Co bude v ukázce z Návratu Krále? (doplněno 4.2.); Síto o Pánu Prstenů; Zemřel nejstarší Tolkienův syn; Píseň Zlobřík ke stažení; Titulky k pirátské verzi Dvou Věží
Napsal: Belcarnen dne 1.2. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Co bude v ukázce z Návratu Krále?
Upozorňuji, že veškeré informace o této ukázce nejsou nijak podloženy a zdroj není plně důvěryhodný, ale každopádně to zní zajímavě. Peter Jackson se prý chystá zopakovat loňský vtípek s doplněním ukázky ze Dvou Věží za Společenstvo i u Návratu Krále. V průběhu března by se tedy opět měl zvednout hlavně v Amerických kinech zájem o Dvě Věže, protože ze nimi bude přidávána exkluzivní ukázka z dalšího dílu. Vzpomínáte si, jak jsme zatajovali dech, když Aragorn v děsivě nekvalitním a příšerně blikajícím videu zvedal ze země elfí sponu? Inu PJ na nás zase chystá další libůstky. Brzy by měl shlédnou první sestřih připraveného videa a definitivně jej doladit. Na co se tedy (doufejme) můžeme již za takové dva měsíce těšit?

Prý neuvidím příliš mnoho záběru Denethora. Na druhou stranu je ale připraveno velké finále (něco jako byl Glum plazící se k Frodovi) ve formě dialogu mezi Samem a Frodem u puklin Hory Osudu...

Sam: "Zničte ho!" 
Frodo: "Ne... nezničím ho. PRSTEN JE MŮJ!!!"


Síto o Pánu Prstenů
Poslední pořad Síto byl plně věnován dílu J.R.R. Tolkiena a filmovému zpracování Pána Prstenů. Moderátor Martin C. Putna zpovídal Libuši Hrabovou, Ivana Adamoviče, Petra Bahníka a Tomáše Halíka, přičemž jejich debata byla někdy více než zajímavá. Rozhodně lze říci, že ČT se drží zaběhnutých schémat, i když jistý "kvalitativní posun" tu lze vysledovat. Teď narážím na loňskou Katovnu na velmi podobné téma (viz. tento článek). Hlavní je, že na konci všichni svorně doporučili knihu k přečtení :o) Jaký byl váš dojem z tohoto pořadu? Nesouhlasíte s něčím, co v něm bylo vyřčeno? (Pořad bude opakován na ČT2 2.2 v 15:20 a 3.2 v 0:55 a 5:50)


Zemřel nejstarší Tolkienův syn
Ve věku 85 let zemřel po padesátileté kariéře v katolické církvi otec John, nejstarší syn profesora Tolkiena. Naše upřímná soustrast patří Christopherovi i dalším členům rodiny.


Píseň Zlobřík ke stažení
Pokud vám jméno kapely FekalMaker nic neříká a přijde hodně divné, rozhodně nejste jediní. Každopádně tahle rocková partička z Klatov nahrála skladbu Zlobřík, jejímž textem je Samova básnička ze Společenstva Prstenu (Sám na skále zlobřík sedí, holé kosti si tam hledí...). Nejde o nic narychlo uvařeného kvůli zájmu o film, píseň vznikla už dlouho před ním. Nyní dostala nový slušivý kabátek a kapela se uvolila, že ji dá celou volně ke stažení na internet. Takže v případě zájmu ji najdete na http://fekalmakers.wz.cz/ (formát MP3, 4:18 min; 128 kbps; 3,95 MB). Osobně mohu doporučit, je to docela hezký počin.


Titulky k pirátské verzi Dvou Věží
Pokud si přehráváte některé scény ze Dvou Věží v klidu domova z pirátské verze na CD (než je půjdete opět okouknout do kina), pak vám možná přijdou vhod následující titulky:

Spoustu všemožných titulků velmi rozporuplných kvalit, někdy neskutečně zábavných, najdete na oblíbeném serveru www.subtitles.cz.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=374 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 29.03.2024 0:10:21 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------