Hobit bude! První díl v roce 2010…
Napsal: Belcarnen dne 18.12. 2007, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


No a je to tady, čekání (tedy jeho podstatná část) je u konce. Přichází doba spekulací, tajemných informátorů a jejich reportů, rozmazaných fotografií, dohadů a odhalení. Ano, film Hobit bude!

Společnost MGM se dohodla s New Line Cinema a vyřešila vleklý spor o práva na zfilmování díla jako takového a práva distribuční. Obě firmy budou film financovat a distribuovat společně, New Line v Severní Americe, MGM pak celosvětově. Ale mnohem důležitější jsou první jména a termíny.

Výkonnými producenty filmu se stávají Peter Jackson a Fran Walsh, tedy stará známá dvojka z Pána prstenů. Díky těmto jménům v produkci by se mělo podařit dostat na všechny důležité posty ty správné osoby, tedy jinak řečeno profíky se zkušenostmi již z předchozí trilogie. Ovšem žádná jména zatím nepadla. A to ani u režiséra či herců v zásadních rolích.

Přípravné práce na filmech… ano, Hobit bude rozdělen na dvě části, mají začít hned jak to jen bude možné. Filmování obou dílů proběhne najednou a začne v roce 2009, první díl by měl jít na plátna v roce 2010 a druhý pak v roce 2011.

Začínají panovat drobné obavy, zda "dva filmy" a termíny jako "pokračování" neznamenají, že nepůjde o rozdělení knihy Hobit jako takové na dvě části, ale spíše jednoho "Hobita" a následně druhý film jakožto spojnici mezi Hobitem a Pánem prstenů. Vidíte, spekulace jsou tu! :o)

Kompletní tisková zpráva v angličtině na oficiálním (byť tak nevypadá) blogu filmu. Tato tiskovka vyšla i na stránkách MGM, takže to nevypadá na kachnu :o)

Těšíte se? A nepřijedete to oslavit společně s dalšími fanoušky na TolkienCon?

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=544 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 26.04.2024 0:05:20 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------