Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

2.11. 2002BelcarnenCo bude na sountracku ke Dvěma Věžím, co o filmu prozrazuje, kdo nazpíval jednotlivé skladby; Uvidíme flashback na Boromira a rozhovor Červivce s Éowyn?; Reklama na rozšířené Společenstvo; Plakáty a fotky ze Dvou Věží; Recenze na rozšířené Společenstvo

Co bude na sountracku ke Dvěma Věžím a jaké informace o filmu prozrazuje, kdo nazpíval jednotlivé skladby
Dnes se objevil seznam skladeb, které najdeme na soundtracku k napjatě očekávanému filmu. K dispozici jsou i další detaily o jednotlivých edicích. Seznam skladeb prozrazuje mnohé z toho, jak bude vypadat děj a rozložení jednotlivých scén ve filmu. Soundtrack by se na trhu měl objevit okolo 10. prosince.

  1. Foundations Of Stone (Základ kamene)
  2. The Taming Of Sméagol (Zkrocení Sméagola)
  3. The Riders Of Rohan (Rohanští jezdci)
  4. The Passage Of The Marshes (Přechod přes Močály)
  5. The Uruk-hai (Uruk-hai)
  6. The King Of The Golden Hall (Král ze Zlaté síně)
  7. The Black Gate Is Closed (Černá Brána je zavřená)
  8. Evenstar (Večernice) - zpívá Isabel Bayrakdarian
  9. The White Rider (Bílý jezdec)
  10. Treebeard (Stromovous)
  11. The Leave Taking (Loučení)
  12. Helm's Deep (Helmův žleb)
  13. The Forbidden Pool (Zapovězená tůň)
  14. Breath Of Life (Dech života) - zpívá Sheila Chandra
  15. The Hornburg (Hláska)
  16. Forth Eorlingas (Jízda Eorlovců) - zpívá Ben Del Maestro
  17. Isengard Unleashed (Síla Železného pasu) - zpívá Elizabeth Fraser & Ben Del Maestro
  18. Samwise The Brave (Statečný Sam)
  19. Gollum's Song (Glumova píseň) - zpívá Emiliana Torrini
  20. Bonus: Farewell To Lórien (Loučení s Lórienem) - zpívá Hilary Summers

Již nyní je zřejmé, že ve filmu se budou prolínat jednotlivé dějové linie - tedy Aragorn a jeho společníci, Frodo se Samem a Smíšek s Pipinem. Potvrzuje se také zvěst, že soundtrack bude mnohem více postaven na zpívaných skladbách a bude na něm účinkovat Emiliana Torrini. Ukázku jejího zpěvu najdete například ZDE.

Úvodní skladba také napovídá, že začátek filmu bude skutečně souboj Gandalfa s Balrogem hluboko v podzemí Morie. Viz. následující úryvek ze Dvou Věží: "Tam jsem nakonec dospěl, na nejspodnější základ kamene. Byl pořád se mnou. Jeho oheň byl uhašen, ale stal se slizkou věcí, silnější než rdousící had. Bojovali jsme hluboko pod živou zemí, tam, kde se nepočítá čas." (Dvě Věže, str. 93)

Skladby Jízda Eorlovců a Síla Železného pasu nás budou nejspíše provázet bitvou v Helmově žlebu. Skladba Glumova píseň, která se objeví až na samém závěru filmu, může být doprovodem Glumova monologu, ve kterém se připravuje vydat ubohé hobity napospas Odule.

Za obrovský klad považuji, že se soundtrack obešel bez přítomnosti Enyi. První dvě alba této zpěvačky mají něco do sebe, ale u soundtracku ke Společenstvu byl na její "výkon" kladen na můj vkus příliš velký důraz. Jako by ani neexistovaly řádově lepší zpěvačky typu Loreeny McKennitt či Lisy Gerrard.

K dispozici budou tři různé edice tohoto soundtracku. Klasická, ve které bude k nalezení pět různých sběratelských karet. Limitovaná, o které jsem psal více v tomto článku. A nakonec i tajemná třetí verze, které bude jen 5000 kusů a prodávat se bude pouze na internetu.


Uvidíme flashback na Boromira a rozhovor Červivce s Éowyn?
Ve StarLog magazínu se objevila velice zajímavá informace, o které se hodně spekulovalo (a více méně byla i potvrzena) již dříve:

"Vyhráli jsme si se scénou, ve které uvidíte flashback na Faramira, Boromira a Denethora, kde Faramir přemýšlí o tom, jak se dostal do situace, ve které právě je. Takže je scéna s Faramirem, jeho bratrem a otcem, a je stále ve filmu a mimo něj. Nejsme si jisti, jestli tam nakonec bude či ne." (Rozhovor s Barrie Osbournem)

Ve filmu má být podle časopisu také scéna, ze které zjistíme více o vztahu Červivce a Éowyn. Ostatně delší popis jejich rozhovoru můžete najít zde. Doprovázet ho pak může tato nová fotografie. No není Červivec nádherně slizká postava? Už se těším, až na velkém plátně uvidím, jak letí ze schodů Meduseldu.


Video - reklama na rozšířené Společenstvo
Na této adrese najdete reklamu na rozšířené Společenstvo Prstenu. Velikost 4 MB, formát mpeg. Uvidíte staré známé záběry a pro někoho i něco nového. Velice efektně vypadá "rozbalování" schránky s DVDčky a ukázky dárkové edice.


Nádherné plakáty a fotky ze Dvou Věží
Oficiální stránky http://www.lordoftherings.net jsou v poslední době aktualizovány čím dál častěji. Naposledy pak sadou úžasných plakátů ze Dvou Věží ...


Náhled na všechny ...
 

Včera se také objevil set 20 velice zajímavých fotografií ze Dvou Věží. Zvláště doporučuji nové záběry spoutaných hobitů a dokonce je vidět, jak Smíška nese jeden ze skřetů. 


Náhled na všechny ...
 
 

 

Recenze na rozšířené Společenstvo
Napsal Leo z TheOneRing.net, za překlad díky (v)Eru

Moje největší obavy před shlédnutím rozšířeného Společenstva prstenu se týkaly toho, že vlastně uvidím jen původní verzi, kde bude tu a tam vložena nová scéna a mě to praští do očí, protože se na plátně děje něco úplně jiného než v původním Společenstvu. Naštěstí se tyhle moje obavy nepotvrdily – podobných scén je tam pramálo. 

PJ totiž ve většině případů scénu spíše protáhl, sem tam přidal dialog, nebo prodloužil záběr. Uvedu příklad: jedna z prvních přidaných scén je ta, kdy Frodo a Sam potkávají skupinku elfů směřujících k Šedým přístavům. Bylo by jednoduché prostě tuhle scénu „prsknout“ někde mezi moment, kdy Gandalf opouští Froda se Samem a kdy oni narazí na Smíška s Pipinem. PJ to ale vymyslel opravdu lépe – pamatujete, jak Frodo se Samem sedí pod stromem a vaří si nějakou tu večeři? Místo záběru Gandalfa ženoucího se na koni k Orthanku slyšíme elfí zpěv a Froda se Samem jak si povídají a poté se jdou mrknout na elfy. 

Výsledkem nové podoby filmu je podle mě mnohem lepší Společenstvo. Úpravy udělaly film plynulejší a ucelenější.

Začátek filmu je stejný jako ve verzi uváděné v kinech. Jediná nová scéna v prologu je ta, kde je Isildur se svou družinou v lese přepaden skřety a s nasazeným prstenem skáče do vody aby nepřátelům unikl. Jenže prsten mu sklouzne z prstu…pohled do Isildurových očí, když prsten pomalu klesá ke dnu a on se k němu ve svém brnění nemůže dostat.

Po prologu vidíme místo idylky Froda čtoucího pod stromem Bilba sepisujícího svou knihu a ten nám vypráví něco o hobitech, zatímco před očima nám ubíhají záběry Hobitína a hašteřících se hobitů. Například se dozvíme jak a proč hobiti milují kouření listí z dýmek…Ozve se klepání na dveře a Bilbo vyzývá Froda ať vstoupí, ale není to Frodo, toho právě teď spatříme sedícího pod stromem s knihou a dále pokračuje děj setkáním s Gandalfem. Jejich rozhovor také dozná malých změn, v některých nových částech rozhovorů slyšíme hlas Bilba. Scéna nabývá závažnějšího tónu a je mnohem ucelenější.

Celá Krajová část filmu (do příchodu hobitů do Hůrky) obsahuje spoustu nového materiálu, např. během Dlouho Očekávaného Dýchánku (některé nové scénky jsou opravdu srandovní) a také máme tu čest navštívit Hostinec u Zeleného Draka, kde mladí hobiti tančí a poznáme Kmotra Křepelku! 

Další dávka mnoha nových záběrů je v té části filmu, kdy hobiti z Chodcem putují do Roklinky. Jsou tam skvělé záběry z Komářích močálů a z cesty přes zasněženou krajinu. Pochopitelně také jedna z nejkrásnějších scén – Aragorn zpívá Píseň o Lúthien a vysvětluje Frodovi její smysl.

Roklinka je po Lorienské sekvenci asi nejbohatší na novinky. Elrondova rada začíná jinak - Gandalf přednáší černým jazykem verše z obvodu prstenu ke značnému znepokojení všech přítomných. Boromir vypráví svůj sen o Isildurově zhoubě. Po radě vidíme Aragorna u hrobu své matky kterak mluví s Elrondem o ní a o tom, že je posledním dědicem v Elendilově linii. Musím říct, že po prvním shlédnutí původního Společenstva jsem byl trochu na rozpacích ze způsobu vykreslení postavy Aragorna, ovšem tyhle scény můj dojem zcela změnily. Tuto část filmu uzavírá Elrond žehnající Společenstvu a humorná scéna, kdy se Frodo ujímá vedení družiny a ptá se Gandalfa, zdali je Mordor nalevo či napravo.

Na cestě k Morii si také užijeme nějakých těch nových scén. Například ta, kde Boromir učí Smíška s Pipinem bojovému umění je prodloužena a také přibyla jedna, kde Boromir tyto dva hobity ochraňuje při přechodu Caradhaského průsmyku. Celá sekvence v Morii se stává více zaměřená na Froda, více rozhovorů mezi ním a Gandalfem – ten Frodovi vypráví o silách Středozemě o kterých nemá ani ponětí a o tom, že se obává zrady jednoho člena Společenstva. Před vchodem do Morie Gandalf prohlásí: „Zkus zaklepat na bránu svojí hlavou Pipine, ale pozor ať jí neprobouráš!…“ a Gimli s Legolasem po sobě házejí sarkastickými poznámkami týkajícími se způsobu, kterým trpaslíci střeží svá tajemství…

Poté, co Společenstvo vstoupí do Morie, uslyšíme nějaké informace o mitrilu a o tom, že Bilbo oblečený do své mitrilové kazajky je cennejší, než celý Kraj. Všechny dialogy jsou přesně opsané z knihy a jsou doprovázeny některými novými a úchvatnými záběry z podzemní říše. Při boji se skřety a jeskynním obrem Boromir odhozen obrem přeletí přes celou komnatu Mazarbul.

Jak jsem již zmiňoval dříve – Lorien je nejvíce rozšířenou částí filmu. Po shlédnutí původního FOTRa jsem si říkal, že Lorien je neslabší část děje, moc krátká, hodně toho chybělo a byla nějak moc „zasněná“. A znova musím podotknout, že padám před PJem na kolena, v nové verzi je vše napraveno. Z mnoha nových scén zmíním jen některé, abych vás nepřipravil o překvapení: Aragorn hovořící s Haldirem v elfštině, více materiálu s Celebornem (muselo mu být na nic, když viděl jak málo z jeho textu v původní verzi ponechali…), on a Galadriel mluví více se členy Společenstva, zatímco Celeborn k nim hovoří, Galadriel čte v jejich myšlenkách. Lorienská Paní zmiňuje to, že nikdy nikdo nemůže vědět, čeho je Gandalf schopen a Legolas nazývá Balroga „morgotským Balrogem“. Můžeme vidět Sama, který recituje verše ze Žalozpěvu pro Ganadalfa, Aragorna ostřícího svůj meč anebo Galadriel ukazující Frodovi Nenyu. 

A teď ke scéně s obdarováním Společenstva dárky – je zařazena jako flashback ve chvíli, kdy členové Společenstva opouští břehy Lothlórienu ve člunech a obsahuje několik milých a úsměvných momentů. Pipin a Smíšek dostanou své nožíky, Sam své lano (bohužel ne krabičku se zemí), Gimli se třese a koktá, když má vyslovit své přání, Aragornovi dá Galadriel pouze své sbohem…uslyšíme mnoho vět v elfštině a celá scéna je nádherná!

Jak se příběh chýlí ke svému konci, ještě si můžeme vychutnat pár inovací – při plavbě po Anduině proběhne mezi Aragornem a Boromirem rozhovor, který je předehrou k Rozbití Společenstva. Sam se strachuje o Forda poté, co vidí Gluma na kládě! Na Amon Henu je přidáno něco bojových sekvencí, obzvláště s Boromirem , jehož smrt je zde „hrdinštější“ a s Legolasem, který má lepší možnost ukázat nám svou skvělou práci s lukem a šípy. A to jsou snad poslední přidané záběry. 

A řeknu vám, pokud před TTT uvidím lepší film, sním vlastní boty. Je jasné, že tento režisérský sestřih udělal PJ pro nás všechny, kteří uvítají větší věrnost knize.

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

pumpik, přidáno 13.12. 2002 4:02:04
musim si to znuvu precist!!!Vazne...hih... knizka je nejlepci!!!
Neni negde na nettu cela prepsana(f cestine) siiim:-)) smiiiich:-)))

Lollitka, přidáno 6.11. 2002 13:41:36
Tak teď se mi chce fakt brečet. Já prostě nemám na DVD. Dneska se ale večer pomodlím, aby někdo u Warnerů uklouznul v koupelně, fláknul se do hlavy a konečně se mu rozsvítilo.
Ara, přidáno 5.11. 2002 14:34:41
poviem pravdu, ze by som sa velmi rad dostal ku tej limitovanej dvojdiskovej verzii soundtracku lotr-ttt ...

nebude si to niekto objednavat z mimo slovenskyx alebo ceskyx vebov? VELMI RAD SA PRIDAM ... ozvi te sa ak je tu niekto taky ...

caffo

sir Gawain, přidáno 4.11. 2002 16:43:17
Jeee cau Saso uz sem te nevidel ani nepamatuju jako by se po tobe zem slehla..nu pocitej ze s vama pujdu na premieru aspon v Praglu nu ikdyz na premieru asi doma ale nekdy po x-te tak s tim pocitej!
Soma, přidáno 4.11. 2002 13:38:33
Jo a Enya mi nevadila. Jeji posl.album Day without rain je pekne, jakoby elfske.No ale je dobre, ze na ost TTT nebude, bylo by to jakoby stejne. Siiilene se tesim..
Soma, přidáno 4.11. 2002 13:36:47
Cau Sir Gawain, premiera je 10.12. v Parizi, puvodne jsem s Coninou chtela jet..
Sir_Gawain, přidáno 3.11. 2002 20:52:55
ne spletl sem se spis to bude 16.12. ale Parizi sem si jist cetl sem to ve vice zdrojich ikdyz na jcsoft sem to necetl pravda
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 3.11. 2002 20:15:20
Gawain: o světové premiéře jsem psal v jednom článku i s fotkou místa kde to bude :) A datumem :) stačí hledat
Sir_Gawain, přidáno 3.11. 2002 17:32:25
Premiera JE ASI 15.PROSINCE v Parizi
Eówyn°, přidáno 3.11. 2002 16:02:53
verca:normálně by měla vyjít 12.11.2002, jenže z důvodů tak hnusných, které tu radši nebudu komentovat se to přesouvá až na leden. Jo a na VHS prodlouženého se těšíme nejspíš taky zbytěčně. Namárië!
Eówyn°, přidáno 3.11. 2002 15:56:46
No, tak děkuji za PŘESNÉ informace. Víte, tak mi přišlo, že si ani nemusím nic hledat(zvláště když na webu nemůžu být dlouho), stačí se tu na něco zeptat a nepozději další den vím odpověď. Každopádně díky. :)
verca, přidáno 3.11. 2002 15:30:11
Kdy vychazi ta rozsirena verze?
Baacinka, přidáno 3.11. 2002 15:10:08
Ach jo, ja nema DVD a ani prachy na rozsirenou verzi...
aarven, přidáno 3.11. 2002 13:32:38
To těžko, když 18.1.2003 je teprve premiéra v Americe.
Tobold Troubil, přidáno 3.11. 2002 11:25:35
Ach jo, já mám DVD, ale nemám rozšířenou verzi.
Legsie, přidáno 2.11. 2002 20:42:22
ach jo,já chci DVD přehrávač
Saruman, přidáno 2.11. 2002 20:30:18
já jsem nevěděl, že má Sam Forda
Evulka 007, přidáno 2.11. 2002 20:14:33
Začíná mě štvát,že nemám DVD!
MEGAJOHN, přidáno 2.11. 2002 18:33:32
uz se tesiiiim :-) (na rozs.DVD)
Ruby, přidáno 2.11. 2002 17:08:19
A co takhle v Základní informace, je to v menu nahoře. Bude to 16.1.2003
Eówyn°, přidáno 2.11. 2002 16:55:08
Promiňte mi, že se zrovna tady tak ptám, ale nějak to jinde nemůžu najít-kdy bude premiéra Dvou věží v ČR?
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist