Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Kinofil
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 950 lidí

Celkem návštěvníků
14934958

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
16.1. 2003
Den D - Dvě Věže v ČR! Jaké to bylo? Zajímavý zážitek z půlnoční premiéry? Fotografie? (doplněno 16.1. v 12:15)Verze pro tisk

Den D - Dvě Věže v ČR!  Jaké to bylo? Zajímavý zážitek z půlnoční premiéry? Fotografie?

Dnešek byl a je svátkem pro všechny ty, kteří napjatě očekávali uvedení Dvou Věží v našich kinech. Dočkali jsme se. V tomto článku se postupně objeví zajímavé informace, fotografie a další materiály především z půlnoční premiéry. Prostor je otevřen i vám. Podělte se o své zážitky v komentářích či zašlete reportek na můj mail cerovsky@jcsoft.cz, rád jej uveřejním.

Každý návštěvník stránek má možnost přidat svou recenzi na Dvě Věže. Pokud máte jen kratší text, podělte se o své názory spíše jen v komentářích. Byl bych rád, pokud by se jako recenze objevovali skutečně jen texty, které tento literární útvar připomínají. Recenze můžete číst zde...

Šťourové možná ocení článek se seznamem `chyb` ve filmu. Také je hledáte? Nebo to naopak nesnášíte?


Jan "Belcarnen" Čeřovský, premiéra ve Slovanském domě
Skupina lidiček z JCsoftu se shromáždila ve Slovanském domě někdy okolo půl deváté večer, aby shlédla před premiérou Dvou Věží nejprve opět na velkém plátně Společenstvo. Objevilo se pár nových tváří, pomalu ale jistě si přestávám účastníky srazů pamatovat. Po malém zmatku s lístky a zjištění, že jeden přebývá (byl vnucen nějaké paní, která původně přišla na něco úplně jiného) jsme se odebrali do sálu. Abych nezapomněl - spousta lidí byla nějakým způsobem okostýmovaná, ale kupodivu to nebudilo po Praze nijak velkou pozornost :o)

Společenstvo bylo, jak jinak, moc fajn. Škoda jen, že nemohla být promítána rozšířená verze. Nedal bych ruku do ohně za to, že všichni lidé v sále zůstali při filmu vzhůru. Někdo si před náročným pokračováním jistě u některé ze scén schrupnul. Ale to není podstatné. Přiblížila se půlnoc. Společenstvo skončilo a zbylo mi několik málo minut na to, abych rozdal lístky na Dvě Věže i nově příchozím. Celkem přibylo asi deset lidí. Úplně vyprahlí jsme zakoupili něco k pití a uvelebili se v sále...

Logo New Line a začalo to. Sál reagoval dle očekávání. Smál se, nedýchal napětím, leckdo i plakal... prostě důstojné pokračování dnes již kultovního Společenstva Prstenu. Ostatně mou recenzi si můžete přečíst zde. Přišel Helmův žleb, poslední jízda Eorlovců... film se chýlil ke konci. A pak skončil. V sále se sedělo ještě přes titulky, samozřejmě. Však jsou doprovázeny Glumovou písní. Jenže nic netrvá věčně. Bylo nutné sál opustit (ač leckdo by tam snad rád přespal). A tak začala první vlna debat, hádek, rozborů názorů... prostě paráda. Část webu pokračovala kamsi na Smíchov na "afterparty", ale jelikož čtvrtá hodina se blížila, já byl v kostýmu a musel v šest ráno vstávat, této akce jsem se již neúčastnil.

Co říci závěrem? Během pár hodin snad uveřejním i fotografie, jen co se mi je podaří z fotoaparátu vydolovat. Půlnoční premiéra a celý LOTR maratón byl moc příjemná akce a jsem rád, že jsem se jí mohl zúčastnit s tolika fajn lidmi. Díky vám všem jsem si užil Dvě Věže jako nikdy předtím. Už se těším na neskutečně vyčerpávající tři díly příští rok. Doufejme, že promítání začne tak v pět a mezi filmy bude delší přestávka :o)   


Pár fotografií ze Slovanského domu
Zaslal Garion
 

Přečteno celkem 18212x, verze pro tisk

Další článek - Dnes začíná Tolkien Con; Rozhlasové hry Společenstvo Prstenu a Dvě Věže ke stažení; Video - souboj Legolase s Boromirem; Dvě Věže a tržby ve světě; Zajímavá recenze na Dvě Věže

Předchozí článek - Již zítra se sejdeme v kinech...; Malá rekapitulace roku 2002; Dvě Věže v tiskovinách; Arwen v Helmově žlebu?

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Karmel, poidáno 22.1. 2003 12:12:31
Nápodobně Bellčo :-)))))))))))))))))))))
Bellatrix, poidáno 22.1. 2003 11:35:20
KARMEL: :o))) tak s tím Asterixem jsi mě dostala :o))) Hele, víš, že bych tě takhle anonymně v diskusích asi nepoznala, kdybych nevěděla, že jsi to ty? :o) Zvláštní.
Jo, tvoje osoba mě vypružila akorát k těm průhledným šatičkám, ostatní už bylo všeobecně :o))), protože my jsme si všechno už řekly, nebo řeknem... v pátek :)

Karmel, poidáno 22.1. 2003 11:03:20
To BELLAsTeRIX:
To tě má osoba vypružila k tak dlouhému komentáři? paráda :-)
Inkriminovanou scénu s Arwen (cituji:"jak se před Aragornem předváděla s namalovanou pusou a těmi poloprůhlednými šatičkami... Kam se poděla elfí moudrost, vyzrálost, důstojnost a vnitřní krása? Arwen skutečně nepotřebuje předvádět poprsí, aby se Aragornovi líbila :-/") jsem cítila stejně jako Ruby. Já v tom (a ještě v lecčems jiném - i když ne v Legolasově naskakování na koně) komerci vidím - amíci (ano, předem se omlouvám, nemám o nich moc dobré mínění) by bez toho asi na film nešli (a pak možná ještě jeden recenzent-romantik=to se ale týká jen té scény s Arwen :-). Kdybch režírovala já ;-), stačila by mi návštěvnost fanoušků, ale pro New Line jsou (logicky) důležité hlavně prachy. A pak už je jedno, jestli jsou tam určité "komerční" scény dodány nějak násilně (i když to si o LOTRovi a Jacksonovi nemyslím) nebo jestli má Jackson už prostě takové "komeční" cítění :-))))))))))))))) respektive cítění "co se divákům líbí", protože i režisér je divák. Ale jak už jsem psala dole - i když si uvědomuji, že některé scény takové jsou - film se mi líbil a líbí a jdu na něj znovu. A stejně je to všechno jen a jen osobní záležitost, takže vlastně nemá moc cenu se nějak exponovat :-)

Bellatrix, poidáno 22.1. 2003 9:08:41
KARaMELa: nejsou průhledný, má kombiné :o)))

A když už jsme u těch ženských :o) Mně připadají všechny tři dobré - každá je úplně jiná a přesně tak by to mělo být. Je ale fakt, že Arwen mám až na posledním místě. Je sice opravdu hezká, ale jak už tu někdo naznačil, vypadá na elfku hodně "živočišně" - je to taková holka "krev a mlíko", no :o)

ad komerce, Legolasovy výskoky a sjezdy na lecčems atd:
Podle mě bychom si měli nejdřív uvědomit, že je to Jacksonova představa. Kdybychom se tu bavili o knize, zjistíme, že každý z nás má nějaké pasáže nebo postavy, které miluje, ale jiné zase tolik nemusí. Já mám například ráda Faramira, ale setkala jsem se i s názorem (a ne ojedinělým), že Faramir není nic moc, protože je to takový nezajímavý klaďák, který není schopný vzdorovat svému otci a nechá se od něj "usurpovat" blá blá.... Něco podobného o „dokonalém klaďákovi“ jsem slyšela na účet Aragorna, někteří nemají rádi knižního Boromira, ale mě připadá úžasný a jeho hlášky typu „to jsou jen babské povídačky“ mi ve filmu chyběly. Také už jsem slyšela kritiku na Sama, protože vlastně kvůli němu se Glum definitivně rozhodl vydat je Odule. Já to beru jako projev lidské (hobití :)) nedokonalosti, ale někteří fanoušci to prostě nemohou Samovi "odpustit", nejraději by ho měli dokonalého a neposkvrněného takovými chybami. Jackson má pravděpodobně také nějaké oblíbené pasáže a jiné až tolik ne. Proč by to do filmu nemohl dát tak, jak si to sám představuje? Proč by se měl nechat "znásilňovat" představou někoho jiného? Třeba mu taky Faramir připadal příliš kladný, tak se rozhodl ho upravit, když k tomu má příležitost. Nám se to sice nelíbí, ale pro něj to může být splnění jeho snu! Mimochodem, když může Legolas chodit po sněhu, což si vymyslel Tolkien, proč by nemohl "akrobaticky" naskakovat na koně? Třeba si to Jackson při čtení právě tak představoval. Jasně, netvrdím, že film je komercí nedotčený, ale považovat každou změnu nebo z našeho hlediska „podivnost“ ve filmu za komerci není fér. Kdybych to točila já, tak má Aragorn i Éomer krátké vlasy a jsou hladce oholení, fanoušci by mě pak ukamenovali, že je to nerealistické a že jsem podlehla nátlaku, aby kladní hrdinové vypadali jako slušňáci :o)

Karmel, poidáno 21.1. 2003 23:21:38
To Ruby:
Nechci obhajovat Liv - to jestli se v té roli líbí nebo ne, je čistě subjektivní věc, ale ke zmíněné scéně: za ty poloprůhledné šatičky a našpulené rtíky :-) mohou ti tvůrci z druhé strany kamery(aspoň doufám...snad to proboha nebyl její! nápad :-) Taky mě to tam nenadchlo, ale vidím v tom prostě tu "komerci" nad kterou radši zavřu rychle oči, protože "co kdyby ty šaty byly přeci jen průhledný" :-)))))))))))))))))))

Ruby, poidáno 21.1. 2003 19:35:03
Omlouvám se všem přítomným, ale mě Liv Tyler přijde na Arwen příliš živočišná a bez charisma. Aspoň v porovnání s Éowyn nebo Galadriel určitě. Navíc to, jak se před Aragornem předváděla s namalovanou pusou a těmi poloprůhlednými šatičkami... Kam se poděla elfí moudrost, vyzrálost, důstojnost a vnitřní krása? Arwen skutečně nepotřebuje předvádět poprsí, aby se Aragornovi líbila :-/
Olga, poidáno 21.1. 2003 17:24:05
to Lucyova: souhlasim do puntiku. V prvnim dile se mi Arwen taky libila. Ve druhem ale, kdyz ji tatinek licil, jak dopadne, i kdyz Aragorn zvitezi, vypadala jako nestastne zamilovana holcicka. Naproti tomu, treba kdyz se ohledla na Elronda zpod kape - jo, tam byla presna.
Karmel, poidáno 21.1. 2003 16:04:53
Taky jeden komentář k ženským postavám v LOTR
- dle mého názoru jsou všechny velmi hezké, dobré herečky (aspoň svoje postavy dobře zvládly) a díky počítačovým efektům, maskérům a nevím čemu všemu ještě, jsou opravdu náááddhernéééé (hlavně elfky, které mají být až nadpozemsky krásné, ale moje oblíbená Eowyn je taky prádní) - takže ohledně žen, smekám, to se Jacksonovi povedlo

Lucyova, poidáno 21.1. 2003 15:43:09
Tak já si taky přisadím k těm "ženským". Mě se zdá Liv Tyler pro roli Arwen výborná. Je nadprůměrně hezká, ale to je přece v pořádku, vždyť hraje elfku. A zase to není žádná Pamela Anderson, její krása je přirozená, žádný silikon a tuna šminků. Fakt nechápu, co proti ní všichni mají - skoro mi to přijde jako vliv médií, kdy už před uvedením společenstva se všude psalo, jak je ta Tylerová hrozná a půlka diváků pak tupě opakuje, že je fakt hrozná.
Musím ale přiznat, že ve Společenstvu se mi líbila víc než ve Dvou věžích - ve SP z ní fakt sálala elfka, teď ve DV vypadala v těch milostných scénách dost mladince, to uznávám :-)

Olga, poidáno 21.1. 2003 11:10:21
Ohledne tech bab: priznam se, ze me jako neprekonatelna krasavice nepripadala ani jedna (no jo, jsem zenska, takze mam mnohem prisnejsi meritka).

To ale ani nemelo byt zamerem. Mam za to, ze jak Cate Blanchettova, tak Miranda Ottova vyborne ztvarnily svoje ulohy a vypadaly presne tak, jak vypadat mely: Galadriel byla opravdu tajemna, vedouci a mocna "kraska bez veku" a Eowyn hrda, vnitrne vasniva a pritom vnejskove placha princezna - lec princezna v drsne a chladne zemi, ktera nechodi v hedvabi, ale obcas taky ve lnenych satech.

Musim rict, ze prave s Mirandou Ottovou se podle me Jackson strefil naprosto uzasne. Kdyby vypadala jako Katerina Brozova, pusobila by hrozne neverohodne. Takhle byla opravdu nejkrasnejsi dcerou Rohanu - ovsem nejkrasnejsi mezi vsemi temi usmudlanymi udrenymi zenskymi.

Naproti tomu - jakkoliv nemam nic proti osobe Liv Tylerove - jeji Arwen mi pripada z tech tri nejslabsi. Ma hezkou figuru, je velice pohledna, ale chybi mi u ni kouzlo. Vypada jako teenager, ne jako zena, ktere jsou stovky let, zena ktera "vi". Ovsem - kdo by ji zahral lip? Mozna Libuska Safrankova jeste pred 10 lety, ale dnes? ;-)))

Corwin, poidáno 21.1. 2003 10:39:13
..a konecne vidim ze se rozejdeme i ve vkusu co se tyce zen:-)))Miranda Otto je dle mne daleko hezci:-))I to je ovsem vec vkusu:-))
Corwin, poidáno 21.1. 2003 10:35:06
Jirka:napis deset stran jako Tolkien...ne napis dve starny jako Tolkien:-)A dekuju ze mne povazujes za zhloupleho protoze ctu fantasy tak si predstavuju stredovek jako krasnou dobu:-)O komercializaci kazdeho filmu dnes asi tezko nekdo poxybuje.Na nekomercni si hraji mozna tak tzv.nezavisle filmy..kolik z nix je opravdu nezavislyx fakt nevim...Ctvrtnicek Steindler Vavra a Hanak jsou kapitola sama pro sebe...Matice je dobry film-no jak pro koho....a ze si nehraje na to ze neni komercni-to by mohl jen dost tezko:-)))
jirka, poidáno 21.1. 2003 10:27:23
jo a kdyz jsme u hercu, kterou povazujete za hezci ? Tylerku nebo Eowyn ? ja jednoznacne Tylerku, eowyn vypada jak opozdena venkovska devecka z nemecke blbosti typu doktor z hor.
jirka, poidáno 21.1. 2003 10:25:12
-souhlasim s olgou. sam sem byl az zarazen, kdyz zminila DUNU ! ano, DUNA !

-matice je dobry film a samozrejme je komercni. ale nehraje si na to, ze neni ! v tom to je. me sice extra neoslovila, ale respektuji technare co se po shlednuti povazuji za hackery :)

-cesta z mesta, jak tu uz zaznelo je nebetycny kyc, blizici se tolkaci samotnemu. to skutecne psal velkomestak (z skupiny ctvrtnik-staindler-vavra + hanak+chytilova ?) hybrid babicky, propagandy hnuti duha a vzpominek na detstvi.

-prave na podobne city jako ona cesta z mesta hraje i veskera fantasy. lide jsou pak zhloupli, sni o stredoveku jako krasne dobe. znam jednoho tolkienovce a ten u PP2:WTC skoro az dojetim brecel u co nejkycovitejsich scen (kupr ta, jak se horici ent uhasi a greenpeacaci si oddechnou az to zahuci v kine)

-proc jsem proti tolkienovi: on napise 10 stran, kde popise okoli, lesy a louku na ktere bude bitva a pak na pul strane napise, jak byla bitva kruta a kolik koho padlo ...

Corwin, poidáno 21.1. 2003 9:44:43
....ostatne to bude tim ze jsem mel oci jenom pro pani Eowyn:-))
Corwin, poidáno 21.1. 2003 9:43:37
Lucy:Vyborne aspon jedna spriznena duse:-)))To potesi:-))Ale toho pasku jsem si fakt nevsiml:-))
Lucyova, poidáno 21.1. 2003 9:13:39
Nazdar Corwine - asi jsme to psali na stejné telepatické vlně :-)
Lucyova, poidáno 21.1. 2003 9:12:07
Blackfloyd, Maggo: v tomhle máte pravdu - bez těchhle hard akčních prvků by to určitě taky šlo. Je to možná trochu podlehnutí módě - v současných filmech to prostě "letí" (stejně tak třeba jako je teď v módě snížený pas u kalhot - a schválně si všiměte, kde má Galadriel pásek :-)).
Ale myslím, že je to tak na hraně - ještě se to dá skousnout, když to člověk nebere moc vážně (a kdo bere všechno vážně, je suchar :-)). Ono by se to dalo natočit MNOHEM hůř. Jistě, taky líp (třeba zcela doslovně podle knihy), ale přece byste nechtěli, aby byla tahle krásná "pohádka" jen intelektuální lahůdkou do filmového klubu...

Corwin, poidáno 21.1. 2003 9:08:16
Blackfloyd:jsem sice pomerne fanda LOTRa,ale tak nejak s Tebou vicemene musim souhlasit.Ovsem pokud jsi to cetl,o cemz jsem presvedcen:-)musis uznat ze takovou knihu lze na platno prevest jen tezko.UZ pouhe vykresleni jednotlivyx postav by tabralo pul filmu ktery je i tak dlouhy.A obavam se ze pokud by se PJ nebo kdokoli drzel knih vice,nebyla by tato filmova trilogie tak masove popularni.Dost lidi kteri Tolkiena drive necetli si jej po shlednuti FOTRa koupilo a precetlo a to je myslim obrovske positivum,at uz film vypada jakkoli.Myslim ze filmy byxom nemeli zase brat tak vazne..ovsem s pisemnou formou tohoto pribehu je to jine...a ty knihy za to stoji...
Maggo, poidáno 21.1. 2003 0:07:05
Fakt me vrta hlavou, proc Jackson zaradil do filmu takovou uchylnost jako to naskakovani Legolase na kone. Me to stale pripada, ze to snad musi byt chyba, ze nekde neco zustalo, co nemelo... Jinak myslim, ze hodne lidem se nelibi TTT, protoze zatimco v FOTR byly nadherne a prehledne souboje, vsechno skoro realne, zadne silenosti, tak v TTT najednou vsechno neprehledne, spousta fantasmagorii, zbytecne nerealne efekty a vlastne tam lidi toho moc nevidi. Kazdy akorat vzpomene, jak Legolas skvele behem vteriny vytahnul sip, zalozil a napjal luk, kdyz chranil Gimliho pred Eomerem, protoze to je asi jedina scena, ktera je jak pekna, tak s trochou fantazie i realna. Nechapu, jak muze PJ prohlasit, ze pouziva co nejmene digitalnich triku, aby film vypadal co nejrealneji, ze prave z toho duvodu vystrihava spoustu veci, ktere pusobily az moc fantasticky (pokud nejsou pro dej dulezite), ale na druhou stranu vrhne do TTT takoveto zabery... :-((( Je mi to lito.
Karmel, poidáno 20.1. 2003 21:05:06
Takže, můj malý příspěvek ke komentování TTT - musím přiznat, že když jsem to shlédla, můj první dojem byl...FOTR je lepší. Zatím nemůžu přijít na to "proč",ale až to uvidím cca 8x (jako Společenstvo) budu moudřejší :-))))
Taky je fakt, že se mi ve Společenstvu nestalo, aby mě něco tak vytočilo, jako zde - Faramir (nabídnout mi jeho roli, tak ji vážně nevezmu!!a asi neodpustím tomu, řízkovi, že to udělal :-) - opravdu jsem od premiéry "nerozdejchala" to, že je z něj takový poděs (a věřte tomu, že na mysli mám slovo dalekou horší :-) - a tak se bez mučení přiznávám, že jsem ho přestala Eowyn závidět :-) - taky asi bude zajímavý jeho přerod v TROTK ze záporáka v úžasného klaďase :-)
To Berin:
Musím přiznat, že s tou komercí v TTT vcelku souhlasím - rozdílní jsme ovšem v přístupu - mně se všechno ostatní líbí (až na toho F....... a malé výjimky)a tak vzhledem k těm dobrým věcem a upřímně řečeno i bezvadně natočené Tolkienově knize, to dokážu přehlížet a ještě si film užít... :-)
No, nějak jsem se rozkecala, takže toť prozatím vše.

Krysař, poidáno 20.1. 2003 17:15:03
Tady někdo mluvil o "cítění"?! Tenhle film je jenom krásná barevná malba na dutým a hluchým dřevě. Tenhle film nemá duši. Je to patos, americký komerční patos, který má s Tolkienem pouze stejná jména postav a krajinu. Ale Tolkienovu duši to nemá a nikdy mít nebude.
Kromě toho opravdu je tady dost lidí, co to berou smrtelně vážně. Možná by se kvůli tomu i poprali a začli si nadávat.
Je mi jich líto, ale na druhou stranu...dobře jim tak, alespoň se člověk pobaví.

Olga, poidáno 20.1. 2003 16:24:36
Trochu me desi, kolik fanousku bere Pana prstenu "smrtelne" vazne. Smarja, vzdyt to neni zadna hlubokomyslna studnice moudra, nezmenitelny kanon - i kdyz by ho tak mnozi chteli mit. Je to proste jenom pribeh, jenom kniha, stejne jako treba Duna - fakt dobra kniha, ale lidem, kteri v ni hledaji objasneni smyslu zivota, caka na majak.

Rekla bych, ze kdyz uz si chce nekdo hluboce zapremyslet, ma se pustit do Marka Aurelia. Hledat hlubinu vedeni ve fantasy je docela hlina.

No a kdyz uz je PP kniha jako kazda jina, tak se holt jako u kazde jine knihy musime smirit s tim, ze filmovy prepis nebude uplne odpovidat originalu. Ja si myslim, ze se Jackson opravdu snazi, a zmeny, ktere v pribehu udelal, jsou pomerne nutne vzhledem k odlisnosti filmoveho a knizniho vypraveni.

Mne samotne se Dve veze taky nelibily tolik jako Spolecenstvo. Jenze z toho nevinim Jacksona, ale Tolkiena: namisto veseleho Kraje, rozkosne Roklinky a velebneho Zlateho lesa se dvojka proste odehrava v pochmurnejsich sceneriich a je mnohem akcnejsi. Nevim, co by se s tim dalo delat, aniz by se pribeh zmenil jeste vic...

blackfloyd, poidáno 20.1. 2003 14:52:03
Lucyova> zda se ti ze Tolkien potreboval surfujiciho Legolase, skokana Aragorna atd., aby ctenar pochopil, ze je to hrdina? Delat z nich supermany, to prece vubec nebylo nutne! Co se tyce charakteru- co takhle vztah Aragorna a Arwen? Nepripadalo ti to jak pro blby?
A ta krec je predevsim v hereckych vykonech, ktere v knize opravdu nenajdes.
Berin> co jinyho bysme tu mohli resit? :-)
Koncim.

Berin, poidáno 20.1. 2003 14:01:32
To opponents:
Važení tady už se dostáváme do trochu jiných sfér. Začínáme řešit co se komu líbí a co ne (Olga) a v tom se nemůžeme shodnout nikdy. Protože každý má jiný vkus i názor. Takhle se na TT dívám já a svůj názor těžko změním.
Blackfloyd: Nějak si nevzpomínám, že my dva by jsme se někdy shodli Blacku :-)

Lucyova, poidáno 20.1. 2003 13:54:10
Berin: PP je americka komercni slatanina, ale Matrix ne? To si delas srandu, ne? (osobne se mi Matrix hodne libi,takze nic proti Matrixu, ale jako priklad filmu, ktery neni americky ci komercni...no nevim).
Blacfloyd: tak to me taky dostalo...Melke a pruzracne charaktery, patos, krec... Nevsimla jsem si, ze by v knize byly nejake psychologicky komplikovane postavy. Nevsimla jsem si, ze by v knizce chybel patos - zakladni to stavebni kamen tohoto zanru:-) A s tou kreci - jestli je v necem nejaka krec, tak v knizce zrovna tak jako ve filmu. Osobne jsem ve filmu nic krecoviteho nepocitovala, zato v knizce mi nektere dialogy prijdou doost sroubovane. Je to vec citeni - nedovolim si to soudit. A vy byste si to taky mohli po sobe dvakrat precist, nez sem napisete nejakou uzasnou absolutni pravdu :-)

Olga, poidáno 20.1. 2003 13:13:39
to Berin: Cesta z mesta je naprosto PRISERNA! Neuprimna, vyumelkovana. Trci z ni jako pero z divanu, ze ji natocil obyvatel velkomesta, ktery si PREDSTAVUJE, jak blazene asi ziji lide na vesnicich, ovsem ke skutecnemu venkovskemu zivotu nikdy ani nepricuchl. Nerikam, ze TTT je nejlepsi film, jaky jsem kdy videla, ale rekla bych, ze je tedy ROZHODNE poctivejsi.
blackfloyd, poidáno 20.1. 2003 13:05:07
Jinak Matice je komercni az neobvykle. Obvykle se na tom lidem libi ten napad, protoze ho povazuji za originalni a nikdy by je neco podobneho nenapadlo. A samozrejme akce- jako akcni film je to skvele. Pokud se to ovsem snazi tvarit jako scifi s hlubokou filosofii, je to smesne.
Cesta z mesta - priserny, v tom se berine vubec neschodnem.
Ale to jsme uz uplne mimo, ze....

blackfloyd, poidáno 20.1. 2003 12:56:29
kritikum>
No, jsme asi prilis narocni divaci. Chceme, aby za nasich pet penez umeli herci hrat a aby nas autori nepovazovali za takove blbce, ze nas musi presvedcovat o nekonecne hrdinosti hrdinu. Jenze bysme si meli uvedomit, ze my nejsme ti, kdo je zivi. Tento film, jako ostatne vetsina svetove produkce, je vyroben pro sirokou (nejlepe americkou) platici masu. A ta neni zvykla pri relaxaci premyslet a vnimat pouhe naznaky. Takhle si i sebevetsi idiot vsimne, ze Aragorn je hrdina, o Legolasovi nemluve. Vsechny hlavni charaktery jsou melke a pruzracne a tak to maji prece vsichni radi.
Tedy s odstupem (budu si trochu protirecit)- odchylky od knihy mi prilis nevadi- popravde receno napr. cesta Froda a Sama je pomerne nudna (na filmove pomery), pokud by je Faramir hned propustil, nemuseli bychom se k nim uz do konce filmu vracet.
Hlavnim problemem filmu zustava jeho patos, ci primo krecovitost, ktera je patrna na kazdem kroku. Jiste, v klasicke fantasy je jisty patos nezbytny, ale take v tom prave spociva Tolkienovo umeni- s jakou lehkosti se nese knihou. Ovsem uznavam, ze vubec neni jednoduche delat film jak pro ctenare knihy, tak pro plebs Tolkienem nepolibeny (ty jo) - proste vypravet pribeh najednou zasvecenemu i nezasvecenemu divakovi, tak aby se to obema libilo. Tomu prvnimu to muze pripadat strojene a primitivni, ten druhy muze byt zmaten. PJ se priklonil k tomu druhemu -a vydela na tom. Ja ho ale chvalit nebudu. Radeji zalezu zpet do zatuchleho filmoveho klubu.
Jinak myslenka na parodii me neopustila, byla by to asi stejna kravina jako space balls nebo jak se to jmenuje. Nevim kdo by se odvazil natocit vtipnou fantasy. Mrakoplas?

Corwin, poidáno 20.1. 2003 12:01:28
...a Conkina jsem jaksi nevidel....
Corwin, poidáno 20.1. 2003 11:55:27
..a musim dodat ze Cesta z mesta taky nejni zrovna muj salek caje...
Corwin, poidáno 20.1. 2003 11:54:46
Berin:Matrix treba ja povazuju za dost kravinu,particka nadsencu zaxrani cely Svet,za pomoci supercernoxa a krasne zeny.To neni Hollywood??Komercni slatanina?Co je na Matrixu nekomercni????
Berin, poidáno 20.1. 2003 11:32:14
Permanente... To ne. Ale pokud už ano musím k tomu mít důvod. A tady byl!
Jednicka se mi i pres "drobne" ulety v podstate libila ale tady...
Ktery film se mi v posledni dobe libil? No takovy Matrix, Cesta z města, Osudy dobrého vojáka Čonkina atd...
ALE TOHLE NE!!!

Corwin, poidáno 20.1. 2003 11:25:06
Berin:nekde mas rext nekde ne.Je fakt ze Hollywood tam dost smrdi...ale muzes mi rict kterej film se Ti naposledy fakt jako libil???Nebo jsi nespokojeny permanentne???:-))Bez urazky:-)
Corwin, poidáno 20.1. 2003 11:23:04
No uz jsem to videl dvakrat:-))A myslim ze ne naposledy:-)))
Berin, poidáno 20.1. 2003 11:11:03
To Paul:
I kdybych knihu nečetl nebude se mi film líbit. Sice bych nesrovnával s knihou ale i tak by to pro mne byla komerční slátanina.
A pokud mne nemáš rád... Je mi líto. Tohle je můj názor.

Lucyova, poidáno 20.1. 2003 9:39:43
Olga: Jo,podle knížky je skupina skřetů namíchaná z několika "druhů" a cestou se mezi sebou hádají - mám dojem, že kvůli tomu, že jedny už bolí nožičky a jiný ještě ne :-)
Knížku čtu teď po filmu znovu a dost věcí mi dochází až zpětně - sice ve filmu byly, ale nebyly vysvětlený, takže nečtenáři naprosto nemohli chápat (viz zde zmiňovaná scéna, kdy se Frodo se Samem před bránou do Mordoru schovají pod elfí plášť - ve filmu nikde není řečeno, že elfí pláště "zneviditelňovaly", takže lidi si pak myslí, že Frodo použil prsten a podobně.)

Paul, poidáno 20.1. 2003 9:15:40
Při sledování Pána prstenů v kině mi vadí dva typy lidí - puristé (Berin), kteří komentují každou nesrovnalost s knihou a jsou rozhořčeni spravedlivým plamenným hněvem a lidé šustící popcornem. A jo Berine, já tenhle zvrácený nesmysl miluji.
Berin, poidáno 20.1. 2003 8:53:29
Film…? Tahle nemožná americká, komerční slátanina…?!!
Tenhle paskvil, že má být pokračováním Tolkienova díla!!!
Z Theodéna je „posedlý“ stařík (už chybělo jen aby se mu při vymítání na břiše objevil krvavý nápis „Chcípneš!“) který neumí nic jiného než skuhrat „Všichni umřeme…“. Hrdí Enti (s vyjímkou Stromovose) vypadali jak jedličkárna na výletě (tímto se hluboce omlouvám Jedličkovu ústavu za toto přirovnání). Z Faramira udělali gaunera, že by Boromir zbledl závistí a táhne Froda s Prstenem až do Osgiliathu kde na něj při jeho záchvatu z METRU KOUKÁ NAZGUL!!! (ať žije utajení…)
Takřka z každého cípu filmu čiší americká komerce. Ať už jde o nesmyslně přidanou scénu s přepadem Vrrky při které „zemře“ Aragorn aby se divák mohl následující 10 minut mohl kochat jeho strastiplnou cestou do Helmova Žlebu, či srdceryvná scéna kdy synové a otci odchází od rodin bránit hradby Hlásky. A v neposlední řadě hrdinná smrt elfa Haldira který do důsledku – sakra neměl v Hlásce co dělat!!!
Takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho a už by se sem nikdo nevešel. Jediné co mi zabránilo odejít v polovině filmu byla úvodní scéna Gandalfova boje s Balrogem a Glumova nádherná schizofrenie. Ale záchrana celého filmu je na něj moc.
Lidi střeste se tohohle zvráceného nesmyslu…

Olga, poidáno 20.1. 2003 8:33:11
Pripojuju se k Tare: jak je to teda s temi obycejnymi skrety a Skuruty pri unosu Pipina a Smiska? Nemam tady knihu, abych se na to mrkla, ale pokud si to spravne pamatuji, skupina byla smisena jak ze Skurutu, tak "normalnich" skretu (kteri se pozdeji pohadali), a protoze obycejni skreti nemohou na slunce, musela cestovat az po setmeni. V filmu to ale vypadalo, jako ze bezi i pres poledne. Je to chyba (cemuz moc neverim) nebo mi neco uniklo (coz je pravdepodobnejsi)?
Lollitka, poidáno 20.1. 2003 7:28:33
Ten film mě úplně dostal. Není co dodat. Fakt nevím, co chce PJ předvést ve třetím dílu.
Sírwen, poidáno 19.1. 2003 19:49:44
Myslím že celé kouzlo filmu je brát ho jako nový temný fantasy film na motivy Tolkienových knih, a ne přepis. Má jeho atmosféru, jména postav a míst, atd atd. Ale film je to opravdu pěkný a myslím že brán odděleně od knihy by se líbil fakt všem. No, pěkný není-je úchvatný... Co se týče komerce v něm, nějak se zaplatit musel, a není to zdaelka tak strašné jak jsem se bála. Sláva Jacksonovi, který oživil elfy, vdechl život Glumovi a ukázal nám Rohan, sláva všem návrhářům, kostymérům, sochařům, kadeřníkům, zedníkům, lidem od efektů i všem, na které jsem zapomněla. Tenhle film je bomba, pánové.
Krysař, poidáno 19.1. 2003 16:10:02
Blackfloydovi: Já myslím že parodie není třeba viz. "skvělá scéna" s bočními dvířky, kterými Aragorn s Gimlim vpadnou skřetům do boku :-D
A co se týče hodnocení, souhlasím s tebou. Těch pět hvězdiček však do jedné patří Glumovi...

Krysař, poidáno 19.1. 2003 15:54:10
No jestli se po promítání Společenstva Tolkien obracel v hrobě, teď po Dvou Věžích musel tancovat mazurku...Co k tomu říct? Deformace charakteru postav takovýho rázu, že by i Viktor Čistič se svojí kyselinou záviděl (Faramir spíš připomínal Boromira, z Theodéna krále hysterickou babou snadno a rychle, flosofující Legolas a vrchol všeho komická figurka v podobě Gimliho), nechutné a zbytečné scény s Aragornem a Arwen a všudypřítomný holywoodský duchkomerce, kdesi v pozadí. Jediné velké plus a důvod proč většina lidí neodešla předčasně z kina s nutkáním zvracet byl skvělý Glum. Ani on a ani honosné stavby a armády "vybudované" počítačem, však nezachránil celkový dojem z filmu, který je víc než záporný a velkým zklamáním. Ale lidi chodí a film vydělává prachy, tak se vlastně nic neděje, že? Radši zpátky ke knížkám...
Blackfloyd, poidáno 19.1. 2003 0:48:39
Hm, sláva tomu, kdo by na tenhle film natočil parodii. Patosu a přehnaného hrdinství je tam víc než dostatek. Když pominu odchylky od knihy- ptákoviny typu surfujícího Legolase si mohl PJ opravdu odpustit. Herecké výkony (Legolase zvláště) byly místy opravdu mizerné a vyvolávaly oprávněný posměch publika. Zklamani, 5/10.
Jana, poidáno 18.1. 2003 22:40:05
WeeDee: Krasne jsi to rekla, naprosto souhlasim. A Dve veze - tezko rict, co chvalit driv - Glumiska, Olifanty, Rohan... Nez jsem to videla, dost jsem se bala drobnych vtipku (Gimliho hlasky, Legolas surfujici na stitu,...), ale odsudky techto drobnosi byly dost prehnane, a taky - kdo umi, muze si dovolit trochu usmevne legrace. Slava Peteru Jacksonovi, ktery vdechl Stredozemi zivot!
WeeDee, poidáno 18.1. 2003 20:49:31
Také jsem se vrátila z TTT a musím říct ,že to byla síla.Doslova.
Jako překladatel chyb z tohoto filmu se musím přiznat,že jsem si všimla asi čtyř ,z nichž ani jedna by nestála za zmínku.
Tenhle film byl naprosto úžasný ,i když ne přesně podle knihy ,ale to jsme všichni věděli ,než jsme se posadili do sedaček v kinech.
Osobně nenacházím slova ,která by Dvě věže popsala a hodlám na ně jít ještě přinejmenším dvakrát.
I když má někdo jiný názor než já ,přesto říkám : "Ať žije Peter Jackson ,Ten ,jenž vdechl Středozemi život!Sláva mu!"

KAva, poidáno 18.1. 2003 15:25:16
Niekde som nechal "X", samozrejme HLAVA XXII :)
KAva, poidáno 18.1. 2003 15:20:26
Jirka: Ano, kludne kritizuj, mas na to pravo. Pride mi vsak vyslovene smiesne, ked kritizujes konkretnu cast (Helmov zlab) tym sposobom, ze prirovnavas dej k historickym faktom reality. V tom pripade by si mal mat rovnake vyhrady voci vsetkym SCI-FI, fantasy a inym. V tom pripade ale na tychto strankach nemas co hladat. Iste aj provokacia je pre niekoho zmyslom ak nie zivota tak aspon zivotneho stylu. Budem trochu OFFTOPIC: Okrem trilogie PP mam v laske mnoho inych knih, jednou z najoblubenejsich je HLAVA XII - Heller nadherne popisuje abusrditu II. sv. vojny. Pred par dnami som videl filmovu verziu tohto diela a tiez by som mohol prudit: to co sa tam deje sa predsa nemohlo stat, nema to logiku (napr. zaverecne odplavanie v malom gumovom clne -so stredozemneho mora az kamsi do Svedska). Avsak prudenie by v tomto pripade znamenalo len jednu jedinu vec: nepochopil som, o co autorovi ide... Skus sa nabuduce zamysliet nad svojimi prispevkami a najskor prosim hladaj chyby niekde inde, vrelo doporucujem: ZACNI U SEBA.
Beleg, poidáno 18.1. 2003 13:46:05
Tara, poidáno 18.1. 2003 3:17:35
Jana, poidáno 17.1. 2003 23:50:11
Alex, poidáno 17.1. 2003 22:18:02
Lenwell, poidáno 17.1. 2003 21:42:44
Maggo, poidáno 17.1. 2003 18:11:16
Corwin, poidáno 17.1. 2003 15:47:02
pottermaniak, poidáno 17.1. 2003 15:22:39
Exhaust, poidáno 17.1. 2003 15:18:59
Corwin, poidáno 17.1. 2003 15:13:36
Jana , poidáno 17.1. 2003 14:38:10
jirka, poidáno 17.1. 2003 14:28:38
jirka, poidáno 17.1. 2003 14:26:35
Jana , poidáno 17.1. 2003 12:14:02
Alex, poidáno 17.1. 2003 10:16:17
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.1. 2003 9:58:56
pivli, poidáno 17.1. 2003 9:51:43
Bellatrix, poidáno 17.1. 2003 9:20:02
Bellatrix, poidáno 17.1. 2003 9:11:45
Bellatrix, poidáno 17.1. 2003 8:56:53
Nimue Que, poidáno 17.1. 2003 8:47:13
pivli, poidáno 17.1. 2003 7:38:22
brko, poidáno 16.1. 2003 23:57:30
Alex, poidáno 16.1. 2003 22:52:13
Alex, poidáno 16.1. 2003 22:23:44
dubjakbuk, poidáno 16.1. 2003 22:06:25
Jana, poidáno 16.1. 2003 21:47:09
Jana, poidáno 16.1. 2003 21:38:28
Enja, poidáno 16.1. 2003 20:57:10
Malcolm, poidáno 16.1. 2003 19:38:17
Klára, poidáno 16.1. 2003 18:54:45
Magnificat, poidáno 16.1. 2003 18:30:53
Lucille, poidáno 16.1. 2003 18:11:23
Garion, poidáno 16.1. 2003 17:11:20
Lima, poidáno 16.1. 2003 15:39:53
Case, poidáno 16.1. 2003 15:33:19
Beleg, poidáno 16.1. 2003 15:30:57
MEGAJOHN, poidáno 16.1. 2003 15:03:16
Garion, poidáno 16.1. 2003 14:48:18
Soma, poidáno 16.1. 2003 14:14:51
Lucyova, poidáno 16.1. 2003 13:35:39
Garion, poidáno 16.1. 2003 13:31:59
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 16.1. 2003 13:30:57
Hedera, poidáno 16.1. 2003 13:29:27
Garion, poidáno 16.1. 2003 13:04:59
Exhaust, poidáno 16.1. 2003 11:51:55
Corwin, poidáno 16.1. 2003 11:35:48
elwe, poidáno 16.1. 2003 10:59:02
Dana, poidáno 16.1. 2003 10:42:04
Dana, poidáno 16.1. 2003 10:40:57
Corwin, poidáno 16.1. 2003 10:16:46
Corwin, poidáno 16.1. 2003 10:16:19
Soma, poidáno 16.1. 2003 9:47:25
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 16.1. 2003 9:20:47
Diaboliq, poidáno 16.1. 2003 9:15:41
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 16.1. 2003 9:07:57
Diaboliq, poidáno 16.1. 2003 8:31:47
Scalex, poidáno 16.1. 2003 8:13:28
Diaboliq, poidáno 16.1. 2003 7:55:14
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 16.1. 2003 7:42:21
Dana, poidáno 16.1. 2003 7:31:52
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!