Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

10.7. 2002BelcarnenJohn Labrie mluvil o Dvou Věžích - Linux začíná vládnout grafickým stanicím; Na cestě kvalitní fotky - zas je na co čekat; Trailer na Dvě Věže už i v Evropských kinech; Ocenění pro karetní hru od Decipheru; Pán Prstenů 2002: Bitevní report

John Labrie mluvil o Dvou Věžích z pohledu týmu specialistů na počítačové efekty od Weta Digital.

"Samozřejmě jsme už hodně daleko v tvorbě druhého filmu. Ten je mnohem komplexnější než ten první. Nejpřednější se samozřejmě Glum. Musíme mu dát reálnou podobu v mnoha záběrech a vypadá fakt dobře. A pak je tu Stromovous. Nejde jen o to, aby stvoření vypadalo dobře, ale teď už musí sedět i synchronizace rtů s hlasem a řešíme spoustu problémů okolo animace obličeje. Tyhle potíže jsme s jeskynním trollem v prvním filmu neměli a tak se do podstaty problému dostáváme až teď."

Společnost také musí vytvořit obrovské bitevní scény pro Helmův Žleb, které na plno ověří schopnosti systému pro vytváření davů - Massive. "Weta se rozrůstá, aby pokryla požadavky druhého filmu. Na Společenstvu dělalo 165 počítačových umělců, na Dvě Věže jich budeme potřebovat tak 220 - 230."

Ovšem i s vybavením se dějí podstatné změny. "Děláme významné kroky co se týče pracovních stanic založených na Linuxu. Zdají se nyní být dostatečně stabilní na to, aby se staly alternativou jak pro práci v 2D, tak i ve 3D. Problém Linuxu je v tom, že jde o open-source, takže když máte problém se stabilitou, není žádný jednotlivý výrobce, se kterým by to člověk mohl řešit. Musíte vyvíjet samostatnou aktivitu při řešení. Dělat vlastní rozhodnutí, vlastní testy na základních deskách, grafických kartách, aplikacích, verzích operačního systému .. na všem podobném."

Rozšířena musela být i render farma, z 400 na 700 procesorů. Jsou vylepšovány a přidávány další počítače pro nové grafiky. Labrie prohlásil, že ze současných zhruba 800 procesorů po celé Wetě stoupne jejich počet asi na 1400 - 1500.

K týmu Wety se pro Dvě Věže přidal i Joe Letteri, odborník na vizuální efekty, který odešel od Industrial Light & Magic (ILM, jejich prací jsou třeba Star Wars). Právě on stojí za rozhodnutím o nové technologii práci s povrchy stvoření jako Glum. Máme se na co těšit.

Podstatně více detailů o technice, systému pro práci se verzemi vytvořených scén či problémech se zálohováním dat si můžete přečíst v angličtině v původním článku. Ti, co informacím v článku budou rozumět, stejně umí bez problémů anglicky.

A jen pro zajímavost - John Labrie nedávno Wetu opustil, aby se mohl věnovat jiné práci. Už z minulého rozhovoru s tímto člověkem jsem měl pocit, že mu to všechno trochu leze na mozek. Profesionál každým coulem, který stál za spousto zásadních rozhodnutí o technice při zpracování Společenstva Prstenu. Asi se ze Dvou Věží zhroutil :o) 


Objevují se spousty novinek, na cestě kvalitní fotky ... Dvě Věže se blíží!
Ač okurková sezóna, v posledních dnech začínají na povrch vyplouvat stále větší počty kratičkých útržků z děje Dvou Věží. Během několika týdnů by se měla objevit další sada kvalitních fotografií. Co na nich bude není vůbec jistě, ale s největší pravděpodobností New Line pustí záběry postav jako Théoden či Éomer. Kvalitní foto Gluma či Stromovouse snad nikdo neočekává, ty si NLC syslí jako překvapení až do filmu. Však si vzpomeňte, jak úzkostlivě byl až do poslední chvíle tajen Balrog. Trailer je na světě, ale zase se máme na co těšit.

Trailer na Dvě Věže už i v Evropských kinech
V Anglii (před snímkem Spider-Man) a Švédsku se konečně objevil trailer na Dvě Věže. Snad se jej brzy dočkáme i v našich kinech. Nejbližší očekávaný termín je před Man In Black II. Musíme jen doufat. Skutečně bych strašně rád viděl armádu před Helmových Žlebem a Gandalfa vrhajícího se do boje na velkém plátně ...

Ocenění pro karetní hru od Decipheru
Všechny fanoušky kartiček jistě potěší, že jejich oblíbený hra získala ocenění Nejlepší sběratelská karetní hra roku 2001 a také Nejlepší grafická prezentace karetní hry 2001. Herní magazín InQuest označil tuto hru "Nejlepší sběratelskou karetní hrou podle filmu všech dob." 


Pán Prstenů 2002: Bitevní report - Bitva,bitva a zase bitva
Napsal Andre

Na tomto webu najdete ještě tři další reportáže z této akce. Doufám, že příště se zúčastní víc lidí odsud a budeme moci vytvořit "webové komando" :o) Reportáže: glum, Láďa, Elendor

Tento report je psán z pohledu Temné strany, jmenovitě Mordoru (kéž zachvátí stín všechny vzdorující), ale to se projevuje toliko na horizontu strany z jejíž pohledu je toto popisováno, nikoliv na objektivitě.

Po proběhlé balancovací a vyrovnávací řadovce(řadová bitva,k posouzení vyváženosti sil jednotlivých stran) se začali bojovníci pod praporci svých stran trousit do lesa.Bohatýři Mordoru vyrazili krátce po Gondorských společně s bratry z Morie(s nimiž táhl i Balrog). V lesních prostorách , na pomezí Anduiny se od nás oddělili a odtáhli do Morie, zatímco za námi pokračoval vinoucí se had Haradských.
Když jsme dorazili do Barad-dur, tak jsme se shromáždili v pevnosti a čekali na příchod někoho z velitelů.Po chvilce dorazil Pán Nazgulů a donesl zkušenostní glejty, kterými nás vyzbrojil, poté jmenoval čtyři Zlobry, ze kterých udělal lokální velitele a skřety vybavil vrrky.V tu chvíli dorazil druhý Nazgul se zprávou o začátku bitvy.Haradský král vytáhl k brodům Osgiliathu a shledal je obsazené Gondorskými společně s elfy a tak vzplála bitva.My jsme slyšeli vzdálený lomoz bitvy od brodů.Nazgulové nařídili většině sil táhnout do bitvy.Větší část našich vyrazila k Osgiliathu, zatímco menší sbor táhl hájit Cirith Ungolu kterém Nazgul prohlásil, že je nehájený( s touto skupinou jsem se pohyboval i já).Ve chvíli kdy naše skupina, mající sebou i zlobra, dorazila k věži spatřili jsme lesem se pohybující jednotku trpošů táhnoucích z Ereboru(jako jediní se vyskytovali na naší straně řeky a tak nemuseli teď překračovat brody).Napadli jsme je ve vstupech do věže a rozdrtili je(vyloženě tak, měli jsme velkou převahu v počtu).Pak, ale začali přicházet od Raurosu a tamějších brodů Gondorští,elfové a pár trpošů a bitva se nám rozmělnila na boje mezi brody a Ungolem.Tam jsem ztratil svého vrrka, stejně jako jsme přišli o početní převahu.Naštěstí zespoda z Morgulu a z Barad-Dur vyslal Witch-king posily, které vrhli nepřátele zpět.S další skupinkou dorazil Nazgul 2 a začal nás shromažďovat k úderu na brody.Usoudil, že nás je dost a vrhl nás do prostoru brodů Raurosu.Tady se armáda Mordoru krutě poučila.Na nepříliš širokém prostoru brodu stály připraveny Gondorské voje s podporou elfů.Celý brod byl zablokován Gondorskými štítovníky(kombinace meč a štít) podporovaných z druhého břehu kvantem elfských lučištníků.Naše útočící síly, početné ,ale složené většinou z obouručných zbraní a nemajících ani jediného lučištníka.Útočili jsme proti štítové hradbě a naše absence štítů z nás učinila snadně terče pro luky elfů.Po smrti Zlobrů(obou, co jsme měli) a ústupu Nazgula, jsem zemřel i já.Moje první smrt.

Potom jsem vyrazil, plně uzdravený a na vrrkovi směrem k brodům Osgiliathu, kde bylo těžiště bitvy.Dozvěděli jsme se, že Saruman zradil a přešel na stranu nepřátel.Na brodech se bojovalo tělo na tělo.My jsme se už poučili a tak se naší(obouručáků) nejčastější větou stalo "štíty sem…..Kde jsou štítovníci??…..Pošli nám sem štítonoše" :o)
Na brodech jsme bojovali taktikou maník se štítem, obouručák a znovu štítovník, přičemž ten s obouručákem jim širokým rozmachem sekal mezi štíty.Toto jsme užívali na brodech a dvakrát je málem prolomili.Nazgul 2 a Witch- king nám nemilosrdně veleli na brodech(jednou jsem ustupoval z pole,vyčerpán s jedním životem a Nazgul 2 mě zastavil, kam, že to táhnu.Řekl jsem mu, že se jdu "vyhýlovat" a on mi řekl, nikdo z vás kdo žije se nepůjde léčit, ale do boje…..tak mě vyslal do boje proti čtyřem trpošům a já zemřel- podruhé).Moje druhá smrt.

Potom se bojové štěstí střídalo, ale neskutečné boje o brody nás zakalovali.Po zabití pěti nepřátel jsem se "upgrejdnul" na skřetího kapitána se 4 životy.Dvakrát se síly svobodných národů dostali protiúderem na dohled Morgulu, ale byli vždy zdrcujícím protiútokem a řevem Zlobrů a skřetů obráceni na útěk(Elfové vždycky prchali jako první, zbabělá cháska a po nich ostatní, i když byly počty třeba vyrovnané- jedině trpoši docela pevně stáli).V této fázi se nám trochu rozpadlo velení, jak začali Nazgulové trochu sólovat a velení Morgulu se ujal velký zlobr.Já mu dělal osobní stráž.Sarumanovci neustále zrazovali všechny a v rozhodujících útocích se přidali na naši stranu a pak se na nás zase vrhali(prostě Saruman).Při druhém útoku na naši pevnost jsem se účastnil vyjednávání se Sarumanovci(byl jsem tam já a velký Zlobr), kteří před nastoupenými nepřáteli nabízeli svou pomoc výměnou za 15 zkušenostních glejtů.Podařilo se nám to ulicitovat na 12.A pak jsme nepřátele znovu hnali až k brodu.Hned potom se vrátil Nazgul 2 a Witch -king a vedli nás(takovou speciální hordu) na speciální misi.Za Raurosem jsme napadli družinu prstenu a zcela ji rozdrtili.Ubil jsem Smíška, kdosi na mě zakouzlil Blesky,ale potom jsme zabili Gandalfa a sedm členů z devítí bylo mrtvých.Potom jsem se vrátil do akcí na brodech.Při průlomu v Osgiliathu, který se nám podařil ve spolupráci s velmi spolehlivě bojujícími Haradskými, jsme se dostali velkou ofenzívou až k Lorienu.Porazili jsme je a oni prchli do nitra Lorienu.Při těcto operacích mě také zajímavým způsobem zakouzlil po poli se pohybující Radagast.Seslal na mě lásku ke stromům a já musel 1 minutu objímat kmen a předstírat jak ho miluji :) Lorien by padl, v této chvíli byla koordinace sil Mordoru asi nejlepší za celou hru.Vytlačili jsme Gondorské a Rohan, Elfy zahnali do jejich pevnosti, kterou jsme drtivě napadli a trpoše udrželi zároveň mimo, přičemž jsme zabili nějaké Lordy a trpošího velitele.Lorien zachránil Gandalf, který seslal kouzlo, kterým odeslal celou naši armádu do Morgulu.V dalším průběhu bitvy se znovu rozhořel boj o brody a tak jsme podle vlastního uvážení sestavili expediční sbor(tam šel se mnou i glum), se kterým jsme překročili řeku u Osgiliathu v kapse kterou vytvořila naše útočící armáda a se dvěma zlobry táhli širokým obchvatným obloukem.Zabili a zahnali jsme pár elfů a došli k nehájenému Helmově žlebu, který jsme za poplatek 20 glejtů obsadili, potom jsme minuli Orthank, kde jsme nechali(po dlouhém váhání) zrádce Sarumana na pokoji a poté jsme udeřili mezi Morií a Lorienem zezadu, z týla.Chvíli jsme nepřítele drtili, ale poté dorazili velmi rychle mohutné formace, především trpošů, kteří dělali největší problémy.Z honců se stala kořist a my jsme byli skřípnuti.Přestože odspoda útočili naše oddíly, tak jsme se dostali do obklíčení.Bojovali jsme však velmi dobře a nepřítel měl větší ztráty.I přes nedostatek štítů jsme se drželi.Pak jsme s jedním zlobrem sestavili ze zbytků údernou skupinku(rychle co šlo, než to všechno pomřelo) a zkusili si prorazit cestu k brodům úderem na jediné místo, než se nepřátelé zorientují.Brod hájili trpoši a to velmi dobře,bitva u brodu byla výborná, ač jsme početnější trpoše zatlačili, tak jsme je nemohli prorazit. V tu chvíli se, ale objevila Haradská loď a tak jsem ji využil a přeplavil se přes řeku, a potom napadl trpoše na brodu ze zad.Dva jsem za chviličku zabil a pak už to naši prolomili.Po chvíli jsem se ocitl s naší skupinou znovu na brodech v Osgiliathu a byl s námi Nazgul 3- sólista.Dostali jsme se až na brod a útočili a vytlačovali nepřítele na druhý břeh.V tu chvíli ovšem naši braši v druhé části brodu zklamali a byli přemoženi a tak nám velká skupina vtrhla do zad a trpoši s elfy a Gondorskými nás v půli brodu totálně obklíčili.Bylo nás už jen 5 a Nazgul 3(se kterým jsem bojoval záda na záda proti nepřátelům) proti asi 30 nepřátelům.Zemřeli jsme všichni, Nazgulovi ještě preventivně rožhavili kouzlem zbraň, aby ji nemohl používat.Moje třetí smrt.

Poté jsme znovu bojovali u brodů a pak před Lorienem, kde jsme se utkali i s nezbabělým výkvětem elfích bojovníků v černém(Katany), kteří, ale posléze museli naskákat po elfském způsobu na stromy, protože nás bylo víc(o dost).Podařilo se nám pobodat kouzlícího Gandalfa a rozdrtit jakési skupinky elfů.Zbytek bitvy se už odehrával v prostoru mezi brody a Lorienem, kde se naši dva Haradští lučistníci nesmírně osvědčovali a předváděli svou dovednost(ač byli jen dva, stříleli perfektně a všichni válečníci měli nakázáno přinášet jim šípy).To už se zvolna blížil závěr bitvy, ve kterém už se organizace trochu rozpadla a útok na Lorien se rozpadl.Začaly to být souboje na vlastní pěst, ze kterých jsem na konci celé bitvy vyvázl z přesily s jedním životem.Předtím mě však v lese zabil šermíř v souboji jeden na jednoho.Pět mých životů za cenu jeho dvou, které jsem mu vzal(jezdil prý na LARPy už 12 let)…To byla moje čtvrtá a poslední smrt.

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 16.7. 2002 2:08:09
Teď ještě tu ten trailer asi nebude, to by se snad někdo ozval. Ale doufejme, že už brzy ano. Na monitoru je sice skvělý, ale ...
sisqi, přidáno 15.7. 2002 22:02:26
Tak sem se prave rozhodla, ze NUTNE musim jit do kina na MIIB.... asi se mnou pujde hodne kamaradu, ktery je musi taky NUTNE videt..:o)
Ruby, přidáno 11.7. 2002 22:30:45
Devilish cat: který myslíš? Ten druhý co je tu už dobu ke stažení? http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=243
Devilish cat, přidáno 11.7. 2002 21:36:40
Já už chci ten trailer!
Anaxtal, přidáno 11.7. 2002 15:43:31
Uff, to je síla. Nikdy mě nenapadlo brát to takhle z druhé strany. Ale každá mince má dvě,ne? A bojovnost Mordoru se nezapře.
Dvě věže, to je sen letošních Vánoc.

Láďa, přidáno 11.7. 2002 12:27:54
Skoro na vojensko-taktickou přednášku! Pěkné, alespoň se jeden report liší od druhého. Je vidět, že jsi ofenzivní bojovník Andre :-)

No a že se na Dvě věže těšíme všichni, snad už ani nemusím psát.

Eleazar, přidáno 11.7. 2002 9:18:18
Hmm.. dobrý. Myslím, že se všichni máme na co těšit.
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist