Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Garfield
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1399 lidí

Celkem návštěvníků
14933295

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Petr Svoboda
10.4. 2002
Oficiálně neoficiální informace o videokazetě a DVD LOTR a Harry Potter …Verze pro tisk

Ano, podařilo se nám získat některé informace o uvedení těchto dvou filmových titulů (Pán prstenů: Společenstvo prstenu a Harry Potter a Kámen mudrců) na videokazetách a DVD. Předem bych chtěl poděkovat vstřícnému postoji paní (slečně) Zdence Chocholoušové (ZCh) ze společnosti Warner Home Video (WHV), bez které bychom se nic nedozvěděli. Minulý týden prošlo naším i světovým Internetem docela dost informací o různých verzích DVD těchto titulů, ale většině z nás bylo jasné, že vše, co se chystá v R2 (a už vůbec ne v R1) se musí týkat i naší zemičky a fanoušků, kteří v ní žijí.
Zdenka Chocholoušová z WHV vytrpěla několik mých dotazů a poskytla na ně odpovědi, které možná některé potěší, jiné zase zaskočí… Rozhodně bych chtěl upozornit na fakt, že vše je ve stádiu jednání a není to definitivní. Oficiální zprávu společnost WHV vydá někdy v druhé polovině měsíce května a do té doby můžeme za oficiální brát informace, které vyplývají z odpovědí v rozhovoru níže.

FilmCity.cz: Jake jsou termíny uvedeni těchto dvou titulu na český trh (videopůjčovny/prodej)?
ZCh (WHV): V polovině května WB podá oficiální prohlášení ohledně uvedení titulů. Zatím se předpokládá : Harry Potter současně půjčovny i prodej - 11.10. 2002 (nepotvrzeno) a Lord of the rings (LOTR) – mezi 19.8. – 13.9.2002.

FilmCity.cz: Budou jiné terminy pro DVD nosiče?
ZCh (WHV): Nebudou

FilmCity.cz: Jaká se uvažuje cena u daných titulu na DVD (pultová pro prodej)?
ZCh (WHV): Vzhledem k tomu, že se jedná o dvojdisková balení, bude cena nejspíše 999 Kč. Ráda bych však zvýraznila slovo nejspíše. Jelikož se jedná o tituly, jejichž výbava bude velmi specifická a bude jí věnována velká pozornost (při přípravě), cena bude stanovena až podle konečných kalkulací. S největší pravděpodobností to bude však 999 Kč, jak je u dvojdiskových titulů společnosti WHV pravidlem.

FilmCity.cz: V jakých verzích bude uvedena DVD verze obou titulu? (myslím tím, kolik disků v balení, jaká se uvažuje výbava - zda se dá čerpat z výbavy určené pro R2 obecně…)
ZCh (WHV): Balení bude dvojdiskové a na prvním disku bude film s menší sadou bonusů (jako např. komentář – nepotvrzeno) a na druhém disku pak bude kolekce bonusů. Jak jsem již dříve uvedla, konečná verze výbavy a ostatních prvků DVD, které se vztahují na konkrétní území, kde bude produkt distribuován není zatím ještě definitivně určena, ale rozhodně bude výbava (bonusu) velmi podobná – spíše shodná s verzemi v R2.

FilmCity.cz: Co je pravdy na tom, že se uvažuje o jiných střihových verzích filmu LOTR? (Internetem nejen CR proběhlo několik šumů o verzích o 30 min. delších až po verze téměř pětihodinové). Pokud ano, je vůbec šance, že tyto verze budou i na českem trhu - myslím tím vydané přímo WHV v České Republice?
ZCh (WHV): Předpokládá se, že se v listopadu (mnohem reálnější je však termín až v roce 2003) bude vydávat sběratelská verze - čtyřdisková (s bonusy – co bylo vystřiženo z natáčení). Obecně by mělo platit to, že vše, co je určeno pro R2 se dostane i k českým fanouškům (vše, co se týká těchto dvou titulů).

FilmCity.cz: Kolem 4DVD verze LOTRa opravdu vře fanouškovská "voda", jak je to s touto verzi? Je to fáma nebo opravdu tato verze bude?
ZCh (WHV): Není to fáma, opravdu bude 4DVD verze, ale nic víc zatím není potvrzené a termín vydání této verze nebude nejspíše dříve než příští rok (tedy v roce 2003) – informace o termínech 4DVD verze jsou zatím opravdu jen spekulace. Obávám se, že obě verze (dvojdisková a čtyřdisková) rozhodně nebudou vydány společně nebo jen s malým časovým rozchodem.

FilmCity.cz: O jiných střihových verzích pro titul LOTR se hovoří, je možné něco podobného očekávat i u Harryho Pottera?
ZCh (WHV): Zatím NE

FilmCity.cz: V jakých jazykových verzích budou videokazety a DVD nosiče vydány (jedná se o oba tituly)?
ZCh (WHV): Tato otázka je podána zeširoka. Zaměříme se tedy na DVD a videokazety postupně. DVD LOTR bude obsahovat audio stopu s češtinou, angličtinou, němčinou, polštinou a maďarštinou, bude obsahovat také české titulky. DVD Harry Potter pak bude vybaven audio stoupu v češtině, slovenštině, angličtině a také bude mít české titulky.
Co se týká verzí na videokazetách, tak bude film LOTR vydán ve dvou verzích – plně dabované a v originálním znění (angličtině) s českými titulky. Stejně tak bude vydán i Harry Potter (předpokládáme, že tím uděláme fanouškům radost).

FilmCity.cz: Takže dvojdiskové vydání LOTRa bude jak dabované, tak i titulkované podobně, jak je tomu například u titulu Armageddon nebo Pearl Harbor? No a jak to bude s případnou čtyřdiskovou verzí?
ZCh (WHV): Ano první vydání, které bude dvojdiskové, bude obsahovat jak český dabing, tak i české titulky. Čtyřdisková verze by měla být také vydána, ale prozatím nemáme potvrzené žádné informace, takže otázka o jazykových verzích je velmi předčasná (alespoň v tuto chvíli).

FilmCity.cz: Můžete prozradit jednotlivé dabéry pro ústřední postavy filmu LOTR nebo je to tajemství? (dabovanou verzi Harryho Pottera jsme viděli v kinech)
ZCh (WHV): Bohužel na tuto otázku nemohu odpovědět. Prozatím probíhá voice casting (výběr hlasů) v USA. Myslím si, že se nám však podaří ve spolupráci s tvůrci filmu vytvořit dokonalý dabing. Informace o dabérech mohu podat až po výběrovém řízení v USA.

FilmCity.cz: Je možné znát alespoň navrhované dabéry (ty hlasy, co byly poslány na casting) pro Gandalfa, Froda, Bilba, Galadriel ...?
ZCh (WHV): Jak jsem již zmiňovala, ještě není potvrzen casting, do té doby nemohu tyto informace podat. Dám vědět, hned jak přijdou výsledky z USA.

FilmCity.cz: (4.4.2002) Předpokládám, že pasáže v Elfštině budou vždy titulkované, co na to řeknete fanouškům?
ZCh (WHV): (4.4.2002) Bohužel ne, pasáže budou namluveny spisovnou češtinou.

FilmCity.cz: (8.4. 2002) No tak to přeci nemůžete myslet vážně, že Elfštinu „přeplácnete“ spisovnou češtinou? To Vás fanouškové roznesou :-)
ZCh (WHV): (8.4. 2002) První úvahy byly takové, ale podle opravdu nejžhavější informace (dnes ráno) bude Elfština otitulkovaná, takže nás snad fanouškové moc nebudou pomlouvat :-)

FilmCity.cz: DVD Pearl Harbor měl velmi slušný zvuk a efekty v DD5.1 češtině, dalším skvělým "dárkem" bylo i otitulkování dokumentu na druhém disku v balení. Uvažujete o takovém řešení i u DVD LOTR a Harry Potter?
ZCh (WHV): Zatím opravdu nedokážeme 100% potvrdit ano či ne. Ale můžu ujistit, že WB vynaloží veškeré úsilí, aby všechny bonusy byly otitulkované.

FilmCity.cz: Otázka, která se týká černých kopii a DivX verzí těchto filmů. Co na to Warner Bros? Chystá nějaké obrany u dalších "dílů" LOTRa a Harryho?
ZCh (WHV): Ano, obrana by měla být řízena celoevropsky a v tuto chvíli očekáváme vyjádření z centrály. Bohužel toto není v naší kompetenci.

FilmCity.cz: Dnes vyplouvají informace o tom, že snad bude i nějaké 4 DVD vydáni Pana prstenu v dárkovém setu. Co z toho všeho budou moci vychutnávat naši diváci? Pokud něco ne tak proč?
ZCh (WHV): Všechna vydání, která jsou schválena pro Západní Evropu, vyjdou také u nás, ale vydání setů se plánuje až na rok 2003, takže čeští a slovenští fanouškové rozhodně o nic nepřijdou.

FilmCity.cz: Velice děkuji za Váš čas, který jste věnovala mně a především fanouškům, kteří mne neustále bombardují (za jejich důvěru jim děkuji) dotazy a očekávají ty nejfantastičtější odpovědi, které by splnily jejich sny :-) A právě ten fakt, že díky požadavkům fanoušků se rodí nové a nové fámy o tom, co na discích a videokazetách „zaručeně“ bude, jsem inicioval tento rozhovor (za který Vám děkuji), který měl mnoho spekulativních otázek uvést na pravou (nebo pravější) míru.
ZCh (WHV): Věřím, že Vás fanouškové bombardují o nove zprávy jak se dá, ale většina informací doposud nebyla potvrzena. Předpokládáme, že vkvětnu bude zhotovena oficiální zpráva k oběma titulům s již potvrzenými informacemi.

Ještě jednou děkuji Zdence Chocholoušové za její čas. Mohu jen dodat, že mi slíbila, že mne o nových informacích kolem filmů Pan prstenů: Společenstvo prstenu a Harry Potter a Kámen mudrců bude pravidelně informovat, takže sledujte stránky serveru www.filmcity.cz a stránky www.filmpub.cz, kde se tyto informace zaručeně ukáží. Včas budete také informování o promo akci a soutěžích o ceny s motivy obou filmů, DVD a videokazet, které bude společnost Warner Bros CZ pořádat se serverem www.filmcity.cz. Na www.filmcity.cz se již dnes můžete jednak zapsat do maillistu, který Vám bude přinášet pravidelné informace o filmu, do jehož maillistu se zapíšete a především si již filmy předobjednat.

Ve spoluprácí s WHV připravil
Petr Svoboda (FilmCity.cz)


- DVD Pán prstenů (2 DVD)
- DVD Pan prstenu (4 DVD) maillist
- VHS Pan prstenu (dabing) maillist
- VHS Pan prstenu (titulky) maillist
- VHS Pan prstenu (jen v angličtine již od 6.8.2002)

- DVD Harry Potter (2DVD)
- VHS Harry Potter (dabing)
- VHS Harry Potter (jen v angličtine již od 11.5.2002)

Přečteno celkem 48069x, verze pro tisk

Další článek - Hobit na Nintendu; Šperky na výsluní; Peter Jackson 41. nejmocnějším člověkem; Konečně nějaká nominace pro Froda

Předchozí článek - Recept na Lembas; Pozvánka na dřevárnu Pán Prstenů 2002; Z rozhovoru o počítačových hrách; Trilogie na pultech knihkupectví; Moc hezký vtip

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Blanka, poidáno 3.3. 2004 14:32:21
Lidi, prosim vas, poradte mi kde stahnu česky titulky k LOTR 3
morena, poidáno 3.5. 2002 20:05:12
Pharlap:No,ale takovej starověkej ještě nerozluštěnej jazyk by taky nebyl špatnej,co řikáš?;))
Pharlap, poidáno 23.4. 2002 13:17:04
Co takhle latinsky a titulky by mohli napsat těsnopisem, aby to mělo ty správný grády.
morena, poidáno 18.4. 2002 19:38:14
Pharlap:Co takhle staroslovenstinou??;)
Pharlap, poidáno 17.4. 2002 13:15:42
To s těma titulkama je fakt skvělý.Opravdu by mě zajímalo, jak chtějí ti inteligenti namluvit elfštinu česky. To bude teda paskvil.
(v)Eru, poidáno 15.4. 2002 10:07:19
Pche, videopujcovny se muzou jit vycpat!
Glum, poidáno 12.4. 2002 20:16:41
Jan Belcarnen Čeřovský: Ja to na 3 CD videl uz pred Cz premierou... jen pres obrazovku parkrat prebehl napis ze je to nelegalni nahravka.. ale jinak to byla supr kvalita..
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 12.4. 2002 11:25:12
Ivetir: a říkej to hodně veřejně a případně i nabízej. Bude o uživatele webu méně. Tedy zavřou resp. pokutu zaplatí tatínek ...
Ivetir, poidáno 12.4. 2002 10:40:21
Už mám LotRa na CD - je to SUPER!!!
(v)Eru, poidáno 12.4. 2002 10:32:07
:o))
morena, poidáno 11.4. 2002 19:55:24
O veliky (v)Eru ;-D,ochranuj nas pred dabingem!!!To snad nemysli vazne!!!
PS:Doufam,ze ses neurazila (v)Eru,ale tomu neslo odolat.;)

(v)Eru, poidáno 11.4. 2002 13:38:21
No tak s tou VHS je to vice nez dobra zprava!!! Halellujah!! S tim dabingem jako bych to necetla, nemam za potrebi se rozcilovat.
Andruiel, poidáno 11.4. 2002 11:15:12
To jsem velmi ráda, že to bude i v titulkové verzi. Obávala jsem se, že VHS budou jen s dabingem.
Andysek, poidáno 10.4. 2002 19:58:47
Chápu to dobře. Tak LOTR nakonec vyjde v titulkované verzi na videu. No to je skvělé.
Númen, poidáno 10.4. 2002 19:35:15
Cože?Ne,já musim vidět to titulkovaný,ta angličtina,způsob,jak to namluvili,rozdíly v MORDOR od různejch postav,o to se přece nemůžem připravit.Ale hlavněš- O ELFŠTINU!!!!I když sem zvědavá i na to,jak dopadne český namluvení...snad to bude OK!
MEGAJOHN, poidáno 10.4. 2002 17:10:31
moc sme se toho nedozvedeli, vsechno nepotvrzené :-)
MEGAJOHN, poidáno 10.4. 2002 16:57:38
Spisovnou cestinou? A jsou to debili, nebo uz co?
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!