Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1836 lidí

Celkem návštěvníků
14785792

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
18.12. 2003
Pán prstenů si po sedmi letech odpočine - rozhovor s Peterem Jacksonem; Bitva o Středozemi nekončí… pozvánka; Video Andy Serkis <-> Glum; První finanční výsledky a čísílka k Návratu králeVerze pro tisk
Pán prstenů si po sedmi letech odpočine - rozhovor s Peterem Jacksonem
Překlad Gismoo

„Tak, a jsem zpátky."

Tak zní poslední věta „Pána prstenů“, epického třídílného románu J.R.R. Tolkiena, příběhu hobita Froda, který pomáhá zachránit Středozemi skrze zničení všemocného Prstenu. V posledních letech byl „Pán prstenů“ převeden na plátno Peterem Jacksonem – třetí a poslední část, „Návrat Krále“, má premiéru ve středu.

„Pán prstenů“ byl natáčen během čtrnácti měsíců v letech 1999 a 2000 na různých místech Nového Zélandu, rodné země Petera Jacksona, vydělal spoustu peněz (první dva filmy, „Společenstvo Prstenu“ a „Dvě věže“, vydělaly celosvětově 1,8 miliardy dolarů) a uspíšil tak Jacksonův přerod z režiséra kultovních filmů („Heavenly Creatures, „Meet the Feebles“) na velkou hollywoodskou hvězdu. Za svůj další projekt, remake „King Konga“, bude honorován dvaceti miliony dolarů. A to není na chlápka, který v roce 1987 debutoval filmem „Bad Taste“, vůbec špatné.

Nyní se, po letech natáčení, stříhání, propagačních akcí a přestříhávání (první dva filmy vyšly rovněž ve speciálních rozšířených DVD verzích), Jackson – podobně jako sami hobiti – blíží ke konci své cesty. Nedávno si vyčerpaný režisér telefonoval s Jessem McKinleyem, reportérem z kultruní části The Times. Tady jsou výňatky z jejich povídání:

JESSE McKINLEY Na filmech jste pracoval včetně příprav sedm let. Kdy jste měl pocit, že už je celý projekt hotov?

PETER JACKSON Myslím, že film není hotový, dokud neměl premiéru a neviděl jste reakce diváků, a v této fázi se nacházím právě teď. Tohle je poslední snímek, zakončení všech filmů a příběhů, takže si myslím, že pro každého, kdo s tím měl něco společného, to bylo hodně emocionální. Tenhle byl ze všech tří vůbec nejtěžší – asi šest měsíců jsem neměl volný víkend. Ale nejvíc mě poháněla všechna očekávání. Je to docela bizarní, když ve filmových časopisech čtete, že jde o jeden z nejočekávanějších filmů roku a vy jste ještě ani nezačal s post-produkcí. To vás nakopne – nechcete zklamat lidi.

McKINLEY Teď když je hotovo, udělal byste něco jinak?

JACKSON Myslím, že ne. V podstatě jsme dělali každý den, co jsme mohli. Podle mě je třeba dát filmařině co nejvíc svého času, třeba víc než peněz, a i těch bylo požehnaně. Cítil jsem velkou zodpovědnost za peníze studia a za fanoušky, ano, mohli jsme mít volný víkend, ale… prostě jsme ho neměli.

McKINLEY A co fanoušci? Jaký jste s nimi měl vztah?

JACKSON Dostával jsem od nich strašě moc mejlů — tak 30 až 40 dopisů denně. Komunikace s fanoušky byla svým způsobem zajímavá, protože bych řekl, že se naučili hodně o převádění knih na plátno. Předtím bylo spoustu lidí, kteří si mysleli, že nemůžete změnit vůbec nic – knihy jsou dokonalé a jediné dobré zpracování je to, které zachová ve filmu úplně všechno z knihy. Ale s postupem času jsme museli vyřazovat některé postavy a alternativní scény. Takže, když lidé viděli první film, donutilo je to o změnách přemýšlet. A myslím, že došli k tomu, že některé změny byly ospravedlnitelné.

McKINLEY Ale co Tom Bombadil? Tajemný moudrý mužík ze „Společenstva Prstenu“, který se nikdy nedostal do filmu ani na DVD.

JACKSON Aha, žil jste tři roky ve vzteku?

McKINLEY Ne, ve vzteku ne. Jen… zklamaný.

JACKSON Vždycky jsem si myslel, že Tom Bombadil je přezíravá slabá postava, která do příběhu moc nezapadá. Vždycky jsme cítili, že páteří příběhu je Frodo a Prsten.

McKINLEY Na Novém Zélandě jste v podstatě založil filmový průmysl. Vaše společnost pro digitální efekty, WETA Digital, už je zavedená a podílí se na obou vašich dalších projektech, remaku „King Konga“ a filmové verzi "Lion, the Witch and the Wardrobe" C.S. Lewise. Na premiéru „Návratu Krále“ do Wellingtonu přijelo 100 000 lidí. Byla na to země připravená?

JACKSON Řekl bych, že filmy se staly velkou národní chloubou. Během pěti let jsme zaměstnali 23 000 Novozélanďanů jako kompars, řemeslníky, kostyméry, asistenty. Do našeho filmu jsme si nic nemohli vypůjčit. Museli jsme vyrobit každý nůž, každou vidličku, takže jsme potřebovali spousty a spousty lidí. A ta země je tak malá, že každý znal někoho, kdo dělal na filmu, takže se každý mohl chlubit. A taky přibylo spoustu turistů.

McKINLEY Jaké to je, být nejslavnějším mužem na Novém Zélandu? Přijde vám teď snazší dostat dobrý stůl v baru nebo restauraci?

JACKSON Nebyl jsem v žádném baru nebo restauraci. Neměl jsem čas.

McKINLEY Dotáčeli jste pro „Návrat Krále“ ještě něco navíc, o čem jste věděli, že se to objeví až na DVD?

JACKSON Vlastně jsme nikdy nedotáčeli pro DVD, protože celý nápad na rozšířené DVD verze vznikl až po hlavním natáčení v letech 1999 a 2000. Opavdu jsme nevěděli, jak dlouhé ty filmy budou, takže jsme všechno natočili a sestříhali filmy do kinoverzí. Rozšířená verze nás napadla až po dokončení střihu „Společenstva“, protože jsme měli půl hodiny materiálu, který se nám opravdu líbil, ale už se nevešel. Tyhle věci jsme opravdu nikdy neplánovali. Rozšířené verze považuju za verze pro fanoušky. Nikdy by mě nenapadlo, že se na to bude koukat ještě někdo jiný.

McKINLEY Mnoho lidí srovnává rozsah této trilogie s „Matrixem“ nebo dokonce se starou trilogií „Hvězdných válek“. Myslíte si, že jste získal pověst skvělého fantasy/sci-fi režiséra? Mluvil s vámi někdy o trilogii „Pán prstenů“ George Lucas, otec a režisér Star Wars?

JACKSON George a jeho tým nám od začátku hodně pomáhali. Když jsme začínali, byli jsme za ním kvůli počítačové previzualizaci, kterou měli skvěle zmáknutou. A když George viděl „Dvě věže“, zavolal mi a řekl, že ten film miluje. Ale já bych řekl, že „Pán prstenů“ je úplně něco jiného než „Star Wars“ nebo „Matrix“. Začali jsme s knihou, která nám dala výhodu toho, že fantastický spisovatel vymyslel začátek, prostředek i to nejdůležitější, konec.

McKINLEY Co si myslíte o svých šancích na Ceny Akademie? Mnoho kritiků říká, že „Návrat Krále“ je favoritem na nejlepší film.

JACKSON Ze zkušeností se snažím to tolik neprožívat, protože někdy to nedopadne. Ale abych byl upřímný, filmařem jsem od svých sedmi let, kdy jsem běhal s kamerou po dvoře, a Cena Akademie je bez pochyby známkou určitého respektu ostatních lidí z branže. Takže bych samozřejmě rád jednu vyhrál.

McKINLEY Co budete dělat dál? Připadáte mi nemocný.

JACKSON Jsem jen unavený. Přes Vánoce a Nový rok si dám pauzu a pak začneme pracovat na scénáři ke „Kongovi“. Vlastně se docela těším, až se na chvilku stanu scénáristou. Nepsal jsem scénář od roku 1998. Je to mnohem míň stresující.

McKINLEY Udělal byste to někdy znovu? Nějakou další trilogii?

JACKSON Asi ne. [Směje se] Nemyslím si, že někdy někdo dá peníze do další trilogie. „Pán prstenů“ byl úspěšný, ale to neznamená, že bude i nějaká jiná. New Line pekelně riskovala. Nikdy se to nemělo stát. Byla to jen staromódní ukázka vzájemné důvěry. Mám na mysli, že kdyby zklamal první film, zbytek by se stal jen velmi drahým přívažkem. Řekl bych, že jsem vyčerpán. Budu velmi rád, když ve zbytku své kariéry budu točit najednou vždy jen jeden film.

- JESSE MCKINLEY, přeložil Gismoo

 

Bitva o Středozemi nekončí… pozvánka
Napsal Roman Abe
Při sledování monumentálních bitevních scén na filmovém plátně si mnozí z fanoušků Pána prstenů v duchu přejí stát po boku svých hrdinů a osobně se takové bitvy účastnit. Vžít se do role dávných bojovníků a bojovnic, kdy ještě něco znamenala čest, spravedlnost a odvaha. Prožít na vlastní kůži, všemi smysly, velké herní dobrodružství, bitevní atmosféru, bojovat za své ideje v obrovském vojsku společně se stejně smýšlejícími spolubojovníky. Vrátit se do časů, kdy mystika určovala veškeré bytí a nebytí.
Šermíři organizovaní v šermířských skupinách čas od času takovou možnost mají při účasti na historických akcích, i když úroveň těchto představení bývá často nevalná, organizačně špatně připravená, s velmi povrchním programem. Mnozí další se občas účastní her zvaných "dřevárny" ale po pravdě, není to ono. Všichni dosud jen čekali na opravdovou příležitost. A ta je nyní tady. Účast na dosud největší reálné bitevní hře u nás, překonávající svým rozsahem vše, co jste dosud znali. Předehru v mýtické krajině pod pevností se dvěma věžemi. Bitvu ve stylu Pána prstenů, odehrávající se v temnotě noci, prozářené ohni bitevní vřavy, za doprovodu scénické hudby, za účasti stovek bojovníků, tedy vás.
Chcete-li být mezi námi a prožít nezapomenutelné chvíle, přihlaste se k účasti! (informace zde)

Video Andy Serkis <-> Glum
Scalex pro vás připravil jedno krátké video jako ukázku bonusů na rozšířeném DVD. Jedná se o scénu, kde je vedle sebe srovnáván výkon Andy Serkise a výsledný Glum ve filmu ze slavné schizofrenní scény.

Stahujte:


První finanční výsledky a čísílka k Návratu krále
V civilizovaném světě přišel Návrat krále do kin právě včera, docela často v půlnoční premiéře. Celkem "zasáhl" 7.205 pláten v 3.703 kinech jen ve Spojených státech. Toto číslo je rekord, který o trochu překonávají jen druzí X-Meni. Předpokládá se, že film překonání středeční rekord Epizody 1 Hvězdných válek, která za jeden tento den utržila 28.5 milionů dolarů. Návrat krále má totiž jen za půlnoční projekce ve 2.100 kinech zhruba 8 milionů, což je stejně jako mělo za půlnoční promítání Společenstvo a Dvě věže dohromady. Pro porovnání Dvě věže bylo možno ve středu vidět (opět v USA) na 6.663 plátnech v 3.622 kinech a podařilo se jim utržit 26.2 milionů, zatímco Společenstvo nastoupilo v 3.359 kinech na 5.700 plátnech a utržilo 18.2 milionů. Pěkná čísla, ale koho krom New Line a distributorů to opravdu zajímá? :-) 

Přečteno celkem 17355x, verze pro tisk

Další článek - Megatrailer na Pána prstenů; Návrat krále boří první rekordy; Čtyři nominace na Zlaté Glóby!; Předprodej na půlnoční premiéry v ČR

Předchozí článek - Recenze na Návrat krále - Slzy v očích, tající se dech, bušící srdce a kopyta koní

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Ekan, poidáno 27.12. 2003 16:06:01
Roman Abe:
TolkienConu se nejen ucastnim, ale mam v nem i trosicku prsty... Ac stejne jako Bel predpokladam, ze Tolkiencon bude vyborna akce, dozajista bych na jeho propagaci nepouzil takove nevhodne formulace, jake uzivate vy.

Mimochodem, ja jsem ten clovek, co Vam psal za Tolkienovu Spolecnost.

roman abe, poidáno 26.12. 2003 13:18:03
Myslím, že je opravdu zbytečné být háklivý na každé slůvko, vždyť nejde o nic jiného než upozornit na akci, která chce být jiná. Možná jsem volil méně šťastná slova, ale už jsem několikrát vysvětloval, jak to s kvalitou dřeváren je, jsou mnohé skutečně dobré, ale jsou mezi nimi také velmi špatné. Nemusím na každé být, stačí když poslouchám a čtu názory jejich účastníků. Proč to nechcete nikdo přiznat? To se vám opravdu všem, co tuhle diskusi sledujete, všechny dřevárny líbí? Já na ně přeci nehážu špínu, jen připouštím, že některé bývají nekvalitní. Zdá se mi, že je tato pře zbytečná.
Vůbec nic nemám proti partnerství Eurotelu na TolkienConu, to jsem byl asi špatně pochopen, je přeci jasné, že pro kvalitní akci jsou potřeba peníze a obvyklým postupem dnes je účast sponzorů! Chtěl jsem jen poukázat na opatrnost při osočování z komerce, protože komerce je obchod, to znamená něco za něco, ale nemusí na tom být nic špatného, někde je to žádoucí. Už zfilmování klasiky je komercionalizací stejně jako jakékoliv její jiné napodobování a využívání. Záleží na konečném příjemci, jak si to přebere. Někomu se může zdát komercí moje akce, fajn, já jsem však cestu partnerství sponzorů nezvolil, přestože by to účastníky zbavilo finanční zátěže, protože se mi nezdálo v tomto případě vhodné prožívat dobrodružství pod logy sponzorů. Je potřeba občas něco obětovat pro vyšší cíle, ale zřejmě to nebylo pochopeno.

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.12. 2003 18:40:16
roman abe: Ekan skutečně věty vytrhl z kontextu, ale nanestesti s nim vyznivaji uplne stejne. Ten tvuj text je napsan jako ucelove hazeni spiny na drevarny a snaha glorifikovat tvou akci a predstavit ji jako neco "lepsiho"... a ja verim, ze skutecne bude lepsi nez bezna drevarna, diky vsemu tomu co tam chces mit. Ale to neznamena, ze vsechny drevarny jsou nutne spatne... sam pises, ze na zadne v posledni dobe jsi nebyl. Pak nevynasej podobne soudy...

A co se tyce Eurotelu, ano, ten se stal hlavnim partnerem Tolkien Conu a jsme velmi radi, ze tomu tak je. Diky tomu si muzeme dovolit usporadat akci v mnohem dustojnejsich prostorach na dobrem miste, aniz bychom musel nejak zasadne zvysovat cenu. Partnerstvi Eurotelu neni za ucelem na akci vydelat, kvuli tomu to nedelame. Ano, pro Eurotel to je jiste "komerecni" zajem, reklama. Pro nas je to sance jak mit Con v centru Prahy a zaroven jinak nez ve forme 300 lidi tesnajicich se v male telocvicne a mnoha dalsich lidech odhanenych od vchodu, protoze uz pro ne neni misto...

roman abe, poidáno 25.12. 2003 18:34:25
Ekan:
Tohle vytrhávání vět či slov z kontextu není fér. Hodlám k tomu jen poznamenat, že bych byl na užívání pojmu "komerce" opatrnější - a propos, nezúčastníte se TolkienConu s podporou Eurotelu…?
Novodobé dřevárny jsem se skutečně přímo nezúčastnil žádné, patrně bych svým věkem jaksi nezapadl, ale vím o nich dost na to, abych věděl, že obvykle každá končí závěrečnou "bitvou". Jenže ta naše má být skutečně odlišná, podobající se spíše historickým šermířským bitvám podle daného scénáře (s nimiž naopak mám zkušenosti bohaté). A stejně tak i předcházející hra v krajině - ne žádné honění za questy po lese, ale hra ve stylu filmového putování. Omlouvám se však, že víc nemohu prozradit, protože překvapení je důležitou součástí akce.

Gismoo, poidáno 23.12. 2003 19:26:23
Já sem teda Sil nečet, ale řekl bych, že by se to možná dalo jako seriál...
Ekan, poidáno 23.12. 2003 12:59:08
Roman Abe:
Pár poznámek
"Výsledkem bude alespoň výmluvná psychologická sonda do charakteru fanoušků PP." - Čili dle Vás se charakter fanouška PP posuzuje kladně podle toho, že je ochoten podlehnout komerčnímu šílenství vyvolanému filmovou trilogií?

"Naše pojetí je odlišné od jiných obdobných akcí. Důležitá je předehra, dobrodružná hra ve volné krajině, která zabere nejvíce času z celé akce."
:-D:-D Na kolika dřevárnách jste byl? Závěrečná bitva je u většiny z nich takovým tím nutným zlem, které se pořádá na konci proto, aby si lidi, kteří chtějí (a nebývá jich málo), alespoň chvilku pořádně zabojovali, když celý den poletují po lese a plní kvesty a sem tam si s někým zašermujou...


Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 20.12. 2003 11:26:10
Roman Abe: toho šílence jsem rozhodně nemyslel ve zlém. Prostě je šílenost něco takového organizovat, cenu chápu. Je šílené doufat, že to skutečně vyjde tak jak si přeješ. Držím palce a doufám, že budou všichni mile překvapeni :-)
Brennos, poidáno 20.12. 2003 0:17:31
Mě to tak šílené nepřipadá, ale souhlasím s Merlkirem, že do toho prostě moc lidí nepůjde... protože lidi neví, jaké to bude (to je většinou problém prvních akcí svého druhu = malá účast)... a částka je příliš vysoká (ovšem pouze v porovnání třeba s dřevárnou, jinak její výši docela chápu)... a ještě k těm šípům... lidé tam přijedou s lukem, který drží poprvé v ruce... a to je největší hrozba, dřevárny jsou toho důkazem, jeden dobrý lukostřelec na 10 špatných, kteří střílí, kam se jim zlíbí a většinou do úrovně hlavy... klidně si trochu zariskuju, na modřiny jsem zvyklej, ale kukadla opravdu moc riskovat nemusím :o)
Jinak nápad celkově se mi líbí, takováhle výpravná akce by byla jistě moc fajn, jen prostě vidím problém v účasti. Každopádně přeju hodně štěstí, jestli bude mít akce úspěch... rád přijedu třeba příští rok :o), ale zrovna teď mě to příliš neláká...

Merlkir, poidáno 19.12. 2003 22:56:37
Když se na to dívám s odstupem, tak mi to připadá...jako pořád stejná blbost. Fakt sorry, ale i přes tahle vysvětelní. Dobrodružná povaha-fajn. Nejsu máčka, i na dřevě se dáschytat pěkná rána. Šípy..hmm..no..ono to asi funguje, ale na oči je to opravdu nebezpečné. Dobře. Jsem ochotný akceptovat všechno.

Ale opravdu se mi nezdá, jak chcete spojit zkušené šermíře a neznalé lidi v jedné bitvě. Fakt. Lidi co nebyli ani na dřevárně pošlete do bitvy..On se to člověk brzo naučí..ale stejně..lidí, co jezdí na dřevo tam přijede podle mě málo, protože 900 za akci nikdo nedá.

Prostě si myslím, že buď přijede málo lidí a zase to bude akce pro pár nadšenců co do toho půjdou opravdově v pěkných kostýmech, nebo se k nim přidají nějací dobrodruhové a fanoušci filmu a to se stane neštěstí. Jsem asi sýček...ale co. Aspoň mám obě oči a ušetřím 900.
Uvidím jestli se bude konat druhý ročník..

roman abe, poidáno 19.12. 2003 21:28:01
Ad Bitva 2004 - Teda řeknu vám, nečekal jsem, že vás tak rozhází šípy s korkovými špunty, zvolil jsem je proto, že s nimi mám zkušenosti a není důvod se tolik obávat, ovšem pokud si nepletete „reálnou bitevní hru“ s „člověče nezlob se“. Ostatně bitva není opravdu určena pro lidi bojácné a neochotné trochu riskovat, akce má dobrodružný charakter, není to žádná vata, kde se bude o všechny pečovat a vodit za ručičku, aby se vám náhodou něco nestalo. Od toho máte mít odpovídající výstroj, boj je přeci boj a ne nějaké „šmrdlání“. K penězům a zajíci v pytli - když platíte předem za dovolenou podle obrázku v katalogu, kupujete si v předprodeji lístek na koncert nebo třeba platíte pětistovku předem za přijímačky na školu, zdá se vám to neobvyklé? V ceně akce je: dvě dřevěné zbraně a odznak příslušnosti pro každého, doprovodný program (profesionální vystoupení hudba, šerm, tanec, jezdci s koňmi, občerstvení na závěrečné slavnosti), organizační příprava (jednání s úřady, majiteli pozemků, nájemní smlouvy, přítomnost hasičů, lékaře a záchranky, doprava zavazadel, hygienické zázemí na tábořišti, platby za autorská práva), provozní příprava (stavba dekorací, instalace světelných a zvukových systémů, pyrotechnické efekty, platba za elektřinu, úklid), administrativa (rozeslání povolávacích listin, provoz webu, odpovídání na dotazy) a další "drobnosti". Pořád se vám zdá 900 Kč moc? Ke „snobárně“ - snad někdo uzná, že "dřeváren" existuje značné množství a že kromě relativně dobrých akcí je mezi nimi i mnoho opravdu špatně připravených a organizačně nezvládnutých. Vím o mnoha lidech, kteří byli z některých akcí opravdu znechuceni, vím o lidech, co chtějí prožít něco víc, než jim může dát běžná dřevárna. Proto připravuji tuto akci. Možná se ale nezavděčím, může se to stát, bude to samozřejmě zklamání, ale takový je život a jsem připraven akci čestně odpískat. Výsledkem bude alespoň výmluvná psychologická sonda do charakteru fanoušků PP. K šermířům - ti „jedni z nejlepších šermířů v republice“ budou v rolích vojevůdců, nikoliv v řadovém vojsku. Pokud se ovšem přihlásí další dobří šermíři a zároveň lidé nezkušení, co je na tom špatného? Ve skutečné bitvě také bývali velmi schopní bojovníci a méně schopní. Vzájemná konfrontace naopak může do boje vnést zajímavou dynamiku, kdy se méně zkušení budou snažit vyrovnat těm druhým nebo třeba volit jiné prostředky boje než přímý střet. A akce není jen bitva - boj není jediným prvkem hry. Naše pojetí je odlišné od jiných obdobných akcí. Důležitá je předehra, dobrodružná hra ve volné krajině, která zabere nejvíce času z celé akce. Hlavní bitva přijde až na závěr a opravdu v noci, ale podle daného scénáře a pod přesným velením. V noci proto, že důležitou roli bude hrát vizuální prvek akce, skutečně unikátního charakteru. Koně nebudou v hlavní bitvě, svoji roli odehrají v předehře. Akce bude jištěna lékařem, záchrankou, hasiči, co ještě chcete víc? Dvojníky kaskadéry aby vás zastoupili v „nebezpečných“ situacích? Zřejmě jsem opravdu šílenec, jak myslí Bel, když chci připravit maximální prožitek, ale zase nejsem takový blázen, abych nechal všechny pozabíjet. Jestli si myslíte opak, není to akce pro vás, sýčkové…
Darthie, poidáno 19.12. 2003 17:49:31
Silmarillion neeee!!! LOTR je jedna vec, ale Silmarillion je TOTALNE nesfilmovatelny. Teda cely Silmarillion urcite. Ved to je ako keby niekto chcel sfilmovat cele stare Grecke baje a povesti. To sa proste neda. Moze sa vybrat jeden pribeh a ten sfilmovat, ale nie celu mytologiu! A zase sfilmovat iba jeden pribeh zo Silmarillionu (trebars toho Berena a Luthien) by zase ochudobnilo divaky o dalsie pribehy pretoze vsetko je to v Silm. navzajom poprepletane.

Jedinu moznost ako pretvorit Silmarillion na filmove dielo je TV serial. Ale to len cisto teoreticky. Musel by byt perfektne napisany, mat kvalitnych hercov v obsadeni, PORIADNE efekty (nie tie amatersky vyzerajuce efekty co vidavam v americkych kvazi historickych serialoch), a hlavne aby to nebolo tak hrozne SKOMERCIALIZOVANE.

Radsej nech to ani neskusaju. Christopher, neopovaz sa predat prava! ;-)

Ravenhorn, poidáno 19.12. 2003 9:01:12
Na www.movie-list.com je dán ten megatrailer Pána prstenů ze všech tří dílů!Má to ale 50MB, ale super!Je tam dokonce pár nových záběrů z trojky!Doporučuju všem!
Eruvëo, poidáno 19.12. 2003 8:45:42
Přeju to Petemu, ale stale pevne věřím a doufám, že se vrhne i na Silmarillion, nebylo by to úžasné?Ve spojení s Howardem Shorem a Wetou. Myslím, že by se jim to povedlo.Ale kdo by zahrál Lúthien?
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 19.12. 2003 8:20:50
BTW Návrat krále podle všeho pokořil první rekord, když utržil skoro 35 milionů dolarů jen za první den v USA, dohromady s ostatními zeměmi pak 58 milionů. Spiderman sice taky vydělával jak divý, ale tohle je ke všemu i dobrý film :-)
Brennos, poidáno 19.12. 2003 0:09:56
ad Bitva 2004... taky to nevidím příliš růžově, za 900 Kč zajíc v pytli... ale co mě celkem dotalo, tak to ty šípy. Takovéhle hroty by se možná akceptovaly na železné bitvě, ale "dřevárna" se spoustou nováčků? Na dřevárny už jezdím skorem 5 let a ve většině případů kvůli bezpečnosti vyžadují organizátoři !měkkou! bambuli a !větší! než oční důlek... a zvlášť v noci!!! Proboha... ani dřevárny nejsou v noci, maximálně tak noční část s dýkou a to většinou ještě papírovou. Tohle je docela hazard...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.12. 2003 22:44:52
Gwinn: ne, je to prostě upoutávka na akci. Co mám informace, tak organizátor je šílenec, blázen do středoveku, člověk schopný vést dav s opravdu hodně zkušenostmi s akcemi podobného ražení. Přeji mu hodně štěstí, ale sám to považuji za bláznovství a cenu za příliš vysokou. A ty řeči o úrovni dřeváren jsou opravdu trochu snobárna, ale chápu autorův postoj :-)
Gwinn, poidáno 18.12. 2003 20:13:19
sakra co je ta bitva zac a kdo to porada?? 900 je snad trochu hafo a bojovat v noci sebevrazda ne? fakt by me zajimalo jestli s tim ma nekdo odsud neco spolecneho?
Bellatrix, poidáno 18.12. 2003 19:48:21
Lothmíril: no, ono se v angličtině téhle trilogii často říká prostě "Rings", a pokud jde o film, pak je Jackson opravdu jeho pánem :o)
Lothmíril, poidáno 18.12. 2003 19:44:02
el:-)))
Christopher sa o filme nikde nevyjadruje a nic nehovori, hoci by z rozhovorov mohol vytazit peknu sumicku. Prava na film LotR predal J.R.R.Tolkien sam ked na tom bol financne zle, velmi silne pochybujem, ze by Christopher nieco podnikol. A Sil, to by sa fakt nedalo. Nie preto, ze je to prilis zlozite, ale preto, ze aj v LotR je dost zmien. Mozno raz pride iny reziser a bude menej svojsky. Pristup PJ k SIlmarilionu skratka nesedi.
BTW, mna dost zarazil titulok (nic proti prekladu, samozrejme) "Pan prstenu" atd. Nepovedala by som, ze si PJ moze na tento titul narokovat.

Entes, poidáno 18.12. 2003 19:43:06
ROTK získal 4 nominace na zlaté glóby:

The Return of the King got nominated for four Globes: Best Picture (drama), Director, Score and Song!

Merlkir, poidáno 18.12. 2003 19:27:37
Ještě bych rád dodal, že na takovouhle bitvu samozřejmě nepustí nikoho zvyklého na uvolněné dřevárenské mravy, čili tam bude banda lidí, co nikdy nešermovali, jsou nabuzení kecama o heroické fantasy a BUDOU si hrát na Conana popřípadě Aragorna. Zbytek budou dozajista jedni z nejlepších šermířů v republice, kteří si to určitě užijou...
BTW: závěrečnou bitvu v noci jim taky přeju...očaři a výrobci pásek přes oči budou mít co dělat. Jestli tam budou i koně...doufám, že tam aspoň bude pár dívek, co umí první pomoc, případně poslední pomazání.

Merlkir, poidáno 18.12. 2003 19:24:12
Ježiš, ta bitva, to je vtip, žejo? není možná!
Lidi si zaplatí 900,-Kč, obstarají si docela nákladný kostým, dostanou jeden(!) meč a dýku a nechají se zmrzačit šípy s korkovýma špičkama...bože! A co to je za kecy o úrovni dřeváren? tohle je snobárna, která opravdu nedopadne dobře..

Eowynn, poidáno 18.12. 2003 18:37:05
Nejsou tyhle debaty trochu zbytečný? Podle toho, co jsem četla, Ch. Tolkien práva rozhodně prodat nehodlá a on sám se od povyku kolem filmů distancuje...No ale nebylo by to marný...
Lukoborec, poidáno 18.12. 2003 17:02:32
myslim, ze by slo, ale musely by byt zasadnejsi zasahy do deje a rozhodne by to nebylo jen na tri filmy
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.12. 2003 17:00:21
Lukoborec: to by natočit ani nešlo... ehh... ale jako bych něco podobného slýchal už před Lotrem %-)
Lukoborec, poidáno 18.12. 2003 16:49:20
Skoda, i kdyz zpracovat takovy dilo by bylo mnohem narocnejsi nez pan prstenu
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.12. 2003 16:42:17
Lukoborec: práva na Silm. drží Christopher Tolkien a nevydá je...
Lukoborec, poidáno 18.12. 2003 16:36:24
Nevíte, jak to je s pravy na sillmarilion? Takovej pribeh o Berenovi a Luthien nebo Fingolfin zapasící s Melkorem, to by byla paráda:)
Lindatirion, poidáno 18.12. 2003 16:06:23
Tak mam takovy pocit, ze uz tusim kde se bude Bitva 2004 odehravat a pokud se nemylim v otazce identity Romana A., nabidnu alespon pomoc pri poradani...
Darthie, poidáno 18.12. 2003 14:52:45
Dufam ze za par rokov natoci Hobbita. Potom by bola LOTRovska saga SKUTECNE kompletna, i s prologem! :D
asfaloth, poidáno 18.12. 2003 14:45:17
Aragornova mladá léta :-))) toto ma skoro položilo
el, poidáno 18.12. 2003 12:25:19
Hm,hm,tak Jackson už nechce natočitdalší trilogii...jestli to není tím,že nemá stejně velký námět.Kdyby teď u Tolkienů na půdě našli další rukopisy...třeba"Aragornova mladá léta aneb cesta do Haradu a zpět" ;o)))
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!