Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

1.12. 2008
BelcarnenTolkienCon 2009 – ano, ale v menším…

Posledních několik týdnů jsme pravidelně bombardováni dotazy, jak to vypadá s dalším ročníkem TolkienConu. Ani ne tak zda bude, jako spíše kdy a kde. Jako by každý tázající automaticky očekával, že tato tradice nebude přerušena a TolkienCon 2009, v pořadí již sedmý, se uskuteční. Ne že by nás to netěšilo, ale ono to není zas tak jednoduché.

Nebudeme se vymlouvat na pracovní problémy, svatby (ano, v organizátorském týmu se to letos dost ženilo a vdávalo) a kupu dalších záležitostí, které nám berou čas (no dobře, možná se trošku vymlouvat budeme…). Spíš nás přepadl pocit, že TolkienCon tak jak byl loni (a roky předtím) se už poněkud vyčerpal, potřebuje změny, nové věci, trochu energie navíc. Jenže nás prostě nenapadlo, jak takhle „narychlo“ od základů překopat akci pro skoro tři stovky lidí. A tak v nás uzrálo jiné rozhodnutí. TolkienCon 2009 uděláme, ale menší, spíše formou pro zvané (pravidelné účastníky co nejvíce minulých ročníků), komornější.

Víme, že se to některým nebude líbit. Že naštveme ty, kterým pozvánka (kterou i s konkrétním termínem akce budeme rozesílat mailem ještě dnes) nedorazí. Že si trochu komplikujeme případný další větší ročník (až se přiblíží Hobit), protože někteří nepozvaní prostě odepíší akci navždy. Ale letos prostě nedokážeme udělat TolkienCon pro všechny tak, abychom si za jeho obsahem stáli a sami z něj měli dobrý pocit. A snad uznáte, že nabízet vám něco, o čem si myslíme, že nemá smysl, moc dobrý nápad není. Bylo by to poznat. Stále chceme tuhle akci dělat, udržet kontinuitu, ještě nás to baví. Jen je potřeba, minimálně pro ročník 2009, tato změna.

Pokud zrovna vám, co zrovna čtete tyto řádky, pozvánka dnes nepřijde a budete to považovat za omyl, určitě se ozvěte na tolkiencon@jcsoft.cz a uvidíme, co se stalo (filtry na spam jsou často nemilosrdné, někdo se zase registroval na každý ročník s jinou adresou a nemusí tak být v seznamu pravidelných účastníků, byť jsme tento snažili pečlivě zkontrolovat atp.) či dá dělat. Buď vám přímo pozvánku zašleme znovu, nebo vás alespoň zařadíme na seznam „čekatelů“ a dáme vědět, pokud se nějaká místa uvolní (někdo z pozvaných nebude mít možnost či chuť dorazit).

Za organizátory zdraví (a v ne moc odsuzující přijetí této změny doufá)

Jan „Belcarnen“ Čeřovský

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

CCroCIOrs, přidáno 05.01.2024 22:16:33
8505C anaplastic thyroid cancer cell line than in the P cells e buy levitra without prescription
boromira, přidáno 26.1. 2009 21:16:07
Arsiméné: škoda, o hodně jsi přišla, kromě Claredhel jsme tam byly všechny. A ať si říká, kdo chce, co chce, bylo to zase úžasné. Jak se nás většina shodla, je to pořád lepší a kratší. Ten víkend uplynul tak rychle, že jsem se z toho ještě pořád nevzpamatovala. Bele a spol. díky.
Arsiméné, přidáno 26.1. 2009 20:44:18
Ehm - správně tam mělo být mě, omlouvám se za chybu.
Arsiméné, přidáno 26.1. 2009 20:42:28
Tak u mně nakonec rozhodlo, že jsem se tuhle sobotu vracela z lyžování a stihla bych akorát tak neděli, jinak bych asi přece jen přišla. Doufám, že se to i letos povedlo.
Šírin, přidáno 26.1. 2009 20:37:50
Ještě jednou moc díky za to, že jste se přeci jen rozhodli ročník 2009 uspořádat. Díky moc!
Lyrel, přidáno 21.12. 2008 0:21:59
děkuji moc za pozvánku, pokusím se dorazit
Gilnar, přidáno 16.12. 2008 22:51:27
Mohu se zeptat zda dorazí všemi milovaná skřetí muzikálně-taneční horda?

Quenduluin, přidáno 14.12. 2008 16:03:38
Já jsem rozhodně pro, aby Anaurëa pozvánku dostala :))
Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 13.12. 2008 10:25:44
Arsiméné: správné připomínky...
Anaurea ale i další: pište na ten oficiální mail conu, další zájemce kterým nepřišla pozvánka zařadím do seznamu a uvidíme, co se s tím dá dělat...

Anaurea, přidáno 12.12. 2008 23:30:59
Říct, že jsem po přečtení infa o TC 2009 zklamaná, by bylo málo, mě dovedl k slzám. Z osobních i věkových důvodům jsem se nemohla předchozích ročníků zůčastnit, jenom toho posledního, který jsem si neužila tak, jak jsem doufala, ale v tomto případě je vina na mé straně. Potkala jsem tam spoustu skvělých lidí, se kterými jsem zažila věci jako nikdy před tím a nikdy na to nezapomenu. Slíbila jsem si, že se do dalšího ročníku zbavím bariér, které mi zabnránily užít si akci naplno, a že si obstarám pořádný kostým, krásné šaty a plášť, což se mi povedlo nad rámec veškerého očekávání, a teď se dozvím, že o ten úžasný zážitek, který celý rok tak netrpělivě očekávám, přijdu. Nemohu soudit, nakolik se témata TC vyčerpala, jelikož jsem tam byla jen jednou, a i když vím, že není povinnost organizátorů dělat ho každý rok znovu, očekávala jsem od toho více.
Arsiméné, přidáno 12.12. 2008 12:38:16
Jsem na vážkách... Vždycky se mi tolkiencony moc líbily, ale tak nějak mám dojem, že se témata vyčerpala - aspoň ta, o které jsem měla zájem... navíc už tam nebude někdo z těch, na které jsem se těšívala. Každopádně děkuju za pozvání a přeju, ať se to zase vyvede.
Telperien, přidáno 5.12. 2008 22:52:27
Tauriel: To už jsem udělala a v zoufalství mě to jen posílilo :( .
Tauriel, přidáno 5.12. 2008 20:06:45
Telperien: Být tebou tak pošlu mail organizátorům, než propadnu zoufalství... ;-)
Jixipen, přidáno 4.12. 2008 11:25:47
Super, že už je info, už jsem se bála, jak to vlastně bude. Pro ty, co se bojí - TolkienCon i pro ty "jen zvané" bude dle všeho pěkně veliký - prostě lidí je opravdu mnoho. Jsem sama zvědavá na tu atmosféru kolem - menší akce ji mívají prostě trošku jinou a tím, že to je pro minulé účastníky - o své známé bychom přijít neměli a to je dobře.

A komu chybí "megaakce" - v červenci je Festival Fantasie, kde se snažíme "pozvednout" linii Pána Prstenů a dokonce stále vítáme různé přednášející i podporovatele. Kdyby byl zájem - v říjnu je Festival Fantasie Speciál a i tam by se mohla udělat část věnovaná Tolkienovi - kdyby byl zájem, který není.

Fallon, přidáno 4.12. 2008 8:25:10
Díky :)
Fallon, přidáno 4.12. 2008 8:25:10
Díky :)
Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 4.12. 2008 8:08:37
Fallon: divné, tak kdyžtak tolkiencon@jcsoft.cz, ten funguje na sto procent :)
Fallon, přidáno 4.12. 2008 7:24:09
Ahoj,
zkoušela jsem psát na tolkiencon@panprstenu.info, ale mail se mi vrací jako neodručitelný...

Smaug, přidáno 4.12. 2008 4:55:37
Už to bylo řečeno, ale dodám i za sebe: v dané situaci je toto nejlepší řešení a velmi uznávám a oceňuju všechny organizátory, že se do toho vrhli i za těchto podmínek. I já si myslím, že je potřeba nějaká změna (o nedostatku času a sil na přípravy a absolutní "nepovinnosti" akci organizovat ani nemluvě), má-li si TC zachovat svou výjimečnost.

Jakožto účastník doposavadních všech ročníků se ale po velkém vnitřním boji vzdávám svého místa ve prospěch Nové krve!
(což nebylo tak těžké, vzhledem k tomu, že budu v době konání TC hodně daleko;-).
Bude mi to letos (tj. příští rok) moc moc chybět, ta atmosféra, co vy všichni dokážete vytvořit, to souznění...:-(.

Hezky se to užijte, budu na vás myslet! :-)

Tauriel, přidáno 4.12. 2008 1:21:30
ProEru, lidi, přečtěte si ten článek pořádně, než začnete vypisovat bláboly jako "elitářství" a "akce pro celebrity"... %-)
feefee, přidáno 3.12. 2008 18:59:36
Tedy je škoda velkého tolkienconu, ale myslím si, že řešení je asi to nejlepší, co mohlo být. Všichni už tedy víme že počet návštěvníků byl omezen, jen jsem se chtěla zeptat na jak moc málo.
Nakor, přidáno 3.12. 2008 18:14:53
Meanor Tarlang: i když ti email s pozvánkou nedorazí a máš vážný zájem přijít, tak jak píše Bel, určitě pošli email na tolkiencon@panprstenu.info a uvidí se co se s tim dá dělat. Nemohu nic slibovat, ale myslim, že je slušná šance, že se nakonec místo najde...
Xandie, přidáno 3.12. 2008 16:52:16
Naprosto chápu, co tím orgové myslí. Nelze je odsoudit. Když se nad tím trochu zamyslíte, měli byste být rádi, že to vyřešili takhle. To je totiž ještě pořád šance, že se můžete těšit alespoň na ročníky potom. Vzhledem k tomu, že já i ostatní Varáci už na Tolkiencon jezdíme od počátku o pozvánku se nebojím, ale ani kdyby mi nepřišla, nezlobila bych se. Tohle se dá pochopit a myslím, že to Bel vyjádřil dost jasně. Přece se nejde vztekat proto, že jsem/nejsem pozván... nejde přeci o žádné elitářství. To byste fakt byli radši,kdyby skončili úplně?
Meanor Tarlang, přidáno 3.12. 2008 16:15:41
Já jsem byl pouze na minulém ročníku, který měl podle mě úžasnou atmosféru, velmi jsem si ho užil a stále na něj melancholicky vzpomínám... No, takže ale ani nepředpokládám, že mi nějaká pozvánka přijde... Neodsuzuji Vás, ani nejsem naštvaný... spíš smutný... Takže doufám, že se TolkienCon snad opět vrátí, ať už ve stejném nebo lehce pozměněném hávu...
Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 3.12. 2008 15:30:08
Padina: doufám, že tohle je zřejmé z úvodního odstavce článku, ale raději to napíšu ještě jednou sem a jinými slovy.

TolkienCon je akce, která již mnoho let vzniká především proto, že nás to baví, dělat to chceme, máme chuť se tím zabývat. A společně s účastníky, kteří dělají 99% finální atmosféry, to lépe či hůře fungovalo po šest. Ale nikdo nemá POVINNOST další ročník uspořádat, natož v nějaké konkrétní podobě. To nadšení pro věc, chuť to celé dělat, je základem. Nechceme, aby to dopadlo tak, že se na TC vlasně vykašleme, prostě necháme lidi přijet do nějaké školy s tím, že se určitě sami zabaví. Když se to totiž podělá, tak pro všechny bude poslední vzpomínka na TC jako na akci, na kterou se organizátoři vykašlali. Spíš než to celé skončit (a jako poslední vzpomínky všem nechat ročník minulý, což je další z variant), nám přišlo zajímavější zkusit to jinak. TC děláme proto, že nás to baví. To je základem. Dělat něco jen proto, že se to očekává nebo je potřeba, ale vy to tak vlastně nechcete, toho máme skoro všichni dost na školách a v zaměstnání…

Ruby, přidáno 3.12. 2008 15:20:01
Padina: Jako že z důvodu, že letos se udělá něco menšího, je to celé hloupost a nemělo by se to dělat už vůbec? :-))) Ty se vyjadřuješ, jako kdyby snaha a investice organizátorů byla nějaká každoroční povinnost, která když není naplněna podle představ návštěvníků, je to celé podraz a hnus. Zkus si takovou akci zorganizovat, a to několikrát po sobě, a pak teprve budeš mít právo to tu soudit.

Lidi, nebuďte hned načuřený! Počkejte v klidu na informační e-mail, v případě jeho neexistence do zítřka si napočítejte do deseti a pak si teprve stěžujte a obviňujte!

Padina, přidáno 3.12. 2008 14:59:52
Potty: Nedočetla jsem se o žádném důvodu nutnosti omezení počtu atd. Jen o pocitu. že se Tcon vyčerpal, potřebuje změny a kdoví, jestli by měl v dosavadní podobě vůbec smysl. K tomu není co navrhovat
Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 3.12. 2008 14:59:04
Ligea: možná by stálo za to počkat na pozvánku, kde se konkrétně o těch doprovodech jasně mluví %-)

"Elegantnější" řešení nás nenapadlo. Ale varianta to nechat někomu jinému se nám nezdála vhodná (mimochodem se v tomto smyslu nabídl Vašek Pravda...)

Ligeia, přidáno 3.12. 2008 14:51:30
No, tak vzhledem k tomu, že jsem byla na všech 6 předcházejících akcích, se teda o svou pozvánku nebojím, ale co třeba můj přítel, který se mnou začal jezdil tepve loni, a dost se mu to líbilo? To ho mám nechat doma, aby byla akce komornější? Proto si nechává šít na TC kostým? Netušila jsem, že i TC fandom je uzavřená struktura. Smutné. Jestli už není co říct, neříkejte to nikomu. Síly docházejí, dobře, rozumím. Ale tohle řešení teda není zrovna elegantní. Nepodezřívám vás z ničeho, takhle jsem prostě Belův text pochopila.
Barbara (Potty), přidáno 3.12. 2008 14:43:42
Padina: A jaké bys navrhovala řešení, jestliže z různých důvodů je třeba omezit počet účastníků? Kdo dřív přijde, ten dřív mele? Nevím, oč by to mělo být spravedlivější, než soudit podle toho, kolikrát kdo dorazil, i kdyby nakrásně žádná druhá vlna nebyla.
Padina, přidáno 3.12. 2008 14:10:23
Bel: Takže v druhé vlně se budou moci přihlásit i nepravidelní nebo noví účastníci? Pokud je tomu tak, budu se muset omluvit (což v daném případě ráda učiním) a uznat, že jsem reagovala přemrštěně.
Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 3.12. 2008 13:50:26
Padina: jo, přesně takových reakcí jsem se bál. Z textu je doufám zřejmé, že "výběr" je postaven na velmi jednoduchém pravidlu, prostě pozvánka v první vlně putuje pravidelným účastníkům minulých ročníků. Nic složitějšího v tom není, žádné "tohodle chceme a tady toho zase ne". Ale chápu, podezřívat nás můžete z čehokoliv, to je velmi snadné.
Padina, přidáno 3.12. 2008 13:43:44
Tak výběrová akce, pouze pro celebrity?
Koukám, že elitářství se časem objevuje i tam , kde by to člověk fakt nečekal.

Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 2.12. 2008 16:44:00
Ligeia: jojo, zítra :)
Ligeia, přidáno 2.12. 2008 15:26:02
Uf uf! Už mě to zpoždění info začalo skutečně zněrvózňovat. Ovšem, středa je až 3. 12., takže mluvíme o letošku, doufám?:-)
Gilnar, přidáno 1.12. 2008 20:55:50
No, jak pro koho :D (Ne, dělám si srandu, pro mě určitě ne)
Ale abysme tu nerozběhli nějakou apologetickou přestřelku-prostě Vánoce jsou fajn, Velikonoce taky, TolkienCon taky. Těšme se na ně :-)

Jan "Belcarnen" Čeřovský, přidáno 1.12. 2008 19:43:37
Gilnar: uf, postavit to mezi Vánoce a Velikonoce.. náboženský svátek to snad ještě není :-D
boromira, přidáno 1.12. 2008 18:55:10
Taky mi spadl kámen ze srdce. Ono už takhle není moc proč se radovat, a ještě kdyby nebyl con. Hrůza!
Gilnar, přidáno 1.12. 2008 18:39:28
Uf, to sem rád!
Už jsem se bál, že jedna z mála dobrejch věcí mezi Vánocema a Velikonocema nebude.

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist