Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

5.2. 2003BelcarnenTajný zdroj z WETA mluvil o Odule; Peter Jackson relaxuje než se mu začne vracet Král; Přehlídka filmů Petera Jacksona v kině Aero

Tajný zdroj z WETA mluvil o Odule
Zdroj: DarkHorizons.com 
Tvrdí, že práce na této potvůrce ještě vůbec nebyly zahájeny (takže v ukázce se nejspíš nic o¨moc neobjeví). Základní natáčení (tj. jeskyně plné pavučin atp.) jsou hotové, ale počítačové efekty (tedy vlastní Odula) se budou vyvíjet až do uvedení filmu. Bude to tedy velmi podobné jako třeba s Balrogem či Stromovousem, kdy v ukázce byla vidět vždy jen malá část celé postavy (dopadající ohnivá noha, ruka zvedající Smíška atp.) a až do premiéry ne celek...


Peter Jackson relaxuje než se mu začne vracet Král
Tento víkend překonaly Dvě Věže svého předchůdce - Společenstvo prstenu - když překročily sumu 313 milionů dolarů. Týden po týdnu máme možnost sledovat zajímavá čísla ohledně návštěvnosti a zisků. Například v Kanadě dosáhl tento snímek vůbec nejrychleji v historii této země hranice 50 milionů dolarů.

Režisér Peter Jackson si užívá trochy té relaxace po fantastickém úspěchu druhého filmu Pána prstenů. Minulý rok touto dobou se novozélandský rodák vydával na pětitýdenní putování po světě s cílem upoutat pozornost a zvýšit šance filmu při udílení Oskarů. 

Jackson řekl The Sydney Morning Herald, že to bylo právě v této době, kdy se octnul pod největším tlakem od počátku natáčení trilogie. Ukázalo se, že se Dvěma Věžemi bude daleko více práce než se Společenstvem a zpoždění způsobené "oskarovým turné" situaci rozhodně nezlepšilo.

Společenstvo by přímočarý, lineární příběh. Záleželo tam na přesunování postav po krajině, rozhodovalo se o tempu, sestřihu scén a tak podobně. U Dvou Věží máte tři hlavní dějové linie. Bylo to jako vytvářet tři filmy a kombinovat je," řekl režisér. 

PJ chce, aby byl Návrat Krále více lineární a on sám mohl pracovat "civilizovaný" počet hodin a dávat si volno o víkendech, které chce trávit s rodinou. Také přiznal, že by opravdu dobře zvážil natočit Hobita, kdyby mu byla tato možnost nabídnuta (což se zatím nestalo).


Přehlídka filmů Petera Jacksona v kině Aero
Zdroj: pravidelný měsíční mailík kina Aero

Podařilo se nám zorganizovat naprosto výjímečnou přehlídku filmů režiséra Petera Jacksona, jež je znám v českých kinech především jako režisér Pána Prstenů. Nicméně tento novozélandský režisér natočil několik velmi podivuhodných filmu, které ho představí v naprosto jiném světle, než jak ho známe v Pánu Prstenů. A mnohdy v daleko oslnivějším světle. Opět naprosto výjimečná událost, kopie filmu vezeme až z Nového Zélandu a po týdnu zase vracíme zpět. Velmi doporučujeme. Texty k filmům na webu, či obsáhleji v brožuře k přehlídce, která bude od 5.2 volně k rozebráni v kině.

21. pá 18.00 ZAPOMENUTÉ STŘÍBRO (Forgotten Silver)
NZ 1995, režie Peter Jackson a Costa Botes (53 minut, anglická verze / simultánní překlad do sluchátek)
Režisér Peter Jackson si pro film Zapomenuté stříbro vymyslel novozélandského filmového průkopníka Colina McKenzieho. Aby smyšlence dodal na věrohodnosti, doplnil tištěné prameny, dokumenty, začlenil ukázky z dochovaných děl a navíc přidal svědectví na slovo vzatých odborníků (nalezneme mezi nimi i uznávaného encyklopedistu Leonarda Maltina!).
Na základě zjištěných údajů se pak jal rekonstruovat osudy fenomenálního filmového tvůrce, který se ztratil v bouřlivých dějinách 20. století a až teď byl znovu objeven. Nový Zéland má tradici mnoha nadaných a osobitých režisérů. Už v roce 1929 neúnavný vynálezce Ted Coubray zkonstruoval svůj vlastní systém na ozvučení filmů. V 70. letech Geoff Murphy předvedl místnímu filmovému průmyslu, že je možné vytvořit skvělé akční efekty s minimálním rozpočtem. Dějiny novozélandského filmu vždy obsahovaly přímočarou, až rukodělnou rovinu, která nutně vyžadovala naprosté zaujetí všech zúčastněných. 
Peter Jackson patří do této tradice – a láskyplně na ni odkazuje ve svém "dokumentu" o skvělém filmařovi Colinu McKenziem Zapomenuté stříbro. Colin McKenzie během své dráhy dosáhl řady prvenství: první zvukový film (bohužel v čínštině), první barevné sekvence (bohužel označované za pornografické), biblický velkofilm ve stylu Cecila B. De Milla ještě před Cecilem B. De Millem. Na některé diváky logika filmu silně zapůsobila. Telefonáty do Jacksonovy kanceláře následujícího dne s dotazy po více informacích o McKenziem sahaly od nadšení až po vztek. Novozélanďané si uvědomili, že hrdina formátu McKenzieho je příliš dokonalý, než aby to mohla být pravda. Peter Jackson: "Zapomenuté stříbro jsme připravovali s Costou Botesem. Před dvěma či třemi lety jsme si pohrávali s myšlenkou natočit dokument o fiktivním novozélanském filmařovi. Vždycky se mi líbila myšlenka mít novozélandského hrdinu. Člověka, který se drží při zemi a dělá různé věci dřív než ostatní, ale nikdy se mu to úplně nepovede. Takže jsme přišli na nápad mít chlápka jménem Colin McKenzie, který se málem stane filmovým průkopníkem, ale nic neudělá úplně správně. Nemá v sobě ten instinkt k dosažení velikosti."
Zdroj: www.artfilm.cz
(vstupné 90,-)

21. pá 19.30 ŽIVÍ MRTVÍ (Braindead)
NZ 1992, režie Peter Jackson (104 minut, anglická verze / simultánní překlad do sluchátek)
Nesmělý Lionel a horkokrevná Paquita si nejsou souzeni. Panovačná matka jejich vztahu brání i po smrti. Kousla ji totiž obávaná krysí opice, a tak se po smrti proměnila v olezlou zombii. Lionelovi, novodobému Normanu Batesovi, se matčino tajemství nepodaří skrýt před prohnaným strýcem, který má zálusk na dědictví i Paquitu. Schyluje se k exkluzivní párty a jenom on ví, že všechny zombie, jak píšou v amerických komiksech, je třeba rozsekat… - Braindead, vítěz mnoha hororových festivalů, dokazuje, že Peter Jackson má ďábelský smysl pro černý humor a mimořádný vizuální talent. Snímek plný šokujících scén, dynamického střihu, komiksového vidění a těch nejnepravděpodobnějších zápletek vzkřísil poetiku němých grotesek. Satira, která sebejistě balancuje na surrealistickém ostří hororu a komedie.
Zdroj: www.artfilm.cz
(vstupné 90,- / Dolby Stereo)

21. pá 22.00 PŘÍZRAKY (The Frighteners)
NZ-USA 1996, režie Peter Jackson (122 minut, anglická verze / simultánní překlad do sluchátek)
Další z bizarních filmů Petera Jacksona, který opět bravurně využívá všech optických efektů, nabízí vedle kvalitní zábavy i režisérův nefalšovaný satirický škleb a fenomenální smysl pro řeč filmu. Roztržitý Frank Banister (Michael J. Fox) získal po tragické nehodě schopnost vidět ektoplasmu. V zapadlém městečku si tak přivydělává jako vymítač duchů. Jednoho dne však narazí na mysteriózního 'lovce hlav', který kosí jednu oběť za druhou. Agent Denis (Jefrey Combs), který po Banisterovi pase již od záhadné autonehody, je přesvědčen, že za vším se skrývá Banisterovo druhé já. Nikdo z hrdinů však zatím netuší, že cesta k pravdě je skryta v tragické sérii vražd, ke kterým došlo před léty ve zdejší nemocnici.
Zdroj: www.artfilm.cz
(vstupné 90,- / Dolby Digital)

22. so 18.00 VESMÍRNÍ KANIBALOVÉ (Bad Taste)
NZ 1987, režie Peter Jackson (90 minut, anglická verze / simultánní překlad do sluchátek)
Mimozemšťané podnikající v potravinářském průmyslu navštíví novozélandské městečko Kaihoro. První vzorky jsou natolik překvapivé, že výrobu homoburgerů čeká hvězdná budoucnost, ovšem....! Ještě je tady speciální komando A.I.D.S. (Alien Investigation Defense Service), které pod vedením nebojácného Dereka (Peter Jackson) vyhlásí vesmírným gurmánům krvavý souboj.
Fenomenální debut novozélandského režiséra Petera Jacksona, Zeleného Raoula angloamerické kinematografie, patří k nezapomenutelným satirám všech dob. Snímek, který byl ve své době (1987) noční můrou mnoha cenzorů a v Německu byl zakázán kompletně, nešetří svérázným humorem a bravurní obrazovou poetikou. Kromě zlých mimozemšťanů dostanou na frak i samotní Beatles včetně jedné nevinné ovce.
Zdroj: www.artfilm.cz
(vstupné 90,-)

22. so 20.00 PŘÍZRAKY (The Frighteners) – viz 21.2.

22. so 22.30 MEET THE FEEBLES
NZ 1989, režie Peter Jackson (94 minut, anglická verze / simultánní překlad do sluchátek)
Dva roky po svém legendárním debutu Bad Taste se multitalent z Nového Zélandu rozhodl vytvořit satiru na centrum zábavního průmyslu a la Hollywood. V jeho loutkovém snímku máte možnost seznámit se se vznikem spektakulárního programu, který připravují Feeblovi, obdoba Hensonových Muppetů. Vedle toužebně očekávaného muzikálového pozlátka však nahlédnete pod kůži monstrózního kolosu a zabřednete do bahna neřesti, drog, tvrdého porna, nejšpinavější korupce, ale také poznáte zamilovaný příběh zhrzené hrošice Heidi. To vše pod dynamickou taktovkou režiséra, který i tentokráte hýří gejzírem těch nejneuvěřitelnějších nápadů od satiry na Apokalypsu Now, Lovce jelenů až po králíka rozežíraného AIDS. 
Zdroj: www.artfilm.cz
(vstupné 90,-)

23. ne 18.00 ŽIVÍ MRTVÍ (Braindead) – viz 21.2.

23. ne 20.30 VESMÍRNÍ KANIBALOVÉ (Bad Taste) – viz 22.2.

24. po 18.00 MEET THE FEEBLES – viz 22.2.

24. po 20.30 ZAPOMENUTÉ STŘÍBRO (Forgotten Silver) – viz 21.2.

25. út 18.00 ŽIVÍ MRTVÍ (Braindead) – viz 21.2.

25. út 20.30 PÁN PRSTENŮ: SPOLEČENSTVO PRSTENU (The Lord Of The Rings: Fellowship Of The Ring)
NZ-USA 2001, režie Peter Jackson (178 minut, anglická verze / české titulky)
(vstupné 90,- / Dolby Digital)

26. st 17.30 a 21.00 PÁN PRSTENŮ : DVĚ VĚŽE (The Lord Of The Rings: The Two Towers)
USA-NZ 2002, režie Peter Jackson (179 minut, anglická verze / české titulky)
(vstupné 100,- / Dolby Digital)

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

majki, přidáno 25.4. 2004 20:17:23
já doporučuju choking hazard
je to pocta braindeadu a spol i když méně krvavá a víc česky ironická ale stejně
ty lidi evidentně tenhle typ filmů zbožňují a umí se mu hluboce poklonit

Moredhel, přidáno 10.2. 2003 16:48:11
Vesmírný kanibalové jsou super - obzvlášť scéna s motorovou pilou
Na druhou stranu jsem si nedávno sehnal Meet the feebles a to je hnus nejhnusnější a brak nejbrakovatější. Jestě že jsem to neviděl dřív než PP, protože bych byl asi hodně zaujatej.

Corwin, přidáno 10.2. 2003 6:49:08
a ja uz mam na 12.2 zamluveny listky:-))muhehehehehe:-))
el, přidáno 8.2. 2003 22:32:17
SAKRA!!! DO modřanského multikina to mám čtvrt hodinky a budu na horách!!!Ach jo....:((((
Harra, přidáno 8.2. 2003 22:03:32
A v brne to treba neplanujou? ja nemam DVD a asi ani mit nebudu dokud bude muj pC dedecek slouzit:-(
Corwin, přidáno 7.2. 2003 13:50:28
Tak to jsem na ty Modrany zvedav,sxvalne tam pujdu:-))
Renata, přidáno 6.2. 2003 15:11:47
Volala jsem do kina, povolené to prý mají.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 6.2. 2003 14:58:11
Ano, podle všeho půjde o DVD projekci. Snad to mají povolené :-)
Corwin, přidáno 6.2. 2003 14:43:58
Hmm,to byx taky rad vedel rozsirene je prece jenom DVDcko....Takze jak to je??:-))
Renata, přidáno 6.2. 2003 13:51:58
Adresa multikina Modřany je Sofijské náměstí 2, Praha 4. Z Kačerova tam jede autobus č. 139, stanice "Poliklinika Modřany". Začátky představení 13:00, 16:30 a 20:30.
Soma, přidáno 6.2. 2003 12:34:28
ano, je to pravda, psala jsem to webmasterovi! Vite nekdo jak se tam dostat?
Renata, přidáno 6.2. 2003 11:00:46
Teď jsem se dozvěděla, že v pražském kině "Multikino Modřany" budou ve dnech 10.-12.2. promítat rozřířenou verzi Společenstva prstenu.
Bellatrix, přidáno 6.2. 2003 8:57:54
Zapomenuté stříbro dávali nedávno v televizi. No... nedávno zrovna ne, asi tak rok a půl předtím, než šlo v kinech Společenstvo. Bylo to fakt dobrý, takový novozélandský Jára Cimrman :o)

Škoda, že v rámci přehlídky jeho filmů nedávají Nebeská stvoření, to je opravdu skvělý film.

Míšánek, přidáno 6.2. 2003 7:21:48
Je to tak. Na Braindead a Bad Taste se není možné dívat jako na závažná filmová díla. Jsou to jakési protiváhy hollywoodské tvorbě, absurdita dotažená do naprosto nekonečné absurdní absurdity. Škoda, že tyto filmy nejsou k mání na DVD...
Legsie, přidáno 5.2. 2003 20:42:37
já jsem si nedávno půjčovala Přízraky.super film
Cali, přidáno 5.2. 2003 19:09:34
Já zase doporučuju Zapomenuté stříbro. Geniální fikce v cimrmanovském stylu.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 5.2. 2003 18:47:46
Rogue: na základce ti to přijde trapný, protože to bereš jako vážný film :) s tím správným odstupem je to geniální :)
Rogue, přidáno 5.2. 2003 18:38:54
No já nevim. Živý mrtví jsem viděla před několika lety na základce a přišlo mi to pěkně trapný. :-(
Sandy, přidáno 5.2. 2003 18:35:32
Doporučuji Braindead.
Je to drsná parodie na zombieky. Nedávno jsem to viděl a jsou tam drsný seky a nechutný záběry. Je to čistě parodie, tak nečekejte žádnou uměleckou hodnotu. Ale kdyby ve "Dvou Věžích" byla jen 1/10 krve, co je v Braindead, tak by to byl drsný krvák. :o)))

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist