Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1048 lidí

Celkem návštěvníků
14782162

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně...


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
16.1. 2005
TolkienCon 2005 - dojmy, reportáže, fotografie... (poslední update 28.1. v 11:00)Verze pro tisk

TolkienCon 2005 - dojmy, reportáže, fotografie...

Tak a je po dalším TolkienConu, snad se vydařil. Organizátoři jsou unaveni a plni emocí, bylo to moc fajn. Doufáme, že i vám se akce líbila. Těšíme se na reportáže, fotografie a třeba jen komentáře tady k článku. Brzy se zde objeví i například výsledky kvízu, soutěží a tak podobně. A teď už hurá spát... Belcarnen

 

O conu po conu z pohledu organizátora...
Tak jsem se konečně vyspal, snažím se dohánět resty z poslední doby (především práce, kterou jsem dost zanedbával a nemohl se na ni soustředit) a čtu názory účastníků. Jsem moc rád, že to, co je zatím k dispozici, je veskrze pozitivní. Sám jsem viděl spíše části přednášek a celého programu, ale měl z toho docela dobrý pocit. Především z toho, že díky počtu lidí vlastně všude někdo byl a snad i bavil. Že se vytvořila kupa skupinek, které se dokázala zabavit jak na programu, tak sama. Viz třeba to učení renesančních tanců ve druhém patře, které původně na programu vůbec nebylo. Hrozně rád bych poděkoval mnoha lidem. Dělal jsem to před Conem, při něm i v závěru. A ani teď si to neodpustím. Díky, Láďo. Bez tebe by to akce nebyla ani omylem. Díky Ekane, Lindatirione, Ruby, Tauriel, Smaugu, Maryško, Potty, Fanaurwen, Nakore, Alchymistko a další. Bez vás by nebyla technika, brožura, divadlo,vzácný host, celkem klid u registrací a dohled na budovu, bezproblébomový úklid... spousta drobností, o které jsem se musel starat jen velmi zběžně a velmi často ani nemusel říkat "je potřeba udělat to a to", protože s tím prostě někdo přišel sám a zajistil to. Díky vám jsem stresoval výrazně méně :-) Díky Drakovi a Mírwen za čajovnu a bufet. Gulášek a spoustu další ňamek jsem skutečně nečekal. Díky Laisi a jejím elfům za útulný koutek. A Halis za hráčské doupátko. No a nesmím zapomenout na nádherně maskované a velmi hlučné skřety, bylo to super. Když jsem vás viděl odmaskované v dokonale uklizené třídě v neděli dopoledne, nevěřil jsem svým očím. Snad vám to nepokazí temnou reputaci :-) No a samozřejmě děkuji i účastníkům. Při třech stovkách lidí to není jen o organizaci, ale i tom, jací lidé přijedou. A ve vašem případě nelze než být spokojen. Ten úlet v noci z pátku na sobotu se budu snažit zapomenout a věřím, že se příště nebude opakovat. Ostatně další noc už bylo vše v pořádku, tak se snad celá skupinka chytila za nos. No a tak vůbec. Bylo to s vámi opravdu moc fajn. Sice mám z blbých bačkor a neustálého běhání mezi patry zničená chodidla, ale jinak převládají samé příjemné pocity. Díky Scalexovi za poznámku ohledně kostýmů, také mne to letos trochu napadlo a ta "lístečková metoda" zní zábavně :) Teď se vrhnu na fotky a určitě nějaké brzy přidám do článku. A určitě se objeví tuny dalších. Mělo by také být k dispozici CD s videozáznamem divadla. Jednu kazetu máme, musím ji zdigitaliziovat. Pokud má někdo zajímavý záznam divadla či koncertu na digitální kameře, velmi jej uvítáme. K dispozici jsou také audionahrávky drtivé většiny přednášek, které budou k dispozici jako MP3 (nápad prof. Neubaera, jehož "bytí nemá povahu stihnutelnosti" a tak byl s námi jen jako připomínka jména na úvodu). No a to bude asi všechno. Snad jen... uvidíme se zase za rok ;-) Belcarnen

 

TŘI DNY ČIRÉ RADOSTI
Sepsal Nenymir

Jako se malé děti těší na Vánoce, těšil jsem se od Vánoc já na Tolkiencon.
Na velký pátek 14.ledna jsme z Hlavního nádraží vyrazily Krtkem a pak šalinou což mělo humorné aspekty například když jsem málem zůstal viset v metru na Andělu ( v plánu dopravy zřejmě nevzali v potaz možnosti přepravy dvoumetrových Noldor na zádech s krosnou a meči). Opustily jsme šalinu a na úpatí kopce jsme stresoval neznalé situace, že takovéto výšlapy a ještě dva potm přes park a za stadionem už to je…. Ihned po příchodu jsem vyfasoval jakéhosi zvídavého chlapce, který měl smůlu že mě zastihl v rozverné náladě, takže po pěti minutách masáže jeho psychiky vzal čáru…
A pak nás Bel pustil dovnitř. Neb jsme se odmítli vzdát Noldorského ležení (věřím že někdo má fotku;o) přidělil nám přízemí se slovy „tady si ty stany postavte, jak chcete“ a tak jsem vztyčily Noldorské ležení v celém pravém přízemí.
Jak obvykle nebozí registrující nesli peklo desítek příchozích za což jim patří neskonalé uznání, znásobené tm, že registrace se záhy octla v obležení Noldoli. Ale čas kvapil a došlo na jeden splněný sen. Michael Bronec vydal zpěvník Písně ze Středozemě, který byl pokřtěn. Krásné ilustrované dílo shromáždilo písně nejen Poetického společenstva a leckterý čerstvý tisk byl do druhého dne ohmatán z prohlížení. A nyní malá vsuvka

Na JCsoftí vodě blahé paměti LP2004 jsme leželi v Kadani už druhým dnem ubytováni v jablečném háji a že byl pařák největší dusný, tak jsem leželi na trávě ve spacákách a hleděli na blankytně modré nebe. Tu jsme se na sebe s Láďou otočili a počali řešit čím ozvláštnit TC2005. Navrhl jsem panelovou diskuzi (patrně pod vlivem dehydratace a sluníčka). Láďa na mě pohlédl před krempu apartního kloboučku a ležérně pronesl:“ A to bys si jak představoval.“ Usmál jsem se a bezstarostně zahlásil:“Se uvidí“. O půl roku později jsem litoval že jsem si místo čučení do slunce raději nečet.

Panelová diskuze začala. Přes technické aspekty tvorby Tolkiena, problémy fea a hroa, mrtvé jsme se dobraly problému, zda selhal Frodo, či a fenoménu Prstenu. Naše skupinka diskutantů byla celkem rozmanitá a probíhaly roztomilé boje o mikrofon. Publikum se zapojovalo hojně, i když Láďa musel neustále apelovat na snižování „příliš vysokého levelu“ v pozdních nočních hodinách :o) Pak přišla zkouška DiProTo, cože je šílenost kterou zmíním zítra. Pak trocha hraní a spaní.

Eružel sobotu jsme si trochu přispal, takže jsem nestihle Andreho fenomény, ovšem rozespalý jsem si vychutnával rej na chodbách, kde se to hemžilo radost pohledět. Letošní con byl pro mě důkazem že úroveň kostýmů stoupá, a ač nejlepší byly brutální chlupaté hobití nohy polských muzikantů, tak nárůst kvality kostýmů je u nás doložitelný, nad čímž nezbývá než zaplesat:o).
V elfím koutku jsem pochytil cosi světla do duše a něco jídla do žaludku a šel se převléknout na hereckopsychologickou studii Feanora a Pádu. První pár minut jsem si udržel odstup a třetí osobu,a le pak se to zvrhlo a asi největší raodts jsem měl z otázky „ Ty Feanore víš, jak jsi….“ :o) no nicméně jsem ač publikum živě reagovalo nemohl přetáhnout protože za zády se mi objevil Láďa a pronesl větu“ Do tří minut skonči, tenhle čaj nevypij a sušenky nesněz“ z čehož jsem poznal že přišel čas vzácného hosta.

Stanislava Pošustová. Decentně elegantní paní s širokým úsměvem vřele reagovala na každou otázku, ať už se týkala překladu, technických potíží, peripetií s vydáním či oblíbené postavy. Tak tedy jestli měl letošní noc zlatý hřeb tak jím bezpochyby byla hodina s naší vzácnou překladatelkou.

A to už se čas nachýlil k tomu co bylo očekáváno jako hřeb do rakve, či zlatý hřeb č.2 nikdo nevěda. A to Monthy Pythonův JCsoftí Silmarillion. Několika zkouškami zdeptaní vědomím všech chyb a nedůsledností vystresovaní pěkně podušení herci se tísnily v maličkém prostoru zákulisí, kde jednotlivci měnily kostýmy jak ponožky (kromě Ekana, který na to měl přímo roli a převlékal se na jevišti) . Úleva přišla s prvním výbuchem smíchu publika …. A pak to jelo, opékání Melkora, svůdná Nienor, Golfový klub Gondolám, katapulty, katapulty, …. Kdo neviděl, neuvěří ( ale zase nemusí chodit k psychoterapeutovi :o) Večer proběhl koncert Orsejčiných písní a následná sešlost přátel skupiny Marlen a spol. a poté hraní až do úsvitu obohacené o tance (vlastně malý improvizovaný ples).

Rána jsou krutá, zvláště tak kdy něco končí, ale přesto jsme si je zkrášlily hraním a tak v okamžiku kdy probíhal znalostní kvíz v elfím koutku probíhal úklid za vydatného zpěvu, což paní ředitelku zaujalo natolik, že filmovala (vážně netuším, kdo by si doma pouštěl okostýmované šílence vyřvávající lidovky s koštětem v ruce, ale proti gustu ;o) No a zatím co jsem zpíval naštěstí má drahá Atchan balila věci, takže když Bel oficiálně ukončil con, zabíraly mé rozházené kostýmy už jen čtvrtinu nikoliv polovinu přízemí:o) (čísi citát.: Ďábel není, válečník, ďáběl má podobu usmívajícího se člověka, který začne balit v čase opouštění budovy).

Nicméně čas vypršel zazvonil zvonec a na rok zase jen vzpomínky zůstanou. Posledním golfovým odpalem odešel do dějin Tolkiencon 2005 a zůstal jen obrovský rozzářený pocit intenzivního štěstí z báječné akce ve společnosti jedinečných lidí, za což orgům patří nevyslovitelný DÍK*
Tak za rok*

 

Výsledky a otázky ze znalostního kvízu
Doufám, že všechny Smaugův znalostní kvíz pobavil. K dispozici jsou kompletní výsledky v tabulce (Excel).
--- Stahujte výsledky kvízu ---
--- Stahujte otázky a odpovědi ---

 

Záznamy přednášek a jiné zajímavosti

 

Ohlasy, reportáže a jiné reakce:

 

Fotografie a videa


Nervózní Ruby na nácviku divadla :-)


Jeden ze skřetů a jeho ďábelská zbraň :-)

A na dalších se pracuje...

A dokonce se nám objevil i jeden kreslený vtip :-) Autorem je Quenduluin

Přečteno celkem 33681x, verze pro tisk

Další článek - Oslava Zničení Prstenu 2005

Předchozí článek - Kompletní přepis rozšířené verze Návratu krále (doplněno 24.1.); Maraton rozšířených verzí v Palace Cinemas

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Renatigsv, poidáno 07.01.2024 22:05:48
urenrjrjkvnm
Juliaaihf, poidáno 19.12.2023 6:49:29
Novost
Juliaatfn, poidáno 14.12.2023 3:01:25
Novost
Renatiupo, poidáno 13.12.2023 16:23:48
c.h.er.e.pan.ovre.nat235.079@gmail.com

Allalbh, poidáno 13.12.2023 4:47:20
Cinema
Veronaenp, poidáno 10.12.2023 2:23:58
urenrjrjkvnm
Allacvn, poidáno 09.12.2023 22:33:51
Cinema
Renatizpd, poidáno 08.12.2023 2:06:19
c.here.p.a.no.v.renat.2.3.50.7.9@gmail.com

Allaymg, poidáno 06.12.2023 3:52:40
Cinema
Vikigoj, poidáno 29.11.2023 20:28:41
urenrjrjkvnm
Veronawjp, poidáno 29.11.2023 5:45:40
urenrjrjkvnm
Veronawzx, poidáno 27.11.2023 2:09:47
urenrjrjkvnm
Vikiwsg, poidáno 22.11.2023 3:13:39
urenrjrjkvnm
Viktorirjw, poidáno 21.11.2023 1:10:48
Cinema
Margaretlqt, poidáno 20.11.2023 2:02:47
Novost
Margaretpbv, poidáno 17.11.2023 17:50:14
Novost
Eldarzmu, poidáno 16.11.2023 8:36:01
coin
Eldarxsw, poidáno 14.11.2023 14:26:28
coin
Robxpk, poidáno 13.11.2023 12:33:30
Novost
Eldarrnl, poidáno 12.11.2023 23:46:25
coin
Evatwv, poidáno 12.11.2023 2:57:41
Med
Serzqga, poidáno 11.11.2023 5:11:13
coin
Vikifwx, poidáno 11.11.2023 5:03:30
urenrjrjkvnm
Louis Vuitton Outlet, poidáno 22.10.2014 3:40:25
[url=http://www.michaelkorshamiltontote.us]michael kors hamilton satchel[/url]
[url=http://www.wholesalesmichaelkorsbagsonline.com]michael kors bags on sale[/url]
[url=http://www.officalmichaelkorsoutletclearance.biz]Michael Kors outlet[/url]
[url=http://www.michaelkorsoutletonlinesale-store.com]Michael Kors handbags outlet online store[/url]
[url=http://www.chevrecakes.com/]michael kors outlet[/url]
[url=http://www.michaelkorsoutletonlinest.com]michael kors outlet online[/url]
[url=http://www.themercyseller.com/]Louis Vuitton Sale[/url]
[url=http://www.cheapmichaelkorswatches.biz]cheap Michael Kors outlet[/url]
[url=http://www.findcheapmichaelkorsbag.com]cheap Michael Kors bags usa[/url]
[url=http://www.cheapmichaelkorshandbagshotsales.com]cheap Michael Kors wallets[/url]
[url=http://www.cheapmichaelkorscolorpurses.us]Michael Kors green purse[/url]
[url=http://www.ownermichaelkorsblackfriday.com]Michael Kors Handbags[/url]
[url=http://www.michaelkors-crossbodybag.com]michael kors crossbody bag[/url]
[url=http://www.michaelkorscrossbodybags.biz]Michael Kors crossbody[/url]

Louis Vuitton Outlet, poidáno 22.10.2014 3:39:30
<a href="http://www.findcheapmichaelkorsbag.com" title="cheap Michael Kors bags">cheap Michael Kors bags</a><br />
<a href="http://www.cheapmichaelkorshandbagshotsales.com" title="Michael Kors handbags">Michael Kors handbags</a><br />
<a href="http://www.cheapmichaelkorscolorpurses.us" title="cheap michael kors color purses">cheap michael kors color purses</a><br />
<a href="http://www.ownermichaelkorsblackfriday.com" title="Michael Kors Handbags Black Friday Sale">Michael Kors Handbags Black Friday Sale</a><br />
<a href="http://www.michaelkors-crossbodybag.com" title="michael kors crossbody bag">michael kors crossbody bag</a><br />
<a href="http://www.michaelkorscrossbodybags.biz" title="Michael Kors crossbody bag">Michael Kors crossbody bag</a><br />
<a href="http://www.michaelkorshamiltontote.us" title="michael kors hamilton satchel">michael kors hamilton satchel</a><br />
<a href="http://www.wholesalesmichaelkorsbagsonline.com" title="michael kors bags wholesale">michael kors bags wholesale</a><br />
<a href="http://www.officalmichaelkorsoutletclearance.biz" title="Michael Kors outlet clearance">Michael Kors outlet clearance</a><br />
<a href="http://www.michaelkorsoutletonlinesale-store.com" title="michael kors outlet online sale store">michael kors outlet online sale store</a><br />
<a href="http://www.chevrecakes.com/" title="http://www.chevrecakes.com">http://www.chevrecakes.com</a><br />
<a href="http://www.michaelkorsoutletonlinest.com" title="michael kors">michael kors</a><br />
<a href="http://www.themercyseller.com/" title="Louis Vuitton">Louis Vuitton</a><br />
<a href="http://www.cheapmichaelkorswatches.biz" title="cheap Michael Kors wallets">cheap Michael Kors wallets</a><br />

Linda, poidáno 9.5. 2005 21:17:21
Nebál bych se, pokud vím tak minimálně polovina lidí si pojede spíš užít prázdniny v cizině a přitom mezi stejně postiženými tolkienisty :-)
Therru, poidáno 9.5. 2005 20:39:53
Sakviš, ten TolkFolk vypadá dobře... :)Jen je to trochu z ruky a bojovat stejně neumím, hm...
Linda, poidáno 9.5. 2005 19:19:02
Možná bych ještě doplnil že se jedná o domovskou akci TĚCH Poláků co hráli na letošním TolkienConu...
Linda, poidáno 9.5. 2005 19:18:05
Hej hola,

pomalu rozjíždím organizaci české výpravy na letošní TolkFolk v Polsku - letos je nosným tématem Bitva Pěti Armád. Pokud nevíte co to je a o čem to je, případně hledáte další detaily, račte nalézt postupně doplňované info zde: http://poetspol.web4u.cz/tf2005.htm

Každá posila je vítána!

boromira, poidáno 11.3. 2005 7:54:13
Ruby: Přesně! Když ten film nemůžu jinak vidět, jsem Polákům vděčná za jakékoliv mumlání, kterému rozumím. Ale jak jednou vidíš originál a máš ho naposlouchaný, je to na zbláznění:-)))
Ruby, poidáno 10.3. 2005 17:24:22
boromira a Therru: To je věc zvyku. Voiceover nevadí a dokonce je lepší než špatný dabing, ale člověk si to musí naposlouchat. Když jsme neměli nic jiného, tak nám to nepřišlo. Ale nedávno jsem si jen tak z nostalgie pustila stařičkou videokazetu Conana a nešlo se na to dívat, natož to poslouchat. Prostě děs! :-)
Emeldir, poidáno 8.3. 2005 10:16:21
To Radek: Vydavatel pro ČR je Mediaprint www.mediaprintkapa.cz, tam by ti měli říct víc.
Radek, poidáno 8.3. 2005 9:45:19
Nevíte kde bych v Praze mohl sehnat ten časopis ze soškou Legolase (druhý díl) všude kde se ptam je že je vyprodáno a možná to bude ještě jednou. Jenže kdo ví zda nebo kdy. Nesídlí někde ta vydavatelská firma, kde by to určitě měli. Díky za radu.
Therru, poidáno 7.3. 2005 21:41:32
Satelit nemáme a polská hranice je naštěstí daleko...
Ale názor na tenhle styl dabingu se zřejmě různí s věkem, protože si živě vzpomínám, jak jsem v tomhle stylu vyslechla svůj první fantasy film - Rudou Soňu někdy ve věku šesti let - a nadšení z něj mě nepustilo hezkou dobu :)

boromira, poidáno 7.3. 2005 14:51:29
Tohle přímo nesouvisí s T-conem, ale nedá mi to. V pátek dávala polská TVN Společenstvo. Zlatý český dabing!! Opravdu jsem nepochopila, proč Poláci svoje filmy titulkují v angličtině a zahraniční filmy přemlouvají tím nemožně drmolivým, jednotvárným předčitatelem, díky němuž člověk neslyší originální zvuk. Vadí mi to u většiny filmů, ale u tohohle filmu mě to vytáčelo k nepříčetnosti. Herecké výkony byly tím mumláním ve psí a ještě se člověk musel soustřeďovat na to, komu vlastně recitovaná replika patří. Nevím, co je horší, jestli průměrný dabing (i když v případě českých dabingů i průměrný je velmi dobrý) nebo tenhle mumlal. Má zvědavost byla po deseti minutách nasycena, nedalo se na to koukat, teda poslouchat.
Rilven, poidáno 27.2. 2005 21:53:17
Budou ještě nějaké fotky, nebo už je to všechno ?
Katka, poidáno 19.2. 2005 20:43:33
Mám velkou prosbu! Sháním rozšířený film - Pán prstenů3 (přepálený) na CD či DVD. Prosím ozvěte se mi, kdo to máte a mohli byste mi to poštou poslat a domluvíme se dále (na ceně atd.)!Díky moc Katka
boromira, poidáno 18.2. 2005 15:31:43
Gildor: opět jsem hledala a nic nenašla, jen malou zmínku o možnosti hlasovat smskou, ale bez čísla a hesla. Jestli víš něco víc, než co je uvedené na odkazech, tak to hoď, prosím tě, do pléna, protože čas se krátí a úspěšnost je nulová :-)))
Elrondka, poidáno 18.2. 2005 0:48:57
hlasuju :-)))
boromira, poidáno 15.2. 2005 7:57:25
Gildor, Third horseman: hledala jsem adresu, ale podle informací na webu se dá hlasovat jen na kuponech z časopisu. Nebo mi něco uniklo?
Third horseman, poidáno 14.2. 2005 15:55:32
To Gildor: adresa?
HaD, poidáno 11.2. 2005 12:37:27
na http://tymur.webzdarma.cz jsou v ostatních fotogaleriích fotky z tolkienconu.
Arsiméné, poidáno 7.2. 2005 18:12:01
Pardon, hipíků.
Arsiméné, poidáno 7.2. 2005 18:10:54
Meldon a jiní: Ale no tak, vždyť jsme nebyli tak střelení. Každý si z conu vybral, co chtěl a k bandě nafetovaných hilíků to mělo asi tak daleko jako světla Amanu ke tmě Angbandu (cit.).
Meldon, poidáno 6.2. 2005 18:23:45
Ahoj Tin Elen,zdravi te tvuj ctitel a kamos T.P.Od srazu na Tolkien Conu me odradili fotky z Tolkien Conu 2004.Dival sem se na fotky z Conu 2005 a myslim, ze tam si vyfocena,jak sedis s nekym v lavici.Podle me si opravdu Temna elfka:}
silent, poidáno 6.2. 2005 16:42:13
morringa: v nekterych knihkupectvich (alespon v Praze) nebo si lze nechat posilat primo od Spolecnosti (www.tolkien.cz), plus na nekterych akcich Spolecnosti. Nemam zas tak moc prehled, nejsem sefredaktor ;)
Morrigna, poidáno 5.2. 2005 16:31:03
To Silent a Jazykove zdroje: parada, ale kde nezasvecenec dostane Thorina?
Emeldir, poidáno 3.2. 2005 10:56:18
Paladar: Mám staženou první kazetu, to znamená celkové dění, pár přednášek, skřetí rituály... Pád Gondolinu, Silmarillion a kousek Belovy přednášky je na druhý kazetě a tu má Belcarnen. Já jsem jenom reagovala na tvůj komentář (jehož závěr zněl fakt docela výhružně a dost mě naštval) a vyjádřila podporu Belovi. Jestli si myslíš, že digitalizace klasickýho videozáznamu se dá udělat na jakýmkoliv počítači a za pár minut, tak jseš na omylu (kdyby to šlo tak lehce, tak to udělám doma). Tu první kazetu budu stáčet vícekrát, takže ti jednu dám. Souhlasíš? Video z druhé kazety bude nejspíš k dispozici na CD kvůli velikosti (cca hodina záznamu).
paladar, poidáno 2.2. 2005 12:13:42
Emeldir: Nevim co jsem ti udělal, nevim co jsemproved,že se mě snaží kamarádka urazit a naštvat. Nevim proč, ale napadá mě otázka máš už to video? Já si klidně přehrávač pujčim.
boromira, poidáno 2.2. 2005 11:44:20
Nenymir: nechce se mi věřit, že bys tuhle poznámku myslel vážně. Je dost dvousečná:-)))
Tauriel, poidáno 2.2. 2005 11:41:08
Neny: Není třeba krasopisně, stačí čitelně. ;-) :-)
Nenymir*, poidáno 1.2. 2005 20:21:43
Kod mi che rozumět ten si tu práci dá, kdo neche nestojí mi za to abych psal krasopisně*
Scalex, poidáno 1.2. 2005 17:11:56
Tauriuael: čmu na eNnymrírově řpíspěvku nerzmíš? Porstě čisotkrenvá skřtí řče...
Tauriel, poidáno 1.2. 2005 17:05:39
Neny, promiň, že ti to říkám takhle veřejně, ale někdo to říct musí... Prosím tě, nauč se psát srozumitelně, tohle se fakt nedá číst... ;-)
Nenymir*, poidáno 1.2. 2005 15:38:25
Hehe, jak sjme opakovaně zdůraznil, tak rpoblém valinorksých stromů je téma tak za příštích deset let;o)
(tímhle úžbleptem sjem si dost něbhl;o)))

Elien, poidáno 1.2. 2005 13:10:11
To Nenymir:Jen k tvému úžasnému monologu a problému fungování valinorských stromů.Při včerejším zemáku mě napadlo, že by se dala trošku předělat teorie o pasátech a antipasátech a možná by to sedělo... To jen kdyby tě nic nenapadalo a chtěl bys to dál rozvíjet :o)
Jinak con byl ůžasnej a kdo tvrdí opak, ať se jde vycpat (nebo políbit skřeta:)

vandermaca, poidáno 31.1. 2005 13:41:51
Fakt nejvetsi sracka na svete,jste banda vyhulencu.Na fotkach to vypada jako sraz hippies.Jeden horsi nez druhej.Fakt hlina.Jinak nevite nekdo neco o TinElen?Ta jedina je jina.
Emeldir, poidáno 30.1. 2005 11:34:08
Paladar: Kdybys radši držel hubu a koupil si video, aby sis mohl přehrát alespoň to, co jsem už stáhla na videokazetu!!!
Tauriel, poidáno 29.1. 2005 15:54:44
Silent: No to doufám. ;-)
silent, poidáno 29.1. 2005 15:14:24
jinak vsechny prednasky, ktere se podari vysomrovat od prednasejicich (cili jazykove zdroje urcite...snad...mozna...;) vyjdou v pristim Thorinovi.
boromira, poidáno 28.1. 2005 13:05:00
To není vtip, to je politická satira:-)))
Tauriel, poidáno 28.1. 2005 12:55:10
Quendy, ten vtip je dokonalý!!! :-D :-D :-D
Melië, poidáno 28.1. 2005 12:28:21
hahi,tedy,en fór je dobrej,dík Quendi,podařilo se Ti ně dokonale zlepšit náladu :D
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 28.1. 2005 0:57:27
Morrigna: tak ta bohužel zrovna není :-/
Ale kupa jiných ano, dodám seznam :)

Morrigna, poidáno 27.1. 2005 19:47:39
Bele, mam radost, ze jsou prednasky zaznamenany na pasky - par mi jich uteklo. Hlasim se jako dobrovolnik, ze jednu z tech, co jsem neslysela (nejradeji Jazykove zdroje :), prepisu do textove podoby. Do skoly jsem ted prepisovala cca 100 stran, zvladam tri za hodinu, jinak vlastnim kazetak i diktafon. jestli bude zajem, ozvi se na mail.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 27.1. 2005 16:22:13
Tauriel: možná bude zase k dispozici sbírka z přednášek atp., takže by se společn s ní prodávalo i to CD, stejně jako loni. Ale jinak ano, udělám kompilaci a dám k dispozici :)

Tauriel, poidáno 27.1. 2005 13:33:05
Bel: Napálit všechno na CD (audio přednášek, video divadla/koncertů, případně i nějaký výběr fotek jestli se zmestí), udělat cca 20 exemplářů a zbytek si rozkopírujeme sami. ;-)))
paladar, poidáno 27.1. 2005 13:29:41
Tak já si ho nechám na někdy jindy, promiň, že to viznělo tak tvrdě já jen chtěl vidět ten filmeček co točila Emeldir
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 27.1. 2005 13:17:31
paladar: a druhou si nech od cesty...
Video je na digitalizaci, melo by byt snad celkem brzo
Mam k dispozici i kupu zvukovych zaznamu prednasek, ale nechci to davat jako download na JCcko, abych nezvysoval traffic. Nejak to vymyslim...

paladar, poidáno 27.1. 2005 13:10:05
Hele Belcanene, prosím prosím zdigitalizuj to video. Toto je první výzva.
Emeldir, poidáno 26.1. 2005 21:32:01
uthante: děkuji moc
Claredhel, poidáno 26.1. 2005 14:02:15
Dopis od prof. Neubaeura je opravdu dojemný a plný hlubokoucí gnose, ale stejně si nemohu pomoct - první věta mi nějak nedává smysl :-)

Poděkování patří nejen jemu, že se s námi tak pěkně podělil o své životní závěry, ale i těm, kdo to nakonec převedli do čitelné podoby...ale to skupinové luštění před publikem bylo fakt roztomilý :-)))

Therru, poidáno 25.1. 2005 23:31:41
Tauriel: Děkuji, však ten tvůj taky :)
A fotky jsou parádní.

uthante, poidáno 25.1. 2005 20:54:46
Emeldir: elfí očička- potřebuješ kokosovou moučku, asi tak čtvrt kila, přibližně 125 g (půlku ) másla, nebo pokrmového tuku omega, podle chuti moučkový cukr, tak 200g , vanilkový cukr , asi půlku krabice sušeného mléka a asi decku vody, to smícháš dohromady, kdyby to bylo moc suché, tak přidáš vody, ale asi nebude, a uplácáš z toho kuličky, když chceš tmavé, tak přidáš kakao, ty zelené byly s troškou potravinářského barviva, smíchaného se dvěma lžičkami vody. Mohou být samozřejmě i modré :)) Žluté by byly s přidáním kurkumy. Kuličky obalíš v kokosu. Případně improvizuješ - mandle, oříšky, rozinky...se dají dát dovnitř :)
Tauriel, poidáno 25.1. 2005 15:10:23
A taky ElfCon není megalomanská akce o 300 účastnících a se třemi přednáškovými liniemi... ;-)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.1. 2005 14:58:46
Tauriel: ElfCon je... ElfCon :) a velká část byla venku s fajn světlem. A hlavně jsem si tam mohl fotit v klidu a měl na vše dost času :) Divadlo nebyl problém fotit ostře, problém byl v blesku, který se bohužel nabíjel hezkých pár vteřin, takže přitom zběsilém střídání mi toho kupa utekla...
Tauriel, poidáno 25.1. 2005 14:53:56
No, ElfConí galerie byla sice lepší, ale i tyhle fotky jsou moc hezké, Bele! :-) Nejvíc mě potěšily ty ostré (!!!) fotky z představení DiProTo, při tom zběsilém pobíhání to musel být fakt kumšt, vyfotit to takhle ostře... ;-)))
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.1. 2005 14:11:35
Tak jsem doplnil své fotky z Conu. Měl jsem svých starostí dost a tak spíš jen pobíhal a cvakal, takže nečekejte velké umění :-) Parkrát mi vynechal blesk, ale moment se mi líbil, takže tam máte zašumněné cosi :) No snad se bude líbit i tak :) Ještě mám část na kinofilm (viz. ty dvě fotky v článku), něco z toho snad také přidám do galerie...
Emeldir, poidáno 25.1. 2005 11:00:15
Tak jsem se konečně dostala k netu.
Takže:
DÍKY!!!!!
všem co měli něco do činění s letošním TC (organizátoři, přednášející, účastníci a podobná individua :-))

Zvláštní poděkování skřetům, v jejichž doupěti jsem strávila většinu času mimo přednášky. (nešlo by zveřejnit recept na úžasná elfí očička? Prosím!!! jsem na nich závislá)

Mimo téma:
Mám HoME v angličtině psaný ve wordu (trochu chaoticky, ale to neva)=>
to Belcarnen: Nechceš to dát na web volně ke stažení? Zapakovaný to má cca 5,6 Mb.
to ostatní: pošlu na mail

Fosa, poidáno 25.1. 2005 2:24:10
Konečně jsem se taky dokopala spáchat něco málo ke Conu. Tentokrát to bude jen pár díků. Takže děkuji především elrondistům za milou společnost (ale to už se opakuji… ;o), poté organizátorům, kteří si vzali takovouto akci na svědomí, dále příjemné a věčně se usmívající obsluze čajovny i Frodíkovi, jemuž tímto vracím pozdrav. A jeden dík patří také Nenymirovi, který mi solidně protáhnul bránici a Andremu za nové motto k Plyšovému Elrondovi ;o)
Hedera, poidáno 25.1. 2005 1:25:27
Dopis od pana profesora Neubauera je .. no, jako dopis od pana profesora Neubauera. Moc hezký. Nemůžu sice tvrdit, že se ve všem úplně orientuju, ale líbí se mi část o přehození výhybky. I když nakonec nepřišel, pozvat ho byl skvělý nápad.
Fotka skřeta je skvělá.
A díky za polsko český překlad.

Tauriel, poidáno 25.1. 2005 0:13:04
Bel: Taky to tak vypadalo, když jste to luštili všichni čtyři, a nemohli jste to rozluštit... :-D Myslím, že každý, kdo měl foťák vás cvakal, jak zíráte do toho notebooku... :-D ;-)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.1. 2005 0:07:05
Therru: v pátek to byla jiná verze bez diakritiky, ě a dalších písmenek :-) to fakt nešlo číst :)
Tauriel, poidáno 24.1. 2005 23:55:42
Therru: Moooc hezký reportek! :-D Akorát, že já nejsem matematik, ale fyzik. ;-) (Jako by to nebylo jedno, matfyzák jako matfyzák... :-D)
Therru, poidáno 24.1. 2005 20:27:54
Ad dopis doc. Neubauera - už je mi jasnější, proč to v pátek před auditoriem nešlo...:)
A ta fotka skřeta je kráásná...

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 24.1. 2005 17:02:14
Claredhel: dopis už je online + další reportky a tak. A brzy budou záznamy některých přednášek a snad i video z divadla :)
Claredhel, poidáno 24.1. 2005 15:56:41
Belcarnen: Jeden dotaz: Nevyvěsíš tu náhodou někde onen list prof. Neubauera?
Takový fenomén... to by byla, panečku, diskuse :-)
No, v každém případě se na něj můžeme těšit příští rok :-)))

Claredhel, poidáno 24.1. 2005 15:44:12
Týden poté, co je doCONáno, je mi už skoro trapné ještě něco psát, připojuji se k -n- příspěvkům přede mnou, ale jedno slovo prostě musím:

DĚKUJU!!!!!!

Doteď mne zcela pohlcovalo zkouškový. Přesto bych lednový termín neměnila - ten "ztracenej" :-) víkend byl znát, ale i tak mám nakonec s odřenejma (špičatejma) ušima "eminenter", jen to budu muset někdy dospat.
Takže všechno nakonec dobře dopadlo, a těm, kdo budou přišti rok váhat mezi CONem a učením na zkoušky, doporučuju obojí, ovšem za cenu většího spánkového deficitu - za všechno se musí platit...
K výdrži pak napomůže jak radost z krásně prožitého CONu, tak osvědčená (přízemnější) kombinace kofoly, černeho čaje, vitaminu C, hroznoveho cukru :-)Pro ulehčení stresu ze zkoušky mi při učení pomohla představa, že jsem se v Minas Tirith zcela dobrovolně zašila do knihovny gondorkého archivu a hledám ztracené poznání z dávných časů :-)))

Mám-li si vybavit jeden klíčový moment z CONu, tak (vedle osobního setkání s okouzlující Laisi Finwen a několika dalšími jedinečnými bytostmi) to pro mne to byl dirigent Ilúvatar v županu (připomínající ruského šlechtice po ránu) dávající sprďana falešně vrzajícímu Melkorovi... NEVER FORGET :-)))
Erudíky...

Arwen Undómiel, poidáno 22.1. 2005 13:42:50
Hmmm,tak snad za rok:o)
Smaug, poidáno 21.1. 2005 10:39:21
Já souhlasím ohledně termínu s Belcarnenem a je přesně pravda, co říká: nikdy nejde uspokojit všechny...
A můj soukromý názor je, že současný termín je fajn. Teď to ale stejně nemá cenu řešit.
No a ta fotka hlavního organizátora v neočekávané situaci fakt nemá chybu! :-)

Nenymir*, poidáno 21.1. 2005 1:57:44
Důrazně prostestuji, tenhle týden je ideální,
a)na silvetsra se jezdí dlakeo a nemám peníze (a doma se mi nechce vysvětlovat) týden poté

b) zkoušky můžu dávat 14. potom a 14 dní předtím já jich dal 5 týden před a 2 týden poté...

c) jiný termín není vhodný protže jsou tuny dlaších akcí,a lidi už si zvykly na TC v lednu jako otvírání ...

howg domluvil jsem
:o))

zvláště zdravím Arsiméné a děkuji*

Tauriel, poidáno 20.1. 2005 23:54:34
Asi se opakuju, ale nemohu si pomoci, ta fotka Belcarnena s malým Vojtíkem je naprosto úžasná. :-)
silent, poidáno 20.1. 2005 20:40:03
jakozto prednasejici ocenuji skvelou organizaci conu. lepsite se! a jakozto posluchac ocenuji skvele prednasky (z tech mala co jsem stihl predevsim miguelovu a argilovu). taktez se lepsite ! takze jen tak dal :)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 20.1. 2005 18:21:52
Gildor: jenže vtip je v tom, že ve "vhodnější" dobu je zase hromada jiných akcí a lidé budou nadávat, že se to kryje s něčím jiným. Nikdy nejde uspokojit všechny. Já osobně jsem pro leden v některé jeho části a tak to pravděpodobně také bude. A po pravdě... on vlastně letošní počet lidí bylo rozumné maximum pro tento typ akce. Pokud by jich mělo být víc, vyvstává otázka znatelně větších prostor, dalšího tříštění a IMHO narušení atmosféry. Uvidíme, tohle nemá cenu řešit pár dní po letošním ročníku, ale spíš někdy po prázdninách...
ekan, poidáno 20.1. 2005 13:40:53
Tauri: Zticha? Ja a zticha? Dokážeš si to vůbec představit...
Tauriel, poidáno 20.1. 2005 13:30:23
Ekan: Tak! Dost bylo demokracie! Nastáva tvrdá diktatura! TAKŽE VŠICHNI TEĎ BUDETE ZTICHA! HA!

;-) :-D

ekan, poidáno 20.1. 2005 13:25:54
Opět s etbou hrubě souhlasím...:oD

Ale přeci se tu nebudu hádat se slečnou koordinátorkou...;-)

Smaug, poidáno 20.1. 2005 13:10:22
Ekan: opět s tebou hrubě nesouhlasím ;-) Ta fotka Tauriel byla nádherná...
...a místo toho tam teď je skutečná zrůda (s vyjmenovanými slovy). Jenže i to je v pořádku, jakožto drak jsem hrdý na to, že jsem zrůda :-)

Jsem moc rád, že se Polákům líbilo. Mají to totiž dost z ruky a minimálně za tu náročnou cestu si hezký víkend zasloužili! :-)

Tauriel, poidáno 20.1. 2005 12:58:57
Ekan: Já vím. :-D
ekan, poidáno 20.1. 2005 12:52:42
Tauri: Umíš se nazvat opravdu roztomile...;-)

A trefně:oD

Tauriel, poidáno 20.1. 2005 12:43:43
Bele, KONEČNĚ jsi dal pryč tu zrůdu v tom nemožném červeno-bílém kulichu... %-) ;-) :-D
boromira, poidáno 20.1. 2005 12:15:39
Jen se omlouvám všem technicky informovaným jedincům, já, technický analfabet, jsem nevyhmátla význam slova "glósnik", čím víc nad tím přemýšlím, tím víc docházím k názoru, že to má znamenat "zesilovač":-))))
Ligeia alias Veronika Tesařová, poidáno 20.1. 2005 11:41:38
Zdravím všechny!
Belovi to na té fotce strašně sluší:)
Con byl skvělý, jak jinak. Musím moc pochválit Nenymira, jeho Pád byl opravdu úžasný, úplně mě nadchl!

Nějaké fotečky přibudou taky na těchhle stránkách:
http://verca.mysteria.cz/tolkiencon/Tolkiencon.htm

Scalex, poidáno 20.1. 2005 11:08:41
Bože, a já včera celý večer četl to polské fórum a potýkal se s polštinou... kdybych tušil, že dostanu předklad až pod nos, mohl jsem dělat něco jiného neužitečného... 8^)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 20.1. 2005 9:20:37
Opravdu moc doporučuji reportek od "střízlivého hobita" Mony. Musí potěšit srdéčko každého (nejen) pražáka :)
boromira, poidáno 20.1. 2005 8:31:19
Frodík: Jestli sis užila maraton tak jako já con, máme si vzájemně co závidět:-))))
Půlka, poidáno 19.1. 2005 20:31:41
Bel + Scalex - moc se omlouvám, já je časem předělám, z Mozzilly jsem to ještě nezkoušela :-)

Ruby - /klouním hlavu až na zem/

jinak akce byla skvělá, dík

Arsiméné, poidáno 19.1. 2005 20:21:14
Pro Frodíka: Zdravím, chyběla jsi nám! Snad se to příště napraví.
To je zajímavé, že referenti popisují většinou přednášky, které neznám a naopak - nějak se prostě naše cesty nesetkaly.

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 19.1. 2005 18:39:01
Gildor, Morgoth: tohle se mezi organizítory dost řešilo. Ta akce je pořádáná ne k premiérám, ale původně k narozeninám JRRT. V únoru je to Pragocon a postupně toho přibývá. Spíš uvažujeme, že to bude dříve v lednu (hned první víkend) než později...
Morgoth, poidáno 19.1. 2005 17:01:28
Gildor ma mozna pravdu, bylo by opravdu vhodnejsi kdyby byl Tolkien con az nekdy jindy. Kdyz neni premiera LOTR, mozna nema zmysl organizovat ho v tomhle terminu. Ja sem na TC sice sel, ale ta skola nedopadla moc dobre.. :(((

Chtel bych taky poprosit vsetchny kdo fotili, zda by me mohli kontaktovat mailem; Protoze bych chtel vsechny fotky z TC, idealne ne vo "webovom" rozliseni.

Jeste sem nanepsal muj osobny nazor na TC. Byl to muj 4. con(moc nechodim) byl uzasnej, kratkej :)

Nejvic se mi libila diskuze o Feanorovi, pak asi Vrbinska a zvysek byl taky supr, tak se nemuzu rozhodnout co bylo nej. Jo, vim... Skreti & ich muzika... :)

Fírë Eldarin !

Mealtiner, poidáno 19.1. 2005 16:53:45
Tak že bych hodil taky nějakou tu recenzi na CON?

Pátek večer jsem zaskočil na tu úvodní přednášku. Zastihnul jsem ji už spíš ke konci, takže námitky a dotazy jsem si bohužel musel vyjasňovat až po zkončení. Později, tedy spíš v noci byla taková krásná chvilka s filmečky. Velice jsem se pobavil u toho: "Lords of the Rolls - Fellowship of the Donut"
Které se natáčelo letos kousek od mého bydliště. A zkončilo tak kolem 4 ráno.
Sobota byl jeden velký zážitek. Od brzkého rána (Proč mám pocit, že jsme stávali jako jedni z prvních a všechny vzbudili?)
Potom co byl Tirael škřety přemalován, a následně i odbarven, zašli jsme se podívat na návštěvu ke skřetům, kde byla náhodou přednáška o jejich odrudách. Možná to bylo naší přítomností, ale přednáška zkončila až u Hudby Ainur a následné debatě o tom proč a jak, či jestli vůbec jsou skřeti zlý.
Do čajovny jsem taky zavítal, a seznámil jsem se tam z dalšími 4mi skřety, kteří se mě snažili potom až do konce conu sníst. Vždy jsme se ale nějak domluvili.
Následná výprava do skřetího ležení zkončila asi hodinovým hraním na vše co bylo poruce.
Ale abych se přiznal, nebyl jsem jen tam. Velice, alespoň mě, uklidnilo a mile naladilo tancování historických tanců (teď si uvědomuji, že jsem tam byl snad 3 hodiny).
Během toho všeho zmatku a ruchu jsem strávil dost pěkné chvíle v elfím koutku.
Potom jsem si odskočil na Monstrovu přednášku. Bohužel prot, že probíhali ještě dvě další přednášky (Zbraně, a přednáška o elfech) tak se jí zúčastnilo asi tak 10-15 lidí. Ti ostatní o hodně přišli. Byla to velice pěkná přednáška o nekonečněech, obzorech, definicích prostorů a horizontů, a všeobecně něco na hranicích matematiky a teoretické fyziky. Alespoň já jsem se tam trochu pobavil.
Bohužel kvůli ní, ač jsem neustále sledoval hodinky, jsem promeškal Slavnost. Ale i to si troufám myslet, jsem dohnal v následných příjemných rozhovorech.
Potom jsem přišel nahoru do koutku, kde již pilně (už 1 minutu) trénoval Neny s Marlen a spol. na jejich koncert. Tak jsme se tak nějak přidali a za další chvilku (po přehrání dvou písniček cca 10 min) jsme byli odvelení dólů do tělocvičny, kde jsme s nimi měli mýt koncert.Před tím, ale ještě spívala své písničky Orsega, a myslím, že všichni byli úplně natšení např. z písničky s názvem Fairátko, kde se dost z přítomných našlo.
Potom už následoval koncert a Marlen a spol.Ten byl z mého pohledu dost smýchaný, (Já jsem všechny až na tu jednu, kterou jsme zkoušely, slyšel až v momentě kdy jsme je hráli) a proč? Byla to taková směs zvůků, ze které jsem neslyšel nic pořádně. Ale třeba ti před námi i něco slyšeli.
Poté koncert oficiálně zkončil, ale hrálo se dál. To už jsem šel asi ve 2 ráno zase spát. (Proč musíme spát????)
Ráno bylo ve znamení uklízení a dokončování rozhovorů.
Byl jsem obdarován skřetí pochoutkou, ručně vyráběnou - elfím očičkem.
Ale alespoň jsme si ještě jednou zahráli s tím dobrým akordeonistou (=tahací harmonika).
Vyslechl jsem si přednášku o Mohl západ vyhrát i bez zničení Prstenu"? Doporučuji, pokud to půjde, alespoň si přečíst prewiev ve sborníku vydaného ke conu.

Potom už to bylo jen o loučení. Přičemž někteří se loučili tak urputně že jsme je museli doslova odtáhnout.

Tak a to byl konec (tedy pokud nepočítám ještě tu bezvadnou cestu domů).

Dwimmer (Skřet z TU), poidáno 19.1. 2005 16:15:59
Moc díky, už se zadařilo a Velké Oko mi dopřálo vidět ty světločrty... Snad se objeví i nějaké se skřety, rád bych konečně věděl, proč se na mě všichni lidé tak podivně dívali....jako bych měl na tváři něco podezřelého... ;-)
Frodík, poidáno 19.1. 2005 14:54:20
Ahoj,
na CON jsem se letos nedostala a omlouvám se všem, kteří možná čekali, že se tam uvidíme. Tímto je aspoň zdravím za sebe i za Arga, jemuž pracovní vytížení taky letos nedovolilo zúčastnit se...
PS: Best regards: Arsiméné, Boromira, Gandalfina, Fosa a Lucyová!

Smaug, poidáno 19.1. 2005 14:17:36
Zadání kvízu jsem Belovi poslal, takže se tu časem objeví:-) Zároveň se tímto omlouvám všem, kterým jsem ve výsledcích zkomolil jméno. V neděli v noci, když jsem pořadí zpracovával, už jsem byl poněkud (společensky) unaven;-)

Jinak jsem chtěl ještě říct jednu věc:
hned od první minuty, kdy jsem přišel na Con, jsem začal chápat, mezi jak skvělé lidi jsem se to dostal. Mračení se, neochota, nenávist a agresivita, kterou bohužel tak dobře známe z českých ulic a dopravních prostředků, byly ty tam.
A jakékoli uvažování o tom, jestli něco chybí většině zúčastněných k dokonalosti, mě opustilo ve chvíli, kdy paní Pošustová sklízela nekonečný potlesk. To byla hodně důležitá chvíle a to, že ten potlesk byl tak dlouhý, bylo prostě skvělé...:-)

Láďa, poidáno 19.1. 2005 12:26:14
Tak já bych teda rád poděkoval Belovi za výbornou organizaci,...no a pak hlavně Láďovi za skvěle sestavený program...:-D:-D, no tak dobrá, sebechvála smrdí :-D:-D, byl jsem rád, že téměř všichni přednášející opravdu dorazili, opravdu přednášeli a vůbec, že byl velký zájem nejen o účast na conu, ale i o přednášení, takže místo přemlouvání jsem naopak musel odmítat. Že spousta lidí má spoustu nápadů na program na 5 let dopředu, někteří, jmenovitě Andre,Monster,Smaug, by i letos potřebovali na své přednášky 5 hodin :o)), Argilovi se to v samotné linii víceméně podařilo (alespoň na 3h:)).

Že máme spoustu lidí ochotných shánět techniku, vybavení, sedět u registraček vchodu conu a další a další. Jména tu už padla, takže je nebudu opakovat, je jasné, že 4 organizátoři by to sami nezvládli bez pomoci dalších na místě, bez logistického zajištění jídla a pití v bufetí čajovně a bez řady dalších věcí.
Myslím, že to byl nakonec pohodovější con než minule, a lidí se přitom sešlo téměř stejně, já 300 lidí čekal, ale já jsem megaloman a ostatní mi nevěřili :-)))

Takže, děkuji všem za pomoc a samotnou účast, a tím i za skvěle strávený víkend :-)

Ruby, poidáno 19.1. 2005 10:48:32
Scalex: Co říct, já s tebou souhlasím, jen se mírně bráním ;-) Byla to v podstatě úplná premiéra, takže chybičky se vloudily...
Jinak moc díky za ten odkaz na Půlčiny stránky. Ne každý je počítačový guru, takže když mi to v Mozille nejelo, tak jsem se prostě smířila s tím, že fotky od ní neuvidim a odešla jsem odtamtud.
Půlka: Příště prosím ty fotky trošku zmenši! Modemáři u nich asi rostou ;-)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 19.1. 2005 10:16:35
Scalex: Udělal jsem úplně to samé (i když IE tu mám též), jen na banner neklikal :-D
Scalex, poidáno 19.1. 2005 9:44:44
Belcarnen: no jestli Půlka chce, aby tam lidi chodili přes banner, tak holt nesmí udělat stránku, jejíž menu funguje jen v Internet Exploreru, protože například já ho na svém počítači nepustím, i kdyby mne Ungoliath držela pod krkem. 8^) Takže jsem zapátral v kódu po konkrétní stránce a když jsem si prohlédl fotky, tak jsem se vrátil na tu úvodní stránku a na ten banner kliknul, abych si to odčinil. 8^)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 19.1. 2005 9:16:55
Hedera: ten report jsem četl, taky celkem švanda. Psala ho Tequile z nyxu, už jí pár lidí vynadalo :-)))
Hedera, poidáno 19.1. 2005 0:33:06
Omlouvám se za poznámku lehce mimo téma - nevím sice, jestli Con letos návštěvou poctilo nějaké médium, nicméně magazín Pátek si minulý týden zopakoval podobnou reportáž jako vloni, tentokrát se týkala Avalconu a scifi. Vcelku tam není nic moc zajímavého a celkové vyznění je o něco málo přívětivější než tomu bylo loni, časová souvislost s vydáním loňské reportáže o TC je zajímavá, ale asi náhodná ... tak to jen tak pro úplnost.
Rilven, poidáno 19.1. 2005 0:13:02
Belcarnen: juch, sem s nima!
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.1. 2005 23:34:35
Scalex: Půlka chtěla tu root adresu aby to šlo přes banner :-)
Jinak bude kupa dalších fotek, pracuje se na MP3 záznamech, digitalizaci videa z divadla a tak :-)

Scalex, poidáno 18.1. 2005 22:46:17
Komu nefungují fotky od Půlky (třeba lidem s Mozillou nebo Operou), tak musí zkusit tuto adresu: http://www.pulka.wz.cz/tolkiencon_05.html
Tirael, poidáno 18.1. 2005 22:43:06
to Dwimmer: jestli používáš Mozzillu, tak to nepůjde - taky mi to tam nešlo, ale v Internet Exploreru jsem to rozhýbal...
Nenymir*, poidáno 18.1. 2005 22:40:47
tož plesat tady o conu kd\ž jsem spáchal report je asi nadbytečné, že:o)

Dwimmer (Skřet z TU): klikni na lištu Tolkiencon a klikej vytrvale nedej se zmást, tím, že nereaguje a klikej dál:o)

Rilven, poidáno 18.1. 2005 22:34:38
Řadím se do fronty na děkovačku, jaký to pěkný con ! Není nad víkend strávený mezi přáteli ve světě tolkienovské fantasie, prolila jsem nejednu slzičku dojetí (Pád Gondolinu), smíchu (Monthy Pynthon) i potu (popůlnoční rej v tělocvičně), k tomu příjemná atmosféra, doplněná neúnavnými hudebníky a pestrou směsicí skřetí, elfí, trpasličí a kdovíjakéještě kultury...paráda !
Dwimmer (Skřet z TU), poidáno 18.1. 2005 21:53:13
Možná budu mít mírně trapný dotaz,ale znáte to, skřeti a technika spolu nejsou moc kamarádi. Nejde mi otevřít ty fotky od Půlky, jsem jediný??? :-O
Asi to tak bude... no, v každým případě mi to otevře tu stránku, na který je jen lišta jejíž nabídka nejde použít a jinak tam je černo jako v mojí jeskyni...

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.1. 2005 19:57:37
Smaug: pošli mi kvíz mailem a já doplním odkaz na stažení do článku :-)
Tauriel, poidáno 18.1. 2005 19:47:54
Smaugu, tak to raději hoď celý ten kvíz někde tady. :-)
Baacinka, poidáno 18.1. 2005 19:43:22
Smaug: Mohl bys mi moc prosím taky poslat ten kvíz na mejl (baacinka@centrum.cz)? V neděli sem ho nestihla, protože bych nestihala bus a ted jak si tady ctu ohlasy, tak toho zacinam docela litovat :o)
Dagis, poidáno 18.1. 2005 18:23:14
Smaug: mohl bys mi prosim taky poslat mailem ten kviz?
Jinak, co se tyce Conu, myslim, ze uz to, co bych chtela rict, mnohokrat vyslovili jini :) Divadlo a koncert posoudit nemuzu, ale prednasky (hlavne Zbrane a Zbroje, Flora & Fauna, Hudba a Draci) a atmosfera byly uplne uzasny... Nepamatuju si uz, kdo mel prenasku F&F, ale moc prosim aby dotycna neco takovyho usporadala i pristi rok, byla to ohromna zabava! A nemuzu zapomenout ani na skrety- mockrat diky za krasne vyzdobeny koutek, prijemny lidi a v neposledni rade i za bajecny jidlo! >:)
Lothmiril: dekuji... tak priste zase na Conu.

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.1. 2005 17:10:00
Morgoth: videa dát někam ke stažení a poslat mi odkaz. Fotky vybrat ty zajímavé, zmenšit na webouvou velikost a udělat galerii (nebo mi je poslat mailem)...
Morgoth, poidáno 18.1. 2005 16:51:24
Mame nejake fotky z TC, ako ich zverejnit? Ked to bude na stranke slovenskeho spolocenstva tolkiena(www.tolkien.sk) hodit sem presny link?
Zo spolocenstva sme fotili 2, odhad je cca 500 MB fotiek+videa.
Je tam sice hodne "nasich" fotiek, ale aj hodne z od skretov(aj par videi-aj ked je skor iba pocut zvuk ;) ) a z niektorych prednasok+divadla.

Lindatirion, poidáno 18.1. 2005 16:36:32
Ruby: no ono to urcite nebude tak ze by sis nemohla privezt vlastni kostym; naopak, bude to urcite zpestreni. Na druhou stranu je spousta lidi kteri nevedi a neumi si kostym vytvorit (treba ja :-), takze pro takove by to bylo pozehnani. Casem budou nekde na webu k videni navrhy tech kostymu a urcite se k nim bude vyjadrovat mraky lidi. Navic, co kdyz si je treba pak ucastnici budou moci odvezt?

Doporucuji nazirat na tu polskou Bitvu Peti Armad optikou mistnich organizatoru: megalomanska, silena, ba uchylna akce, pri ktere se prekvapive ucastnici bavi a jeste to vypada dobre v televizi, coz dela dobre jmeno mestu. Neni to ta stara dobra cesko-moravska BPA, ale spise neco ve stylu bitvy u Grunwaldu smichane s bitvou na polich Pellenorskych. Ostatne, co bys cekala od lidi kteri jsou schopni zorganizovat svetovy rekord v poctu lidi tancicich hobiti tanec pod vedenim profi choreografu?

Takze asi tak, zatim nemam obavy, zni to dostatecne silene aby to byla nakonec legrace :-)

Ekan, poidáno 18.1. 2005 16:14:32
Scalex: Tak to by sis mohl přijít příští rok na své... Hodlám s Drakem zreprízovat Kováře z Wooton Major....
Scalex, poidáno 18.1. 2005 16:03:08
Ruby: nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby tam ten chaos nebyl a vše proběhlo podle scénáře, že by bylo smíchu ještě víc.

Jasně, pobavili jsme se všichni, i já jsem se u divadla výtečně bavil, ale viděl jsem, že někteří lidé se snaží zoufale pochytat nějakou niť, které by se mohli držet.

Srovnání s čtením Silmarillionu nesedí - když mi nedojde napoprvé, tak se vracím, čtu pasáže znovu, přemýšlím, dávám tomu čas. Ale tohle u skečů přece nejde. Když ten vtip během dvou vteřin nepochopím, tak je ztracen, což je IMHO škoda. Vždyť si vezmi ty Monty Pythony - mají zběsilé skeče, zběsilé střihy, dadaismus z toho úplně teče, ale když na to koukáš, pořád jsi víceméně v obraze.

Není možné zahrnout diváka tunou vtipů a nedat mu žádný čas na jejich uchopení, pochopení a vstřebání. Plus čas na smích - to je taky strašně důležité... spousta textu zanikla v hurónském smíchu diváků a i to je škoda.

Když si vzpomenu na divadlo na prvním TolkienConu, to bylo mnohem "divadelnější" a to si tam herci troufli i na pobíhání mezi diváky a podobně. Ale celou dobu to bylo přehledné.

Já si prostě myslím, že MontyPythonův Silmarillion je geniální nápad pro filmové zpracování, ne pro divadlo. Možná je to jen můj názorrrr, ale mně je prostě líto každého dobrého vtipu, který nepadne na úrodnou půdu. A když vidím, kolik skvělých kreativních nápadů jste vytvořili, tak je mi prostě líto, když to pak trochu chaotické podání zazdí...

Smaug, poidáno 18.1. 2005 15:53:56
Bel: no ono upřímně řečeno, mně to přišlo ještě lepší než vloni (a to je co říct!), ale říkal jsem si, že to může být jen můj osobní názor, tak jsem to nechtěl tolik hecovat:-) Letos to bylo na 99% dokonalé a nebýt těch stop po cigaretách a hlavně toho, proč vznikly, tak si vůbec nedokážu představit, že by to mohlo být ještě lepší. Leda by přijel sám Christopher T., což je pochopitelně zcela nereálné;
btw křečovitost loňské akce mi až tak moc nepřišla (až na to dlouhou frontu na začátku). Organizátoři to dokázali skvěle zamaskovat :-)

Tar-ara: díky, taky jsem se smál, když jsem to vymýšlel:-D
Ruby: děkuju za podporu! Víš co se říká, že obhájit vítězství je ještě těžší, než vyhrát poprvé. Za rok to snad budeš moci posoudit;-)

Lucyová, poidáno 18.1. 2005 15:42:46
K tomu divadlu:
teprve teď jsem si přečetla scénář :-) (na zdejší popud). Velká škoda, že vám vypadl zamýšlený hudební doprovod (i když osobně bych použila hudby ještě daleko víc)- při představení jsem si pořád říkala "proč kruci nepracují s hudbou", což teď beru zpět a cítím s vámi - technika je zrádná potvora (notebooky obzvlášť ;-))

Ekan, poidáno 18.1. 2005 15:41:40
Bel: Jo, loni byla i na můj vkus poněkud křečovitá, asi to bylo tím, že nejvíce křečovití (asi díky panu řediteli) jsme byli my...:-/
Ruby, poidáno 18.1. 2005 15:29:41
Smaug: Moc se těším na příští kvíz. Kdyby ti ho nechtěli Bel & spol. povolit, tak uvidí! ;-)

Lindatirion: Ta polská Bitva Pěti armád mě trošku odrazuje. Velké kouzlo takovýchto bojovek je právě v tom, že si lidi tvoří své kostýmy sami. Takhle uniformní to bude vypadat spíš jako hraní si na to, že si hrajeme... Spíš jako filmové natáčení... Pokud to tak teda ti poláci přesně takhle nemyslí...

Scalex: Jen ještě pár posledních slov o našem divadle. Ono to NEMĚLO být úplně srozumitelné. Částečně byl chaos naprosto záměrný. To, že sis bez psaného textu v brožuře nevystačil, bylo dobře. On starý dobrý Tolkienův Silmarillion taky nejde pochopit na první přečtení. Takže samozřejmě, že občas vznikl zmatek naprosto nezamýšlený, ale na druhou stranu, všechen bych rozhodně nezavrhovala a naopak ho považuji za jeden z hlavních elementů, způsobujících v hledišti smích.

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.1. 2005 15:04:42
Smaug: já pevně věřím, že díky mnoha okolnostem to letos bylo lepší než loni. Alespoň tedy celková atmosféra a tak mi lepší přišla... loni to byla zajímavá a doufejme zábavná akce, ale na můj vkus trošku "křečovitá". Letos se to uvolnilo :)
Tar-ara Istandil, poidáno 18.1. 2005 15:03:51
Smaug: Děkuji mnohokrát. Ano, tato otázka byla nejlepší ze všech: "Kdo řekl citát: "Jak se pro všechno na světě dostal ke mně?" - a) Faramir (zděšení při pohledu na Gluma v Henneth Annun), c) Pipin (po pohledu do palantíru), d) Ústa Sauronova (zkoumaje Frodův mitrilový kabátek)" :))))).
Ať je něco takového určitě i příště :D

Smaug, poidáno 18.1. 2005 14:58:08
Jak na to tak koukám, tak komentáře jsou zhruba stejně nadšené jako vloni (tj. extrémně nadšené), ale postoj organizátorů je trochu jiný než vloni - de facto je už teď téměř rozhodnuto, že akce se bude opakovat. A to je hrozně super!:-)

Tar-ara Istandil: kvíz posílám na maila, tady by zbytečně zabíral místo

Lotilosse, poidáno 18.1. 2005 13:18:33
Vím, že stejně budu opakovat, co zde zaznělo už mnohokrát, ale letošní Tolkiencon byl prostě úžasný, snad ještě krásnější než vloni. Moc a moc bych chtěla poděkovat všem organizátorům i přednášejícím za všechen jejich čas a práci, které na celou akci vynaložili, za to, že připravili tak nádherný program a koneckonců i ostatním účastníkům za atmosféru, která na conu panovala. Díky!
Lothmíril, poidáno 18.1. 2005 8:49:32
TC2005...

Co dodat, ked bolo vsetko povedane. Bolo uzasne. Kvoli prednaskam, ktore boli jedna lepsia ako druha (len keby neboli vsetky cez seba! ;), a kvoli elfom a skretom (no ktori z nich boli lepsi, to sa povedat naozaj neda, a ti druhi mi slubili prsten, a nesplnili slub!:), a hlavne, hlavne bolo skvele vdaka ludom (aj elfom, hobitom a skretom, nazghulom a koho som zabudla?).

Pretoze tazko najdem taku uzasnu atmosferu a niekoho tak perfektneho ako vas! Pre mna boli uplnymi anjelmi Dagis, Claredhel, Iva a Lacrimosa, a dakujem organizatorom ze ste to vymysleli a najme vydrzali, fakt milionkrat DAKUJEM! Prednasky nemali chybu, a teraz ostava tesit sa na fotky, reportaze, a predovsetkym na dalsi rok...

:))

Andre, poidáno 18.1. 2005 3:13:31
TC2005, co přidat k řečenému? :) Atmosféra byla výborná, na akci takového rozměru měla leckde komornost "podstovkové" akce, což hodnotím jako výrazný klad.

Souhlasím se Silentem s jeho názorem, že co se týče tzv. "odborné" kvality a vyváženosti, jak programu, tak v rámci něho probíhajících přednášek. Neexistovala žádná přednáška, která by byla jen výstelkou místa v programu, což v minulých ročnících nebylo pravidlem.
Děkuji Františce, Michaelovi, Nenymu, Láďovi a Silentovi za páteční diskuzi (nejenom ;o).
Děkuji kolegovi Miguelovi za břitký pohyb mezi mýtem a literární vědou, Findarátovi za jeho slábnoucí dogmatismus Noldoli ;o), Ruby za její "dračí" pohled, Smaugovi za jeho japonské a armádní tahy ;o)

Děkuji kolegům v divadelní skeči, která nepropadla, Tauriel, která byla koordinátorkou hojně využívající metody cukru a střídmě biče.

Děkuji duším v organizátorské místnosti, které generovaly tamější mikroatmosféru, jmenovitě nečistou Vardu ;o)
Děkuji všem těm, jež "černou prací" odbavili registrační "útlak" a s nezlomnou vytrvalostí vytrvali.

Děkuji Božovi za parádní překlad anotace mé přednášky (mimo jiné ;o)), Ekanovi za jeho armádní enthusiasmus ( exponování Smaugovi přednášky), Láďovi...

Omlouvám se posluchačům, příště se již budu při přednášce řídit a spolupracovat s časem :o)

Nakonec děkuji Belovi za "věc o sobě", za celý con :)

Hedera, poidáno 18.1. 2005 2:54:10
Letos jsem vyrazila bez kostýmu, protože už vloni jsem si říkala, že kostýmů ubylo a bez filmu a průvodu po městě jich jistě letos bude ještě míň - no, bylo to přesně naopak, byla jsem lehce za blbečka, tak snad to příště odhadnu.

Přednášky - super, oceňuji, že se najde pár těch náročnějších (holt už mám po škole a občas se mi po nějakých těch fenoménech zasteskne), a že je zároveň i dost těch všeobecně přístupných. Velká spokojenost se všemi jazykovými a překladatelskými přednáškami, samozřejmě díky paní Pošustové!

Snad tu nebudu působit jako nějakej exot (nebo nedej eru ještě něco horšího), co bych to nepřiznala, moc lidí na conu jsem neznala a přijela jsem se hlavně něco dozvědět, takže jsem opravdu měla téměř tendenci si dělat poznámky. Dozvěděla jsem se pár skvělých a hrozně zajímavých věcí. (Jen pořád nemám jasno v těch překladech ork a uruk a skirit ;-)

Z divadla jsem toho bohužel moc neměla, protože jsem seděla vzadu, a přes neustálý smích jsem slyšela asi tak půlku z každého slova, ale to snad u divadla není nedostatek, ale přednost (myslím ten smích publika) :)

Polský koncert bylo jedno velké velmi pozitivní překvapení. Byli úžasní.

No a ostatní věci jakbysmet, skvělá čajovna, technické zajištění, skřeti (super), všichni účastníci a samozřejmě organizátoři, i když vás neznám a vy mě taky ne, byli jste skvělí a moc díky :)

nerion, poidáno 18.1. 2005 0:13:14
ehmm..takze diky atd..bla bla..to bychom meli za sebou
ted jeste jedno postesknuti:
skoda, ze na vystoupeni polaku neslo pripravit opravdu konzertni sal s vyvysenym osvetlenym podiem, tmou v publiku a tanecnim parketem, to by teprve bylo neco!!

Baacinka, poidáno 17.1. 2005 20:44:56
Sice tady děkujou všichni, ale já se prostě musím přidat.Letošní Con byl naprosto úžasnej zážitek: poučení, zábava a super atmosféra :o) Už teď se mi stýská po Středozemi :
Těším se na fotky apod. Škoda, že sem si nevzala diktafon...

Tar-ara Istandil, poidáno 17.1. 2005 20:27:34
Smaug: Doufám, že dáš na stránky i znění kvízu (otázky a možnosti), poněvaž některé možné odpovědi např. k otázce, kde byl citát "Proč (nebo jak?) se dostal ke mně" - sorry, nepamatuju přesně - mě málem zabily :)).
Elemmírë: Vím, znám, chápu a souhlasím :))).
Belcarnen: Tak dokument...tak až někde bude, nezapomeň se zmínit :)).

špagetka, poidáno 17.1. 2005 20:27:25
...a už se mi stýská!Tolik bezva lidiček na jedný akci!Nestihla jsem sice jít na všechno,některé programy trvaly moc dlouho do noci,ale i z toho,co jsem stihla,jsem více než spokojená!VELKY DIK!!!!!
Aninulain, poidáno 17.1. 2005 20:25:32
Celé organizaci děkuju mooooooooooooc! Bylo to úplně super a příště si to mooooooooooooc ráda zopakuju!!!! Jen tak dále!!!!!!!!! :-)))))
Ganjalf, poidáno 17.1. 2005 20:09:16
Myslím, že slová chváli na tohtoročný Tolkiencon budú stále len pribúdať. Je to jednoznačne jeden z mnoha neopakovateľných zážitkov ... tá úprimná atmosféra a pravá Stredozemská zábava. V porovnaní s predošlím ročníkom je len skvelé skonštatovať, že prišlo tak veľa ľudí (že to teda neboli len filmoví fandovia) a že vznikli mnohé skupinky, ktoré sa na cone starali o zábavu (škretom vďaka za možnosť si s nimi uctiť chválu sauronovi bubnovaním - elfom hnoj na hlavu, že nám to potom zrušili :) )

No a predovšetkým vďaka organizačnému tímu na čele s Láďom a Belcarmenom. Chalani skvelý, neopakovateľný víkend, za ktorý vám v mene celej Slovenskej výpravi ďakujem...
... a teším sa zase o rok (prípadne skôr???)

Therru, poidáno 17.1. 2005 19:41:53
Už mě nenapadá, čím k téhle lavině díků přispět, snad jen tím, že i taková lidoplachá osoba a společenské dřevo jako jsem já, si užila jeden z nejfantastičtějších víkendů vůbec a to i přesto, že z lidí okolo sebe neznala jedinou tvář. Prostě stačilo chodit kolem, nasávat tu atmosféru a snažit se stihnout, co se dá (pila by se taky hodila:) nebo možná radši klon?)
A taky děkuji za lekce šermu:) a neméně i těm, kdo mě trpělivě snášeli všude, kde jsem se pokoušela plést do múzických projevů:) HOdně zdaru do dalších časů!

Arsiméné, poidáno 17.1. 2005 19:21:44
Po všem, co tady padlo, už můžu jen popadesáté zopakovat: ano, bylo to výborné, zájem lidí očividně neopadá a organozátoři mají pořád co nabídnout. Taky bych občas potřebovala Scalexovu motorovou pilu, s tím, že by mě zas někdo sešil dohromady. Ale návrat do obyčejného života bolí skoro stejně. Budiž mi útěchou, že jsme se snad neloučili naposled.
Pro mě měl celý TolkienC dva vrcholy následující hned po sobě: kouzelnou elfí slavnost s plápolajícími světélky - jsem našim elfům neskonale vděčná za možnost chvilkového úniku kamsi do neskutečného místa mimo prostor a čas i za příjemnou atmosféru sounáležitosti a přátelství. Taky děkuji skřetíkům, že v onom čase přerušili diskotéku a věnovali se raději pojídání elfích ošišek a podobných delikates, případně hledání jistého ošššklivého elfa. Druhý vrchol: divadlo. VY-NI-KA-JÍ-CÍ!!! Jediné co bylo špatné: ze zadních pozic jsem to viděla jen způli. Nejlepší byly snad vánoční stromečky, vášnivý sportovec z Gondolinu a Sauron s nafukovacím krokodýlem. A kdybyste, divadelníci, někdy sháněli náhradníky, budete vědět, kam se obrátit...
Tak vřele děkuji všem, kteří se nějak podíleli, konkrétně zdravím Belcarnena, přeborníka ve znalostech filmu a novozélandského(?) horstva, Ruby (blahopřeji k vítězství), Andrého (škoda že nebylo víc času na fenomény), adolescenta, Lyrel, Františku Vrbenskou (bohužel jen z úvodní diskuse, na noční přednášku se prostě necítím, škoda), draka Šmaka, velkolepého Nenymira (-to nejlepší nakonec!) a všechny, které jsem zapomněla...a taky všechny přátele a společníky, především samozřejmě Claredhel.

Elemmírë, poidáno 17.1. 2005 19:18:55
Tar-ara: Já měl nemenší chuť ho za nohy pověsit na nějakou věž v Alqualondë aby ho ohlodali rackové, ale víš kolikrát jsme o tématu "dobrý či zlý Fëanor" hovořili a víš že je to takzvané vděčné téma bez konce :-) A myslím že je dobře, že se na TolkienConu objevilo, čímž bych velectěnému Finrodovi Felagundovi který si říká Findaráto Artafinwë Arafinwion Nóm .. bla bla bla chtěl moc poděkovat, že se tohoto tématu ujal a nechal rozvinout zajímavou diskuzi.
Termot, poidáno 17.1. 2005 19:18:53
Děkuji všem organizátorům za super akci:-) dále skvělé Tauriel a Ruby za trpělivost na zkouškách divadla a za jejich super nápad vůbec to zrealizovat. Dále potom noldorským knížatům za společnost a hodiny šermu:-D
Na Con budu velmi ráda vzpomínat, protože byl jednoduše super až jsem z toho téměř úplně oněměla:-D

Lacrimosa, poidáno 17.1. 2005 19:04:16
letošní con byl první na kterém jsem kdy byla a musím říct, že byl úžasný. I když jsem na conu nikoho neznala...(znala jsem většinou jenom přezdívky z fóra)...snažila jsem se poznávat nové lidi, chodila jsem na přednášky a do všech možných koutků. všude byla skvělá atmosféra a lidé byly(povětšinou) velmi přátelští a ochotní.
Už se těším na TC-2006!!!:o)))

Súlwen, poidáno 17.1. 2005 19:02:47
Na podobné akci jsem byla poprvé a po pravdě jsem si myslela, že něco takového mě nemůže příliš zaujmout. Ó, jak jsem se mýlila. Tolkien Con byl prostě báječný :-) Opravdu každý si na něm mohl najít zábavu. Dokonce i takový věčný nespokojenec jako já :-D
Díky všem organizátorům. Jste banda neskutečných nadšenců. Díky Mirwen za vynikající čaje, díky Ruby s Tauriel za to, že jsou to takoví cvoci a díky všem ostatním za to, že vytvořili nádhernou atmosféru :-)
Už se těším na příští rok ... Především na Diseasovu přednášku!!! :-D

Smaug, poidáno 17.1. 2005 18:17:40
Tar-ara Istandil: uznávám tvou připomínku ke kvízu jako opodstatněnou a pokud mi organizátoři i do třetice povolí příště dělat kvíz, tak ho víc zprůměruju;-)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.1. 2005 18:11:44
Tar-ara Istandil: fotky i video budou, postupně zpracuji ty svoje (u části čekám na vyvolání) a doplním odkazy na cizí, jak mi budou chodit :) Na přednášce točila Helena Třeštíková, dělá jeden dokumentík :)

Scalex: skřetích fotek bude určitě spousta, něco mám snad i já :)

Tirael, poidáno 17.1. 2005 18:01:46
a už se těším na fotečky a video a záznamy přednášek!!!:)))
Tirael, poidáno 17.1. 2005 18:00:01
Tedy bylo to úžasné! Přednášek jsem moc nezažil a někdy jsem nevěděl komu z tolika úžasných dušiček se věnovat dřív! A co mě mrzí, tak že jsem propásl divadlo, když jsem se účastnil elfí slavnosti, ale i ta byla tak úžasná!
A skřetí koutek taky neměl chybu až na to, jak mě lapli a počmárali:) Ale předtím třeba ta debata byla super!
Prostě úžasné a skvělé a škoda, že to je jenom jednou za rok:)
Bele a organizátorská společnosti - jste prostě úžasní!
Díky díky díky hodně moc, že jste tam byli! (i těm skřetům a trpaslíkům co mě chtěli sníst:D)

Tar-ara Istandil, poidáno 17.1. 2005 17:58:47
PS: Už se moc těším na fotky (i ty, co jsem poskytla :)), videa (zvl. divadla, poněvaž jsem ho neviděla) a dalších věcích okolo :)).
Tar-ara Istandil, poidáno 17.1. 2005 17:56:52
A laita Tolkien Con!!! Mé vřelé díky za tuto nádhernou akci. Vzpomínky si ponesu až do Mandosu...a dál :).
Velice mě potěšil vzácný host. Byla velice příjemná a já se dozvěděla odpověď na otázku, která mi dlouho hlodala v hlavě (nepočítaje ostatní ospovědi, které jsme od ní obdrželi). Dějuji.
Přednášky byly moc pěkné, ona pověstná pila na rozdělení by se hodila (auvajs :)). Lituji, že jsem nemohla být na divadle, na zbraních a dalších věcech, poněvaž jsem byla jinde, kde to bylo jistě neméně zajímavé.
Díky též čajovně, jejíž kafe mě přesvědčilo o nutnosti vrátit se ke krásám conu a utopencům, kteří mě zachránili od křečí v břiše :).
Pokud jde o kvíz: Co takhle ho příště udělat více průměrný - tím myslím, že byl, dle mého názoru, buď příliš lehký (i když odpovědi místy velice vtipné :)), nebo příliš těžký. Tak by se možnost velké shody bodů redukovala stejně, ale bylo by to méně o 1:25.
Bele, co to bylo za lidi s kamerou u tebe na přednášce o hudbě?
Findaráto: Na té tvé přednášce o Noldor jsem poprvé neměla v úmyslu tě za tvé názory stáhnout z kůže a uvařit a pak hodit skřetům, takže díky za ní. I když jsi od poloviny neměl moc šancí na pokračování, následné...bavení o Noldor se mi líbilo (i to před tím, neboj :)).
A ještě patří velký dík přátelům, kteří tam byli se mnou. Bez vás by to nebylo tak dobré. Hantan.
Takže zase příště na Tolkien Conu 2006 - už se nemůžu dočkat!!! :)

Dwimmer (Skřet z TU), poidáno 17.1. 2005 17:36:44
Zdravím všechny duše, které se účastnily letošního Conu. Musím podotknout, že se to jako vždy moc povedlo a lépe strávený víkend jsem ani zažít nemohl. Přednášek jsem tentokrát moc neslyšel, ale to vyvážila zase spousta moc sympatických lidí, se kterými jsem se seznámil. Nu, rádi jsme přispěli k programu a snad jste byli i vy spokojení ;-) Fotky zatím nemám vyvolané, ale až budou, jistě je naskenuji a pošlu.... přeji krásný zbytek roku a na TC 2006 naviděnou
Scalex, poidáno 17.1. 2005 16:58:23
Krudd: jsou někde na webu detailní fotky skřetoztrutnovských masek a kostýmů?
Tauriel, poidáno 17.1. 2005 16:26:47
Scalex: <<Já bych možná doporučil celý tenhle Montypythonův Silmarillion zkusit amatérsky natočit a sestříhat.>> I o tom jsem uvažovala, a asi to někdy opravdu uděláme. ;-) Pak alespoň nebudou problémy s hudbou... :-P
Krudd(Skřet z Trutnova), poidáno 17.1. 2005 16:19:47
Já se přidám ke všem, kteří Con pochvalují. I já jsem si odnesl skvělé zážitky, na které jen tak nezapomenu. Bylo tam to, co je důležité...skvělí lidé a perfektní atmosféra. Tímto bych chtěl také poděkovat všem, kterým se náš skromný, ale nemálo hlučný koutek líbil.;-) Rozhodně s námi počítejte příště.:-)
Lúthien, poidáno 17.1. 2005 15:05:46
Dík za vydařený Con2005,velký obdiv organizátorům a především se těším na odvahu všech schopných potřebnou pro další ročník!

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.1. 2005 15:05:19
Neodpustím se hodit sem komentář jedné slečny ke Conu. Ona sama se nechce opakovat :-) Četl jsem i její pragmatičtější reakce, ale tohle je prostě... moc hezké :-) Díky...
---
Jaký byl con to se dočtete všude. Pro mě byl kouzelný. Potkala jsem lidi, které jsem moc chtěla potkat, i ty, o kterých jsem si nemyslela, že je ještě někdy potkám. Tváře známé i neznámé. Sladký to zmatek. Drobné úsměvy, písničky, přátelé. Prostor přeplněný myšlenkami na frekvenci natolik podobné myšlení mému, že mnohdy nebylo třeba je ani vyslovit. Víno teď nalej nám! Ale proč? Divoký tanec, rozzářené tváře. Že bytí nemá povahu stihnutelnosti? Tak se nesnažte stíhat a prostě buďte! Mám pocit, jakobych byla při všem. Nejlepší obraceče času by to nezvládly lépe. Poprvé nelituji ani minuty. Asi jsem byla nárazově vynesena na vyšší stupeň exsistence. Tolik, kolik je mi teď, už mi nikdy nebude... Dosytosti užívám života. Con nebyl příliš krátký. Byl právě takový, jako měl být. Pro mě. Příští noci už půjdem spát! Teď, když setím zabalená do deky a klapu do klávesnice svůj tichý výkřik do neznáma se začínají probouzet první lidé. I když jsem sama, cítím je. Připadá mi, že bude ještě chvíli trvat, než zpřetrhám ta spojená myslí. Slyším z dálky zvonit budíky. Vstávat! Letmý pohled na batoh odhozený v koutě a shozené šaty, které byly ještě večer tím nejlepčím, co jsem si mohla obléci a dnes už je to jen jakýsi špinavý šílený kostým. Vidím rozespalé tváře, kterým těch pár hodin spánku nestačilo ani zdaleka vrátit to, co z nepochopitelných důvodů nenaspali o víkendu, jak to dělají všichni v jejich okolí. K snídani není lembas. Vidím zamyšlené tvorečky natahující úzké nohavice kalhot, které jakoby stejně jako jejich majitelé nikam nechtěly. Proč? Zní věčná otázka. V luce aj v poli slunéčko bolí, keď sama chodím, travů sa brodím, keď sama chodím travů sa brodím. V luce aj v háji na samém kraji, slunéčko jasné bez lásky hasne, slunéčko jasné bez lásky...

AldaHALtar, poidáno 17.1. 2005 15:02:34
Věčná škoda, že to nejkrásnější vždycky tak rychle uteče, nuže zpět do sychravé šedi nudy všedních dní (Erudík už jen na 361 dní:)
To ALL: Díky bylo to perfektní...

Lindatirion, poidáno 17.1. 2005 14:56:02
Elemmírë: prosím zatím se nikam nehlaš, vždyť je to až v červenci a ani na polských diskusních fórech (http://forum.tolkien.com.pl/viewtopic.php?t=2391) není více informací. Těmi kostýmy myslím to, že plánují nechat za dotace ušít hromadu kostýmů, pro každou z armád jiný. Na místě budou švadleny které budou upravovat na míru - aspoň tak jsem tomu rozuměl. Další informace kromě termínu a místa zatím NEJSOU ale VČAS budou :-)
Elemmírë, poidáno 17.1. 2005 14:21:48
hihi tak stránky jsem našel.. kupodivu na www.tolkfolk.pl
:-)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.1. 2005 14:15:15
Scalex, přidáno 17.1. 2005 14:04:16: jóóó´... zapálit Disease :-) Paní Pošustovou opravdu pobavilo, když jsme jí ho představili s tím, že Pána prstenů nečetl a to hned několikrát :-D Ale už má hodně naposloucháno :)
Jinak s tím videem souhlas :)

Elemmírë, poidáno 17.1. 2005 14:11:33
Lindatirion: Nejsou k tomu TolkFolku někde internetové stránky kde se dá přihlásit? a btw, co myslíš tím že jsou součástí kostýmy ušité předem?
Scalex, poidáno 17.1. 2005 14:05:55
Proč se nedokážu vyjadřovat ve stručných, krátkých a jasných příspěvcích? 8^)
Scalex, poidáno 17.1. 2005 14:04:16
RUBY: tak na to se moc těším. On totiž ten scénář byl takový... filmový. Být to natočené a sestříhané, tak by to fungovalo. Je to opravdu taková skečová záležitost, jako v Pythonech. Jenže tady se do vlastního děje motalo moc prvků. Příchody a odchody herců (kdy člověk neví, zda je příchod a odchod ještě součástí scénky, nebo zda jen herci vyklízejí prostor pro další scénku), dále trable s oponou tomu moc nepomohly, ale ta moje největší výtka byla k nepřehlednosti postav. Někdo se objevil na scéně, utrousil slovo, které beztak zaniklo ve smíchu diváků a než mohla kolečka v hlavách zašrotovat tak, abych pochopil, koho dotyčný představuje, už se dělo něco jiného. Já jsem poslouchal pár reakcí od diváků okolo mne a ačkoli to byli zkušení tolkienisté, tak spoustu věcí nechápali. A jak říkám, mne pomohlo jen to, že jsem si celý scénář už v pátek v noci přečetl a protože mám děsnýho pamatováka a už nikdy to z té hlavy nedostanu, tak jsem se ztratil během představení jen několikrát.

Ale já vím, jak je to s divadlem těžké, za svých studentských let jsem občas něco hrál a procházeli jsme si tytéž problémy. Základ je zredukovat počet lidí, který se v jeden okamžik vyskytuje na scéně, na minimum. Pokud je potřeba větší křoví, tak je nutné ho nahnat na druhou stranu jeviště, aby vynikly ty hlavní postavy. A hlavně je nutné NEVĚŘIT tomu, že když něco nějak zamýšlíte, že "to lidi poznaj". Nepoznaj. Nepochopí, proč tam stojí vánoční stromečky, nevšimnou si, že na nich něco visí, nedojde jim, proč najednou zhaslo světlo v sále (okolo mne lidé nadávali na toho debila, co zhasnul v půlce divadla a považovali to za chybu. Melkorovu akci v zadnějších řadách postřehl asi málokdo)...

Já bych možná doporučil celý tenhle Montypythonův Silmarillion zkusit amatérsky natočit a sestříhat. Aby to opravdu bylo ve stylu Létajících cirkusů. Podle mne to na divadlo bude stále hodně zběsilé. Ale vždycky se z toho dá udělat báječné video a pouštět pak na různých conech.

No, zkusím příští rok nebýt líný a připravit taky něco, abych pořád jen nekritizoval. Ale musí se mi podařit ukecat Disease pro roli Denethora. A sehnat dostatek hořlaviny.

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.1. 2005 14:00:41
A mimochodem (to je pro vás všechny) - kapela Střízliví hobiti se na jednom polském diskusním fóru zmiňuje o tom, že "Przesympatyczna atmosfera" :-)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.1. 2005 13:53:32
Arnes: kadeřnice asi tušila co činí :-D

Scalex: bedničky jsem měl připraveny lepší, ale odešel jim zdroj a tohle byla jen náhražka. A polovinu doby jsem omylem jel na repráky v notebooku.


Ruby, poidáno 17.1. 2005 13:39:58
Scalex: Ano, souhlasím s tou výtkou ohledně divadla. Ale není všem dnům konec!
Už nyní se s Tauriel domlouváme, že celé představení ještě vybrousíme, maličko zjednodušíme (vynecháme ty mezivstupy, jako byli relaxující Valar, kankán a tak) a víc se budeme soustředit na rozhovory a scénky dvojic a trojic.
Jen jde o to, jestli najdeme místo, kde bychom se zase trošku divadelně vyřádili... :-)

MEGAJOHN, poidáno 17.1. 2005 12:05:31
Jo, a ještě díky všem kteří mě a Kobietce v neděli při znalostním kvízu zamávali :-D
Iva, poidáno 17.1. 2005 11:50:01
Belovi a všem organizátorům: bylo to úžasný a nabilo mě to na dobře dalších půl roku (takže teď honem nevím, co si počnu těch zbývajících půl roku do dalšího Conu:-)). Děkuju , a to tak, že velmi.
Erethriel, poidáno 17.1. 2005 11:18:29
Skvělý víkend, díky Belovi a všem organizátorům a přednášejícím. Nejsilnější zážitky: Stanislava Pošustová, přednášky Smauga, Nenymira a HaDa a obě představení (scénář DiProTo v neděli večer rozesmál mou tchýni k slzám :-)
Doufám, že příští rok se bude con opět konat!

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 17.1. 2005 11:11:20
Lidi, rozbrečíte mně :-) Díky, bylo to s vámi moc fajn... ehhh... tak zase za rok ;-)
Smaug, poidáno 17.1. 2005 10:59:03
Je nemožné vystihnout všechny pocity, které z Conu mám a udělat to navíc nějakými originálními slovy, ale uvnitř mě panuje obrovské nadšení a jistota toho, že nejlépe to vystihla Tauriel: "Con měl jednu (jedinou) chybu - byl příliš krátký..."

S tak úžasnými lidmi - ochotnými, tolerantními a podobně myšlenkově naladěnými se člověk jen tak nesetká a ta atmosféra je prostě nepopsatelná...

DÍKY! :-)

Lindatirion, poidáno 17.1. 2005 10:38:44
Ooch, správně má být 7.-10. července...
Lindatirion, poidáno 17.1. 2005 10:37:39
Nedá mi to nevyužít této diskuze jako tribuny: připomínám že všichni jsou zváni 7-17. července do polské Bielawy (kousek za Náchodem) na VII TolkFolk - Bitva Pěti Armád - megalomanskou, čtyřdenní akci, kterou bude sponzorovat EU, což mimo jiné obnáší i kostýmy ušité hromadně předem(!) a velmi příjemný servis na místě. Zatím si zarezervujte tento termín, detaily budou včas...
Faust, poidáno 17.1. 2005 9:28:01
Jo byla to dobrá akcička a fakt jsem si to užil. Tak za rok...
Isilmë Altáriel, poidáno 17.1. 2005 9:16:56
Úžasné..Jsem nadšena! Ale už mi nezbívá nic jiného, než se těšit na příští rok;)
Cali, poidáno 17.1. 2005 8:31:09
Taky děkuju všem organizátorům, bylo to hodně fajn. A už se těším na příští ročník..
boromira, poidáno 17.1. 2005 8:03:32
K tomu není co dodat. Krásné:-)))) a krátké:-((((
Scalex, poidáno 17.1. 2005 0:11:38
Tauriel: už jsem myslel že napíšeš "Na naši obhajobu můžu říct snad jen to, že jsme byli mladí a potřebovali jsme peníze..." 8^)
Tauriel, poidáno 16.1. 2005 23:50:43
Scalex: Dekuji za postřehy ohledně DiProTo. Na naši obhajobu můžu říct snad jen to, že jsme to všichni chtěli mít čím dřív za sebou a rychle zdrhnout... ;-) :-D
Scalex, poidáno 16.1. 2005 22:48:12
Byl jsem nadšený předminule, byl jsem nadšený minule a přestože jinak nejsem příliš konzervativní, nehodlám na tom nic měnit ani letos.

TolkienCon 2005 mi udělal radost zejména v několika věcech:

- přítomnost Stanislavy Pošustové... No comment. Ani přítomnost někoho z herců by mne neudělala takovou radost jako možnost poslechnout si zajímavá slova někoho, kdo se nám, Tolkienovcům, postaral o roky a roky úžasné zábavy.

- Střízliví hobiti... zpočátku jsem byl skeptický, protože jsem je neznal, příprava koncertu trvala docela dlouho a já měl obavu o to, aby kvalita tomu čekání odpovídala, ale výsledek pak slyšeli všichni v sále... úžasná muzika, nádhera v obou rovinách, v té lyrické i v té humorné, reakce publika mluvila sama za sebe a málokdo z nás zapomene na Froda, který nechce nosit prsten, protože přece není zženštilec, na Balroga, který by se moc rád kamarádil s Gandalfem, na nešťastnou Arwen, kterou nemůže uspokojit ani impotentní Aragorn, ani bezpohlavní Legolas.

- přednáška Františky Vrbenské... vždycky, když vidím název její přednášky, tak si říkám "To je něco, na co bych nikdy nešel, neznat Františku a její přednášky". Názvy jejich přednášek evokují něco filosoficko-intelektuálsko-slintoidního. Pak člověk dorazí na přednášku a dozví se o problémech sexuálního života elfů, rozbor toho, jak dlouho může elfům trvat orgasmus, když žijí tak dlouho a podobně. Františka má ale hlavně zvláštní dar vyprávět o velmi hlubokých věcech poutavým způsobem. Z její přednášky odcházíte vychechtaní, ale s mnoha červíky, hloubajícími v hlavě. A to je moc dobře.

- kostýmy. Já byl jen takový obyčejný, takový civilista, ale nemohl jsem si nepovšimnout toho, jak rapidně se zvyšuje kvalita kostýmů účastníků. Na každém ročníku se našla spousta povedených kostýmů (fotka čtoucí Jedničky je prostě kouzelná), letos to ale zase bylo o úroveň výše než loni, o což se postarali zejména skřeti. Napadá mne, že by se příští rok mohlo uspořádat nějaké bodování nejlepších masek. Třeba tak, že by každý účastník conu dostal tři žetony, které by mohl rozdat v průběhu pátku a soboty maskovaným jedincům a v sobotu večer by se v tělocvičně vyhodnotili ti, kteří těch žetonů posbírali nejvíce).

- radost mi udělalo i lepší technické vybavení (projektory, ozvučení) než v minulých ročnících, snad jen škoda těch bedniček u Belovy hudební přednášky - speciálně tam by to lepší ozvučení bodlo. I když... slyšet ten hobití hip-hop z kvalitních beden by kvalitu té muziky nijak nepozvedlo. 8^)

- obrovskou radost mi udělala účast, která definitivně dokázala, že film nebylo to, co lidi táhlo na TolkienCon. Že na tuhle akci se stále najde mnoho zájemců, kteří tam opravdu jedou kvůli zajímavým přednáškám a spoustě osobních setkání.

Bylo pár věcí, které mne z nejrůznějších důvodů více nebo méně zklamaly:

- Monty Pythonův Silmarillion. Když jsem si četl v brožuře scénář, málem jsem si ucvrnknul smíchy do textilu. Při sledování divadla jsem pak pochopil, že přečíst si scénář byla naprostá nutnost, protože bez toho se v představení bohužel skoro nikdo nemohl orientovat. Vše se příliš rychle střídalo a než vám docvaklo, co dělá na scéně potapěč a koho to má představovat, už se dělo něco jiného. Kdyby to byl film, řekl bych, že to mělo brutálně rychlý střih. U divadla nevím, jak to pojmenovat. Bylo mi to líto, protože nadšení, herecké výkony (zejména Nenymír a Disease) byly báječné a bylo vidět to obrovské nadšení, se kterým to vzniklo, diváci se bavili, ale IMHO (IMHO!!!) by tomu moc svědčila menší uspěchanost (entové vám to rádi potvrdí), pomalejší tempo a ne tak rychlé střídání scén. Záměr geniální, provedení ale utrpělo. Snad si z toho režisér vezme ponaučení a na příští TolkienCon si DiProTo nacvičí scénky, pochopitelné i pro pomalejší diváky s nepřečtenou brožurou.

- prasátka na TolkienConu... ona to vědí a příští rok už určitě nebudou dělat na záchodech bordel, vypalovat jointy a nedodržovat pravidla.

- no a samozřejmě mi velmi vadilo to, co píše Elemmirë - nemožnost rozpůlit se či roztřetinit se a mít tak možnost zúčastnit se více linií. Ale obávám se, že s tím organizátoři nic nenadělají. Leda by si Bel pořídil motorovou pilu.


Takže děkuji Belovi, Láďovi i všem ostatním organizátorům a zcela sobecky (a ani se za to nestydím) jim přeju mnoho chuti do pořádání TolkienConu 2006. 8^)

Arnes, poidáno 16.1. 2005 22:34:19
Jako vsichni ostatni i ja bych rad podekoval organiyatorum a ucastnikum Conu. Bylo to super. Snad bude takova ucast i pristi rok.
BELE BTW:Naposled jsem te videl na TC2004 a musim rict, ze takhle ti ty vlasy fakt seknou, presne tuhle zmenu potrebovaly.:>

Elemmírë, poidáno 16.1. 2005 21:03:15
Chtěl bych Belcarnenovi a všem organizátorům moc poděkovat za skvělý Con. Myslím že by na nás byl profesot Tolkien hrdý :-)
Jinak jsem smutný že jsem se nemohl rozpůlit a být na několika přednáškách současně a přišel jsem tak o pár věcí, které jsem zmeškat nechtěl. Už se těším na všechny fotky z Conu a taky jsem ty své organizátrům věnoval.
Nyí už nezbývá nic jiného než zatlačit slzu nad tím, že je konec a stříhat metr nadalší ročník.
Takže: Sláva TolkienConu 2006 !!!!

MEGAJOHN, poidáno 16.1. 2005 20:40:28
Bele, Ekane, Láďo, Andre, Neny, Silente, Smaugu, Františko, Stanislavo!, a všem dalším: DÍKY za fajn zážitky :-)
Tauriel, poidáno 16.1. 2005 20:09:50
Úžasné logo, Bele! :-D

Právě teď píšu svůj reportek. Mé dojmy z Conu se jen ztěží dají vyjádřit jednou větou, ale jedno je isté: TolkienCon 2005 byla naprosto úžasná akce. Velké DĚKUJI patří Belovi a všem ostatním organizátorům, za skvěle odvedenou práci s organizováním takové perfektní akce.

Annie, poidáno 16.1. 2005 19:52:00
Tak já sem se bohužel nezúčastnila, ale příští rok to snad napravím... Jak jste si to užili??? :)
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!