Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1759 lidí

Celkem návštěvníků
14785672

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
7.5. 2002
Trailer v kinech ještě tento měsíc; Titulky pro CD; Užijte si hvězdy z LOTRa i v jiných filmech; Srázek 18.5. v Praze; MTV Movie Awards a Elijah Wood (+ video); Těšíte se na zpívající hobity?Verze pro tisk
Trailer v kinech ještě tento měsíc!
Jak už jsem informoval v krátkých novinkách v pravém pruhu stránek, s největší pravděpodobností se ještě tento měsíc objeví již delší dobu za Společenstvem běžící ukázka (ve světě, u nás ne) i klasicky před filmy. Již nyní se z ukázku mohou u stánku vydavatelství Houghton Mifflin těšit návštěvníci NYC Book Expo, kde běží na veliké plasmové obrazovce s úhlopříčkou přes jeden metr. Závidím ...
Před kterými filmy trailer pojede a zda se dostane už tento měsíc i do ČR není vůbec jisté. Nepotvrzená informace mluví o tom, že se začne objevovat u Epizody II Hvězdných Válek (kterou mimochodem vřele doporučuji, poslední trailer vypadá v kině naprosto neskutečně; minimálně vizuelně půjde o skvělý zážitek).
Někdy během léta (nejpozději začátkem podzimu) nás čeká trailer druhý. A samozřejmě na DVD se Společenstvem bude desetiminutový sestřih dalšího dílu. Tomu už se trailer říkat nedá.

Titulky pro 2 CD verzi Společenstva
XHADRAVAL zaslal titulky pro Společenstvo na 2 CD. Archiv ZIP s titulky ve formátu DAT si můžete stáhnout ZDE (30 KB). Zajímavostí je, že tyto titulky jsou s největší pravděpodobností zpracované z překladu scénáře, který je zde na webu také ke stažení.
Ale raději jděte na Společenstvo do kina. Ať už je brzy milióntý divák! :o)

Užijte si hvězdy z LOTRa i v jiných filmech ...
Moc důležitých novinek okolo LOTRa v posledních dnech zrovna není. Pokud si chcete ukrátit čekání na Dvě Věže, můžete zavítat na některý z filmů, kde se vyskytují naši LOTŘi :o)

Král Škorpion - tenhle snímek si neklade za cíl nic jiného než pobavit a vydělat pár milionů dolarů. Pokud od něj nic víc čekat nebudete, splní svůj účel dokonale. Ideální "popcornová" zábava do multiplexu pro dnešní horké dny. Specielně závěrečná scéna "Catch this!" mne dostala :o) Ale proč o něm vlastně píši. Roli bláznivého vědce jménem Philos si střihl Bernard Hill, který je podle ukázky a fotografií naprosto skvělý v roli Théodena. Ideálním hercem na roli přislušníka Rohanu je také proto, že miluje jízdu na koni a je opravdu zkušeným jezdcem.

Hvězdné války: EPIZODA II - KLONY ÚTOČÍ - spolu s filmem Dvě Věže jeden z nejočekávanějších filmů. Všichni fanoušci SW doufají, že napraví poněkud .. rozporuplný .. dojem z infantilní Epizody I. Pokud jste viděli v nedávné době trailer v kině, nejspíš šlo ještě o starší Forbidden Love (Zakázaná láska), který působil dost divně (v podstatě jen závěběry Anakina tokajícího s Padmé Amidalou). Nyní již běží trailer nový - Clone Wars (Války klonů) a ten je jedním slovem úchvatný. Mimo jiné v něm spatříte i herce, kvůli kterému se o SW zmiňuji. Je jím Christopher "Saruman" Lee. V Epizodě II si střihl roli Hraběte Dooku (Darth Tyranus). Bývalého rytíře Jedi, který se nechal svést temnou stranou Síly. Pokusí se na svojí stranu přetáhnout Obi-Wana Kenobiho a svede velký souboj s Anakinem. Taky máte pocit, že Lee má v poslední době hodně podobně role? :o) Po výroku "Připoj se ke mně, společně zničíme Sith", se vám před očima ukáže scéna z Orthanku a zmateně začnete hledat Gandalfa :o)

Srázek 18.5. v Praze
Krom velkého webového srazu 1.6. v Plzni se bude konat menší akce 18. května v Praze. Na programu je vyrazit do Divoké Šárky, posedět v přírodě, popovídat si, pokusně se třeba zbít dřevěnými meči. Možná také popijeme trošku toho vínka :o) Detaily a "přihlášky" v místnosti Sraz přátel tohoto webu na Diskusním fóru. Předběžně z lidí "profláklých" na LOTR webu jdu já (Belcarnen), Ruby, (v)Eru, Láďa a Andre. Dorazí ještě někdo ?

MTV Movie Awards a Elijah Wood
Již dříve jsem informoval o tom, že je na webu MTV možné hlasovat pro náš oblíbený film a dávat mu hlasy pro nadcházející filmové ceny této televizní stanice. Zajímavá je skutečnost, že můžete hlasovat kolikrát chcete :o) Takže pokud máte chuť pošoupnout šance Společenstva - jděte do toho!
Stejně mne baví, jak TheOneRing.Net vždy s textem "another poll to swamp" uveřejní odkaz na nějakou anketu na webu určeném pro běžné diváctvo, který je okamžite zaplaven fanoušky LOTRa a výsledky ankety během pár hodin naprosto znehodnoceny :o)
A ještě jedna drobnůstka pro fanynky Elijaha. Náš malý Frodo získal na letošních Movieline`s Young Hollywood Awards cenu "Hottest, Coolest, Young Veteran." Překládat snad není nutné. Prostě cena přesně za to, kvůli čemu Elijaha obdivujete :o)
19:31 ... ZDE najdete video z předávání cen (odkaz Video v pravém horním rohu).

Těšíte se na zpívající hobity?
Je potvrzeno, že na proudlouženou edici Společenstva Prstenu na DVD se dostane i jakési "pěvecké a taneční číslo", kde hlavními aktéry je čtyřka našich hobitů. O co přesně jde? Nic není jisté, ale s velkou pravděpodobností půjde o scénu z hospody U Zeleného Draka, kde si hobiti zaspívají "Drinking song".

"Hey! Ho! To the bottle I go
To heal my heart and drown my woe.
Rain may fall and wind may blow,
But there still be many miles to go!
Sweet is the sound of falling rain
and the stream that leaps from hill to plain
better than rain or rippling brook
is a mug of beer inside the Took."

Na festivalu v Cannes byla totiž dokázána existence této skladby, když ji zazpívali herci spolu s Peterem Jacksonem. Skladba podle textu spojuje "Walking song" zpívaný při pochodu krajem a "Pippin`s Bath Song ", jenž můžeme slyšet při koupeli v Rádohrabech.
V případě zájmu si dokonce můžete něco málou poslechnout! MP3 najdete ZDE (340 KB), jde právě o záznam z Cannes.
Přečteno celkem 17499x, verze pro tisk

Další článek - Kalendář událostí okolo LOTRa; Trailer na RTL2 nebude; Natáčí se další scény pro Dvě Věže; Zpěvník ke Společenstvu; Titulky pro 3 CD verzi; Soutěž

Předchozí článek - Soutěž pro všechny tvořivé - zúčastníte se i VY ?

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Fosko, poidáno 16.5. 2002 22:02:28
Epizoda I je spis slaby film se skvelymi misty:-))
Lorielle, poidáno 16.5. 2002 14:54:54
ten trailer na SW co ho davali pred Spolecenstvem byl peknej blbej malem me to odradilo ale co sem zhledla celkem dobrou Episodu I tak uvazuju vo tom,mimochodem co proti jednicce kdo mate vzdyt je to az na slaby mista skvelej film.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 12.5. 2002 22:13:48
Nenwen: pokud jsem si všiml, tak na konci je dost jasně slyšet :o) Jinak to zpívají všichni hobiti a ještě Peter Jackson
Fosko, poidáno 11.5. 2002 11:45:16
Eva:Z Olomouce to je ještě blízko!!!
(v)Eru, poidáno 10.5. 2002 10:18:10
Na SW se proti ocekavani dosti tesim! (Mozna to ma neco spolecneho se spekulacemi o traileru na DV...). A na tu hobiti pisnicku se tesim! A na sraz taky (chlastani a mlaceni...:o)


wooloong, poidáno 10.5. 2002 10:10:18
K tem hvezdam: Jeste bych rada uvedla středeční MATRIX na Nově a agenta Smithe. Pořád jsem si říkala. Vidíš, vidíš, Elronde. Kdybys seděl v Roklince a nemíchal se do politiky, nemuselo to s tebou tak špatně dopadnout....
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 9.5. 2002 15:17:42
Lollitka: ale o tom vůbec nemluvím!
Máš obyčejný filmový web pro všechny fandy filmů a na něm anketu "který film je nejlepší" a 5 kandidátů. Týden běží anketa, lidí hlasují a řekněme mezi Čistou duší a LOTRem je to vyrovnané. Pak TheOneRing.Net uveřejní odkaz na anketu a během pár hodin LOTR vede o 2000 hlasů. Jo, je to fajn. Proč ne .. jako zábava. Ale ta anketa už není objektivní. To máš stejné, jako kdybys na webu pro milovníky čaje dala anketu Máte raději čaj nebo kafe ...

Lollitka, poidáno 9.5. 2002 15:10:49
Co je na tom blbýho, že Lotvrovští fanoušci zaplaví nějakou anketu? Jsme divák jako každý jiný a jsme svéprávný, takže když se nám nějaký film hodně líbil, můžeme pro něj hlasovat kolikrát chceme. Máme přece mozek. Nikdo nemůže říct, že když Lotr vyhraje nějakou podobnou anketu, že je to nezasloužený.
Jinny, poidáno 9.5. 2002 14:18:29
Jestli bude trailer před SW, tak budu docela spokojená. Stejně jsem na ně chtěla jít už proto, abych si řekla, že je to romantická blbost - nebo spíš reklama na Industrial Light and Magic. 2000 triků, čtyřikrát víc než ve Společenstvu!
Láďa, poidáno 9.5. 2002 10:55:57
Tak já už jsem na Webu "profláknutý"?, to mne těší, žádné výběrové řízení s měči nebude, (skoro)nikdo to s nimi stejně neumíme.
Andruiel, poidáno 9.5. 2002 8:11:46
Ta píseň je fakt skvělá.
Alchymistka, poidáno 8.5. 2002 23:18:15
tak jo... jdu se poprat s tim diskusnim forem...doufam, ze nebude neco jako vyberovy rizeni s tema mecema, to bych asi propadla:))
Fosko, poidáno 8.5. 2002 22:04:08
HLENY ÚTOČÍ!!!
Eversmile, poidáno 8.5. 2002 20:18:26
V tom Škorpiónovi TO byl fakt Theodén?!
Doopravdy jsem ho nepoznal :-O

Sasheenka, poidáno 8.5. 2002 15:20:12
Písnička je vážně dost super.
Kementári, poidáno 8.5. 2002 10:46:28
Tak to já bych teda do Šárky mohla...
Eva, poidáno 7.5. 2002 22:16:40
No,Praha je pro mě z Olonouce trochu z ruky. Škoda.:-(
Ivetir, poidáno 7.5. 2002 19:33:00
Škoda že do Prahy nemůžu...:-( A hele, 18. 5. mám narozky! :-))))))))))
Merlkir, poidáno 7.5. 2002 19:18:07
Joooo!!! tak ta písnička je doooobrááá!!! :o)))))
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!