Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 2654 lidí

Celkem návštěvníků
14789363

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně...


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
1.3. 2004
Oscar 2004 - Peter Jackson konečně oceněn! Troška zdravého rozumu by neškodila...; Návrat krále utržil miliardu; Článek bude průběžně doplňován... (naposledy 1.3. v 11:44)Verze pro tisk

Tak jsem se vrátil z dovolené, tak akorát, abych informoval o výsledku Oskarů. Takže...

Oscar 2004 - Peter Jackson konečně oceněn
Včera večer (resp. dnes v hluboké noci našeho času) se konal slavnostní ceremoniál předávání Oscarů. Nominován byl samozřejmě i Návrat krále a to hned v 11 kategoriích. Většina světových novinářů prorokovala, že film bude oceněn jako nejlepší minulého roku a Peter Jackson získá sošku za režii. A jak to dopadlo?

Návrat krále proměnil v těchto kategoriích:

  1. Návrat Krále nejlepším filmem
  2. Peter Jackson oceněn za režii
  3. Grant Major a Dan Hennah za výpravu
  4. Ngila Dickson a Richard Taylor za kostýmy
  5. Jim Rygiel, Joe Letteri, Randall William Cook a Alex Funke za nejlepší vizuální efekty
  6. Richard Taylor a Peter King za nejlepší makeup
  7. Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges a Hammond Peek za nejlepší mix zvuku
  8. Howard Shore získal sošku za hudbu
  9. James Selkirk oceněn za střih
  10. Annie Lennox, Fran Walsh a Howard Shore za nejlepší filmovou skladbu
  11. Fran Walsh, Peter Jackson a Philippa Boyens za nejlepší scénář (adaptace)

Takže "čisté skóre" a proměněny všechny nominace! Takže velké gratulace. Především Peter Jackson si to opravu zasloužil!

Pro kompletní informace o letošních Oscarech doporučuji tento článek na FilmPubu...

 

Troška zdravého rozumu by neškodila...
Režisér Zdeněk Troška promluvil v jednom rozhovoru mimo jiné i o Pánu prstenů. Myslím, že do článku o rekordním počtu Oscarů, které Návrat krále získal (vyrovnal výsledek Titanicu a Ben Hura), se jeho "hlody" docela hodí. Celý text najdete na iDnes.

Čeští filmaři si občas stěžují, že jim chybějí zajímavé náměty. Myslíte, že ve světě mají dobrých námětů a scénářů dost?
Kdepak. Připadá mi, že se točí variace na varianty. Častokrát ani ty nejdražší hollywoodské filmy nejsou ke koukání. Alespoň já je vidět nemusím.

Které máte na mysli?
Třeba Pána prstenů. Jsem z něj na rozpacích. Po stránce filmařiny je kvalitní, na plátně jsou vidět úžasné triky. Ale kdyby měl český filmař k dispozici stejně obrovské peníze a mohl využít podobných technických vymožeností, udělal by Pána prstenů lepšího.

Co celé trilogii vyčítáte?
Přiznám se, že jsem ty knížky, podle nichž je trilogie natočena, nikdy nečetl. Já totiž nemám rád tyhle trpaslíky. Horko těžko jsem předýchal první díl. Pak jsem si půjčil na kazetě druhý. U něj jsem chvílemi usínal. A zrovna když jsem se probral, vidím na obrazovce nějaký strom. Na něm seděli dva z hlavních hrdinů. Najednou ten strom otevřel očička a pusinku a začal si s nimi povídat!

To vás urazilo?
To už na mě bylo moc. Kopl jsem do televize a šel pryč. Na třetí díl se už dívat nebudu. Chybí mi odvaha. Spousta známých mi říkala: Hele, tam se to tři hodiny mezi sebou pořád mlátí. Na to nemám chuť se koukat. Stejně tak se nedívám na všelijaké ty vědeckofantastické Matrixy. Vadí mi i filmy typu Šestý smysl a všechno, kde se hraje se záhrobím. To považuju za voloviny. Nedávno jsem se náhodou díval na Spielbergův film Umělá inteligence. Viděl jste ho? Strašné.

[Celý článek na iDnes]
Článek o Zdeňku Troškovi na FilmPubu [část 1.] [část 2.]

 

Návrat krále utržil miliardu...
Zdroj: FilmPub

Spekulace mnohých se potvrdily a Pán prstenů: Návrat krále v neděli (22. února) konečně prolomil hranici jedné miliardy dolarů na celosvětových tržbách. Návrat krále se tak dostal na druhé místo nejvýdělečnějších filmů všech dob, hned za Cameronův Titanic (1 miliarda a 835 milionů dolarů). Dvě věže v tomto žebříčku zaujímají čtvrté místo (926 milionů, o padesát méně než první Harry Potter), Společenstvo prstenu má pak "jen" 870 milionů dolarů. Většinu těchto peněz si trilogie vykoledovala mimo USA, takže není překvapením, že pokud se vezmou do úvahy pouze americké tržby, dostává se Návrat krále až na šesté místo. Pokud odhlédneme od senzačního miliardového úspěchu, velice pěkných 853 milionů dolarů vydělalo rybí dobrodružství od Pixaru, Hledá se Nemo.

Celá trilogie tedy doposud vydělala 2 miliardy a 800 milionů dolarů (jen v kinech, tržby z DVDček by číslo vystřelily ještě podstatně výš). Náklady na celou trilogii (natáčení) přitom tvořily 280 milionů dolarů (toto číslo se liší podle různých zdrojů). Za tenhle desetinásobek se tedy mohou v New Line Cinema poplácat po zádech. Přejme jim to...

Pozn. v ČR se film blíží 70 milionům na tržbách a 600 tisícům diváků.

Přečteno celkem 26069x, verze pro tisk

Další článek - Kamery ve Středozemi - překladu dokumentárního materiálu z rozšířené edice Dvou věží

Předchozí článek - Návrat krále a ceny BAFTA; Cena Cechu režisérů; Peter Jackson zklamaný, že Sean Astin nebyl nominován; Rozšířená verze čtyři hodiny a deset minut; Nominace na Saturn Awards; Návrat krále a miliony dolarů; WETA je na 44. a 48. místě...

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




gae, poidáno 21.6. 2007 12:42:30
tak asi těžko pp utržil 1000000000dolarů, když vím že pp utržil kolem3000000000dolarů.Protože pp je jeden film i když titanic je 1 film tak utržil o hodně méně než pp.
Mishman, poidáno 11.10. 2004 13:45:23
Troška je naprostý břídil a ignorant. To ostatně dokazují jeho oba Kameňáky (druhý díl jsem naštěstí neviděl, jenom slyšel pověsti :)) Vsadím se, že např. Zachraňte vojína Ryana je podle něj holywoodská slátanina, kde pořád někdo někam běhá a střílí a mít ty prachy, tak by natočil lepšího Ryana - něco jako Sedmá rota na útěku - počesku! :))
martina, poidáno 4.9. 2004 13:33:49
Oskary byly zasloužené všechny, ale nejvíc sem ho přála jeho scénáristům, protože až když znáte knížku, pochopíte, kolik práce je na filmu uděláno. A vůbec, většina těch dialogů, i když právě nejsou s knihy přepsané, jsou prostě úžasný, psaný s velkým citem. To taky na trilogii miluju, že je psaná tvořená opravdovými fanoušky knihy. Poznáte na ní, s jakým nadšením to dělali.
Míšánek, poidáno 24.3. 2004 17:21:30
To Lucia: A. Lennox dostala Oskara právě za to, že je A. Lennox. Kdyby tuto píseň zpívala třeba E. Torrini, tak by ho nedostala ani náhodou.
Ruby, poidáno 24.3. 2004 11:36:08
Lucia: je mi líto, ale to jsi tu knihu v tomhle bodě trošku nepochopila. Oni lidi ŠLI na smrt! Věděli o tom a udělali to naprosto schválně. Co se ti na tom ve filmu nezdálo? Musím naopak říct, že až na změny, které dobíhaly z předchozích dílů, a pár naprosto zbytečných, bez kterých to asi nejde %-) to byl nejvěrnější díl knize, zvlášť v posledních cca 15 minutách...
Gildor, poidáno 16.3. 2004 7:28:20
L:Tady prevlada nazor ze komercnou znosku co chtej fan videt ma na svedomi spise New Line co je zainteresovana na prachach.A PJ by tocil jaksi vic od srdce tedy lepe.Nicmene jak by to vypadalo nemuze predem nikdo vedet a spekulovat tu muzem donekonecna...
Lothmíril, poidáno 15.3. 2004 18:47:02
No, keby mal PJ tak volnu ruku od zaciatku, nechcem to vidiet. ved takto je aspon FotR film aj pre fanusikov, nie komercna znoska vsetkeho co chcu divaci vidiet! (nekritizujem RotK, len pristup)
Lucas, to by nebolo ono. Jeho styl je - no, iny. Ten nie.
Ale Spielbergovu verziu by som nahodou rada videla, ako by to pre porovnanie vyzeralo;-)

Elmérien, poidáno 14.3. 2004 13:35:39
Congratulations to PJ! Americka akademie prokazala ze neni tak zaujata, jak byvala. no myslim ze to takhle udelali dobre, ze Navrat krale dostal oceneni vlastne za celou trilogii. Treba Spolecenstvo by si rozhodne oskara zaslouzilo taky, ale je jasny ze vsem trem dat oskary za nejlepsi filmy nemohli.
No s panem Troskou s vama vsema souhlasim. jestli je podle pana Trosky kvalitni filmarina to co toci on - Slunce, seno a vsechny ty voloviny, Andelska tvar a Kamenaky, tak jsem teda zatracene rada ze Pan prstenu podle nej neni vubec "kvalitni"

Silmaril, poidáno 11.3. 2004 19:37:33
chcela by som dodatocne zagratujovat PJ k oscarom (skoda ze Zelary nedostali ale o tom po tom)...komentare pana trosku ma velmi zaujali lebo ak sa mam priznat v prvom momente som ani nevedela o koho ide (na kamenak som si spomenula az po precitani vasich prispevkov)...a inak je to obycajny primitiv ked uraza co nepozna...preto sa k jeho filmom nevyjadrujem lebo som ich nevidela...a ked sme pri tych hercoch co by mohli dostat oscara tak som jednoznacne za postavu gandalfa, eowyn a faramira...a samozrejme glumicka...bol z neho dobry chajzel...skoda pre skoda ze z toho nic nebolo...
PS:Elijahovi by som oscara nedala lebo sa mi velmi v ROTK nepacil vyzeral al.sa spraval moc umelo a trpitelsky

el, poidáno 9.3. 2004 11:09:13
Kolik kolem PP hrálo a pracovalo lidí???A kolik má Nový Zéland obyvatel??? Nekterí mozná nechteli hrát,tak jiní museli vzít víc postav :o)))....
Gildor, poidáno 9.3. 2004 7:08:06
G:Je pravda ze ted S neni moc videt,ale vlastne jsem ho vybral jen jako nejakej znamej priklad.
El:Ty nove dily jsou dle mne spousta akce a efektu ale celkovy dojem dost sterilni-Lukas by nebyl dobra volby.
Kdyby mel PJ volnou ruku bylo by to jeste mnooohem lepsi.

All:Taky jsme tu vubec neresili to ze PJ a spol 11krat dekovali vsem babickam a poslickum na Novem Zeleandu az to evidentne nasralo zbytek salu.
Ne ze bych jim to nepral,otazka je jestli to stalo za to.

Eowynn, poidáno 8.3. 2004 19:20:03
Ninas: Taky jsem zatím Into the West na českejch rádiích neslyšela..nechápu proč, ten cajdák z Titaniku hráli pořád dokola a tohle je 100x lepší...
Gorthaur, poidáno 8.3. 2004 18:00:47
Podle mně Spielberg není lepší režisér, alespoň ne teď. Před deseti lety určitě byl, to bych mu svěřil i režírování PP. V té době byl PJ slavný trošku jinejma filmečkama. Vlastně jsem ani nevěřil, že PP bude tak málo krvavej (znáte film Živý mrtvý :-)). Nakonec však PJ velmi mile překvapil a film nebyl plný useknutých končetin a vyhřezlých mozků. Doporučuji se pro srovnání na jeho splat-hororový filmy podívat, v některých si zahrál i PJ, ale rozhodně tu inspiraci na PP nečerpal. Dnes už se po PP díváme na PJ trochu jinak a jeho starší filmy asi upadnou v zapomnění, až na pár normálních NEKRVAVÝCH kousků. PJova popularita je momentálně na vrcholu, kdežto pan Spielberg nám začíná mizet v hlubinách zapomnění. No počkejme si, jak se to bude s PJ vyvíjet v poLotrovské éře. Nahoru či dolů, toť otázka pro všechny :-)

PS: s panem Troškou máte všichni pravdu. Je to jen vřed na skřetí pr__li. Neznáte někdo jeho mail? Rád bych mu něco poslal.

el, poidáno 8.3. 2004 17:04:53
Gildor:no to je práve ono,me na Tolkienovi bere práve ta poetika,méne akce by mi nevadilo.Ale je fakt,ze Helmuv Zleb me proste dostal.A dostal i mou mámu.O muzské cásti rodiny nemluvím,tam je to jasné.
S.Spielberg by z toho vytáhl takové ty "hororové" prvky a nebylo by to ono. Spís jsem uvazovala o Lucasovi ,kdyz jsem jako cvok koukala dokola na Star Wars blahé pameti. Jenze ty nové díly nic moc, takze...

Vlastne otázka asi je, jak by PJ natocil PP, kdyby mel od zacátku tak volnou ruku jako na konci???

Ninas, poidáno 8.3. 2004 8:34:56
Tak teda ja som vstala už o druhej v noci, urobila som si kávičku(aby som nedajbože nezespala), uvelebila som sa do postieľky a zapla som HBO. Tá začiatočná upútavka s Billym Crystalom ma fakt dostala - váľala som sa od smiechu. A potom som len držala palce a ono to vyšlo. Ale ROTK si to fakt všetko zaslúžil. Bola to iste drina. A fakt ma potešilo, keď v priamom prenose odznala skladba Into the West - bola nekompromisne najlepšia zo všetkých. Škoda, že ju vôbec nepúšťajú v rádiach( asi usporiadam nejaký manifest). Takže Tolkienovi a LOTR-ovi VEČNÁ SLÁVA!!!
Míšánek, poidáno 8.3. 2004 7:20:16
Ať se na mě příznivci S. Spielgerga nezlobí, ale ten by z Pána Prstenů udělal americkou hovadinu.
Gildor, poidáno 8.3. 2004 7:12:13
el:Hm,pokud by cesky reziser i mel tech 300mil,nevim nevim zda by to bylo lepsi.Bylo by to smrncnute takovym tim ceskym poetismem z popelky atd,kterej je sice moc hezkej ale na PP se nehodi.
Rozhodne by to bylo mene akcni.Ale jak je videt na prodlouzenem spolecenstvu-kdyz PJ chce muze se priblizit dokonalosti.

all:Otazka tedy zni spise-Natocil by PP lepe Steven Spielberg?
/muj nazor je ze S je lepsi reziser
(o dost) ale lip by to nenatocil neb PJ je napul blazen a tohle se mu presne trefilo do noty/je to jeho zivotni dilo/.

PCcat, poidáno 7.3. 2004 12:11:47
Teď sem někde četla, že se troška nedívá na svý filmy. A pak se divíme, že píše takový hovadiny, když ani neví, co natočil:))
harra, poidáno 6.3. 2004 23:32:36
hm,je videt,ze Troskova inteligence opravdu odpovida filmum, ktery toci.
PCcat, poidáno 6.3. 2004 18:48:44
Tady je víc reakcí na trošku než na oscary:)))))))) Kámoška málem omdlela když sem jí četla troškovy kecy a ty komentáře k tomu:DDD
Mám návrh: Uspořádáme sbírku a výtěžek půjde na PP ala troška:)))))))
To by byla dost dobrá slátanina, nemyslíte????
:DDDDDDDD

Marilla, poidáno 6.3. 2004 11:31:01
Moc gratuluju P. Jacksonovi a spol. za plný počet Oscarů. Myslím, že si je plným právem zaslouží. Škoda, že nebyl nominován i některý z herců, myslím, že by si oskara zasloužili, snad všichni z hlavních představitelů hráli skvěle.
Taky musím reagovat na ujetý komentář pana Trošky. Každý má právo na svůj názor, ale určitě bych nekritizovala něco, co ani pořádně neznám. Troška umí psát hezké pohádky, ale filmy tipu Kaměňák a (možná jsem divná), ale ani Slunce, seno ... mě nenadchly. Jen se divím, že mu tak vadí ti trpaslíci, když v jeho pohádkách vystupují vodníci, čerti a spol. Co by asi chudák říkal na Arabelu? Trpaslíci pochodující do paneláku by ho asi odrovnali :) Ale nekažme si dojem z filmu, my přece víme své.

el, poidáno 5.3. 2004 18:23:43
Bele??? cos to proved??? Vzdyt my tu mluvíme víc o Troskovi nez o PP???
HMMM,teda musím priznat, ze v jednom s Troskou souhlasím. S temi prostredky by to ceský rezizér natocil mozná i líp (nebít).Kdyz jsem to pred lety cetla, ríkala jsm si, ze by to správne natocil Zdenek Sverák. Na triky by si samozrejme musel najmout Wetu, ale scénár by napsal asi jeste lepsí. Jestlipak cetl PP?

el, poidáno 5.3. 2004 18:15:22
Kiki: a hlavne Gimliho vtípky by byly dukladne "Kamenáky"!!!
Arsiméné: Nejsi sama, princezna Zemlejna se mi taky nelíbí, ikdyz deti ji mohou-nerozdíl od Kamenáku-videt bez psychicke ujmy. S hrdosti konstatuji,ze moje se k ní nikdy nevrátily a raci si uzívaji "pametníky".

Kiki, poidáno 5.3. 2004 16:00:21
Ovšem to je krize s tim Troškou, opravdu mě to naštvalo nevim co si vubec mysli,hlavně mě dostalo to,jak řekl,že by natočil i lepšího Pána Prstenů kdyby měl tolik peněz.. KRIZZE! už ten jeho film opravdu vidim. Lidičky,tam by asi Gandalfa hral Kája Gott a běhali by tam po nějakym políčku támhle za Vidlákovem:o)) a kdo ví kde by postavil Minas Tirith:O)))))
Amy, poidáno 5.3. 2004 8:47:04
Po prečítaní článku o Oscaroch a jedovatých slovách pána Trošku sa mi urobilo mdlo. Už som si myslela, že nie som normálna, keď utekám od Kameňáku a mám z neho močné mory. Myslím si totiž, že jeho "úspechy" sú viac menej umelo vytvorené. Určite sa nájdu ľudia,ktorí si to pozrú, ale isto iste sa k jeho filmom nebudu vracať tak, ako my k svojmu Pánu prsťeňov. Vďaka všetkým predchádzajúcim komentárom sa opäť cítim fajn.Pekne som si tie vaše články užívala.
Arsiméné, poidáno 4.3. 2004 21:01:11
Ještě jeden Kameňák? No to snad ne! I kdyby to nebyla taková sláátanina, vůbec se mi nezamlouvá, jak teď musí mít kdejaký film pokračování, díl 2, 3 i víc. Dokonce i ty příšerné pohádky Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí. (Jako by pohádky měly mít pokračování, mají přece skončit tak, že se vzali a jestli neumřeli, žijí ještě dnes.) Ale proč by Troška točil 3. díl, kdyby na první dva Kameňáky nechodili lidi? Právě v dnešních LN se píše, že Kameňák 2 byl třetí nejnavštěvovanější film týdne. A co se týká Princezny Zemlejny, skoro každý, s kým jsem o té vyblitině mluvila, mě přesvědčoval, že je to přece hezká pohádka, taková milá a že ji má rád.
Alcronn, poidáno 4.3. 2004 16:37:05
To Lindatirion: Díky

argonantus, poidáno 4.3. 2004 8:56:39
Lothmíril:
nad tím Glumem jsem dost přemýšlel... zejména pod vlivem asi zdaleka nejlepšího "bonusového" dokumentu na DVD dvě věže... a myslím, že Glum jako celek je mnohem víc, než Oscar - je to jedna z několika věcí, která posouvá dál filmové umění vůbec. Šlo by to ocenit jako technické triky (stralo se), ale myslím, že nejúžasnější je na tom ten Serkis.. takže hlavní mužská role! A to platí i pro Dvě věže...

Malcolm:
ne, Menzel funguje jako přesně stejný mediální pirát jako Troška, nebo i ta Krainová. Já mu prostě nevěřím, že si potřetí koupil lístek na něco, z čeho pokaždé předtím odešel... ten člověk prostě kecá, aby byl zajímavý... ani jeden z těch lidí nemluvil ve skutečnosti o Pánovi prstenů, ale snažili se pouze a výhradně ziditelnit

Míšánek, poidáno 4.3. 2004 7:35:05
To snad není pravda! Na FilmPub píšou, že Troška nás v polovině příštího ledna obšťastní třetím dílem svého geniálního Kameňáku. Co k tomu dodat? Jen by mě zajímalo, kdo tenhle hnus financuje. Doufám jen, že to není Fond na podporu české kinematografie.
Nerin, poidáno 3.3. 2004 21:20:30
Chudášek Troška, jak to může sám se sebou vydržet...
puberťák, poidáno 3.3. 2004 20:30:12
Vážení je sice fajn jak se tady shodneme na Oskarech i jakémsi tom troškovi.Takovou blbost asi psal pod vlivem měsíčního úplňku, nebo něčeho jiného.Ale to je jedno.Proti jeho zlostným výlevům jednoznačně mluví počet lidí kteří celou trilogii shlédli a ještě shlédnou.Já byl na Návratu už dvakrát,a předešlé díly viděl nesčetněkrát.Ale že bych troškovy voloviny viděl dvakrát se říct nedá.Je to česká závist, malost a neschopnost překousnout že je někdo lepší než já.U Menzla mě to překvapuje.Ale lidé jsou holt takoví.Někdo holky jiný vdolky.A jinak Oskary jsem viděl v přímém přenosu a nutno podotknout že je to asi opravdu šaškárna.A oni páni porotci či komisaři už asi nemohli přehlédnout ty miliardy které filmy vydělaly.Kdyby tam nebyly ty nuly na konci vydělaných peněz tak by asi Oskaři nebyli.To si přiznejme.A jsme zase u peněz.Myslím že mnozí z těch komisí a podkomisí vůbec nevědí co nebo kdo jsou hobité a kdo byl Glum.Směrodatné pro celý tvůrčí tým je myslím radost fanoušků a diváků.Ale ne několika stovek tisíc jako u těch troškových krávovin ale desetimiliónů po celém světě.A o to myslím jde.A i přes mnohé výhrady mnohých to je skvělá trilogie.Howgh.
Baacinka, poidáno 3.3. 2004 20:23:30
Ne ze bych Troskovi chtela brat jeho nazor,ale z toho vyplynulo,ze zadnej film neni dobrej nebo,co.A na co teda mame koukat???Na ty jeho slataniny typu Kamenak?
Sorry,ale radsi zustanu u "trpasliku a mluvicich stromu" ...:o)

Baacinka, poidáno 3.3. 2004 20:23:28
Ne ze bych Troskovi chtela brat jeho nazor,ale z toho vyplynulo,ze zadnej film neni dobrej nebo,co.A na co teda mame koukat???Na ty jeho slataniny typu Kamenak?
Sorry,ale radsi zustanu u "trpasliku a mluvicich stromu" ...:o)

Tar-ara z Galdoru, poidáno 3.3. 2004 20:10:51
Jsem moc moc šťastná, že byl RotK takhle oceněn. Sledovala jsem předávání Oscarů na PRO7 (přičemž jsem musela vyhnat rozmrzelého otce z jeho pokoje, kde je satalit). Satelit nám dost blbne a tak jsem se musela dívat jen na to, kde se předávala nějaká ta cena, abych vůbec něco slyšela. Nicméně to neustálé vypínání a zapínání a modlení se stálo za to. Bylo úžasný, jak RotK pořád dostával ceny. Vždycky jsem si říkala: To není možné, teď už to nedostane. A ono ano. A úplně všechny! Ten pocit stál vícenež za to :-). To jsem opravdu ani omylem nečekala. Gratuluju PJ a všem ostatním. Myslím, že je to vícenež zasloužené!

Mno, a neodpustim si říct pár slov k Troškovu proslovu: Opravdu miluju lidi, co něco strašně kritizujou a přitom to vůbec neznají. To, jen tak mimoch., udělal Menzel taky. Sakra, co do toho má co kecat, když to ani nečet ani neviděl (teď mluvím o RotK, ale obávám se, že pořádně nesledoval ani ty předchozí). Tak ať na to krucinál nečumí, když se mu to hnusí. PP není (díky Valar za to) příběh pro všechny. A to je dobře. Ale takhle to bohužel dopadá, když LotRa shlédně někdo, kdo tyhle příběhy rád nemá (pominelu ostatní fakty). Copak ho někdo nutí? Nebo to snad chce vidět, aby to pak mohl pomlouvat s tím, že ví, o čem mluví (tedy, to se mu moc nepovedlo)? Strom s očima! Čímpak to asi bude, ty vole? Taky si myslím, že tím, že je to velkorozpočtovej cizí film, si už tak udělal názor ještě předtím, než ho vůbec viděl. No, je hodnej, že uznal, že jsou tam hezký triky. Jistě, kdyby Troška dostal takový peníze, jistě by udělal LotRa lepšího - vždyť nevadí, že ho nečetl. Třeba by dal místo enta něco daleko lepšího, že? Ty hajzle, dostat se mi do rukou, tak ti neurazim hlavu jenom kvůli tomu, že ctím Tolkienovo dílo, kde se za tyhle ubohý slova hlavy nesrážej, protože jsou až příliš ubohý! Ať se ti zdají noční můry, kde tě drtí enti! A ne, nedívej se na RotK, pro lásku Valar, nepošpiňuj Ardu! Mor na tě!

Malcolm, poidáno 3.3. 2004 18:39:22
Je vidět, že ubohost intelektu některých jedinců holt nezná mezí... Líbil se mi například pan Menzel, který slušně, přesně a jasně řekl, co se mu nelíbí, proč se mu to nelíbí a tím jednoduše vyjádřil svůj názor. Ale zrovna od Trošky mi přijde nesmírně tupé kritizovat jedny z nejlepších režísérů současnosti jako Shyamalana nebo Spielberga, když on sám je obdařen nejhroznějším netalentem, jaký jsem kdy viděl. Kategoricky odsuzovat science fiction ("Matrixy") a fantasy ("trpaslíky") jen potvrzuje Troškovu zaslepenost nevidět kvality některých filmů... I když - mysleli jste na to, že by to úplně klidně mohl být podvrh??? Mylím, že existuje nemálo lidí, kteří by chtěli Trošku jako takového ztrapnit..
Lúthien, poidáno 3.3. 2004 17:42:30
Mě je Trošky spíš až líto,když Dokáže žít jen v realitě,já mu neupírám právo na to říct,že se mu to nelíbí Pán prstenů,ale takhle se s tím až chlubit...No nic mě se zase třeba nelíbí Kameňák,a jen tak na okraj slyšela sem že možná dostane za něj plyšovýho lva, tak vida jak točí kvalitní filmy( jestli sem se spletla tak se omlouvám)
Lothmíril, poidáno 3.3. 2004 17:42:28
argonantus: detailik - za aku kategoriu by mal milasssek glumisssek dostat oscara? Nie ze by si ho nezasluzil, mali by zalozit kategoriu, povedzme ako na MTV Movie Awards:-) Inak by som potom este venovala sosku Eljahovi Woodovi a Mirande Otto. Ian McKellen ju mal dosta za FotR.
fakt ale istu logiku to, co napisala Nenja, ze proste ak bola nominacia, hned bola aj cena a to bez rozmyslania. Ale nakoniec, na margo objektivnosti niecoho tak neobjektivneho: ako by si mohli dovolit neudelit oscara za naj film filmu, ktory lame rekordy v trzbach a je to navyse zaver perfektnej trilogie? Ako pisal Bel v clanku o oscaroch este za TTT, ziskali oscara za kostymy a vypravu a makeup, ktore boli rovnake v oboch predchadzajucich dieloch, ze...:-) Ale kto by im to neprial? Netreba tu vsak dakovat len PJ, lebo ten by bol bez predlohy v ****.

Martinka, poidáno 3.3. 2004 16:09:25
Zdá se mi,že většina českých tkz."režisérů",kteří dokážou akorát natočit jednou za uherskej rok možná průměrnej film se tahkle naváží do filmu a do knížky jež viděli a četli miliony diváků po celém světě.Kolik lidí ivdělo Troškův Kameňák,Z Pekla štěstí nebo Princeznu ze mlejna?Nebo Slunce seno atd?Lidi v Čechách,na Slovensku a hrstka vyvolených v Německu ale nikdy neobdržel ocenění jako je Oscar.Posoudi sebe,než odsoudíš jiné.
Gildor, poidáno 3.3. 2004 14:45:43
Argonautus:souhlas,skoda hereckych nominaci,toto ten uspech kapku degraduje neb technicke vyhry jsou za par let k smichu.Myslim ze meli dostat neco i herci.
Akademie fakt neni ale neni objektivni-pusobi tam cela rada tlaku/jsou v tom neskutecny prachy z trzeb/viz Invaze barbaru-k te diskrepanci se Spolecenstvem/co se mi asi libilo vic/ je ze ted kapku museli jinak by vypadali jak staromodni ptaci-kdyz neco zbori navstevosti,vydela 3mld dolaru+po tom sili miliony lidi a resi jestli v te scene se reklo to slovo ci to slovo...neni jine cesty.

Gildor, poidáno 3.3. 2004 14:39:07
Super,super,super proměněné nominace PP mě strašně těší až mi nevadí že Želary ostrouhaly-což byl muj tip temer najisto/nevidel sem Invazi barbaru ale typuju ze hlavni zde nebyla kvalita.../

Bel:New Line to preju,neb tak mozna dojde i na podobne projekty coz je dobre pro nas.Dekovat jim nebudu-delali to kvuli prachum,riskovali/podle sebe:)/ a strasne vydelali-obchod.

Na Troškovi je dobra jedina vec a to ze ma nechutne hezkou a pritazlivou zenu-coz vzhledem k jeho vzhledu a postaveni moc nechapu-mohla sukat s jinym a zahrat si jinde nez v pekelnem stesti.Ale asi nebylo moc na vyber.
Troška je primitivní ale je to jeho pravo.
Jinak Tolkien proste je fenomen,a je klasika/prej nejprodavanejsi kniha po Bibli/ s tim fakt nic nikdo neudela.
Jeho vkus a vrchol umu je Slnce seno erotika/ktera je v tom primitivne nechutna/,u cehoz ja fakt trpim,ale kzdemu co jeho jest.Je to hol typicky reziser pro Novaky.Mel by mit vsak tolik duvtipu aby byl apolitickej jako zbytek novaku a drzet hubu-takhle si jen nasral lidi co milujou PP-blb.

argonantus, poidáno 3.3. 2004 11:25:37
Když už došlo na konkrétní Oscary... proti těm obdrženým žádná výhrada; snad jen bych bral to, co řekla Nenya - Into the West není vrchol hudebního vesmíru; například ta Golumova písnička minule byla o dost lepší.
Pozastavuji se spíše nad absencí hereckých Oscarů (jakoby nám tím chtěli cosi naznačit...) přinejmenším Andy Serkis a Sean Astin mi připadly jako dost jednoznačné případy; ten Hill vlastně taky...
a co mne NEPŘESTANE fascinovat je absence Oscarů v minulých dílech v kontrastu s Návratem... vpodstatě není ŽÁDNÉ vysvětlení, které by počítalo s tím, že Akademie je objektivní (snad jedině to, že konec téhož filmu je mnohokrát lepší, než začátek a prostředek, což je skutečně zvláštní...)

asfaloth, poidáno 3.3. 2004 10:21:12
Gratulujem! Tento rok je vlastne prvý rok, kedy som pozorne sledovala ako to bude s Oscarmi (lebo inak ma to moc netrápi:-) Veľmi sa teším. Najprv som si pomyslela, že by sa patrilo prideť ešte najmenej jedného oscara, aby ich mal PP viac ako Titanik, ale keď som si spomenula, že do kategórie "ocenení 11" patrí aj Ben Hur, tak som sa s tým zmierila, bez väčších problémov :-)
Samozrejme som PP priala to najlepšie (keďže po minulé roky im to bolo (z nepochopiteľných príčin) upierané, ale v to, že by premenili všetkých 11 nominácií, som vôbec nedúfala. Popravde, trochu ma prekvapila soška za strih-je jasné, že čo sa tohoto týka, to mali filmári skutočne ťažké, ale niektoré "strihy" ma priam dvíhali zo sedačky. Niektorí sa zase sivia soške za adaptovaný scenár...no..partím síce k skupinke, čo isté zmeny bude ešte dlho prehrýzať, ale napriek tomu, túto sošku si myslím zaslúžili. Napriek všetkému je scenár výborný (najmä keď to vezmeme z pohľadu všetkých troch častí) a PJ&spol. v mnohom ukázali veľkú úctu k predlohe, za čo im patrí moja vďačnosť (a oscar samozrejme:-) Čo ma mryí je, že PP nebol nominovaný v kategórii "kamera", podľa mňa za kameru by si oscara film zaslúžil. A samozrejme ma mrzí aj nanominácia niektorých hercov.
Napokon, už len toľko, že všetkým vám, ktorí ste videli odovzdávanie oscara za réžiu a naj film, nehorázne závidím. Tak rada by som videla tie tváre- muselo to byť silné, podľa toho, čo hovoríte. U nás dávali len kratučký záznam vo večerných správach(sekundový záber na hobitov vystupujúcich na pódium) a ďakovnú reč PJ, do ktorej trepal svoje komentátor :-( Mimochodom, nie je niekde na nete napísané, čo to PJ vlastne povedal?...dik za info

Baby, poidáno 3.3. 2004 8:34:42
Jojo..Nad mozkovnou trošky se musí zaplakat. Proboha, kam by on ty peníze vrazil, když říká, že jsou v PP nevyužitý!!! A že by natočit film složený jenom z přhlouplých a oplzlých vtipů byl nějaký výkon a skvělý námět, to teda silně pochybuju!

K Návratu: HURÁÁÁÁÁ!!!! Škoda že jsem to vyhlašování neviděla:(((( ale že to těm akademikům trvalo!:)

Lindatirion, poidáno 3.3. 2004 7:22:49
Alcronn: detaily o Oslave Zniceni prstenu najdes na adrese http://www.tolkien.cz/
Tauriel, poidáno 2.3. 2004 23:55:02
Arsimene: Tak to by som sa veru cudovala keby sme sa na tom nezhodli... ;-)))
Arsiméné, poidáno 2.3. 2004 19:49:55
Jé, mně se líbí, jak se všichni shodujeme v názorech na trosku Trošku! Takhle jednohlasní jsme málokdy. Nejlíp to asi pověděla Nenja.
Idril.Celebrindal, poidáno 2.3. 2004 19:35:28
Na Oskary jsem se dívala hned v přímym přenosu, takže sem to měla z první ruky. Bylo to krásný, jsem ráda, že nakonec i oni uznali jakou předvedl PJ úžasnou práci! Konečně se mu dostalo i to největší ocenění...Blahopřeju! Když přebíral cenu za režii, tak už jsem to fakt nevydržela a rozbrečela se, o tom, jak přebírali pak cenu za nej film všichni už ani nemluvim..... PS: Troško, ty blbe, až začneš točit lepší věci než ty slátaniny, tak něco mektej, ale tohles přehnal...!!!
Nenja, poidáno 2.3. 2004 19:21:19
Přestože považuju Oscary tak trochu za šaškárnu, taky jsem měla nakonec obrovskou radost. I když... jakmile dostal ROTK Oscara i za písničku (nemůžu si pomoct, Into the West nepokládám za žádný zázrak, mnohem víc se mi líbilo The Triplets of Belleville), dospěla jsem k přesvědčení, že letos vážení akademici rezignovali a v hlasovacích lístcích prostě bez přemýšlení zaškrtli všechny kolonky označené LOTR:ROTK, a kdyby nějakou záhadou pronikl do nominací třeba Lawrence Makoare za roli Gothmoga, tak toho Oscara dostane taky.
Udělování samotné se mi líbilo, pěkně odsejpalo, za jediný nepříjemný vedlejší efekt považuju to, že kdykoli se odteďka podívám na Legolase, uvidím obličej Billyho Crystala :o)

Troška je primitivní buran. To není snaha o urážku, ale konstatování faktu. Z jeho vlastního vyjádření soudím, že by stejně jako Tolkiena hodnotil i Shakespeara nebo Homéra a vlastně všechno, co přesahuje jeho duševní obzor ohraničený hoštickým kravínem. V dobách, kdy měly jeho Slunce, sena... úspěch u díváků, tvrdil, že o kvalitě filmu nerozhodují nafrnění kritici, ale "obyčejní" lidé tím, v jakém počtu na filmy chodí. A teď, když mu lidi přesně tímhle způsobem dali najevo, co si myslí o jeho dementích Kameňácích, tak to prostě nedokázal vydýchat a vříská a nadskakuje jak ten jeho velebníček, když dostal elektřinou do koulí.

Alcronn, poidáno 2.3. 2004 17:37:39
Ráda bych se připojila jak ke gratulacím PJ, tak ke kritice pana Trošky, rozepisovat to tu asi nemá cenu.
Mám ještě dotaz - nevíte někdo něco bližšího k Oslavě zničení prstenu? Program nebo tak něco. Nebo už jsem přihlášení prošvihla? A ještě - budete tam někdo? Díky moc

ketBloom, poidáno 2.3. 2004 15:07:46
Míšánek, poidáno 2.3. 2004 12:44:09
Janula, poidáno 2.3. 2004 11:59:49
Míšánek, poidáno 2.3. 2004 11:51:42
PCcat, poidáno 2.3. 2004 11:04:19
Míšánek, poidáno 2.3. 2004 10:55:17
PCcat, poidáno 2.3. 2004 10:40:25
sebastiens, poidáno 2.3. 2004 7:55:05
pivli, poidáno 2.3. 2004 6:39:55
Nifredilien, poidáno 1.3. 2004 23:46:37
Vincent, poidáno 1.3. 2004 22:28:07
monca, poidáno 1.3. 2004 22:06:46
MEGAJOHN, poidáno 1.3. 2004 21:44:50
puberťák, poidáno 1.3. 2004 21:34:54
Tauriel, poidáno 1.3. 2004 21:06:18
Aredhel, poidáno 1.3. 2004 21:05:20
Půlka, poidáno 1.3. 2004 20:39:37
Ramira, poidáno 1.3. 2004 19:40:16
Ramira, poidáno 1.3. 2004 19:38:00
Ramira, poidáno 1.3. 2004 19:30:32
Arsiméné, poidáno 1.3. 2004 18:26:11
Arsiméné, poidáno 1.3. 2004 18:24:33
Tomas K., poidáno 1.3. 2004 17:39:25
Martinka, poidáno 1.3. 2004 17:16:12
cxx, poidáno 1.3. 2004 16:39:46
cxx, poidáno 1.3. 2004 16:33:20
cxx, poidáno 1.3. 2004 16:33:17
Eowynn, poidáno 1.3. 2004 16:10:58
Aman, poidáno 1.3. 2004 14:35:24
argonantus, poidáno 1.3. 2004 14:00:47
pip, poidáno 1.3. 2004 13:25:40
pip, poidáno 1.3. 2004 13:20:06
Eowynn, poidáno 1.3. 2004 12:58:17
catherine, poidáno 1.3. 2004 12:56:03
Lothmiril, poidáno 1.3. 2004 12:54:46
Míšánek, poidáno 1.3. 2004 12:52:08
Ramgad, poidáno 1.3. 2004 12:41:37
Ramgad, poidáno 1.3. 2004 12:39:43
Vincent, poidáno 1.3. 2004 12:34:34
Yavanna, poidáno 1.3. 2004 12:34:11
Yavanna, poidáno 1.3. 2004 12:32:11
Elemmírë, poidáno 1.3. 2004 12:30:30
Yavanna, poidáno 1.3. 2004 12:27:52
Nenja , poidáno 1.3. 2004 12:23:12
Mirka, poidáno 1.3. 2004 12:17:06
Mirka, poidáno 1.3. 2004 12:15:46
Ramgad, poidáno 1.3. 2004 12:10:30
Gilraen, poidáno 1.3. 2004 11:50:09
verlit, poidáno 1.3. 2004 11:25:24
(v)Eru, poidáno 1.3. 2004 11:09:26
Watcher, poidáno 1.3. 2004 11:02:33
Shanyn, poidáno 1.3. 2004 10:59:37
argonantus, poidáno 1.3. 2004 10:59:32
Bellatrix, poidáno 1.3. 2004 10:52:40
Lenka, poidáno 1.3. 2004 9:32:19
smervart, poidáno 1.3. 2004 9:31:29
Scalex, poidáno 1.3. 2004 9:06:29
rona, poidáno 1.3. 2004 8:55:02
Lothmiril, poidáno 1.3. 2004 8:52:01
Aelin, poidáno 1.3. 2004 8:40:56
Sandy, poidáno 1.3. 2004 8:38:48
Radim, poidáno 1.3. 2004 8:37:31
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!