HIM Rules !
Autor: Jan Čeřovský, přidáno: 20.7. 2000 21:36:45

HIM Rules !

Znáte a posloucháte kapelu HIM? Ne? Tak to děláte velikou chybu!
Ač nemám moc rád novou hudbu (90. léta) a raději poslouchám rock a metal z let 70. a začátku let 80., tuto finskou kapelu jsem si velice oblíbil a momentálně poslouchám jejich skladby stále dokola. Je velká škoda, že je zde v česku málokdo zná.
A co je na této hudbě tak zvláštní? Jde o fantastický mix alternativního metalu a gotických melodií. Setkáme s vyloženě baladickými skladbami (ovšem s texty obvykle o smrti) a se skladbami velice rychlými a dynamickými. Jak už jsem naznačil, texty skladeb jsou poněkud pesimistické (až bych řekl temné). Kupříkladu hned skladba, kterou o sobě dal HIM vědět celému světu (a která byla použita jako theme song filmu 13. patro) se jmenuje Join me in Death, což, jak jistě uznáte, není příliš veselý název (proto byl také pro účely televize zkrácen pouze na Join Me). Hned další singl se stal hitem - jmenuje se Right Here In My Arms a je to opravdu nářez. Po vydaní této skladby vypukl obrovský zájem jak o album, na kterém se tato skladba nachází, tak o album předchozí.
Hudba a texty by však byly ničím bez frontmana kapely, zpěváka jménem Ville Valo, jehož hlas je prostě fantastický. Na internetu jsem našel například jeho cover verzi klasické skladby Rebell Yell a nestačil jsem se divit, jaký nový rozměr jí dodal.
Kapela HIM vystupovala před nějakou dobou také v Praze, ale její přítomnost nevyvolala žádný větší zájem televize, a to ani specializovaných hudebních pořadů. Je to opravdu škoda. Snad se to ale časem změní a příští koncert naplní některý ze stadionů a ne jen jeden klub. 
Takže pokud máte rádi metal, fascinuje vás tajemno a nebo jste nihilisté, je tato hudba to pravé pro vás. Prostě a jednoduše Him Rules!

Pokud si budete chtít stáhnout některou ze skladeb z internetu (například pomocí NAPSTERu), určitě vám poslouží tyto seznamy skladeb. Můžete začít třeba skladbami Wicked games, When Love And Death Embrace, Poison girl nebo Resurrection, které považuji za vůbec nejlepší.

Album: Greatest Lovesongs

01: Your Sweet Six Six Six
02: Wicked games
03: The Heartless
04: Our Diabolikal Rapture
05: It´s all tears (drown in this love)
06: When Love And Death Embrace
07: The Beginning Of The End
08: (Don't fear) The Reaper
09: For You

Album: Razorblade Romance

01:  I Love You (Prelude To Tagedy)
02:  Poison girl
03:  Join me in death
04:  Right Here In My Arms
05:  Gone With The Sin
06:  Razorblade kiss
07:  Bury me deep inside your heart
08:  Heaven Tonight
09:  Death Is In Love with Us
10:  Resurrection
11:  One last time

O této kapele (či spíše o jejím zpěvákovi) prý vyšel článek v časopise BRAVO. Docela by mne zajímalo, co se může těm fanouškům Lunetiků a různých jiných A-TAKů líbit právě na této hudbě ...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat dne 28.03.2024 22:23:40 z internetového serveru JCsoft's Fantasy - http://fantasy.jcsoft.cz/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TOPlist