě za Imladris a to, že nás svým způsobem trochu dokopal k tomu TolkienCon letos vůbec dělat. Fanaurwen, Potty a Nakorovi za nevděčnou práci u registrace, která jim znemožnila účastnit se podstatné části programu, a taky za pomoc s přípravami, úklidem a tak podobně. A díky patří i ZŠ v Grafické a především její ředitelce za to, že nás tam takhle každoročně toleruje :o)

A to je asi tak vše. Mé poznámky jsou tak trochu „technické“, ač samotný TolkienCon je akcí spíše poetickou a jsem za to rád. Ale o tom třeba v komentářích od ostatních, ze mě nic dalšího nedostanete :o) Pro tento rok (i když… třeba zase zkusíme nějakou letní či podzimní „předconovou“ výpravu) se za všechny z organizačního týmu loučím a těším se na brzkou shledanou… možná za rok :o) A tak to bylo... Začal Čtvrtý věk Středozemě... A Společenstvo Prstenu, ačkoliv navždy spojené přátelstvím a láskou, skončilo

Jan „Belcarnen“ Čeřovský

TolkienCon 2010 – fotky, reportáže, přednášky, komentáře…

Vše možné najdete na Facebooku, ale pokusím se co nejúplnější přehled vést i zde. Pokud o čemkoliv víte, napište do komentářů, na Facebook nebo na info@tolkiencon.cz.

Fotky


Video & zvuk


Reportáže


Přednášky



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=554 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 18.04.2024 20:32:39 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------