Andy Serkis o Návratu Krále; Liv Tyler se vdala; Elrond oslavil narozeniny; Vyrobte si elfí zbroj; Recenze na Společenstvo Prstenu pro Game Boy Advanced; Něco pro fanynky Orlando Blooma
Napsal: Belcarnen dne 6.4. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Andy Serkis o Návratu Krále
Andy Serkis, představitel Gluma, potvrdil pro Empire magazín, že v Návratu Krále skutečně uvidíme kompletní přerod Sméagola v Gluma.
"Uvidíte mé přetransformování na Gluma potom, co zavraždím svého nejlepšího přítele Déagola. Budete svědky celého pádu do Glumova šílenství." 


Liv Tyler se vdala
Představitel filmové Arwen se před několika dny vdala. Učinila tak "v tajnosti" při menším soukromém obřadu. Jejím manželem se stal Royston Langdon, zpěvák skupiny Spacehog. Tak hodně štěstí :-)


Elrond oslavil narozeniny
Či spíše jeho představitel, herec Hugo Weaving. Ten se narodil 4. dubna 1960 v Nigérii a letos je mu tedy 43 let. Hodně štěstí a spoustu dalších zajímavých rolí.

Vyrobte si elfí zbroj
Při troše šikovnosti a nějakém tom volném čase lze dokázat spoustu věcí. Autor TĚCHTO STRÁNEK se rozhodl, že si vyrobí kompletní elfí zbroj, kterou můžete vidět například ve scénách z Helmova žlebu. A nejen že zbroj začal vyrábět, ale postup dokumentuje i na svých stránkách. Takže pokud máte chuť, pusťte se do práce také. S výsledky se pak můžete pochlubit třeba tady, stačí zaslat fotku na e-mail.


Stránky s postupem a obrázky (pozor, trošku delší načítání)

 

Recenze na Společenstvo Prstenu pro Game Boy Advanced
Autor: Stanislav Rýdl [celý text na www.Doupe.cz]

Psát o hře s motivy Pána prstenů je ošidné, jelikož celou trilogii jsem četl před nějakými deseti lety a filmové zpracování mě vůbec nezaujalo, takže jsem neměl možnost osvěžit si paměť, pokochat se známými místy a dalšími zajímavostmi, abych hru posuzoval jako znalec díla. Co by mě v soutěži „Jakou barvu bot má Frodo na straně 235?“ diskvalifikovalo, paradoxně pomáhá hře s půvabnou zkratkou názvu LOTR: FOTR, jelikož nejsem tak velký fanoušek, abych příliš trpěl tím, jak je knize ubližováno.

Příběh hry bych jako fanda Pána prstenů musel odsoudit. Jde tu o jakousi turistickou cestu po několika známých lokacích, s minimem dialogů, nulovým prokreslením postav a jejich osudů. Sauronovi „jezdci“ jsou jenom bloky na cestě, takže při nesprávném zahnutí je vám sděleno „jsou tu jezdci, musíme jinam“ a jste vypoklonkováni na další husí pochod za zničením Prstenu. Vzhledem k tomu, že hru si koupí hlavně lidé, kteří knihu četli, půjde o jednoznačné zklamání. Veškeré vedlejší postavy (včetně těch dost významných nebo pamětihodných) jsou zredukovány na pár vět, takový Tom Bombadil má dvě dost ubohé věty. Poněkud jednoduchý příběh hry by se dal přehlédnout, pokud by onu „plnou verzi“ skoro všichni fandové fantasy podrobně neznali. Takto je chudost vůči novele maximální a i v porovnání s ostatními hrami je množství dialogů podprůměrné.

... [celý text na www.Doupe.cz]


Něco pro fanynky Orlando Blooma
Všem těm, kterým učaroval Orlando Bloom v roli Legolase, jistě přijde vhod následující ukázka z jeho nového filmu Piráti z Karibiku. Můžeme jen doufat, že snímek nebude stejným propadákem jako Loď duchů (recenze na FilmPub.cz), ve které hraje Karl Urban, představitel Éomera.

- Trailer na Piráty
- Sada obrázků z Pirátů



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=414 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 06.05.2024 15:46:51 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------