TolkienCon 2009 – ano, ale v menším…
Napsal: Belcarnen dne 1.12. 2008, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Posledních několik týdnů jsme pravidelně bombardováni dotazy, jak to vypadá s dalším ročníkem TolkienConu. Ani ne tak zda bude, jako spíše kdy a kde. Jako by každý tázající automaticky očekával, že tato tradice nebude přerušena a TolkienCon 2009, v pořadí již sedmý, se uskuteční. Ne že by nás to netěšilo, ale ono to není zas tak jednoduché.

Nebudeme se vymlouvat na pracovní problémy, svatby (ano, v organizátorském týmu se to letos dost ženilo a vdávalo) a kupu dalších záležitostí, které nám berou čas (no dobře, možná se trošku vymlouvat budeme…). Spíš nás přepadl pocit, že TolkienCon tak jak byl loni (a roky předtím) se už poněkud vyčerpal, potřebuje změny, nové věci, trochu energie navíc. Jenže nás prostě nenapadlo, jak takhle „narychlo“ od základů překopat akci pro skoro tři stovky lidí. A tak v nás uzrálo jiné rozhodnutí. TolkienCon 2009 uděláme, ale menší, spíše formou pro zvané (pravidelné účastníky co nejvíce minulých ročníků), komornější.

Víme, že se to některým nebude líbit. Že naštveme ty, kterým pozvánka (kterou i s konkrétním termínem akce budeme rozesílat mailem ještě dnes) nedorazí. Že si trochu komplikujeme případný další větší ročník (až se přiblíží Hobit), protože někteří nepozvaní prostě odepíší akci navždy. Ale letos prostě nedokážeme udělat TolkienCon pro všechny tak, abychom si za jeho obsahem stáli a sami z něj měli dobrý pocit. A snad uznáte, že nabízet vám něco, o čem si myslíme, že nemá smysl, moc dobrý nápad není. Bylo by to poznat. Stále chceme tuhle akci dělat, udržet kontinuitu, ještě nás to baví. Jen je potřeba, minimálně pro ročník 2009, tato změna.

Pokud zrovna vám, co zrovna čtete tyto řádky, pozvánka dnes nepřijde a budete to považovat za omyl, určitě se ozvěte na tolkiencon@jcsoft.cz a uvidíme, co se stalo (filtry na spam jsou často nemilosrdné, někdo se zase registroval na každý ročník s jinou adresou a nemusí tak být v seznamu pravidelných účastníků, byť jsme tento snažili pečlivě zkontrolovat atp.) či dá dělat. Buď vám přímo pozvánku zašleme znovu, nebo vás alespoň zařadíme na seznam „čekatelů“ a dáme vědět, pokud se nějaká místa uvolní (někdo z pozvaných nebude mít možnost či chuť dorazit).

Za organizátory zdraví (a v ne moc odsuzující přijetí této změny doufá)

Jan „Belcarnen“ Čeřovský



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=548 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 24.04.2024 8:24:36 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------