Jak bude vysoký Stromovous?; Sada nepodložených zvěstí a podivných svědectví vyhrabaných různě po Internetu; Světový rekord v hraní kartiček a možnost zkusit si je zdarma; Ian McKellen o rozšířeném Společenstvu; Oslavíte narozeniny Bilbo Pytlíka?
Napsal: Belcarnen dne 19.9. 2002, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Jak bude vysoký Stromovous?
Obdržel jsem zajímavou informaci o výšce napjatě očekávaného Stromovouse. Tato postava je přísně tajná až do října 2002, kdy se pravděpodobně objeví trochu více v nové ukázce, která se (údajně) chystá právě začátkem tohoto měsíce. Zatím jsou k dispozici pouze dva velice úchylné obrázky figurek a několik málo informací (viz. zde). Ale abych vás dlouho nenapínal ... Stromovous se bude tyčit do výšky pěti a čtvrt metru (přesněji 17 stop a 4 palce). Držet hobity, kteří mají něco přes čtyři stopy (zhruba do 130 cm), pro něj tedy nebude žádný problém :o)
Za informaci děkuji Kaltenovi a závidím všem reklamním a dalším agenturám, které mají přístup k materiálům pro výrobu propagačních předmětů k filmu, do kterých jsem měl to štěstí nahlédnout.


Sada nepodložených zvěstí a podivných svědectví vyhrabaných různě po Internetu


Světový rekord v hraní kartiček a možnost zkusit si je zdarma
Karetní hry typu LOTR TCG jsou neskutečně návykové. Vím, o čem mluvím, protože u Magic The Gathering jsem strávil stovky hodin. Decipher, výrobce LOTR TCG, se rozhodl pokořit právě na této hře světový rekord v souvislém hraní, který do té doby činil 28 hodin. A po složitém organizování a shánění hráčů se vše nakonec podařilo. Tom Lischke, Kathy Lischke, Evan Lorentz, Geoff Snider, Chuck Kallenbach, Cheryl Kallenbach a spousta kafe, to je složení herního týmu ...

Jejich ambicí bylo hrát nejméně 40 hodin v kuse, ale nakonec se museli spokojit s velice slušným výsledkem 32 hodin. Nevím, jak vy, ale já si dovedu představit lépe strávený den a kus :o) Ale pokud se chcete přesto pokusit rekord překonat, zde najdete oficiální pravidla, aby byl váš výkon uznán a zapsán do Guinnessovy knihy rekordů.

Pokud o karetní hře LOTR TCG víte jen něco málo a ještě nikdy jste ji nehráli, můžete to změnit 26. - 29. září v Letňanech, kde se koná Veletrh hraček.U stánku C 120 si můžete projít instruktáží a zkušební hrou zdarma.


Ian McKellen o rozšířeném Společenstvu
Ian měl možnost vidět rozšířenou verzi dokonce v kině. Jeho názor, jako člověka přímo se účastnícího celého projektu, je jistě velice zajímavý.

"Můj dojem je takový, že tento střih je mnohem lepší než ten předchozí. A je obrovská škoda, že se zatím neuvažuje o jeho uvedení v kinech, protože managerům vadí tří a půl hodinový film bez přestávky a tím pádem i menší zisky na prodeji občerstvení. Ale mohu se i mýlit. Možná je to jen lačnost již jednou nasyceného, která dělá tenhle zákusek tak lákavým. Na první vidění může být původní sestřih možná lépe stravitelným, ale tenhle mohu jen a jen doporučit.

Co se uvedení delšího sestřihu v kinech týče, tak o tom jsem zde psal již dříve. Peter Jackson a jeho tým jej připravovali rovnou na filmový pás (ne jen v digitální formě pro transfer na DVD a VHS), takže promítání v kinech by nebyl technicky žádný problém. Jde skutečně jen o rozhodnutí "pánů v oblecích". Musíme se nechat překvapit, třeba nám časem, za pár let, udělají radost i v kinech.


Oslavíte narozeniny Bilbo Pytlíka? A pojedete na Bitvu Pěti Armád?

Po celém světě se konají párty na oslavu narozenin našeho oblíbeného hobita. "Bilbovky", jak se této události říká u nás, se budou konat 20.-22.9.2002 na zámečku Karlov mezi Čimelicemi a Pískem v jižních Čechách, kde se loni pořádala i Oslava Durinova dne. Hosté jsou očekáváni v pátek od 16. hodiny, počítá se s tím, že akce potrvá do nedělního dopoledne. Více informací najdete na stránkách http://www.sweb.cz/bilbovky/

Např. v tomto článku jsem psal o tom, že skupina lidí z tohoto webu se chystá na Bitvu Pěti Armád. Pokud také chcete pochodovat pod standartou JCsoftu :o), můžete se hlásit v místnosti o dřevárnách na diskusním fóru. Více o akci na http://www.mujweb.cz/zabava/ameba/bpa2002.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=291 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 22:20:33 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------