Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 2361 lidí

Celkem návštěvníků
14787554

English version here



[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

16.1. 2003 13:22:58LucyováJá a kniha: Eetl jen jednou
15. ledna, 17:30, brněnské kino Scala. Díky jednomu kupónu zaslanému do redakce Cinemy máme to štěstí shlédnout Dvě věže v předpremiéře.


Několikeré přesuny za ideálním sedadlem – sedíme v dobré řadě, vidíme taky dobře, ale šustící požírače popcornů jsme nesetřásli. K tomu jsme obklopeni žvanícími slečnami – vlevo jedna otrávená, že vůbec musela jít do kina, vpravo je to trochu „lepší“ –znalkyně trilogie vysvětluje dějové detaily své neznalé kamarádce. V tomhle směru jsou sály Palace Cinemas o dost lepší – šustění a žvanění okolí není téměř slyšet.


Nevím, jestli se na tom podepsaly tyto rušivé vlivy nebo spíš to, že Středozem oživená na plátně už nebyla takovým překvapením, ale Dvě věže jsem rozhodně nesledovala s tak zatajeným dechem jako Společenstvo prstenů.


Pořádně jsem se do filmu dostala až když se schylovalo k bitvě o Helmův žleb. To napětí před bitvou by se dalo krájet. A bitva samotná rozhodně nezklamala očekávání – byla strhující, velkolepá, i přiměřeně odlehčená Gimliho hláškami, a závěrečný výjezd Théodena s Aragornem patřil pro mě k nejsilnějším okamžikům filmu. K tomu návdavkem monumentální příjezd Éomerových posil v čele se zářícím Gandalfem (co na tom, že to tak v knížce není).


Prostřihy na rozvážně rokující Enty krásně kontrastovaly se zoufalým bojem – zatímco ve žlebu muži padali jeden za druhým, Entové se drbali za uchem nad původem hobitů…(jak nadčasové). Protože jsem četla knihu jen jednou a ještě k tomu dávno, byla jsem v napjatém očekávání, k jakému činu se nakonec Entové odhodlají. Zatopení Železného pasu bylo rozhodně důstojné, jen jsem se neubránila myšlence, proč si proboha Saruman vybudoval celou továrnu na skuruty zrovna pod přehradní hrází :-)


Dalším velkým vrcholem filmu byla postava Gluma. Již před premiérou o ní kolovaly legendy a můžu říct, že zcela oprávněně. Glum nastoupil do děje tak neuvěřitelně odporný a slizký, že vědomí, že na něj budu koukat i po zbytek filmu, mi bylo stejně tak odporné a slizké. O to víc mě překvapily vlastní pocity, když jsem s Glumem začala regulérně soucítit a jeho hádku se svým druhým já jsem mu věřila víc než charakternímu herci psychologického dramatu.


Možná právě díky tak výrazné postavě Gluma se Frodo dostal trochu do pozadí – vedle něj se objevil prakticky ve všech scénách filmu a Glum vždy strhával divákovu pozornost na sebe. Neříkám, zda je to dobře nebo špatně, prostě to tak bylo.
Avizovaný milostný trojúhelník Aragorn – Arwen – Éowyn byl spíše naznačen a zcela se držel v mezích tolkienovské poetiky: lásky nejsou moc časté, ale když už jsou, tak veliké a osudové. Flashbacky na Arwen navíc přibližovaly Elfy opouštějící Středozem, což ještě víc podpořilo ten správný temný dojem neodvratně upadající Středozemě (škoda, že vím, jak to dopadne :-))


Musím ještě pochválit herecké obsazení Faramira v kontextu s Boromirem. Oba herci jsou si tak podobní, že jsem na těchto stránkách hledala, jestli náhodou nejsou příbuzní. Už ve chvíli, kdy Faramirova totožnost nebyla ještě divákovi známa a řekl jen: „Ty znáš Boromira?“ mi blesklo hlavou: to je bratr! (a to si tuhle postavu z knížky vůbec nepamatuju).


I hudba se mi líbila mnohem víc než v prvním dílu. Zatímco ve Společenstvu prstenů byly hudební motivy rozmělněné a připomínaly kde co od Barbara Conana po Titanic, ve Dvou věžích už byly použity jen ty nejvýraznější. K tomu ve správnou chvíli a na správných místech, takže nebyly jen nutným backgroundem, ale správnou podporou emocí :-)


Zážitek ze Dvou věží nebyla taková překvapující bomba, jako u Společenstva Prstenů, kdy bylo všechno nové a až neuvěřitelné. Dvě věže jsou ale natolik strhující a po všech stránkách naprosto srovnatelné se Společenstvem, že si netroufnu říct, který díl je lepší. A příští rok, před premiérou Návratu krále, na ně určitě půjdu znovu, stejně jako jsem teď šla znovu na Společenstvo. :-)

 10/10 [Celkové hodnocení]
 
 8/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 10/10 [Herecké výkony]
 10/10 [Zpracování zmin oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

Corwin, přidáno 11.3. 2003 8:56:07
Ze by Tereza???:-)))
Lucyova, přidáno 10.3. 2003 15:58:03
Puberťák: taky můžeš hádat - je to skoro tak lehký jako u Magdalény :-)
Magdaléna, přidáno 9.3. 2003 17:30:42
Když už s těma jménama. Moje určitě neuhodnete, co?
puberťák, přidáno 6.3. 2003 12:15:25
to lucyová.no tak dobře petr.a teď ty.čekám na tvou odpověď.
Corwin, přidáno 6.3. 2003 9:17:07
Porad jeste pracuju,vubec jsem nespal:-(A srandu si nedelam je to prehledny,dobre se to cte.Nektere moc dobre recenze se dost spatne ctou a musim se k urcitym castem vracet nekolikrat a ztracim cas hledanim v neprehlednem textu,coz u takoveto upravy odpada:-)))Je videt ze myslis na ctenare:-)..samozrejme nejen Ty,je vas povicero:-)))
Lucyova, přidáno 6.3. 2003 9:06:32
Corwin: děkuji za poklonu :-) Já jsem hodně sebekritická, tak si o sobě zas tolik nemyslím :-)Ale s úpravou si nedělej srandu - chtěla jsem původně jen odstavce a ne takový mega mezery...
A co tady vlastně děláš? To už zase pracuješ nebo ještě pořád pracuješ?

Corwin, přidáno 6.3. 2003 8:42:42
Lucyova:Jo vlastne jsem si uvedomil ze misto kecani tady mam hodnotit Tvou recenzi:-))Je to jedna z tex fakt dobryx:-)I uprava moc hezka:-)Takze mas o5 muj obdiv:-)))
Lucyova, přidáno 6.3. 2003 8:34:49
Puberťák: však v pohodě...mohlo být i hůř :-) Btw - nevydržela jsem a přečetla si tu stále diskutovanou recenzi Evulky007 a tedy ta tvoje drsná poznámka (jistě víš kterou myslím) mě vážně pobavila :-))) Fakt sedla :-)
A jména? Na co? Ty jsi tu taky pod přezdívkou, tak je to vyrovnaný :-)
Corwin: s kinem nápodobně, ale my ještě většinou přiberem i ty kamarády/dky - víc lidí = víc dojmů, což zážitek z filmu ještě obohatí :-)

puberťák, přidáno 6.3. 2003 6:28:59
to lucyová.tak vidíš že s tou hrubkou jsem měl pravdu.jéžiš zto mám radost.ale ne sranda musí být.oba dva dobře víme že o písmenja ať už malá či velká nejde.jde o to si pokecat.a s tebou to sice bylo někdy na ostří nože ale bylo mi ctí tě poznat.ty mi taky vyčítáš že mám všude malá písmenka.ale mi se nechce jen mačkat shift.to je celé.tak někdy ahoj.škoda že neuvedeš alespoň jméno.
zdraví tě puberťák

Corwin, přidáno 5.3. 2003 22:11:07
..a taky koukam ze se pekne preklepuju,pardon:-((
Corwin, přidáno 5.3. 2003 17:51:54
Hmja xodim do kina s manzelkou nebo milenkou,s kamarady nikoli:-)Jasne dojmologie,jenze je tomu nejak nepodleham,nebyl jsem sxopen hovorit ani o rozsirenem Spolecenstvu kdyz jsem jej videl poprve...Ja jsem atkovej hloubavej:-))Nicmene prvni dojmy byvaji nejsilnejsi.....a ja dom nejdu:-((Musim zustat v praci az do zitrka do dvou:-(((
Lucyova, přidáno 5.3. 2003 17:48:16
Hmm, škoda... mohlo to být třeba ve verších, ne? :-))
K té rychlosti: čím dřív píšeš, tím sice větší šance, že se spoustou postřehů budeš první, ale zase s postupem času si utřídíš myšlenky a tvá recenze je i o jiných věcech než o prvním dojmu...
Ale oboje má něco do sebe a hlavně svůj čas: prvních pár dní po shlédnutí filmu člověka zajímají spíš ty dojmy ostatních (něco jako když vyjdeš z kina a probíráš to s kamarády) a až později se dostaví potřeba to nějak analyzovat a hledat ty skryté myšlénky :-)
Sama teď nevím, jak se zachovám příští rok - jestli budu mít potřebu napsat zase honemrychle dojmologii, abych se vykecala, a nebo si počkám a pokusím se o seriózní rozbor :-))
Uff,už du rači dom...

Corwin, přidáno 5.3. 2003 16:23:29
Zatracene ryxly?Ja tezko ja jsem spis rozvaznejsi typ:-))I kdyz...:-))A takovou vyzvu neprijmu,myslim ze by to bylo jenom opakovani nekteryx recenzi ktere jsem cetl.Nicmene opravdu nektere postrehy jsou velmi zajimave...
Lucyova, přidáno 5.3. 2003 15:30:21
Corwin: díky, pořád jsem hledala, kde je špatně i/y nebo s/z ...
S tím T v "Tě" nevím - měla jsem za to, že se může obojí a že se tím vyjadřuje, jak moc formálně tomu dotyčnému píšeš. Ale nevím to jistě, zeptám se doma pana učitele.
A jak jsi přišel na to, že bys mě mohl štvát? Zatím si přece spíš čteme myšlenky :-)
A recenzi sem klidně napiš - teď, když už bylo skoro všechno řečeno, je to fakt výzva :-)) A nebo si počkej na Návrat krále a pak buď zatraceně rychlý :-)))
Končím,práce volá...

Corwin, přidáno 5.3. 2003 11:15:49
...misto zvladnes mas zvadnes,ale to nejni hrubka....V Te se pise velke T ...to je tak nejak vsexno...:-)))Prexodniky mas dobre:-))Tak nevim...Ja Te taky stvu???:-))To byx nerad:-)))Jenom pro pripomenuti:co clovek to nazor,jinak by to byla nuda:-/
Lucyova, přidáno 3.3. 2003 8:43:35
Ach, to mě opravdu mrzí, že už tu Puberťáka neuvidím. Bylo pravým potěšením mu vysvětlovat, že A je černý, a dočkat se na to odpovědi, že to teda néé, vždyť A je přece černý.
Jediný mínus jeho odchodu je, že už se nedozvím, kde mám tu hrubku. Fakt tady žádnou nevidím...

puberťák, přidáno 1.3. 2003 9:34:26
to lucyová.ale nepřesvedčil.řekl bych že pouze rezignoval.a s tím bodováním jsi vedle jak ta jedle.nic na světě není absolutní.vše je relativní.a už ti dám pokoj.páč vidím že začínáš samým rozčilením dělat hrubky v textu.a jak jsi to poznala že jsme glum a smeágol?ale teď již vážně šmytec.už mě tady nikde nenajdeš.ale jen tak pro ilustraci si přečti názory na jiných stránkách.najdeš je v odkazech.a zjistíš že to co my si tu píšem je slabý čajíček.tam je to teprve hustý.a ta nenávist mezi pravověrnými a těmi ostatními je obrovská.jestli jsem tě párkrát vytočil tak promiň.sbohem a šáteček.všichni.až do vydání rozšířené verze na dvd.nebo do návratu krále.
Lucyova, přidáno 28.2. 2003 8:20:20
Puberťáku, jako by jsi z.o. z oka vypadl! Že by pokrevní bratři? Či dokonce Glumík & Sméagolek?
Nechápu, co se mi furt snažíš vysvětlovat. Už jsem tady, kruci, 50x napsala, co si myslím o srovnávání kniha vs. film!! Tak mě neštvěte! :-)
Není pravda, že Kostěj to nechce uznat. Kurt ho přece přesvědčil. Máš to tam v diskusi černý na bílým, jen kdyby sis to přečetl. A proč myslíš, že ho Kurt přesvědčil? Protože s ním DISKUTOVAL, ne mu hloupě nadával jako ty a z.o. TOHLE SE VÁM CELOU DOBU SNAŽÍM VYSVĚTLIT! Že když budete někoho shazovat a vaše ironické poznámky budou sebevtipnější, k ničemu to nebude. Jestlipak byste si to dovolili z očí do očí?
K hodnocení (bodování): jsi mimo. Přečti si, co jsem napsala včera - nemusíš sjíždět kurzorem zas tak daleko. To snad zvádneš.
Ještě jsem tě chtěla upozornit na to, že si dost protiřečíš, ale už mě to neba. Jistě na to přijdeš sám.
Jdu si přečíst něco zajímavějšího. Čau.


puberťák, přidáno 27.2. 2003 17:04:48
lucyová,lucyová.ty jsi vůbec nečetla co jsem napsal.stačilo přečíst 4 slova a zjistila by jsi že to co kostěj napsal na celou stranu já napsal ve 4 slovech.ten film nejde a nejde a nejde kolikrát to chceš zopakovat, natočit podle knihy.to co tam chce mít kostěj tam nedáš a nedáš do toho filmu.rozdíl mezi námi je ten že já na to koukám jako na film a on z toho chce mít přepis knihy.což už i jackson na rozšířeném dvd ve společenstvu jasně řekl že to nelze.jako film je to bomba.jako přepis knihy je to poslabší.ale i v titulcích stojí že je to pouze na motivy knihy, nikoliv přepis knihy.je krásné že se zhodnete na vztazích postav a já nevím čem ještě.ale ten film nelze a nelze natočit přesně podle knihy.a to mi na kostěji vadí, že to nechce uznat.a chybí mu tam tohle a tohle.a navíc kostěj hned v úvodu svého textu píše že je zarytý tolkienista ale knihu četl snad jen jednou.to mi nějak nesedí.prostě mě nepřesvědčíš že srovnávat tento film a tuto knihu je slušně řečeno nesmysl.a něco absolutizovat mi taky přijde trochu divné.spánembohem dejte tomu třeba 12 bodů když vám to vyhovuje.ale hodnocení může být pouze ano či ne.líbí či nelíbí.oč lepší či horší bylo společenstvo?bylo na 9 či 12?vše je relativní.oba dva filmy jsou skvělé.herecké výkony dobré, některé vynikající.mě osobně se zdaleka nejvíce líbil boromir.skvělá postava a ještě lépe zahraná.ale kupříkladu bilbo mě nepřesvědčil ani jako herec ani jako samotný bilbo.totéž theodén.podle mého názoru nic moc.ale eowyn,eomér a červivec jedním slovem skvělí.proč se kostěj nevyjádří konkrétně k filmu.jeho poznámky jsou velice obecného rázu.s tím se těžko polemizuje.k tvému názoru něna film nelze nic dodat poněvadž máme na mnohé věci stejný náhled.ale na těch tolkienistech mi to jejich lpění na přesném znění filmu jako knihy vadí.a můj názor je že to je špatný postoj.
Lucyova, přidáno 27.2. 2003 15:57:28
Tedy zo! Ty jsi se rozjel! Dobrá, přistupuju na hru:-)
Úvodem upozorňuju, že některé věci, na které narážíš, jsem nečetla a ani číst nebudu - tolik času zase nemám. Tím omlouvám i tebe, že jsi zjevně nečetl zas jiné věci - proto si (doufám že zatím) nerozumíme :-)
Tak předně: nejsem žádný "věrný" ani nic podobného - naopak jsem tu několikrát veřejně prezentovala názor, na kterém se zjevně shodneme - tj. film není kniha, nesrovnávejme film a knihu atd. atp. Opak jsem nikdy netvrdila. Dále jsem nikdy netvrdila, že souhlasím s Kostějem. V diskusi s ním (dle mého mínění kultivované) jsem se ho naopak snažila přesvědčit o opaku (použila jsem dokonce tentýž argument jako ty teď = kdyby se natočil film přesně podle knihy, byla by to nuda. Hele, že ty jsi to ode mě opsal? :-)). Ale nesnažila jsem se přitom Kostěje shodit (rozdíl mezi mnou a tebou :-)).
Dále: recenze 007 ani podobných jsem nečetla (jako vzorek podobných výlevů mi stačila Legolaska - to je fakt ztráta času). Nevím tudíž, jestli jsou vulgární nebo co. A jestli mě to opravňuje reagovat taky vulgárně (odpovědět jim vlastním jazykem, jak pravíš ty), to si teda nejsem jistá. Ale to nebyl případ Kostěje, jeho recenze rozhodně vulgární nebyla! Vy s puberťákem jste teda byli vulgárnější :-)) A provokatéři jste proto, že znovu rozviřujete něco, co se už vyřešilo. To ti to musím psát furt dokola?
Tak. Snažím se odpovídat popořádku na tvůj příspěvek a teď jsi mě málem vyprovokoval k vulgárním výrazům.... jak si dovoluješ spekulovat o tom, co si myslím? Dokonce mi takový kraviny podsouvat? (viz. "...prostředí jak z bordelu, já nic takového nepozoroval.Ty snad ano"). Tohle je teda docela dar - zkus příjmačky na reportéra do Blesku nebo na Novu, máš fakt talent!!
A jedem do finále: proč jsem hodnotila jak jsem hodnotila: 10/10 dám něčemu, co se MĚ OSOBNĚ (=hodnocení je subjektivní, to tady všichni víme) líbí na 100%. 10/10 pro mě neznamená, že jsem nic lepšího v životě neviděla. Znamená to, že se mi to mimořádně líbilo, byl to velký zážitek, prostě pecka. Renomovan

Petra-Lucie, přidáno 27.2. 2003 15:25:32
zo moc hezky jsi to napsal.Někdy se tu dohadujem jak dětičky na písku a mlátíme se kyblíčkama...no jo, ale zase diskuse je diskuse, takže,( sice je nesnáším,) ale chápu, že se tu nějaké ty vulgarity a scestnosti prostě objeví. To je prostě docela normální. Myslím si ale, že zdravý rozum tu na webu stále vítězí. Naštěstí.
zo, přidáno 27.2. 2003 10:37:49
A hele,hele,tady je můj kritik.Takže slečno či dámo.K tomu kostěji.Víš co se mi na něm nelíbí?Že píše o milionech tolkienistů a snad i za ně hovoří.Ale opět po sté a doufám že i naposledy.Vy tzv.věrní si uvědomte že film není jen pro těch pár miliónů tolkienistů.Film je i pro lidi kteří knihu nikdy nečetli a číst nebudou.Jdou do kina na film.A ne na doslovný přepis knihy.Jak neustále dokola tolkienisti požadují.Nelíbí se mi na těhle recenzích že jakmile to není bezmála doslovný přepis tak je to blábol.Tedy ten film.Co může kostěj vědět jak si milióny tolkienistů představují Středozem?Vůbec nic.Každý máme tu svou představu.A kdybys četla alespoň trošičku i jiné příspěvky, řada z nich včetně mé maličkosti připomíná že ta kniha je nenatočitelná.Nenatočitelná.v tom se shodnem ne?Ale to nikdo z těch zarytých nechce přiznat.A teď si představ že by se náhodou někomu podařilo film natočit podle knihy.Byla by to nuda a nuda.A jeden díl by trval tak 24 hodin.A dále.Tak jak pravil kurt.Film si na sebe musí vydělat.Můžeš říct že je to blbost, ale je to tak.Investovat stamilióny aby to vidělo dejme tomu 15 miliónů věrných a zbytek se nudil no to by tomu producenti dali.Je to komerce,ať se ti to líbí nebo ne.A to nikdo z těch věrných taky nehce vidět.A to se mi na nich nelíbí.Marnost nad marnost.Ať si tedy žijí ve své Středozemi.Ale proboha ať nekritizují někoho kdo tomuto projektu věnoval tolik času, úsili.Nebo mi chceš tvrdit že ty chodíš nebo budeš chodit do práce za poklepání na rameno?To snad ne.Je to všechno o penězích.A texty nějaké té staniulky a 007 jsou tak hloupoučké a vulgární že to je až zarážející že to psaly děvčata. Puberťák jim pouze odpověděl jejich vlastním jazykem.A už proto je provokatér?Co ty dvě mohou vědět o prostitutkách a o tom jak vypadá bordel?A jestli to vědí tak je dost smutné. Nařknout nějakou ženu veřejně že je děvka to je podle tebe naprosto v pořádku?Nebo že z legolase udělali sračku?To je taky v pořádku?Proč se nevyjádříš na tohle?Statisticky jsem si zjistil že recenzenti ženského pohlaví jso
Lucyova, přidáno 27.1. 2003 15:49:27
Petra-Lucie: Nechystala jsem si žádné bodíky - prostě jsem začala psát o tom, co na mě nejvíc zapůsobilo a až se mi to zdálo dlouhé, tak jsem toho nechala :-)
Petra-Lucie, přidáno 27.1. 2003 12:35:10
velmi hezká recenze a hlavně není ani krátká ani dlouhá. Jks to proboha dokázala, já jsem si udělala "pár bodíků", že taky napíšu, ale když se to rozrostlo na 4 hustě popsané stránky, dostala jsem depresi...Souhlasím hlavně s tím, že zážitek ze 2 věží už nebyl takovou bombou jako bylo Společenstvo, ale přesto je to velmi pěkný film, i přesto,že k něčemu mám výhrady.
Magdaléna, přidáno 17.1. 2003 7:29:32
Krásná recenze. Já jdu dneska o půl čtvrté a zítra znovu :). Sice do čtvrté řady, ale na Pána prstenů bych šla i do první.

Diskuze etenáou na tichto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých poíspevku a nenese za ni zodpovidnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv poíspivek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentár:

Přepiš heslo   --> 




Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!