Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Garfield
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1853 lidí

Celkem návštěvníků
14788420

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně...


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
25.4. 2002
Písnička o Bilbovi; Elfí prsten lásky; Novinky okolo hry pro XBox; Nová role Elijaha Wooda; Pán PneumatikVerze pro tisk

Písnička o Bilbovi
Přesněji Hobbit Song - Ballad Of Bilbo Baggins, jejímž autorem je Leonard Nimoy. Poměrně zábavný výtvor, určitě se vám bude líbit. Díky Morwen máte možnost stáhnout si ukázku z této skladby o délce 1:18 minuty.
Ve formátu MP3 stahujte ZDE (1.25 MB)

Elfí prsten lásky 
Už jsem se proti komerci zatvrdil. Hned tak něco mne nerozhodí. Takže tenhle prstýnek mne nechává chladným. Ale určitě se mnoha lidem bude líbit. Prstýnek transformuje temnou vládnoucí sílu Jednoho Prstenu do síly úplně jiné, do lásky. 

"One ring to show our love, 
One ring to bind us, 
One ring to seal our love 
And forever to entwine us."
Jeden prsten naši lásku ukáže,
Jeden prsten nás k sobě přiváže,
Jeden prsten naši lásku zpečetí,
a navždy nás splete v objetí.


Přeložila FANAURWEN


Detail fotografie

 Ceny tohoto výrobku mi přijdou silně přehnané. Za stříbrný zaplatíte 35$, 9k zlato už stojí 229$ a 18k zlato pak neskutečných 459$. A to nabízejí na objednávku i platinový (cena preventivně neuvedena). Více na stránkách http://ancientmemories.com/am/elfring.htm

Novinky okolo hry pro XBox
Přeložila (v)Eru, díky moc!

Poté, co jsem se důvěrně seznámil z veřejnou washingtonskou dopravou (a několikrát v průběhu toho zabloudil) jsem se úspěšně dotrmácel přes centrum Seattlu do střediska WXP. Byl jsem zaveden do konferenční místnosti vyzdobené uměleckými návrhy ze hry, stejně jako HDTV a Xbox. Usadil jsem se společně s několika zaměstnanci WXP a teamem z Universal Interactive a po úvodu a nějakém tom tlachání TO začlo. 

Hra byla spuštěna a my se vydali na naší cestu Středozemí. Tedy spíš tím, co brzy bude Středozemí, hra je ještě daleko před dokončením. Ale už v tomhle stádiu vypadala skvěle. Protože vývoj ještě stále pokračuje, nemůžu zacházet do přílišných detailů. Ale můžu vás ujistit, že se hra rýsuje velmi slibně. 

Podle mého názoru největší skok a zlepšení od E3. Už žádný Frodo - hobit bojovník. Sice stále Froda ovládáte a stále máte Žihadlo, ale je to teď mnohem víc ten Frodo Pytlík kterého známe a máme rádi spíš než akční hrdina s chlupatými chodidly. Už žádný vraždící maniak otravující neustále plápolajícími pochodněmi, žádné magií ovládané Žihadlo. Nová filosofie WXP: co není v knize, není ve hře. Pokud budete pořád chodit dokola a zběsile mlátit do všeho co se hýbe, daleko se nedostanete. Jako v knížce: je lepší použít vaše tajné "hobití" zbraně jako opatrnost a odvahu dotáhnout vše až do konce. Frodo se může zdát jako neškodný mrňous, ale pozor: umí napáchat velké škody.

Frodo nebude jediná postava kterou budete ovládat, jaké ostatní členy Společenstva budete moci kontrolovat, to se dozvíte, ale určitě budete mít možnost utvořit si vlastní taktiku. Procházeli jsme různými částmi Kraje a Morie v jednotlivých levelech. Kraj je útulný a hřejivý, všude spousta rozverných dětiček a veverek. Na druhé straně Morie je všechno, jen ne útulná a hřejivá. Všude temnota a stín plný plížících se skřetů a různých jiných neuvěřitelných stvůr, prostě místo, kam byste rozhodně nevzali rodinku na prázdniny. Obě úrovně vypadají úžasně, včetně spousty detailů. Přesto tam zatím není moc co dělat, souboje jsou stále ještě ve vývoji. 

Po cestě Středozemí jsme si trochu zacestovali po kancelářích WXP. Po zkouknutí nějakých pár návrhů rozvěšených všude možně po stěnách jsme navštívili některé programátory při práci. Měl jsem možnost prohlédnout si asi 30 modelů a software který je ovládá a také přímo práci na některých částech levelů. Fakt super!

WXP a Universal Interactive, tak jak tuto hru pojali, směřují správným směrem. Je to hra pro Tolienovy fanoušky od Tolkienových fanoušků. Všichni vývojáři, umělci, programátoři i management - všichni jsou příznivci Tolkiena. Dokonce i někteří světoví odborníci v tomto oboru (jako třeba guru Green Books - Quickbeam) se na vývoji hry podíleli. Taky fandové přiložili ruku k dílu. Víc se dozvíte časem. Pro další informace o hře se koukněte se na LOTR stránku Universalu, a buďte ve střehu ohledně herních novinek!

Nová role Elijaha Wooda
A že si polepšil :) Ve snímku Thumbsucker si zahraje spolu s herečkou Tildou Swinton chlapce jménem Justin Cobb, který je svým zubařem nazýván "King Kong of oral obsessives". Má totiž jedno malé postižení - neustále si cucá palec. Justin se pokouší svého návyku zbavit, ale jen vrhá už tak dost nekonvenční rodinu do ještě většího chaosu. Film by se měl začít natáčet v létě.
Zdroj:  Ananova & www.hollywoodreporter.com/ 

Pán pneumatik
Tolkienovo dílo je zneužíváno k různým účelům. Může se klidně stát třeba reklamou na autoservis ...

Přečteno celkem 21202x, verze pro tisk

Další článek - Video s elfím pozdravem; Pán prstenů prospěl Novému Zélandu; Taky máte Dvě Věže na CD?; Orlando `Legolas` Bloom na novém videu

Předchozí článek - Nominace na filmové ceny MTV 2002; Kostým na Halloween - Arwen, Gandalf, ...; Která z postav Pána Prstenů jste; Několik zajímavostí na závěr

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Eversmile, poidáno 6.5. 2002 20:53:06
Ta písnička je dobrá. Bilbo je stejně lepší než Frodo ( o malinko ).
kateřina, poidáno 29.4. 2002 16:10:05
Viggo hrál v G.I.Jane toho drsnýho velitele, s knírkem, ale holohlavej nebyl. Napřed Demi Moorovou proháněl při tréninku, pak na ni zíral ve sprchách a při simulaci boje ji tak příšerně zmlátil... Už si vzpomínáte? A ona mu na konci zachránila život. Vypadal děsně, ale zároveň dobře. Fakt se mění s každou rolí. Vůbec bych nevěřila, že tenhle slizkej chlap by měl za pár let hrát Aragorna.
Sandokan, poidáno 29.4. 2002 8:06:06
Pro FANAURWEN :
trocha češtiny - poslední slovo v překladu má být správně "objetí" - jde-li o obejmutí.

morena, poidáno 28.4. 2002 20:06:58
undómiel:Tam byl nějakej s knírkem?:-o
Počkat,nebyl to ten podlý a zlý velitel,co se do Jane zamiloval???Ale ten snad neměl knírek...asi sem úplně nemožná.;))

Garion, poidáno 28.4. 2002 19:05:59
Elfí prsten: Tohle bych zrovna neodsuzoval. škoda, že mě nenapadlo, když jsem se ženil, použít říkanku o prstenu na svatební oznámení. A že jsme oba v té době (1993) byli do PP zažraní. No a mít snubní prsteny jako JEDEN PRSTEN!, to by bylo. Asi ho schválně ztratím a nechám udělat nové :-)
Dunadan, poidáno 28.4. 2002 18:27:06
No jo ted najednou se chce mnoho muzikantu prizivit na popularite LOTRa, ale nikdo jako by neznal nejlepsi kapelu na svete "Blind Guardian", ktera na motivy Tolkienovych knih uz sklada hudbu 15 let.
undómiel, poidáno 27.4. 2002 20:49:13
morena: Takovýho vojáčka holohlavýho, s knírkem.
Kementári, poidáno 27.4. 2002 17:58:18
No, ten Bilbův "song" je fakt docela veselej. Není to pokus o parodii?
morena, poidáno 27.4. 2002 16:47:09
Justina:Viggo hrál v G.I.Jane??!A koho??
Justina, poidáno 26.4. 2002 23:46:30
K těm hercům z LOTR - nikdy by mě nenapadlo, že by se mi mohl líbit Viggo, pamatuju, jak mi byl v Dokonalé vraždě odpornej a v G.I.Jane jsem si ho snad ani nevšimla (teď si říkám: JE TO vůbec MOŽNÉ?!!!) Tak ono je to i obrácené, aspoň mě to vrací ke starším filmům (ne, že by bylo o co stát).
petruschka, poidáno 26.4. 2002 18:25:30
...ehm...no sorry :)
Zdály se mi nové

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.4. 2002 18:23:20
Petruschka: 20.4. a 24.4. v nejnovějších fotografiích, pokud se nepletu :) Mám je tady ...
petruschka, poidáno 26.4. 2002 18:20:46
...Belcarnen:
doufám, že zase neoznamuju něco, co tu už 2 týdny leží, ale myslím, že snad ne. Na neviditelném psovi v sekci sci-fi jsou obaly special edition DVD Pána Prstenů

bebe, poidáno 26.4. 2002 17:51:04
Luke je v civile Mark Hamill, aspon myslim.
bebe, poidáno 26.4. 2002 17:49:55
Luke je v civile Mark Hamill, aspon myslim.
Belladonna, poidáno 26.4. 2002 12:57:02
Ta písnička je roztomilá.
Sean Bean mi včera Boromira ani moc nepřipomínal a musim říct, že jeho hereckej výkon mě až tak neoslnil.
Pneumatiky jsou hrozný, ale oproti reklamě na Koruní, kde rádoby Galadriel vypadá jako mix mezi Esmeraldou a pornohvězdou, to nic není.
A ještě jedna věc, včera jsem v autobuse vyslechla rozhovor tří holek, asi 12ti letých. Četly zrovna první díl Pána prstenů a mrzelo je, že pan Tolkien další díl napíše až za rok...8)

Mysalian, poidáno 26.4. 2002 11:57:46
V Anne Karenine byl rozhodne vetsi frajer, ja totiz nemam postavu Boromira moc rada...
Jája, poidáno 26.4. 2002 9:28:47
Když jsem viděla včera Annu Kareninu, tak jsem si také pořád říkala, to je ten herec, co hraje Boromira v PP. Nevnímala jsem ho jako Boromira, ale jenom jsem si pořád připomínala,že jsem ho v tom filmu viděla. Snad chápete, jak to myslím. Líp vyžvejknout se asi nedokážu. ;-) Např. Elijaha tak neberu, protože jsem ho viděla už před tím v několika filmech.
Hm, a k te komerci: je to pěkný humus. Musíme se prostě obrnit a nevnímat to.

(v)Eru, poidáno 26.4. 2002 9:03:26
Petrushka: ze by to byl jejich konec? Honorar za PP jiste vystaci na nejakou dobu (par lidskych zivotu - jeden z hobitu rikal, ze mu PJ nabidl penize, za ktere by si mohl koupit vlastni stat :o) - to je jiste prehnana, ale stejne...)
Anna Kareninova: zajimave dilko. Dosti poucne. A Sean Bean tam byl frajer!!!

Ruby, poidáno 26.4. 2002 8:12:39
Ono se to tu už někde psalo, ale viděli jste Agenta Elroda Smithe ve filmu Priscila, královna pouště? Ve flitrových šatečkách a vysokých podpadcích vypadal roztomile :o)))
Jde asi taky o to, jestli jste toho herce viděli hrát v něčem předtím a jestli vás už v té roli nějak oslovil. A jestli se umí změnit podle své momentální role. Ian McKellen - Gandalf hrál krátce předtím Magneta v X-menech. A neviděla jsem ho jako záporňáka, vůbec to nebyl on. Naproti tomu Agent Smith je pořád Agent Smith (stejný problém jako s Lukem, jak že se vlastně jmenuje ???) a protože hrál i Elronda hodně podobným způsobem, tak se to motá dohromady. Naopak v Priscile hrál tak skvěle, že to, že je to ten samý herec, mi došlo, až když mi to někdo řekl.

Andruiel, poidáno 26.4. 2002 8:09:17
S těmi penumatikami - prostě hrozné a přehnané!
Včera jsem se dívala na Annu Kareninovou. Sean Bean v ní vypadal velmi dobře, i když víc se mně líbí v PP.

Klára, poidáno 25.4. 2002 22:28:00
V PP to Seanovi slušelo víc, tady vypadal trochu jak manekýn. Trochu jako Boromira jsem ho viděla, ale ne zas moc. Největší "schízu" jsem měla z Vigga v Portrétu dámy, ale to bylo asi týden potom co jsem Pána prstenů viděla,tak to chápu. Docela mne zajímá, jak herci z Lotr hrají v jiných filmech. /jsem zvědavá na"Sarumana" ve Star Wars/.
undómiel, poidáno 25.4. 2002 22:21:50
Elfí prsten lásky? No ne! A nejsou tam někde přepsané ty tengwar, abysme si to mohli přečíst v originále? Třeba tam je něco jinýho...:)
Alchymistka, poidáno 25.4. 2002 22:11:56
petruschka: nedival ses ted na Annu Kareninu? Ja jo, Seanovi to sluselo, akorat sem porad vedela, ze je to Boromir;) Samozrejme vim, ze Anna je sluzebne starsi film... Uprimne ale doufam, ze osud Luka Skywalkera nikomu z LOTRa nehrozi! A ani nikomu jinymu!:)
petruschka, poidáno 25.4. 2002 21:41:06
...komplex doktora Štrosmajere, co? Kopeckého taky jednu dobu brali jen jako doktora z Nem. na kraji města. Sissi die junge Keiserin se z toho nevyhrabala nikdy - stejně jako Luke Skywalker (chudák herec - ani si nevzpomenu jak se jmenuje...prostě Luke).
Dejte Legovi, Frodovi i ostatním šanci - kdyby k nim takhle přistupoval každý, je to jejich konec. Ostatně v černém jestřábovi vypadá (aspoň podle fotek) spíš jako leukémií postižená patnactiletá holka, tak se vám se sličným elfem určitě plést nebude

Ymber, poidáno 25.4. 2002 21:03:37
Já už jsem vůči tomu všemu snad konečně imunní. :o/ A když si odmyslím, že ten prstýnek patří mezi ty komerční hovadiny, tak je docela hezkej...
Númen, poidáno 25.4. 2002 20:50:19
(v)Eru:Přesně!Mně tohle taky děsně vadí,prostě je znám tak,jak se ukázali v Pánovi a nelíbilo by se mi,kdyby si Frodo s krátkejma vlasama v době aut a paneláků cucal palec a chodil k psychologovi:-( Proto sem nešla ani na Černýho jestřába.Elf ve vrtulníku?To ne...
Ivetir, poidáno 25.4. 2002 20:41:11
Debilové! Pán pneumatik! Taková drzost! :-E
Ivetir, poidáno 25.4. 2002 20:37:06
Jsem Gandalf, což se hodí, protože jsem jeho žák :-) Pak Sam, to mě těší, pak Tom Bombadil, to mě taky těší a pak Sauron, to mě netěší :-( A dále všechno těší :-D
Peťulka, poidáno 25.4. 2002 20:07:34
No to je hrozný (ty pneumatiky)
(v)Eru, poidáno 25.4. 2002 17:50:51
Belcarnen: takze akcni hrdina...
Nevim, mam spis tendence vyhybat se vsem filmum, kde herci z Lotra hraji, nejak bych tu schizu asi blbe snasela.

Númen, poidáno 25.4. 2002 16:15:49
Ach jo.Výhoda knížky byla NEKOMERCE!!!Výhoda filmu je,že se asi brzo většina fanoušků sebere a odjede někam za moře:-( Tohle by měli zakázat.Prej Lord of the rims...Zabít!
Tengrimor z Chandu, poidáno 25.4. 2002 15:12:03
Je to podle me cely na pytel:treba ty umelohmotny figurky nebo luky a Narsil co je sirsi nez delsi=IMPOSSIBLE
Nimue Que , poidáno 25.4. 2002 14:55:00
mě se chce zvracet!!!!!!!!! to je jediná nevýhoda tohle filmu. Teď je to hrozně zprofanovaný!!!!!!
Gimli, poidáno 25.4. 2002 14:42:05
>Klára: žblué........

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.4. 2002 13:14:16
Kementári: po pravdě si ani nejsem jistý, jestli to vidět chci :-/
Kementári, poidáno 25.4. 2002 13:07:29
A viděli jste Lord of the Drinks???
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.4. 2002 13:04:57
Klára: nemůžu si pomoct %-)
A ten míč bych docela bral. Kopnout si do Froda :-D ... tedy ... ehmmm .. do té komerce co míč představuje, samozřejmě. Do Elijaha bych nikde nekopal, to nééé :)

Klára, poidáno 25.4. 2002 12:54:38
Snad o te komerci radši ani nepiš...To s tím prstýnkem je fakt "síla". Já viděla včera v jedné "velkohračkárně" taky lahůdku - míče s Frodem.
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!