Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1698 lidí

Celkem návštěvníků
14789504

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
25.7. 2002
28. Letní filmová škola 2002 Uherské Hradiště - přijede se podívat i Isildur a seznámíte se blíže s filmy z Nového Zélandu, tvorbu Petera Jacksona nevyjímajeVerze pro tisk

28. Letní filmová škola 2002 Uherské Hradiště - přijede se podívat i Isildur a seznámíte se blíže s filmy z Nového Zélandu, tvorbu Petera Jacksona nevyjímaje

Letošní ročník letní filmové školy potěší jistě všechny příznivce filmové umění a bude pravým rájem pro ty, kterým učarovala tvorba z Nového Zélandu. Příznivce filmového Pána Prstenů pak čeká možnost pohlédnout hlouběji do tvorby režiséra Petera Jacksona a tak trochu poznat snímky, které předcházejí jeho dosud největšímu dílu. Z programu festivalu jsem vybral několik snímků / pořadů ...

Jak se stát pánem prstenů - režie Martin Jiroušek
Komponovaný pořad „Jak se stát pánem prstenů“ je založen hlavně na obrazovém materiálu – videoukázkách, které se pokoušejí vysvětlit specifika tvorby režiséra Petera Jacksona. Jeho obsahem jsou především charakteristika typických hrdinů Jacksonových filmů, jeho oblíbená prostředí, režijní styl, autorská témata. Mimo to je doplněn citacemi z příbuzných snímků, nebo z těch, které cituje sám Jackson. Konkrétně např. z Wickermana, kde Christopher Lee ztvárnil jednu z nejpozoruhodnějších rolí.
Kdy: 3.8.2002 14:15 Reduta 

Představujeme Harry Sinclaire (ve Společenstvu si zahrál roli Isildura)
První celovečerní film Harry Sinclaira Nahoře obnažené ženy mluví o svých životech obdržel novozélandské ceny za Nejlepší film a Nejlepší režii, prodal se do 21 zemí a režiséra představil jako velmi originální, nový režisérský talent. 
Jeho druhý celovečerní film Cena za mléko obdržel pět mezinárodních cen včetně Nejlepší film na festivalech fantastického filmu v Puchonu a Tokiu a Cenu kritiky na Fantasporto. The NY Post ho popsal jako "rozkošný, originální, jediný svého druhu." Mademoiselle napsala: "Tuto současnou pohádku si naprosto zamilujete." A Listener se vyjádřil: "Magický, úchvatný, romantický, svěží pohled na Nový Zéland." 
Třetím celovečerním filmem Harryho Sinclaira je Nevěra pro začátečníky, který byl poprvé představený v Cannes.

Pokud se vám podaří ukořistit pár hezkých fotografií tohoto herce či dokonce budete mít možnost prohodit s ním pár slov, rád získaný materiál uveřejním zde na stránkách. 

Kdy: 2.8.2002 20:45 KK

Ujít si také jistě nenecháte vlastní promítání Společenstva Prstenu, které se uskuteční 31.7.2002 11:15 (Hvězda), jež bude následovat debata o mytologii. Vzhledem k inspiračním zdrojům Tolkiena by pro vás mohl být také zajímavý snímek Nibelungové - Kriemhildina pomsta a jeho druhý díl Nibelungové - Siegfriedova smrt. 

Nibelungové - Kriemhildina pomsta
Legendární dvoudílná sága prominentního německého režiséra Fritze Langa o počátcích germánské rasy. Snímek natočený dle zásad německého expresionismu vznikl v obřích studiích ateliérů UFA a je inspirován středověkým rukopisem Píseň o Niebelunzích.
Kdy: 30.7.2002 11:00 SD 

Nibelungové - Siegfriedova smrt
Siegfried (Paul Richter) přijíždí na dvůr burgundského krále Günthera, kde se zamiluje do jeho sestry Kriemhildy (Margarete Schönová). Pomocí kouzelného pláště pomůže Güntherovi osvobodit islandskou královnu Brunhildu, a tak se mohou slavit dvě svatby najednou. Vztah obou žen je však poznamenán značnou rivalitou. 
Kdy: 31.7.2002 11:00 KK

Informace i filmem a návštěvě Harry Sinclaira převzaty z oficiálních stránek festivalu http://www.artfilm.cz/lfs-2002

Přečteno celkem 12961x, verze pro tisk

Další článek - Dabing Společenstva Prstenu - obsazení známé, vše hotovo; Za pár prstenů - parodie na Pána Prstenů; Knihy s tematikou LOTRa plánované na letošní rok - něco pro sběratele

Předchozí článek - ATI bude renderovat scény ze Společenstva v reálném čase; WinAmp ve stylu Pána Prstenů; Hobití tlapy na prodej; Zaplaťte Tolkienem; Repríza rozhlasové hry Hobit a její vydání na CD; Melodie na mobil

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Tasha, poidáno 5.8. 2002 15:36:56
Harry Sinclair, tedy Isildur je moc prijemny a hezky muz (pro damy :-), ktery ma neustale usmev na rtu.Po dobu LFS jsem mela moznost s nim byt obcas v kontaktu, protoze byl ubytovany v hotelu, kde pracuju.Dokonce jsme si i popovidali o NewZelandu a o tom jak se mu libi u nas. Evidentne byl spokojeny a libilo se mu tady.Samozrejme jsem se az po jeho odjezdu dozvedela, ze hral v Panovi prstenu a az pak mi to docvaklo.No nejsem az zas takovy filmoholik :-)Zdravim
Merlkir, poidáno 29.7. 2002 23:22:05
Ke kvalitě obrázků na FP bych se raději nevyjadřoval, taktéž k jejich původu (Tinne si jistě pamatuje aférku se mnou vytvořeným obrázkem upozorňující na jednu zajímavost, který se na FP objevil záhadně rychle po tom, co jsem jej vystavil v Taverně. Obrázky na FP totiž dodávají lidi, kteří se prostě nekouknou do Galerie a nemají nějakou svoji databázi a proto je na FP co chvíli hafo ,,nových", ale vlastně dávno jinde objevených fotek. A samozřejmě je do nich zamíchána hromada bulváru pro fanyny. Ach.
Eówyn°, poidáno 29.7. 2002 19:05:25
Takže nedoufejme. Můj milovaný bratříček se na mě tak koukl, jakože jestli chci, tak si klidně můžu vlízt na záda(jestli to dokážu) ale jeho z toho laskavě vynechat. :)) Je sice taky blázen do Tolkiena, ale asi ne dost. :)) Nicméně jsem doufala, že pořídí nějaké snímečky a to by asi teda udělal, ale nakonec z něho vypadlo, že tou dobou už bude muset strašit někde jinde. :))
Abych se přidala-Čeřovský, nenech se ním vyprovokovat, řekni si-je to blb, nejspíš by sám nic nesved a tak si vylívá zlost na tobě. :))

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 29.7. 2002 11:25:25
Tinne: díky za podporu. Šmarjá teď jsem si vzpomněl na tu parodii, jak říká ta elfka Jackovi, že ho nikdo moc nepodpořil :o)
AD čekal jsem, že tohle bude ten typ článku s jedním či dvěma komentáři %-) a ono ejhle, nejživější diskuze v poslední době a u dabingu ticho po pěšině :)

Tinne, poidáno 29.7. 2002 11:15:39
Bele, vůbec si nenechávej oním Lulinkem otravovat život :-) Taky se mi stávalo,že obrázky, které jsem vložila do Jeremiovy Taverny, se jako zázrakem objevily na FP.
Eówyn°, poidáno 28.7. 2002 18:44:36
Jo, jo. Tak Isildur? Hmmm... Myslím, že si pěkně počíhám na brášku a ať s ním udělá rozhovorek..:)) Je totiž zrovna v UH jako na civilní službě, ale TOHLE pro mě SNAD udělá...Tak DOUFEJME. :)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 27.7. 2002 21:55:53
Petruschka: tolik si z toho nedělám. Rád se budu o těchto "problémech" bavit s každým, kdo má chuť. V komentářích u tohoto článku to nemá cenu, ale diskusní fórum je otevřeno všem. Jen pokud chce někdo urážet a obviňovat, pak už nehodlám tolerovat přezdívky a chci mluvit se "skutečným člověkem", který se za své názory postaví.
petruschka, poidáno 26.7. 2002 20:10:37
...ech...hezké - nejdřív tě, Bele nařkne ze zlodějiny a pak se honem stáhne za falešný mail, dvojsmyslné narážky, a když mu to nikdo nežere a nehodlá ho podpořit v jeho urážkách, prohlásí se za spokojeného návštěvníka těchto stránek :)
Myslím, že to, že zůstal s těmi narážkami sám, mluví za všechno

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.7. 2002 16:06:43
No a to by mohlo byt z nasi debaty snad vsechno :o) Zustanme spokojeni a tak vubec ...

Ja vyrazim na vikendovy sraz lidi z tohoto webu spojeny s sermem a tesim se na vsechny, co se chystaji prijet. Ale na netu budu, to zase pozor :) pohlidam si i ty ostatni :)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.7. 2002 16:05:01
Kvalita obrazku? No alespon jsem se na cas nezameril jen na bulvar - fotky Elihjaha Wooda a Orlando Blooma ze soukromi jako konkurence :o)
Jinak kvalitu nechame kvalitou, at si kazdy udela nazor sam ...
A co se tagu tyce, tak mas naprostou pravu. Je tu chyba, tag <br> se ma automaticky menit na odradkovani. Ale tady se nemusi ten tag pouzivat, staci proste normalne mackat enter ...

Lulinek, poidáno 26.7. 2002 13:22:20
Tak kdyz uz nedovolujes formatovat text v komentarich, Belcarnene, tak aspon ty tagy odfiltruj. Muj predchozi prispevek se jen hemzi tagem <br>... Nevim, ale zda se mi, ze i tohle maji na FP lepsi ;-) Ale radeji toho popichovani uz necham a dal se stanu pouhym spokojenym navstevnikem techto stranek...
Lulinek, poidáno 26.7. 2002 13:18:38
Co se fotky tyce: no komment :-) Proc proste nereknes pravdu? A tak slozite to vysvetlovat :-)))) Xmichu...<br><br>Co se obrazku tyce: pekne jsi nam tady popsal fungovani sve galerie, ktere vsichni zname, ale asi jsi zapomel na kvalitu tech obrazku uvnitr, ze :-) a o te ja se bavim...<br><br>A konecne ad vykradani webu: hej hola, kdo se nestydi za svuj email a prave jmeno, necht se prijde pobavit s Belcarnenem, protoze ja to rozhodne nehodlam udelat ;-) A ani jsem nemel v umyslu, nechapu, jak jsi na neco takoveho, Belcarnene, prisel...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.7. 2002 12:43:12
Co se fotky týče, tak ta moje je o něco větší (asi 6500 bajtů). Mohl sis už dávno všimnout, že šírka 194 by byla pro formát tohoto webu příliš velká a proto obrázky zmenšuji na velikosti mezi 120 - 160 pixely (šířka) pokud jdou do článku. Včera tu byl obrázek skoro 12 Kb (ořezával jsem ho ve škole na softwaru, který neumožňoval nastavit kvalit komprese pro JPG), dnes k ránu byl vložen znovu překomrpimován v GIMPu ... ale to je jedno, stejně lžu :o)

Co se sekce s obrázky týče, tak si srandu rozhodně nedělám. Uvědom si, kol obrázků je tady pod jedním odkazem. Je to koncipováno i pro lidi s pomalejším připojením, takže náhledy na větší setu jsou po kliknutí na odkaz. Nenutím je prolézat stránky s hromadou náhledů rovnou...

Další debatu na téma "vykrádání obsahu webů" bych rád vedl se skutečným člověkem, který se za své jméno a kontakt nestydí. Ne s anonymním uživatelem Lulínek s falešným mailem. Bylo by to možné ?

Lulinek, poidáno 26.7. 2002 10:42:20
Ale jeste mi to neda a musim si rypnout ;-) Rikas, ze jsi fotku Harryho Sinclaira vzal z webu TORN. Hmm, to je zajimave, dival jsem se na TORN a tam ma tahle fotka Harryho uplne jiny format a uplne jinou velikost (194 x 200 px a 12020 b). Fotka na tvem webu ma uplne tu samou velikost i format (150 x 200 a 6177 b) jak to na FP :-))))))) A pak, ze jsi ten clanek na FP necetl... Belcarnene, Belcarnene, nelzi, lez ma kratke nohy...
Lulinek, poidáno 26.7. 2002 10:37:05
O sekci s obrazky vubec nemluve :-))) To si snad delas srandu :o))) Vzdyt tady nemas ani polovinu toho, co tam maji oni ;-))) Ale to je jedno, chodim se koukat na oba weby, mas pravdu, ze nekdy je novinka drive tady, nekdy tam, proto se chodim divat tady i tam :-)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.7. 2002 8:52:14
Článek na FP o festivalu jsem nečetl. Veškeré informace o tomto festivalu mám z jejich stránek jak je uvedeno. Fotografii pak z asi dost obecného zdroje - www.theonering.net. Nepřišlo mi nutné to tam zvlášť uvádět. Určitě ji tam najdeš, je v sekci The Movie, Cast
A nekdy si projed clanky tady na webu tak za posledni dva mesice a pak ty na FP. Muzes porovnavat obsah a data zverejneni. Treba si uvedomis, ze nekdy mam informace napsane v clanku driv ja, nekdy oni. Ale zdroju jsou natolik podobne, ze i clanky se podobaji. A IMHO v posledni dobe toho tu mam vic nez oni. O sekci s obrazky vubec nemluve. Ale to je jedno, kazdy ma nejake oblibene stranky a ty mas proste radeji LOTR web na FPcku. Proc ne?

Lulinek, poidáno 26.7. 2002 8:34:57
Pises, ze informace mas prevzaty ze stranek http://www.artfilm.cz/lfs-2002 - tam ale zadna fotka Harryho Sinclaira neni - tak odkud mas tu? :o))))) Ne, ze bys mel stejne zdroje, ale tys to proste obslehl z FP :o))))) A prave tady kolisa tve tvrzeni o stejnych zdrojich. Pokud jsem si vsiml, tak veci, ktere se na FP objevi pozdeji nez tady, maji vzdy odkaz na stranku, ze ktere byly prelozeny atd. V tomto clanku mas odkaz na stranky, na kterych neni foto HS - takze si dost protirecis :o))) Ale to jen tak mimochodem...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.7. 2002 22:05:57
A někdy je až neuvěřitelné, jak se věci, co se objeví zde, hnedka objeví tam :o)
Víš ono je to taky trochu tím, že mamé všichni stejné zdroje a moc se toho neděje. A pokud nám oběma přišel mail od stejného člověka, který mne dnes na stránky festivalu a program upozornil, pak je to jen logické ...

Lulinek, poidáno 25.7. 2002 21:57:42
:o) Jeste ze mate tu FantasyPlanet... Nekdy je to az neuveritelne, jak se hned veci, ktere se objevi tam, okamzite objevuji zde :o))))
Lollitka, poidáno 25.7. 2002 19:06:56
To teda vypadá dost lákavě. Škoda, že tam nemůžu. Co ty, Bele? Že bys nám přines nějakou obsáhlou reportáž, zvlášť z "Jak se stát pánem prstenů".
PS: Harry je bůh. Nikdo nedokáže říct "NO" jako on.

[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!