Další detaily o DVD; Oskaři jsou jako být statistou ve filmu - Peter Jackson; Malý komiks na závěr ...
Napsal: Belcarnen dne 29.3. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Dnes! Už dnes se v kinech objeví první upoutávka na Dvě Věže. A brzy se můžeme těšit i na první pirátskou verzi na webu a desítky obrázků z této ukázky vytažených. Detailní záběry postav, dosud neviděné scény ... už aby to bylo. A aby vám čas lépe utíkal, můžete si přečíst následující článek ...

Další detaily o DVD
Další informace o DVD v předcházejícím článku - zde.
Pro videokazetu se počítá s vydáním obou dvou sestřihů filmu. Minimálně ten první by měl být v ČR (proč?) dabovaný. U DVD je samozřejmostí možnost pustit si film v originále nebo s titulky.


Oskaři jsou jako být statistou ve filmu - Peter Jackson
Oskarová zkušenost byla něco jako "být statistou v cizím filmu", řekl unavený režisér Společenstva Prstenu po návratu do Wellingtonu. "Bylo to svým způsobem ohromující. Nemá to moc společného se skutečným životem."

Ceny Akademie, ze kterých si Společenstvo odneslo cenu za make-up, vizuální efekty, kameru a hudbu, byly "očividně Hollywoodské, ale velká zábava," řekl Peter.

"Nepředpokládál jsem že vyhraju, ale myslel jsem si, že náš tým by mohl. Takže to bylo dost vzrušující."

Aniž bychom byli cyničtí okolo toho všeho okázalého povyku, celou akci si můžete užít jako "tu nejbližší věc k tradici" ve filmovém průmyslu.

Noční vítězství vyzdvihly vysoké standarty v Novozélandských odbornících na speciální efekty, kteří jsou přinejmenším stejně dobří, ne-li lepší, než kdekoliv jinde ve světe.

Jackson řekl, že cítil obzvláštní nadšení s Richardem Taylorem, který vlastně získal Oscary hned dva - za make-up a vizuální efekty.

"Jen pár lidí ví, jak tvrdě Richar pracoval. Neúnavně, s nepolevujícím nadšením pro věc. Nikdy jsem ho neviděl naštvaného nebo zklamaného ... nikdy jsem neviděl, že by vypadal, jako by chtěl pracovat někde jinde."

Jackson také vychvaloval Taylorovi schopnosti při vyhledávání nových talentů pro svůj tým. "Nevydal se za moře zaplatit ty nejlepší z nejlepších. Navštívil Novozélandské technické univerzity a školy a najal mladé studenty umění."

"Vytřídil je, trénoval a staral se o ně."

Po 13 nominacích a 4 získaných cenách pro Společenstvo nemohou být žádné pochyby, že to bude mít obrovský dopad na celou skupinu WETA.

Již nyní získali dva z týmu velké Hollywoodské kontrakty. Návrhářka kostýmů Ngila Dickson bude pracovat na dalším filmu Toma Cruise a Grant Major, člověk zodpovědný za výpravu, byl přiváben na plac nového snímku Brada Pitta.

"Tyhle zakázky vzešly z Pána Prstenů a Oscarových nominací," říká Jackson. "To ocenění není jen pouhá `věc`."

To, že nezískal "velké ceny", Petera nepřekvapilo

"Je skvělé, že máme další dva roky. Jsem rozhodnutý, že další Oscaři budou pro Ngilu, Granta a Dana (Dan Hennah taktéž zodpovědný za výpravu)."

"Naše šance pro hlavní z cen jsou pravděpodobně největší u třetího dílu trilogie. Hodně se mluvilo o tom, že celá práce prostě není kompletní, dokud nevyjde poslední díl."

"Dáme tomu pořádnou reklamu."

Mezitím, Jackson se snažil nemyslet první den doma na práci. "Docela se flákám. Rozdělal jsem poštu, zaskočil za příbuzenstvem." Práce na filmu? "Ach .. možná zítra."

Zdroj: STUFF: NATIONAL NEWS - STORY : New Zealand`s leading news and information website

A jeden malý komiks na závěr ...
Proč vlastně Saruman způsobil zničení tolika stromů doopravdy ? Nechte se překvapit ...


..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=179 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 21:50:40 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------