[ Seznam všech článků tohoto autora ] [ Verze článku pro tisk ]

ElfCon 2001 - užít si a přežít …
Autor: Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno: 4.4. 2001 12:10:06


Vstříc ElfLarpu ...

Tak nám proběhl ElfCon 2001. Několik faktů na úvod:

  • Con probíhal od 23.3.2001 do 25.3.2001 v budově ZŠ Štáflova v Havlíčkově Brodě
  • Počet návštěvníků mírně překročil 50 osob (včetně všech přednášejících a organizátorů)
  • Každý návštěvník obdržel placku s motivem ElfConu, speciální vydání fanzinu Neldelas, Opat'ssin 6 a papír s programem (více méně jen orientačním), seznamem hospod a podobných podniků v Havlíčkově Brodě (:-o) a obchodů a bankomatů tamtéž.
  • Součástí conu byl čtyřhodinový ElfLarp v přilehlém lese
 Tolik k faktům, která o conu řeknou jen velmi málo. Takže se ponořme hlouběji do toho, co se na ElfConu odehrávalo ...

Pátek:
Pátek, tedy začátek conu, se nesl ve znamení vítání se starými přáteli a v mém případě v seznamování s těmi, které jsem znal jen jako ikonky a příspěvky na internetu. Organizační tým připravoval první změny programu, protože někteří z netrpělivě očekávaných ne a ne dorazit (např. Františka Vrbenská). První přednášky se tedy ujal Pavouk a seznámil nás s jeho teoriemi o Nesmrtelnosti elfů. Během této přednášky se rozproudila poměrně bouřlivá diskuse a ukázalo se, že "domácké" prostředí s omezeným počtem návštěvníků má spoustu výhod.
Po Pavoukovi následovala MaedhRos a její Slovanská mytologie. Během obou těchto přednášek mnozí z nás aktivně baštili toasty,  které pro nás připravovala Gudrun. Vzduchem se také začala linout vůně čaje. Právě čaj držel mnohé na nohou dlouho do noci (do rána). Snad jen já jsem popíjel kafíčko :-). Po přednáškách následovala volná zábava. Osazenstvo se rozdělilo na 3 hlavní skupiny. Jedna se šla bavit do noclehárny - tělocvičny. Druhá pak seděla v jedné ze tříd, kde poslouchala hru na kytaru a zpívala. Třetí skupina dělala totéž, jen s poněkud jinou sortou skladeb. Právě tato třetí skupinka podezřele zamávala se zásobami Semtexu, který na con dodal Amarth.
Okolo půl třetí ráno jsem se spolu s pár dalšími vydal hrát Vampire the Masquerade. Až do svítání jsme seděli okolo mihotající svíčky a hráli své role. Tohle je jedna z věcí, na které budu ještě dlouho vzpomínat.

Sobota:
Ráno bylo kruté!!! Dvě a půl hodiny spánku nikomu nepřidá. Sledoval jsem obličeje vykukující ze spacáků, které jako by říkaly: "Kdo mi to udělal?!". První přednáška měla začít v devět hodin, což byl určitě špatný vtip. Ještě v jedenáct byla většina přítomných podivně malátná. Každopádně Dortova přednáška Zaklínač jako sexuální idol nás probrala. Po této přednášce následovalo organizování larpu. Seznámení s pravidly a s postavami, které jsme hráli. Okolo dvanácté se dav přesunul do tělocvičny, kde začala příprava kostýmů a testování zbraní. Konečně okolo půl druhé vyrazila celá skupina na místo určení. Nastrojené postavy se zbraněmi všech druhů a velikostí budily hrůzu na první pohled. Ještě že nebylo nutné jít přes náměstí ...
Po "vyčerpávající cestě" a několika organizačních zádrhelech začal zhruba ve tři hodiny vlastní ElfLarp. Nevěděl jsem, co od něj mám čekat, a byl jsem velice mile překvapen. Skupinky a jednotlivci pobíhající po lese, vžívající se do svých rolí a plnící úkoly jim dané. Prostě paráda. Naše skupinka Fëanorových synů (já - Curufin, MaedhRos, Maglor, Celegorm a Caranthir) vyrazila nejdříve pospolu. Pár minut po začátku hry jsme obklíčili Eöla a dali mu na výběr - buď si necháš useknout ruku, nebo tě zabijeme. Chudák malá přišel o ruku ... :-)
Hra se rozběhla... elfové, trpaslíci a skřetové pobíhali po lese a navzájem se pobíjeli. Mandos rozdával úkoly nutné pro to, aby se mrtvé postavy mohly vrátit k životu. Prostě pohodička. Bílá strana, ke které jsem patřil i já, měla velkou šanci zvítězit. Bohužel dojela na to co vždy - zradu. Postavy zrazovaly v celých houfech (z Fëanorových synů jsem nezradil jen já). Odvážné plány, propracovaná strategie útoku za použití speciálních vlastností postav a Silmarillu - nic nepomohlo. Gondolin byl dobyt a bílá strana poražena. ElfLarp byl zakončen poměrně efektní bitvou, ve které na sebe útočili všichni členové obou stran bez použití magie. V této bitvě jsem zlikvidoval druhý (tentokrát již půjčený) meč.
ElfLarp se prostě vydařil. Byl rozebírán ještě dlouho poté a určitě ve vzpomínkách všech zúčastněných hned tak nezanikne.
Sobota pokračovala přednáškami, před kterými se většina z nás zašla posilnit do přilehlé hospůdky. První přednáškou bylo představení filmové adaptace Pána Prstenů, se kterou se pravidelně prezentuje Well. Všichni zúčastnění hltali fotografie, ukázky a vzrušeně debatovali především nad vzhledem té či oné postavy. Přednáška skončila, celá společnost se občerstvila a čekala na Františku Vrbenskou, která přesně o půlnoci uchvátila všechny Dějinami legálního násilí. Tato přednáška a související diskuse se protáhla až do časných ranních hodin (čehož už jsem nebyl svědkem, protože jsem vyrazil spát o něco dřív).

Neděle:
Probuzení opět nebylo z nejpříjemnějších. Některé zaskočila změna času ze zimního na letní. Ale i s touto nepříjemností jsme se vyrovnali a v plné síle se zaposlouchali do Pavoukova kursu elfštiny. Doufám, že se celá přednáška brzo objeví na internetu. Určitě si také rádi přečtete oblíbenou skladbu Severní vítr je krutý v Sindar.
A po této přednášce už následovalo jen O conu po conu, hromadné loučení a plánování skupinek pro společné odjezdy. Oblíbená větička "uvidíme se, minimálně na netu" se ozývala všude okolo :-). 

A jaký je závěr?
Nemohu mluvit za ostatní, ale já jsem si ElfCon 2001 skvěle užil. Spousta zajímavých lidí, příjemné a pohodové prostředí, zajímavý program, ElfLarp ... co víc si přát? Snad je jen škoda, že na některé přednášky vůbec nedošlo (ač se Gudrun a Keplík snažili okolní dav hromadnou sugescí přesvědčit, že jejich přednáška opravdu byla). Doufám, že všichni co strávili víkend 23.3. - 25.3. doma, toho teď hluboce litují a na ElfConu 2002 se s nimi potkám.

Pozn. odkazy na další reporty a fotografie najdete na oficiálních stránkách ElfConu - http://elfcon.csfas.org
K dispozici jsou fotografie od Amartha. Na Plazce se čeká :-)

 

ElfCon 2001 (by Amarth)
Celkem 12 Fotografií

[ OTEVŘÍT PROHLÍŽEČ ]
(v novém okně)

ElfCon 2001 (by Plazec)
Celkem 56 Fotografií

[ OTEVŘÍT PROHLÍŽEČ ]
(v novém okně)

Napsal (c) Jan Čeřovský, 27.3.2000
E-mail: Cerovsky@jcsoft.cz
URL: http://www.jcsoft.cz & http://www.jcsoft.cz/fantasy/

Komentáře

Ladin, přidáno 11.4. 2001 22:02:25
Tak napis a ja ti to zkusim vysvetli - po dobrem nebo po zlem :)), ale pochopis to, neboj :))
Snorchl, přidáno 5.4. 2001 23:06:34
Chtel bych trochu informaci o hrani live RPG (viz. clanek). Kde je najdu? Jeste sem nic takoveho nezazil a zajimalo by mne, jak to funguje (jak probihaji souboje, pouzivani spec. schopnosti a kouzel ...)
Ladin, přidáno 4.4. 2001 15:57:25
Je to super. Zvlaste pak musim pochvalit sebe, jak krasne mi to slusi v tom uvodnim obrazku :)) Ne e - je to fakt pekny, tady se mi to libi. Jen tak dal.
Gror, přidáno 27.3. 2001 23:23:25
(presti si to a smaz :)) - skoda, ze zpivani a poskakovani po lese me Grori ja nevidelo... :-( ... :))
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 27.3. 2001 21:52:02
Vzdy rad verejne pochvalim neco, co si to opravdu zaslouzi. A jsem rad, ze jsem dopomohl Yenn k nalezeni byvaleho spoluzaka. BTW dobre hraje na kytaru a zpiva :-) a jeho braschule, poskakovani a zpivani v lese je nezapomenutelne
Gror, přidáno 27.3. 2001 21:28:57
yenna: urcite prijed, budeme se na tebe tesit a Kajman urcite taky :)
diky za veskerou chvalu, ktera cisi z reportu, jsme radi, ze ses rad stal soucasti legendy. Programove komplikace nas mrzi, nicmene doufame, ze se nam podari vyresuit je k plne spokojenosti vsech. Samozrejme za organizatory dekuji vsem, kteri se ucastnili a pomohli nam vytvorit dalsi skvelou elfconi atmosferu, ktera je nasi nejvetsi pychou.

yenna, přidáno 27.3. 2001 19:31:15
...ježíšmarjá, poznala jsem na fotkách bývalého spolugympláka Kajmana, má-li na něj někdo kontakt, tak že ho zdraví Rumburk.
Jinak to vyznělo velice nadšeně, že bych se příště zúčastnila...?

Gudrun, přidáno 27.3. 2001 14:59:59
Dik za tu reportaz, jsem rada, ze se ti libilo a jsou to pro nas dulezite podnety, jak to priste udelat lepe. A to, ze jsem nemela prednasku me celkem mrzi, psala jsem si ve ctvrtek hrozne dlouho do noci.. .-)
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?

Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:

Ohodnoťte tento článek na stupnici ?/10


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


Další články tohoto autora:

 

Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist