Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

10.8. 2004
BelcarnenDetailní popis děje rozšířené verze Návratu krále! (doplněno 11.8. o několik otázek a odpovědí)

Detailní popis rozšířené verze Návratu krále!
Překlad Belcarnen a (v)Eru
Jedi_the_white, který loni perfektně a spolehlivě informoval o rozšířených Dvou věžích, se vrací s popisem toužebně očekávaného rozšíření Návratu krále. Původní text jsem pro vás společně s Veru přeložil, ale upozorňuji, že obsahuje spoustu "spoilerů", takže pokud se chcete nechat překvapit, nečtěte dále :-) Však to znáte už z dřívějška.

Kdo si v rozšířené verzi polepši nejvíce? Éomer, Smíšek, Pipin, Gandalf (konečně vyzní více jeho výjimečné schopnosti a je více jak ho známe z knihy). Dokonce i Aragorn se vytáhne trochu víc. Nepřibylo moc scén s Glumem, snad jen jedna další konfrontace se Samem, krom té, kdy je vedl k Odule. Cesta Froda a Sama skrz Mordor je konečně mnohem obtížnější záležitost proti tomu, co jsme mělo možnost vidět v kinech. Ve filmu je zpátky kupa scén, které lze vidět v traileru.

Uvidíme poslední konfrontaci mezi Gandalfem a Sarumanem, Théodenem a jeho bývalým rádcem Grímou. Po scéně, ve které Stromovou promluví ke Gandalfovi, že "je tu ještě čaroděj, s nímž je třeba se vypořádat : támhle, zamčený ve věži", následují nové záběry. Gandalf zvolá na Sarumana: "Sejdi dolů Sarumane a tvůj život bude ušetřen!" Ale Saruman odvětí: "Ušetři mne své lítosti a milosrdenství, je mi k ničemu!" Načež se chopí hole a vypálí na Gandalfa a Stínovlase ohnivou kouli, jež se však mine účinkem. K Sarumanovi promluví i Théoden, ve snaze zjistit, zda lze nějak uzavřít příměří. Saruman upozorní na to, že Gríma stojí za Théodredovou smrtí. Gríma naštvaně vzkřikne "Ne!", ale Saruman jej nazve červem a srazí na podlahu věže. Théoden se pak snaží usmířit s Červivcem, který byl ostatně dříve rohirem, přesvědčit jej, aby přestal poslouchat Sarumana. Ale Saruman Grímu stále uráží, až pohár trpělivosti přeteče a Gríma plný hněvu svrhne Sarumana k jeho konci. Jakému? To si musíte počkat. Ale ani Gríma nezůstane ušetřen, když se setká se svým přesně mířeným osudem poté, co shodí palantír z Orthanku.

Přesuňme se na křižovatku, kde spatříme jednu z vizuálně nejúchvatnějších scén filmu, když hobiti pohlédnou na věky stojící sochu krále lidí, která byla poničena skřety, kteří ji srazili hlavu. Frodovo utrpení při tom pohledu je umírněno zábleskem naděje, když si všimne hlavy ležící na zemi. "Same! Král má zase korunu!" A spatříme kamennou hlavu, kterou obepínají krásné rozkvétající květiny. Ale kde je naděje, nebývá daleko ani zlo... Glum nenechá hobity užívat si trochu té radosti... hobitci se nesmějí zastavovat! A opět je vede blíže "k ní". Střih na jezírko, kde Glum mluví sám k sobě...

A vracíme se Edorasu. HAIL THE VICTORIOUS DEAD!!! Čím lépe uctít mrtvé spolubojovníky než soutěží v pití. Legolas: "Takže soutěž v pití. O co jde?" Gimli: "Poslední na nohou zvítězí." Kdo vyhraje neprozradím, i když si myslím, že většina z vás už tuší. Ale vezměte to takhle - může se elf opít? Nemyslím, že v dodatcích je to vyřešeno. Scéna "Oko nepřítele je v pohybu" nabývá po soutěži v pití nového významu :-) Ale zpět k rozšířené verzi. V Edorasu ještě Aragorn spatří "spící" Éowyn. Celá scéna hezky ilustruje lásku Éowyn k Aragornovi a jeho respekt k ní.  Mnoho z vás už vidělo část scény, ve které Éowyn chytne Aragorna za ruku, když odchází z místnosti. Aragorn poklekne vedle její postele. Pozdější scéna, kdy jí před odjezdem na Stezky mrtvých říká "Je to jen stín a myšlenka co miluješ" nabývá na síle. V Edorasu si Éowyn stále ještě plně neuvědomuje, že osud její a Aragornův nikdy nesplynou. Každý má svou cestu, po které se musí vydat. Teprve v táboře v Šeré brázdě Aragorn konečně vyjádří, že jí prostě nemůže dát to, co ona hledá. Další scény v Edorasu, jako například s Pipinem a palantírem, jsou více méně netknuté, snad jen konverzace ve Zlaté síni má nějaký ten dialog navíc.

Přidáno bylo několik záběrů Roklinky, především scény s Elrondem a Arwen.

Pár hezkých malých scén se objevilo navíc v Minas Tirith. Například i ta nastíněná v traileru, ve které Gandalf a Pipin koukají z balkónu v citadele. Samozřejmě nemyslim tu, která byla již v kino-sestřihu. Rozšířená verze zabírá Gandalfa s Pipinem jak zepředu, tak i z pohledu z místnosti. Baví se o Bílém stromě, proč jej hlídají stráže a že jednou možná znovu rozkvete. Delší rozhovor v místnosti. Pipin přinese Gandalfovi něco k pití, chvilku předtím, než jdou balkón a "vše je tak tiché." "Sauron nenáviděl západ skrz mnoho věků, je to nenávist jež prýští z hloubek času a přes hlubiny moří." Tuto scénu je možné vidět i na jednom z bonusů na DVD s kinoverzí filmu. Uvidíme další scénu s Denethorem, který nemůže vystát svého syna, který jej zradil a nechal Froda jít, místo aby mu přinesl mocný dar. Faramir se snaží otce přesvědčit, že prsten by nemohl být použit proti Sauronovi, ale Denethor to samozřejmě nechce slyšet (více o této scéně zde). Díky přesvědčivému výkonu, který převádí John Noble, máte v rozšířené verzi filmu ještě více důvodů Denethora nenávidět. Bez debat jedny z nejsilnějších scén celého filmu jsou právě ty s Denethorem a Faramirem.

Všiml jsem si několika drobných změn v bitvě o Osgiliath, pár záběrů z nových úhlů a tak. Není to nějak přehnané, aby to vyznělo ve smyslu, že posádka v Osgiliathu mohla skřety porazit, ale tak akorát. 

Smíšek přísahající věrnost Théodenovi. Skvělý přídavek! Jak se Rohan připravuje na přesun do Šeré Brázdy, přichází ten malý hobit s mečem, který patřil Théodenovi když byl ještě malý chlapec: "můj pane, mám meč... a nabízím vám své služby, králi Théodene." Smíšek se skloní před králem. Théoden se mu podívá do očí: "S radostí přijímám." Pak jej vezme za ruku a pomůže mu vstát z kolen a praví něco ve smyslu: "pojedeš s námi, pravý rohanský pane."

Nekonečné schodiště z Minas Morgul je doplněno o několik nových záběrů, které ukazují krajinu a okolí města. Vše ostatní zůstalo bez změny. Frodo stále posílá Sama domů.

Uvidíme, jak vzniklo přátelství mezi Faramirem a Pipinem. Moc hezké scény mezi Billy Boydem a Davidem Wenhamem. Faramir poprvé uvidí Pipina v uniformě v Bílé Věži a řekne Pipovi, že chlapec, který uniformu nosil, místo toho aby studoval jako jeho bratr, snil o bojování s draky. Tak se Pip dozvídá, že uniforma patřila Faramirovi, který ještě poznamená, že mu tak úplně nesedne. Pipin se smíchem odvětí: "Jsem vyšší, než jsi býval tenkrát ty. Ale už nemohu vyrůst o mnoho víc, tedy krom do šířky." Další scéna je, když Pip hovoří s Faramirem o tom, jaké to bylo vyrůstat s Boromirem a Denethorem, když Boromir byl ten silný a otec tak tvrdohlavý a neústupný. Pipin říká: "Tvá síla spočívá v něčem jiném... Než bude konec, tvůj otec si to uvědomí." A další scény, kde se Pipin ptá, proč je Denethor tak naštvaný a říká: "Pomohl bych, kdybych mohl." Faramir odvětí: "není nic, co bys ty mohl udělat." Všechny tyto scény jen zesilují moment, kdy Denethor praví Faramirovi, že by byl rád, kdyby Faramir zemřel a Boromir žil. Pocítíte, proč je Pipinův výraz při větě: "Jelikož jsi přišel o Boromira, vykonám místo něj, co bude v mých silách" takový jaký je.        

V táboře rohirů uvidíme pár hezkých nových věcí. Během zastávky na napojení koní praví Smíšek k Éowyn to, co si o něm všichni muži myslí: "Vím, že toho nemohu udělat mnoho. Jsem hobit a vím, že nemohu zachránit Středozem." Následuje další emocionálně vypjatá scéna, která opět posiluje jedno z hlavních témat celého příběhu - přátelství. "Chci jen pomoci svým přátelům. Ale více než co jiného je chci znovu vidět." Další scény více méně stejné, pouze trochu více dialogu při předání Andúrilu: "Každá cesta, kterou jsi šel, skrze divočinu a války, vše vedlo k této chvíli."

Stezky mrtvých si konečně zaslouží toto označení. Už žádný rychlý skok do města s armádou mrtvých, teď už cesta chvilku potrvá. Legolas má nějaký ten dialog. Aragorn, Legolas a Gimli se plíží okolo rohů a sledují cestu, všude se válí spousty lebek. Gimli má sekeru stále připravenu k úderu, Aragorn drží v jedné ruce Andúril a v druhé louči. Konečně přicházíme k městu a následuje scéna "Kdo vstupuje do mé državy." Nakonec, když Aragorn pronese "Co řeknete" naposledy, mrtví zmizí a přikutálí se pár lebek. Země se začně třást a způsobí celou lebkovou lavinu. Naší trojce se podaří uniknout a dostat ze Stezek. Film se nás snaží přesvědčit, že Aragorn zklamal, ale že to teď nemůže vzdát, když mu Gandalf řekl, že musí hledat černé lodě. Lodě korzárů připlouvají po Anduině a Aragorn, Legolas a Gimli se chystají na pokus o jejich obsazení. Tři postavy přilákají lodě k pobřeží a najednou, z ničeho nic, se objeví mrtví. Aragorn nezklamal. A mám pocit, že jsem viděl i nějaké mrtvé lučištníky, fakt si nedělám srandu...

Obléhání Gondoru - parádička!!! Ti z vás, kdo si přáli lepší předehru k bitvě, ti, kteří chtěli lepší předehru ke GRONDu, máte ji mít! Skřeti s jejich malými beranidly marně se snažící prolomit brány Minas Tirith, tuny skřetů přicházející o svoje skřetí životy díky gondorským lučištníkům na hradbách. Nabídnou se vám nové pohledy na obléhané věže, z nich přetékají skřeti, město se stává totálně obleženo. Zpátky k bráně, ok, jelikož ta malinká beranidla nezabírají, je čas na GROND!!! GROND!!! GROND!!!

Nazgúlové podnikají mnohem víc náletů a působí mužům Gondoru mnohem víc škod. Beranidlo se probourá zdí tak, jak už to známe, v záplavě skřetů a Východňanů. Viděl jsem několik nových záběrů Východňanů. A zrovna když už si myslíte, že nemůže být hůř, Pipin v citadele se rozhlíží z balkónu, něco zahlédne, otáčí se a spatří Denetora odnášejícího stále živého Faramira do domu mrtvých, tohle je nová scéna, ukazuje pohled na odnášeného Faramira jako bychom se na něj dívali skrze Bílý strom, skrze jeho větve, ale vidíme ještě další věc. Bílý strom začíná znovu rozkvétat. Takže Pipin potají následuje Denetora dolů po mostě do hrobky, kde jak už je známo vykřikuje: "Ale on není mrtvý!" Pak Denethor vyhodí Pipina z hrobky a radí mu odejít a zemřít tak, jak se mu zdá nejlepší. Pip vyhledá Gandalfa, ten se mezitím snaží nabádat vojáky k boji proti silám Mordoru. Pipin vylézá zpoza rohu a sděluje Gandalfovi, co se děje v hrobce, společně se tam vydávají a tehdy se teprve situace ještě více vyhrotí. Jednička napadá Gandalfa na čtvrté hradbě města. Gandalf vyjíždí z tunelu na Stínovlasovi s Pipinem za sebou, Nazgúl přistává na zemi a Gandalf na něj volá: "Vrať se zpátky do propasti! Upadni do nicoty, která čeká na tebe i na tvého pána!" Jednička arogantně odpoví: "Blázne! Copak nepoznáš smrt, když stojí před tebou? Toto je moje hodina!" Tasí meč, který vzplane v plamenech a intenzivní souboj začíná. Pamatuju si, že Pipin je se ocitne veprostřed a strachy ztrácí vědomí. Boj zuří, mohutný údery Nazgúlova palcátu - ano, jsem si jistý, že to je palcát a ne meč jak jsem si myslel - drtí Gandalfovu hůl. Naštěstí se objevují Rohirové, Witchking je vyrušen a Gandalf se tak může vydat zachránit Faramira před jeho šíleným otcem.

Bitva na Pelennorských polích je mnohem akčnější, Théodenovi a Éomerovi příznivci budou velmi potěšeni. Fanoušky Éowyn také čeká nadílka. Poté, co je sražena z koně, setká se v souboji se skřety a hlavně s Gothmogem - jejich šéfem. Chcete vědět, kdo vyhraje? Počkejte si do prosince ;-)

Mnohem víc haradské a olifantí akce. Myslím, že jsem zahlédl nějaké mumaky drtící se o hradby Minas Tirith. Vypadalo to, jako když to dělají čistě za účelem prolomit zdi.

Po bitvě na Pelennorských polích a poté, co Aragorn přivádí armádu mrtvých, pole jsou poseta těly raněných a mrtvých, Éomer hledá svého strýce aby zjistil, že nejen on bojoval v bitvě, ale i jeho sestra Éowyn, která měla zůstat v táboře, zvedá ji do náruče a jelikož se domnívá, že je mrtvá, začne srdceryvně plakat. Karl Urban rulezz! Poslední rozhovor má nějaké přidané záběry, Gandalf mluví o Prstenu, že dřív nebo později padne do rukou Saurona, tím spíš, že se intenzivně snaží ho nalézt.

Mnohem déle trvá Pipinovo hledání Smíška, ne jako původně, kdy o něj málem zakopl, nyní mu trvá do soumraku, než ho najde.
V Cirith Ungolu přebírá jeden skurut kontrolu nad Frodovou mitrilovou košilkou. Vypadalo to, že jsou přidané nějaké záběry mezi sebou bojujících skřetů. Sam zabíjí Shagrata, scény se Samem a Frodem vylepšené nejsou.

Domy uzdravování - tady si přijdou na své milovníci Éomera a Aragorna. Vidíme jak se pečuje o raněné, jak Aragorn zahalen v plášti přichází uzdravovat Éowyn a on a Éomer sdílí velmi dojemnou chvíli. Éomer se velmi bojí o svojí sestru. Aragorn jí uzdravuje původním starým lékem. O Faramira se nejprve stará postarší žena, Ioreth, pak péči o něj přebírá též Aragorn. Milá scéna s Viggem a Davidem Wenhamem, Aragorn drží Faramirovu za ruku a podává mu stejný lék a Ioreth říká: "Legenda praví, že ruce krále jsou ty, které uzdravují." Takže Faramir i Éowyn jsou uzdraveni. Pak objeví jeden druhého, Éowyn to sice chvíli trvá, než se do Faramira zamiluje, ten jí pak přinese pelerínu s hvězdami, která perfektně sedne. Éowyn se obává budoucnosti, Faramir ji však utěšuje, bere její ruku do svých a říká: "Nemyslím si, že temnota přetrvá… brzy bude přemožena." Éowyn pak položí hlavu na rameno. Scény z Domů uzdravování v sobě mají hodně z ducha knihy.

Aragorn s palantírem - pěkně vypjatá scéna. Jakmile ho Aragorn bere do rukou, palantír vzplane, budoucí král pak vyzívá Saurona tím, že se mu sám dobrovolně zjeví i se znovuskutým mečem. Naoplátku Sauron zjevuje Aragornovi zlomek budoucnosti. Elrond sděluje, že Arwen zemřela, Sauron ukazuje Aragornovi Arwen mrtvou na lůžku. Byla to Aragornova nejhorší obava v klasické verzi a nyní ji vidí v palantíru. Jelikož se Aragorn podíval do palantíru, odlákal tím skřetí hordy, které se vydávají k Černé bráně, což nakonec pomáhá Frodovi a Samovi, kteří se zrovna vydávají na cestu k Hoře osudu.

Frodova a Samova cesta se stává ještě obtížnější když se dostanou do řady pochodujících skřetů. "K bráně, vy slimáci, pohněte sebou!" Skřet s bičem donutí Sama a Froda zařadit se do průvodu a tak jim nezbývá než pochodovat. Oba však zvládnout uprchnout a pokračují v cestě k Hoře osudu. Jejich cesta je o dost prodloužena. V jedné scéně vidíme vyčerpaného Froda, jak si sundává přilbu. Je na pokraji sil. "Už se nebudu vydávat za skřeta…" Frodo shazuje zbroj a Sam též i s jeho pánvičkou a hrncem. Také je tu ona dojemná scéna, kterou už jste mohli vidět na Comic-conu, Frodo a Sam odpočívají na skále, Sam vzhlíží k obloze a na tmavé obloze vidí jasně zářící hvězdu. "Pane Frodo… Tamhle je světlo. Něco krásného vysoko nahoře, kam nedosáhne žádný stín." Chudák Froro je ale tak vyčerpaný, kdo ví, jestli Samova slova vůbec slyší. Ale pro Sama je to záblesk naděje.

Bitva před Černou bránou - nové záběry, obzvláště s Ústy Sauronovými. Aragorn vyzývá Pána Černé země, ale před bránu vychází Ústa Sauronova na odporném černém koni ve zbroji. "Já jsem Ústa Sauronova, slyšte ho mluvit". Vysmívá se kapitánům západu, říká jim: "Mám rozkaz předat vám tohle." Hodí před ně Frodovu mitrilovou vestu. Říká ji, jak strašně hobit trpěl a jak je Aragorn jistě potěšen, že to slyší. Teď Aragorn přestává být klidný, vyjednávání je konec, tasí meč a pouští se do boje s Ústy Sauronovými. Ukazuje se však, že ten má pouze ústa, ne však meč. Pak následuje ona scéna, kdy Aragorn vyráží proti skřetům se slovy: "Za Froda…" Ta má po slovech Úst Sauronových úplně jiný význam. Bitva samotná má pár nových vychytávek, Gimli má pár přidaných akčních scén, také Smíšek, Pipin a Legolas. Oproti Leglasovi Gimli nezůstává v bitvě pozadu.

Hora osudu zůstává nezměněna, prostříhána záběry z bitvy před Černou branou. Glum se na Sammath Nur objeví právě včas, žádná změna.
Korunovace je obzvláště krásná hlavně díky Faramirovi a Éowyn, kteří jsou úplně uzdraveni a šťastní, Faramir se stává poručníkem Gondoru, Éowyn našla svojí velkou lásku. V návratu do Kraje žádné změny, zůstávají Frodova slova o začátku čtvrtého věku. Šedé přístavy - zrovna když si myslíte, že už to víc emocionálně náročné být nemůže, že už z vás další slzy nevymáčknou, zjistíte, že se mýlíte. Dlouho jsem o téhle scéně přemýšlel a myslím, že nejlepší pro vás bude, když si je prožijete na vlastní kůži.

Několik doplňujících otázek a odpovědí:

Oficiální datum uvedení: podle všeho okolo 10. prosince v civilizovaném světě, odhadujeme únor v ČR
Nějaká ukázka nebo trailer bude? Zatím se neví
Jdou hobiti lesem než dojdou na křižovatku? Ano
Aragorn a ležící Éowyn - o čem se baví? O budoucnosti
Dalši dialogy v Edorasu má především kdo? Gandalf.
Roklinka - jsou hlášky z trailerů v rozšířené verzi? Většina
Uvidíme scény, jak Smíšek získal helmu, zbroj a poníka? Ano, tedy krom poníka
Jaké nové scény u Minas Morgul? Uvidí snad Sam hořící Minas Tirith? To zjistíte už brzy
Dotkne se Aragorn Éowyniny tváře (trailer)? Ne, to jsem myslím neviděl
Na Comic-conu bylo v ukázce vidět, že na lodě korzárů útočí jen mrtví. Napadnou je i Aragorn, Gimli a Legolas? Zabije Legolas Petera Jacksona a pokud ano tak jak? Ano. Jak uvidíte ve filmu. Jen se prosím zkuste nesmát.
Dobývání Gondoru - uvidíme více východňanů? Docela dost
Má witchking opravdu svou větu "Blázne! Copak nepoznáš smrt, když stojí před tebou?" Tak jsem to slyšel
Gandalfovu hůl zničí Witchking? Ano
Éowyn Gothmoga v souboji neporazí, že? Srazí ji k zemi a pokusí se utéct k lodím, kde ho odrovná Aragorn s Gimlim, že? Neřeknu. Ale máš dobrý odhad...
Co Gamling? Neviděl jsem jeho smrt
Co mlčenliví bdící v Cirith Ungolu? Jsou nějak aktivní? Rád bych řekl, že alespoň ječí. Ale mám pocit, že to byl spíše nějaký skřet a oni nedělají nic
Políbí Faramir Éowyn v Domech uzdravování? Jop.
Jak dlouho mluví Ústa Sauronova? Ne moc
Co se stane s mithrilovou vestou? Sebere ji gandalf? Zůstala na zemi
Zraní Ústa Sauronova Aragorna? Uvidíte
Co koně, proč zmizí? Po pravdě není vysvětleno kam se podějí
Co zlobři? Zabije nějakého Aragorn? Nebo Pipin? Jen Aragorn
Co přesně se poděje s Gimlim a Legolasem? Jen více bitevních scén
Co nová konfrontace mezi Samem a Glumem? Rychlá a krátká, nic zásadního
Uvidíme scénu “bratr a sestra” mezi Éowyn a Éomerem někde v Edorasu? Ano, totéž co v původní verzi
Bude tam nějak více zmínka o Denethorovi a palantíru? Jen když Denethor říká, že vidí víc, než si ostatní myslí
Co souboj Gandalf s Witchkingem? Sestoupí Gandalf z koně? Witchking bojuje podobně jako s Éowyn, palcátem a mečem. Gandalf z koně sestoupí.
Budou na konci dvě svadby? Polibky mezi Éowyn a Faramirem? Éomer se stane pánem Edorasu? Pohřeb Théodena? Bilý strom? Epilog? Nějaká ta svatba bude. Žádný pohřeb pro Théodena. Éomer se stává králem. Epilog? Řekněme, že všem se jejich příběh uzavírá.

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Tomas, přidáno 29.11. 2005 19:53:07
A videli ste Par pazmenu?Ja by som chcel dvojku.
Ruby, přidáno 6.11. 2004 12:43:46
Frodík: Naštěstí dostal PJ včas rozum a verze Aragorn vs. Sauron nakonec využitá ve filmu nebyla. Aragorn se se Sauronem utká jen v mentálním boji přes palantír, jinak ne. Ukázky z téhle zavržené verze ale budou na rozšířené DVD, jestli se nepletu...
Frodík, přidáno 5.11. 2004 19:44:41
Tak kurňa co je pravdy na tom že Aragorn bude bojovat se Sauronem?
Tady čtu že tam budou jen ústa saurona no tak jak to je?

Narwen, přidáno 30.10. 2004 16:48:13
Strašně bych si přála mít doma rozšířenou verzi Návratu krále. Snad se mi to podaří někde to splašit...
Ruby, přidáno 30.10. 2004 13:05:33
avril: Svatba tam nebude, ale budou tam přidané scény z Domů uzdravování. Tedy jejich seznámení a "roztání" Éowyn :-)
avril, přidáno 29.10. 2004 0:01:01
Povie mi aspon niekto ci bude v rozsirenej verzii svadba Eowyn a Faramira?
Díky

verlit, přidáno 21.10. 2004 12:28:03
Tauriel: Obrázky z nového traileru na rozšířenou verzi najdeš např. tady:
http://www.hdr-see.de/

Tauriel, přidáno 8.10. 2004 14:35:06
Mam otazku, nachadzaju sa niekde na nete obrazky z novych scen, ktore budu v rozsirenom ROTK?
Elrondka, přidáno 6.10. 2004 12:27:55
Já se taky přidávám, dabovanou verzi nechci a nebudu!!! Nevíte někdo z vás, zda originál VHS ROTK s titulky bude alespoň NĚKDY? Dík!!
Narwen, přidáno 30.9. 2004 16:23:02
Nazdárek všem, tak nějak mě nechává chladnou ten špatnej překlad slova Death, ale čim mě opravdu nehorázně naštvali - nechci být sprostá, tak to píšu jemně - je to že Pána prstenů Návrat krále dali u nás jen dabovanej - na VHS. Dva díly daji s titulkama a ten poslední jen dabovanej! No jsou normální? Já to nechápu!? Kterej "inteligent" tohle vymyslel? Co mám jako dělat když nemám DVD přehrávač a na VHS dabovanou se dívat nehodlám protože je to zprasenej film? Dabing je hnusnej a nekvalitní, proto jsem si VHS vždycky kupovala jen v originál verzi a nehodlám si koupit tu dabovanou. Jestli někdo máte možnost sehnat mi VHS s titulkama - jakkoli - byla bych vám vděčná, kdybyste se mi ozvali třeba na můj mail - kyticka.A@atlas.cz Díky předem...
Ruby, přidáno 29.9. 2004 10:48:29
Copak že řvou v dabingu "BOOOJ!" - to by se dalo pochopit z níže uvedených důvodů. Ale může mi někdo vysvětlit, proč je v titulkách napsáno "Do boje!" ???
Kostěj Nesmrtelný, přidáno 27.9. 2004 13:46:28
Nu a to je důvod ctěné dámy, proč mě ani nenapadne, abych si rozšířenou verzi kupoval :-). Ať žije warez!
Eowynn, přidáno 27.9. 2004 6:43:19
Pardon, omluva: VHS samozřejmě JE dabovaná, bohužel nevyšla verze s titulky...
Eowynn, přidáno 27.9. 2004 6:42:32
jojo, můžu potvrdit, Pipin je fakticky přezpívanej a jelikož nemáme DVD a VHS není dabovaná, málem jsem ji prohodila oknem. Volání "BOJ" misto "SMRT" byla další věc která mě hodně vadila a do třetice dabing Gluma...hrůza a děs, skoukla jsem kazetu jednou a příště snad vypnu zvuk nebo nevím...
Nenja, přidáno 26.9. 2004 16:25:22
Tak jako určitě se líp řve BOOOJ než SMRRRRRT, ale proč je to i v titulkách, vždyť v kině bylo normálně SMRT, v angličtině přece řvou DEATH, tak to mohli nechat aspoň v titulkách, ale to naštěstí není taková tragedie jako ten Pipin, v dabingu je přezpíváný, a zpívá úplně něco jiného než v originále a je to i v těch titulkách...to mě taky pěkně nas****, jsem zvědavá jaké titulky budou u rozš.verze...
Kostěj Nesmrtelný, přidáno 26.9. 2004 10:20:40
Nenja : no, s tou akci bych to pochopil, ono se daleko lip rve BOOOOOOOOOOOOOOOOOJ!!!! nez SMRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRT!!!!, schvalne si to doma zkus, ale musis nahlas...to R tam proste nejde :-). To bych jim odpustil. Ale jestli prezpivali Pipina, tak to je uplne jina a ja bych je - bez ohledu na vysledek - nechal otravit, ubodat, utlouct klacky, vykastrovat, utopit, upálit, narazit na kůl a rozčtvrtit za pomoci koní.
PCcat, přidáno 25.9. 2004 22:20:15
ONI PŘEZPÍVALI PIPINA??? COŽE?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ŘEKNI ŽE TO JE JENOM VTIP...

Nenja, přidáno 25.9. 2004 12:53:40
jo, z toho mi taky běhá mráz po zádech...ale na DVD-kinoverzi, tak tam křičí DO BOJE(titulky)nebo BOJ(dabing) a ne SMRT (jak to bylo přeloženo v kině), to mě trochu naštvalo. Myslela jsem si, že je to úplně stejný překlad jako v kině, taky to překládala Pošustová, ale je tam víc věcí přeloženo jinak. Dívala jsem se na to s titulkama, dabing to úplně zkazí, hlavně když přezpívali-předabovaly Pipina jak zpívá a úplně něco jiného :-/
PCcat, přidáno 24.9. 2004 14:43:28
JJ, a pak jak Smíšek začne křičet taky...
Andrej, přidáno 24.9. 2004 9:48:38
Súhalsím s PC cat-om/ou, Rohirovia pred Minas Tirithom sú suverénne najlepší, z tej scény keď všetci kričia smrť mi až mráz behá po chrbte

PCcat, přidáno 21.9. 2004 21:28:42
Pro mě je nejúžasnější scéna když Rohirové přijíždí k Minas Tirith. To sem seděla a ani nedejchala...:)
martina, přidáno 4.9. 2004 13:23:48
Když jsem viděla Návrat Krále v kině, probrečela jsem ho - a zvláště pak šedé přístavy. To je ta NEJÚŽASNĚJŠÍ scéna v celé trilogii. Pokud je ale scéna na DVD rozšířená, pak ho musím mít. Ale i ostatní scény, jak koukám, budou dost dobrý. Co naplat tenhle film je prostě AMAZIG.
Hanes, přidáno 28.8. 2004 13:56:29
Nic proti, ale řekl bych, že pán Prstnů je sice jeden příběh, ale byl sepsán J.R.R. Tolkienem do šesti knih. Na Tri knihy PP rozdělil až vydavatel, teda pokud si dobře pamatuju :o)

verlit, přidáno 27.8. 2004 11:24:18
Rori: Tak ještě jsem našla přepis (opět pouze anglicky) audikomentáře Jackson+Fran+Pippa k rozšířené verzi Společenstva. Stáhnout si to můžeš odtud: http://sweb.cz/verlit/FOTR_commentary.doc

A pak musím oddaným fanouškům vřele doporučit následující stránku. Když kliknete vlevo na liště na volbu "Click to show the annotations", objeví se vám v přepisu scénáře k SP a DV také anotace, citace z knihy, které odpovídají dané scéně. Je to velmi zajímavé! (Opět v angličtině...)Nenechte se odradit názvem stránky! :-)
http://www.stupidring.com/fotrscript/index.htm

rori, přidáno 27.8. 2004 11:00:29
Ak by si, verlit, mala este dalsie zdroje, prosim posli mi ich... kedykolvek, ked sa ti nieco naskytne, OK? Diky vopred...
asfaloth, přidáno 26.8. 2004 17:13:44
Dakujem. Strasne sa tesiiim :-)
verlit, přidáno 26.8. 2004 13:54:16
Rori: Překlady komentářů asi nebude mít nikdo - jsou příšerně dlouhé! I v angličtině existuje přepis jen několika z nich.
Tady je přepis (V AJ) hereckých komentářů ke Společenstvu:

http://www.angelfire.com/weird/lunae/commentary.html

rori, přidáno 22.8. 2004 13:16:21
Dakujem ti velmi pekne, ak by si vedela o niecom dalsom (napr. by ma zaujimali aj preklady komentarov pocas filmu I. a II. Lotr a TTT na 1. a 2. disku) daj mi prosim vediet.. Dakujem
verlit, přidáno 21.8. 2004 19:47:40
Rori: Přeložila jsem před časem dokument Kamery ve Středozemi z rozšířených Dvou věží, najdeš ho na téhle adrese:http://sweb.cz/verlit/KameryCZ.doc
Jiné dokumenty jsem nepřekládala ani jsem nikde na netu na jejich překlady nenarazila :-(

rori, přidáno 21.8. 2004 14:49:02
Prosim, neviete mi povedať, ako by som sa dostal ku titulkom bonusov na vsetkych rozsirenych DVD I. a II., ktore neboli otitulkovane? Existuje nieco take?
Nenja, přidáno 20.8. 2004 14:25:52
Tak mě se všechny 3 díly líbily hned od začátku (i když chybičky tam jsou).
Ale ještě k tomu "kouskování" PP: Vlastně taky beru PP jako celek, jako jeden film-příběh, ale každá jeho část (můžu-li to tak říct) má v sobě něco jiného, každá vyvolává u mě jiné pocity...A to nemluvím jenom o filmu, ale i o knížce (knihách), kterou jsem četla najednou, všechny 3 díly za sebou v kuse, jako jeden příběh, a během čtení jsem měla chvílemi různé pocity. Stejně tak i ve filmu, i když zas jinak. Společenstvo má to svoje pohádkové kouzlo, ve Dvou věžích si uvědomujeme to nebezpečí a máme strach, a když to pak v Návratu krále vrcholí a končí velkolepým vítězstvím, máme radost, ale i smutek, že se s hrdiny i s příběhem musíme rozloučit.Každý díl má v sobě něco, co ostatní dva nemají a každý na nás působí jinak a když se to pak poskládá pěkně dohromady, to je pak to pravé ořechové. Kdyby třeba byly všechny díly stejné -nesly by se ve stejném duchu jako Společenstvo, už by to byla trochu i nuda, ale právě, že jsou tak různé, máme tu pokaždné něco jiného. Aspoň tak to vidím já.

Lucie-Petra, přidáno 20.8. 2004 13:53:09
No, zas to budu omílat dokola, ale lidská paměť je opravdu moc krátká...teď jsou všichni hotoví a pějou bezmeznou chválu na Společenstvo, ale mě docela uvízlo v paměti, jak ho po uvedení většina (většinou znalců knižní předlohy) děsně kritizovala. A ejhle, najedou je to boží,okouzlující nejlepší, nejvíc věrný předloze...jistě ve srovnání s následujícími díly je Společenstvo fakt nejlepší, ale divim se, že se tu nenašel nikdo, kdo by přiznal: "jo, kritizoval jsem to, ale po čase uznávám, že je nejlepší.."
(mě se to netýká, já měla Společenstvo ráda odjakživa :-)..a na prodloužený Návrat se už taky dočkat nemůžu.

Lara, přidáno 20.8. 2004 12:21:26
rvi: amen
rvi, přidáno 20.8. 2004 11:09:34
Vznikly prostě 3 „samostatné“ filmy, které měly svůj „ začátek“ i „ konec“, což se samozřejmě úplně netýká Dvou věží, jako „prostředního“ filmu. Myslím si, že Společenstvo je „nejoblíbenější“ proto, že to byl „první“ film, který nás všechny moc namlsal, protože se podařilo natočit něco, co snad údajně ani natočit nešlo a prodloužená verze Společenstva je prostě nádherná! Společenstvo bylo rozpitváno do nejmenších detailů, takže pak mnozí čekali hrozně moc od dalších dílů a třeba i byli v něčem zklamáni. Je jasný, že rozdíl mezi knižní předlouho a filmovým zpracováním vždy byl, je a bude. Dvě věže byly právě proto dost kritizovány, ale myslím si, že v prodloužené verzi jsou Dvě věže, stejně jako Společenstvo, také fascinující a čím víc na ně koukám, tím je mám raději, myslím si, že je to skvělý film! O to víc se už nemůžu dočkat Návratu krále v prodloužené verzi! Jsem vděčný PJ za to, že nám PÁNA PRSTENŮ natočil, je to nádherný a kouzelný FILM!!!
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 20.8. 2004 9:46:15
rvi: určitě :-) Problém ale trošku je, že zatímco kniha je od začátku psána jako celek a z finančních důvodů byla při prvním vydání rozdělena, tak film je od počátku tvořen jako tři díly s rozdílným vyzněním. A hlavně se film postupně "vyvíjel", takže ty jednotlivé díly se opravdu dost liší. Ta naivity, nerozhodnost při koncipování filmu jak pro knižní fanoušky, fandy filmu a běžné diváky... to je to, co dělá Společenstvo tak unikátním :-) U Návratu krále a vlastně i Dvou věží tahle naivita už chybí. Což ale nic nemění na tom, že už se na komplet tří rozšířených verzí strašně těším :-)
rvi, přidáno 20.8. 2004 8:48:51
Já bych vůbec neřešil, jestli bylo Společenstvo lepší než Dvě věže či Návrat krále. Pána prstenů napsal Tolkien jako JEDEN příběh a tak ho musím brát! Proč nakonec vznikly z jedné knihy 3, to všichni víme, proto vznikly i 3 filmy, ale v celku se jedná o film JEDEN! Takže až budeme mít doma prodlouženou verzi Návratu krále, o které si už teď myslím, že bude bombastická!, tak budeme vlastnit s předešlými dvěma díly, nádherný a fantastický skoro 11ti hodinový příběh s názvem PÁN PRSTENŮ!!! Uf, domluvil jsem...:)
Third horseman, přidáno 19.8. 2004 18:26:35
Ja mam taky nejradsi Spolecenstvo. Ale tak sem to mel i s knizkou. Takze uz sem se na "smiril", ze ostatni dily me sice tak uplne nesebraly, ale byly jinak krasne - a Frodova zachrana from the foot of Mount Doom byla nadherna scena. Uz aby tady byla nesestrihana verze - myslim ze vetsine lidi se ROTK tak nelibil, protoze byl proste DOST sestrihany (Gandalf, Witchking, Houses of healing...). Takze uvidime.
boromira, přidáno 18.8. 2004 18:09:20
Musím se připojit k těm, kteří byli nejvíc okouzleni Společenstvem. Nevím, jestli těm ostatním filmům ublížilo moje přílišné očekávání, nebo už PJ nevydržel s dechem, ale už to prostě nebylo ono. Návrat krále vlastně ani žádný návrat nebyl, Aragorn se nikam nevrátil, aspoň ve filmu ne, doufám, že v rozšířené verzi to napraví. Těším se moc, ale Společenstvo je prostě Společenstvo, to mě bere za srdce pořád a že už jsem ho viděla mockrát:-)))
rvi, přidáno 18.8. 2004 14:22:53
Jojo, půlroční čekání na rozšířenou verzi Návratu krále bude děsný...
Ta sběratelská verze vypadá podle fotek, ale dost dobře, už ji tak mít doma, ach jo...
Jsem přesvědčený o tom, že rozšířený Návrat krále bude opravdu skvělý zážitek!!!

verlit, přidáno 18.8. 2004 10:46:14
Když se podíváte do odkazu na původní zdroj informace (v angličtině) nahoře v článku, najdete tam další várku otázek a odpovědí od Jediho. Většinou se jen opakují nebo upřesňují informace, ale já stejně hltám každé slovo :-)
Nenja, přidáno 17.8. 2004 15:11:12
Taky se na rozš.verzi strašně těším, jen škoda,že to u nás vyjde tak pozdě :-(
Ale taky mě nejvíc okouzlilo Společenstvo. I když jsem ho už asi viděla 50X, pořád cítím to stejné kouzlo jako po prvním shlédnutí. Vždycky to se mnou pěkně zamává už hned na začátku, když zazní tajemný a krásný hlas Galadriel...:o) Dvě věže se mi sice taky líbí,ale víc až po rozš.verzi.
Na Návrat krále se jaksi mám strach dívat, protože vím, že mě to vždycky hodně rozesmutní, nejenom proto, že je to tak dojemné(hlavně konec), ale hlavně i proto, že je to poslední díl a že celý příběh konči...je prostě konec a pak už nic :-( Ale každopádně rozš.verze bude nepochybně lepší než kinoverze. No už aby to tu bylo.

Calluin, přidáno 16.8. 2004 10:10:08
Už se na to těším-viděl jsem pár záběrů v PC hře Návrat krále a fakt se nemůžu dočkat-bohužel ty záběry pouze naznačujé, co v extended verzi bude, ale žádné klíčové záběry :-( Akorát Gandalf, jak přijíždí k Pánovi Nazgulů a Ústa Sauronova vyjíždějící z Morannonu
TUVIRIEN, přidáno 14.8. 2004 17:17:16
Může se elf opít? No já si opilého Legolase představit nedokážu, ale pokud si dobře vzpomínám, tak Bilbo při své cestě za pokladem se spolu s trpaslíky zachránil z vězení jen díky tomu, že se jejich strážci - lesní elfové opili vínem určeným pro krále... Takže kdo ví, jak to v tom filmu s tou sázkou nakonec dopadne :-)
verlit, přidáno 13.8. 2004 19:56:16
ARARDAN: V rozšířené verzi poté, co spadne z koně bojuje Eowyn s několika skřety. Pak zřejmě následuje souboj s Jedničkou a předtím nebo poté boj s Gothmogem. V něm jej ale nezabije, Gothmoga zabije Gimli s Aragornem - je to dokonce celé vidět v jednom z dokumentů, které byly na internetu (pořad televize ABC).
Brygmi, přidáno 13.8. 2004 19:32:25
Na Společenstvo jsem šla do kina s tím, že uvidím film podle své milované knížky, necháněla jsem nějak dopodrobna informace o něm. Byla jsem, ale naprosto nadšená, dojatá.....
Pak jsem už sháněla všechny fotky a trailery na další díly, věděla jsem, co tam bude a co nebude, a tak jsem se o ten nádhernej požitek připravila, což mě teď moc mrzí.
Na rozšířenou verzi se strašně těším a vím, že se mi bude děsně líbit. Nemyslím si však, že z toho budu tak hotová jako ze Společenstva, to v sobě mělo takový nevinný kouzlo.

ARARDAN, přidáno 13.8. 2004 18:08:10
No jo,ale Eowyn se snad stretla s jednickou ne?Nebo si pak dala jeste jeho pobocnika?:D
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 13.8. 2004 11:01:43
Romasail Quettardil: jak už napsala Verlit, tak jméno Gothmog nosil i velitel Mordorských vojsk a pobočník "jedničky", náš oblíbený nádorovitý skřet :)
verlit, přidáno 13.8. 2004 8:11:46
Romasail: Tohle je jiný Gothmog - jmenuje se tak kapitán Kapusta :-)
karel, přidáno 13.8. 2004 7:53:14
Může se elf opít ? Podle Hobita ano .
Romasail Quettardil, přidáno 12.8. 2004 23:08:40
eowyn a gothmog ? nesplietli ste si trochu veky ? predsa gothmog zomrel v 1. veku pri pade gondolinu. mensi preklep.
Hanes, přidáno 12.8. 2004 14:49:18
Mňo taky doufam, že to bude stejné jako u předchozích dílu. A to, že prodloužená verze byla o mnoho lepší (teda alespoň pro mě) než ta z kina. :o) Jo, musím souhlasit, že i podle mě bylo společenstvo nejhezčí. Za a) to bylo něco nového ve světě filmu, takže šlověka to stašně okouzlilo. A za b) mi připadá, že toho má z knihy v sobě nejvíc. Mylím takovou tou atmosférou. Prostě pro mě je nejvíc vidět středozemě ve společenstvu, ale je to jen subjektivní názor :o)
verlit, přidáno 11.8. 2004 14:53:24
Ruby: S těmi Ústy Sauronovými to neber tak tragicky. Jsem si jistá, že ta scéna nebude vypadat tak, že Viggo tasí a prošpikuje neozbrojeného vyjednavače :-) Teda aspoň doufám.
Jinak trochu souhlasím - Společenstvo jsem viděla v kině nespočetněkrát a nemohla jsem se ho nasytit a stejně tak si ho doma promítám každou chvíli. Dvě věže mě nejdřív nechaly chladnější, ale teď je miluju víc a víc. Kdežto Návrat krále je krásný film, ale zatím jsem mu tak nepropadla a s každým dalším zhlédnutím (na rozdíl od Dvou věží) v něm nenecházím tolik nového jako ve DV. Ale třeba to rozšířená verze změní!

Ruby, přidáno 11.8. 2004 14:26:04
Mně to už nějak vůbec nebere. Jak to čtu, tak nějaké scény film ještě trošku pozvednou, jiné ho zase o něco sníží (viz útok Aragorna na Ústa Sauronova - vždyť je to oficiální vyjednavač, proEru! To v sobě nemá budoucí král ani tolik slušnosti, že si vylévá svou momentální zlost na všeobecně "nenapadnutelném" ?!)

Z dlouhodobého hlediska jsem zjistila, že Návrat Krále v sobě prostě nemá to samé kouzlo jako Společenstvo. Od prvního dílu jsem se nemohla odtrhnout, viděla jsem ho snad dvacetkrát. Návrat jsem zkoukla několikrát v kině a teď celkem v klidu čekám na prodlouženou verzi. Něco tomu filmu prostě chybí. I když první (i druhé a ještě tak třetí ;-)) shlédnutí bylo neuvěřitelné, už je to pryč... Společenstvo u mne prostě naprosto jasně emocionálně zvítězilo! A to mně mrzí.

verlit, přidáno 11.8. 2004 13:15:01
Ono to možná nebude jasné ani ve filmu, pokud si vzpomínám, tak ten dialog byl popisován tak, že Faramir uvidí Pipina v tom oblečení a říká tu větu o tom, že oděv patřil chlapci, který místo aby se učil jako jeho bratr snil o dracích. Na to se Pipin rozzáří a říká: „Patřil tobě!“ Třeba se může plést :-) Anebo to v kontextu nakonec vyzní jinak, kdo ví.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 11.8. 2004 12:36:58
Tak jsem to při překladu řešil, jestli se autor nepřepsal nebo tu formulaci nechápu nějak špatně, ale skutečně to vypadá na Faramira :-) Třeba jen jako opravdu malý chlapec nestudoval a v pubertě se to zvrhlo :-D
PCcat, přidáno 11.8. 2004 11:59:24
Ale Boromir se přece neučil, to Faramir(Denethor mu to vytýkal, prej se měl věnovat boji jako jeho bratr)
verlit, přidáno 11.8. 2004 11:54:10
Nazgul: Dost se o tom spekulovalo, ale zdá se, že ne. Že to je skutečně Faramir, kdo snil o dracích :-)
PCcat, přidáno 11.8. 2004 10:13:12
Tak si posunu Vánoce o měsíce dozadu.BÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!
verlit, přidáno 11.8. 2004 8:42:12
Vzhledem k tomu, že v civilizované cizině je datum vydání kolem 10.12., tak myslím, že ten únor u nás je takový realisticko-optimistický předpoklad :-(

Eowynn, přidáno 11.8. 2004 6:41:10
Fakticky až v únoru? Loni a předloni to byl přece prosinec a letos jsem to čekala ještě o chvíli dřív, když se netočí další film... Ono je to asi jedno, do té doby to stejně nevydržím:-))
Microsocks, přidáno 11.8. 2004 0:31:11
Je ten únor jistej?? To je krutý...
d3u5, přidáno 11.8. 2004 0:28:56
No na netu se to stoprocentně objeví dřív když to u nás ty zas***ý WB vydaj až v únoru.
Microsocks, přidáno 11.8. 2004 0:14:40
No tak potom nechápu, proč čekají až na prosinec, vůbec by mi nevadilo shlédnout to už v září :-) Ale jo, asi to ještě nějaký čas potrvá, bonusy, lokalizace atp, ale čekat tak dlouuuuho, skoda... :-) No ja jen proto, že by se to třeba mohlo někde na netu objevit dříve, značně dříve, to by se pak hodilo, tedy pokud by se jednalo o slušnou kvalitu, to by pak dobu čekání příjemně zkrátilo ;-)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 11.8. 2004 0:10:01
Microsocks: jop, už je to hotovo. Šlo o projekci pro asi šest lidí na Novém Zélandu (loni to bylo stejně). Film už je definitivní včetně hudby, teď se dokončují bonusové materiály (pokud už nejsou i ty) a brzy se začně lisovat a lokalizovat :-)
Microsocks, přidáno 11.8. 2004 0:03:59
Perfektní, už se nemůžu dočkat, nemůžu! Jen mi je divné, že už to někdo viděl, to už je to celé hotové?
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist