Co víme o DVD Návratu Krále?; Jakpak se to má s Hobitem a na co se dál chystá Peter Jackson? Doplněno 3.5. o rozhovor s Mattem Lasorsou z marketingu New Line Home Entertainment a infa o tom, co chystá Howard Shore
Napsal: Gismoo dne 29.4. 2004, e-mail: jiri.chadima@seznam.cz


Co víme o DVD Návratu Krále?

Nyní je už oficiálně potvrzeno, že klasická dvoudisková edice Návratu Krále vyjde v naší malé bezvýznamné zemičce plné fanoušků až 15. září! A tak zatímco ve zbytku světa (včetně a námi srovnatelných zemí, co se týče DVD trhu, jako je Polsko nebo Maďarsko) se začínají objevovat první recenze (viz Empire Online), my můžeme dále slintat a "těšit" se na zajisté velmi povedený český dabing a standardní titulky. Ještě lepší zpráva je, že "naše" edice je shodná se zeměmi jako je Slovinsko, takže jí zvenku prostě neseženete... Zdá se mi, že českým Warnerům je úplně fuk, co si o nich lidé myslí. Nevím jak vy, ale v mém osobním žebříčku oblíbenosti je mám hned za Britney Spears (a ta byla doteď poslední).

Pro srovnání: Zpoždění mezi světovou a českou DVD premiérou klasické trilogie Hvězdných válek je čtrnáct dní.

Čtyřdisková prodloužená verze, jejíž sestřih je - včetně všech efektů - hotov, by se v té lepší polovině světa měla objevit do konce prázdnin. My se zřejmě dočkáme v termínu, který je minimálně pro distributora výhodný, v době předvánoční. Skoro určitě uvidíme něco kolem hodiny nových scén včetně Domů uzdravování, konfrontace Sarumana s Gandalfem, Gandalfa s Jedničkou a budou i Ústa Sauronova :) Celková stopáž se tedy bude pohybovat někde kolem čtyř hodin. A pro ty, co ještě nevědí: obal bude modrý. O sošce ve sběratelské edici můžeme zatím jen spekulovat, já osobně si myslím, že se dočkáme Witchkinga nebo Krále mrtvých.

Mimochodem se chystá i trojbalení v pěkném obalu s motivem Jednoho Prstenu, které bude zřejmě celosvětově, pardon - u nás ne, vypuštěno několik dní po DVD premiéře Návratu Krále. To ve Španělsku nachystal místní distributor epesní dřevěný šanon a navíc dostanete tři plakáty. O tom si my můžeme jen nechat zdát... V tomto balení budou jen dvoudiskové edice, o kompletním vydání rozšířených verzí se šušká, že by navíc mělo obsahovat disk se VŠEMI vystřiženými scénami. Sám jsem zvědavý, zda budou i digitálně dotvořeny, nebo uvidíme jen hrubý sestřih. Samozřejmě pokud se zpráva ukáže být pravdivou. Je pravda, že se tohle všechno hezky čte, ale hezčí by bylo, kdybychom se něčeho dočkali i my.

 

Jakpak se to má s Hobitem a na co se dál chystá Peter Jackson?

Vy, kdož sledujete server TheOneRing.net, jste si asi všimli aprílového žertíku týkajícího se filmového zpracování Hobita. Nakonec se z toho vyklubala masivní dopisová akce, která se nedávno dočkala prvního úspěchu: New Line Cinema odpověděla něco v tom smyslu, že by Hobita rádi natočili, ale půjde to nejdřív v roce 2006, po premiéře King Konga. V posledních dnech se ale začaly objevovat zprávy o tom, že Peter Jakcson by se po King Kongovi měl zapojit do adaptace další knihy. Nicméně se neví, co je na tom všem pravdy, a tak můžeme jen čekat. Navíc ještě není vyřešena záležitost s distribučními právy, takže Hobita se v nejbližší době asi nedočkáme.

... FilmPub.cz k tématu ...

Měsíce se Peter Jackson dušoval, že po KING KONGOVI natočí něco menšího, a zdá se, že se již rýsuje vhodný kandidát. Společně se svými spolupracovnicemi z PÁNA PRSTENŮ Fran Walsh a Philippou Boyens uvažuje o adaptaci bestselleru THE LOVELY BONES spisovatelky Alice Sebold. Příběh je vyprávěn z pohledu čtrnáctileté holčičky, která byla zavražděna a nyní z nebe pozoruje, kterak se její rodina vyrovnává s její ztrátou, jak se detektiv snaží vyřešit její případ a také na osudy jejího vraha. Kontroverzní námět měl i jiný scénář, po kterém se trio poohlíželo. Jednalo se o pravdivý příběh z Nového Zélandu, kde se jeden doktor pokusil ověřit vlastní teorii, že pohlaví jde určit, přetvořením novorozeného chlapce na dívku. Ale zpět k LOVELY BONES. Projekt zatím není v moci žádného studia, ačkoliv předběžné smlouvy podepsal DreamWorks minulé léto. Taktéž se proslýchá, že se tato kniha hodně líbila Stevenu Spielbergovi a že by mohl dohlížet na její filmovou adaptaci, obzvláště, pokud režisérskou pozici obsadí právě Jackson.

Rozhovor s Mattem Lasorsou, starším viceprezidentem marketingu New Line Home Entertainment

Ode dne, kdy byl 25. květen označen jako den vydání DVD Návratu Krále, fanoušci diskutují a spekulují o obsahu, balení i datu vydání Speciální rozšířené DVD edice. Na nedočkavé otázky ohledně DVD odpovídal Matt Lasorsa, starší viceprezident marketingu New Line Home Entertainment.

Proč květen?
V tomto roce nemusíme čekat. Data vydání Společenstva Prstenu a Dvou věží záležela na dokončení desetiminutového preview na další film, což znemožňovalo vydání dřív než v srpnu. A protože teď už žádný další film není, můžeme DVD vydat mnohem dřív.

Objevily se zprávy o balení, které by obsahovalo všechny tři díly. Skutečně se objeví?
Vytvořili jsme trojbalení s dvojdiskovými edicemi Společenstva Prstenu, Dvou věží a Návratu Krále - s jedním přebalem - ale ten přebal samotný neseženete. Trojbalení neobsahuje žádné nové materiály a bude k dostání po celém světě.

Jaké bonusy najdeme na DVD?
Stejně jako předchozí DVD s Pánem prstenů bude Návrat Krále na dvou discích: jeden bude obsahovat pouze film v té nejlepší obrazové i zvukové kvalitě; a druhý bude plný dokumentů ze zákulisí, filmečků z lordoftherings.net, trailerů a TV upoutávek. Kromě toho uvidíte také preview na další videohru od EA.(Pozn. překl.: Asi Battle for Middle-Earth, strategie.)

Proč tam nebude preview na rozšířenou verzi?
Prostě jsme ho do května nestihli dodělat, a asi by nebylo dobré, kdybychom kvůli jednomu dokumentíčku posunuli datum vydání.

Kdy vyjde Rozšířená verze?
Plánujeme ji uvést na trh někdy v předvánoční době.

Proč nebude Rozšířená verze dřív, když bude dřív kinoverze?
Logicky by tomu tak být mělo, zvlášť když nemusíme dokončovat další film, ale nestane se tak. Peter Jackson měl v období výročních cen mnoho práce a povinností. Dokud se nevrátil na Nový Zéland, nemohl na rozšířené verzi pracovat. A navíc nás po dokončení střihu čekaly měsíce a měsíce další práce - nahrávání nové hudby Howarda Shora a tvorba nových efektů ve WETA Digital.
Většina rozhovorů pro bonusy byla pořízena při dotáčkách, když byli všichni na jednom místě. Ale teď, když už se netočí jsou roztroušeni po celém světě, takže je těžší sehnat nějaký materiál navíc.
Bylo by ideální vydat čtyřdiskovou edici dřív, ale nechtěli jsme kvůli tomu snižovat celkovou úroveň DVD.

Jak dlouhá je rozšířená verze Návratu Krále?
Vypadá to, že bude delší než čtyři hodiny.

Jakých nových scén se dočkáme?
Stejně jako u Dvou věží se budeme více věnovat Faramirovi. Některé postavy se vrátí a některé přibudou: uvidíte Sarumana a Ústa Sauronova u Černé brány. Většina z nových scén obsahuje víc dialogů a více prokresluje postavy

Dočkáme se letos také sběratelského vydání, co bude obsahovat?
Ano, sběratelská verze je ve fázi příprav. Věříme, že fanoušci budou unešeni soškou od Sideshow WETA - opravdu vytvořili to nejlepší, co dovedou. Další informace vypustíme asi v červnu.

A nakonec: Opravdu chystáte kolekci všech tří rozšířených verzí?
Samozřejmě, že něco v tom smyslu v budoucnu vytvoříme, ale teď se soustředíme výhradně na kvalitu letošního vydání Návratu Krále. Pokud bude "Trilogy Box" skutečně uveden, bude to nejdřív za dva roky, v roce 2006, možná později. Chtěli bychom, aby se toho zúčastnil Peter Jackson, který je na rok nebo víc zaneprázdněn dalšími projekty. Taky bychom rádi vytvořili opravdu unikátní kolekci s materiálem, který jste ještě nikdy neviděli, což bude do uvedení rozšířené verze Návratu Krále docela dobře nemožné, poněvadž až pak budeme vědět, co jsme ještě neuveřejnili.

Co chystá Howard Shore?

Ze zprávy vydané na Empire Online vyplývá, že Howard Shore chystá na příští rok vydání hudby z celé trilogie: "Chceme, aby tam byla všechna hudba z kinoverzí. To znamená: dvě CD pro první film, a po třech pro druhý a třetí film. Na devátém CD naleznet raritky, to znamená nepoužitu hudbu, s mým komentářem," říká sám skladatel. Podle zprávy by měly být součástí balení také dva DVD disky, podobně jako u rozšířených verzí, na nichž bude mimojiné třičtvrtěhodinový dokument o tvorbě symfonie. Záznam samotné symfonie z londýnského představení, by se pak měl objevit jako samotný dvojdisk.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=520 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 29.04.2024 6:52:03 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------