Dokument o Návratu krále; Rozhovor s Andy `Glum` Serkisem nejen o Návratu krále; Richard Taylor o dokončování Návratu krále; Konec pirátských screenerů? Celá trilogie najednou v kinech; Chcete si vyrobit kostým nazgúla?
Napsal: Belcarnen dne 10.10. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Dokument o Návratu krále
AOL dalo k dispozici zhruba tříminutový dokument o Návratu krále. Jedná se vlastně jen o sestřih scén ze Společenstva, Dvou věží a něco málo z ukázek. Přidáno je pár větiček Petera Jacksona, producenta a herců. Každopádně je to docela zajímavé zpestření a ukázko toho, jak Aragornův osud vidí scénáristé.

 

Rozhovor s Andy `Glum` Serkisem nejen o Návratu krále
Pořídil TheOneRing.net na Collectormanii

Dotaz: Při vystoupení jsi mluvil o scéně extrémně náročné na natočení, o které ale neřekneš víc, protože by to mnohé vyzradilo některým fanouškům. O co jde?
Odpověď: Nevím, jestli můžu.. víte.. na TheOneRing.net.. OK, OK, šlo o závěrečný zápas u Puklin Osudu, souboj s Frodem. Je tam opravdu na motion capture velmi náročná scéna s pádem do Pukliny. A scény s umíráním se skoro nedají zahrát, je velmi těžké představit si vlastní smrt. Takže to bylo opravdu náročné.

Dotaz: A je to také scéna na kterou jsi nejpyšnější?
Odpověď: Emmm... to zrovna ne. Nejpyšnější jsem na tu schizofrenní scénu ze Dvou věží. V Návratu krále je spousta skvělých scén na které nehodlám zapomenout a jsem pyšný. Třeba přeměna Sméagola...

Otázka: Takže ve třetím díle to opravdu bude?
Odpověď: Podle toho co vím a současné situace... ale však to znáte...

Otázka: Nesmíš nám to říct?
Odpověď: Opravdu nemohu. Film je stále ve vývoji, mnohé může být přidáno a mnohé odebráno.

Otázka: Také jsi říkal, že tvá poslední scéna byla natočena v sobotu. To byl asi jen nějaký dialog, ne?
Odpověď: Jo. Ale před dvěma týdny jsem s Peterem natáčel finální scénu. Bylo to v Londýně. Natočil zásadní moment celé scény na koberci jeho domu kousek od studia. A celé to okamžitě šlo do filmu. (pozn. Belcarnen - že by se PJ vracel ke stylu točení Bad Taste? To by bylo dobré znamení :-))

Otázka: Jak dlouho jsi byl kvůli tomuhle projektu na Novém Zélandu? Po celou dobu natáčení, nebo ses sem tam vracel domů?
Odpověď: Byl jsem tam celou dobu hlavního natáčení a pak dost často poslední dva roby na postprodukcích a motion capture. Na postprodukci Společenstva jsem se moc nepodílel, ale jak se začalo se Dvěma věžemi, byl jsem zpět v práci.

Otázka: Jaký je tvůj nejsilnější zážitek z celého natáčení?
Odpověď: Myslím, že to bylo v době, kdy jsme začali dělat motion capture pro Dvě věže a opravdu definovat postavu Gluma. To byla skutečně velmi zajímavá doba. Chvíle, kdy jsem byl s Peterem Jacksonem a Fran Walsh poprvé v motion capture studiu a zkoumali jsme psychologii Gluma skrz naskrz. Psaní Gluma se vyvíjelo, vše začalo dávat smysl a byl to čas, kdy byla okolo opravdu velká tvůrčí energie. Prostě to byly skvělé časy... myslím nějak okolo února 2002.

Otázka: Uvažoval bys o přijetí další role, která by vyžadovala, že nakonec budeš kompletně počítačem jako Glum?
Odpověď: Ano. Lidé mi říkali ‘budeš rád, až se vrátíš k normálnímu hraní?’, a faktem je, víte, když je dobrý scénář, nezáleží na tom, o jaký druh hraní jde... Pokud jde o mne, Glum je stejně skutečná postava jako kterákoliv jiná jež jsem kdy hrál. Samozřejmě je v tom spousta různých technologií, ale pokud jde o vlastní hraní, to se nijak neliší. Ano, určitě bych o tom uvažoval. Jde o úplně novou cestu a já byl součástí prvních pokusů ve vytváření takovýchto počítačových postav.Velmi by mne zajímalo podílet se i na dalším vývoji.

 

Richard Taylor o dokončování Návratu krále
Richard Taylor prozradil, že stále ještě probíhá natáčení nějakých drobností pro Návrat krále. Film musí být dokončen k 1. listopadu, takže zbývá jen pár týdnů. Peter Jackson je stále v Londýně, stříhá film a připavuje hudbu s Howardem Shorem (pozn. Bel: podle posledních informací již ale Anvil Studios opustili, hudba je tedy dokončena...), každý den komunikuje s Weta Digital a dalšími odděleními pomocí videokonferencí a řidí celou mašinérii na její cestě. Do Wellingtonu by se měl vrátit začátkem října. 

Mezitím stále probíhají natáčení některých scén, protože je potřeba získat víc a víc detailů. Je nutné si přiznat, že Peter i New Line se snaži dosáhnout nejzazší hranice. Po úspěchu prvních dvou dílů by mohla být nějaká přirozená tendence dát si trochu oraz, ale to by Peter nikdy neudělal. Snaží se, aby byl třetí díl tím nejlepším, co kdy vytvořil. Nutí jej to věnovat obrovské úsilí každému detailu kterému jen jde.

 

Konec pirátských screenerů? Celá trilogie najednou v kinech
Zdroj: www.FilmPub.cz - denně spousta informací ze světa filmu
...
Důležitá hollywoodská studia se připojila k návrhu Americké filmové asociace neposílat kopie svých filmů na DVD a videu těm, kteří rozhodují o filmových cenách, třeba i o Oscarech. Vyjma toho, že by studia chtěla dostat porotce z klidu domova do kin, pro která byl film primárně určen, jde hlavně o nelegální šíření jejich filmů. Proti jsou nezávislí tvůrci a menší studia, kterým se zdá návrh diskriminující. Nedostatek financí jim neumožňuje takovou distribuci jaká je běžná u velkých studií. Od kampaně se distancuje Americká filmová akademie, která vydala prohlášení, že vždy nutila své členy, aby se nerozhodovali na základě dojmu z televizní obrazovky, ale viděli film na velkém plátně
...

...
Roger Friedman z Fox News je jedním ze šťastlivců, kteří viděli zhruba 20 minut z PÁNA PRSTENŮ: NÁVRATU KRÁLE, a dává závěrečnému dílu trilogie velké šance do bojů o filmové Oscary. Chválí práci jak skladatele Howarda Shorea, tak režiséra Petera Jacksona. Nadějné vyhlídky na cenu Akademie však podle něj mají i někteří z herců.
...

...
New Line Cinema a Filmová společnost Lincolnova centra v New Yorku uspořádají v lednu speciální víkend s trilogií PÁN PRSTENŮ. V sobotu 10. se diváci dočkají promítání rozšířených verzí prvních dvou dílů a nakonec samozřejmě i posledního Návratu krále. Akce se zúčastní režisér Peter Jackson a další členové štábu. V neděli se na Jacksona chystá programový ředitel Filmové společnosti Richard Pena, který si s ním bude povídat o jeho kariéře a dopodrobna se vyptávat na celého Pána prstenů.
...

Pozn. Belcarnen - taková malá anketní otázka :-) Myslíte si, že by měla před půlnoční premiérou Návratu krále v našich kinech proběhnout projekce Společenstva a Dvou věží? Kdy by tak mělo začít Společenstvo, aby vše časově vyšlo a mezi jednotlivými filmy byla dostatečná mezera (tj. co je podle vás rozumná mezera, přeci jen půjde o skoro deset hodin filmu...).


Chcete si vyrobit kostým nazgúla?
Pak rozhodně pokračujte na tyto stránky. Obsahují kompletní a detailně popsaný (včetne fotografií) postup na výrobu kostýmu Černého jezdce tak, jak je známe z filmu. A nemuselo by to vyjít ani nijak draze. Tedy při troše šikovnosti ;-) Výsledek může vypadat jako na fotografii (montáž osoby v kostýmu do scenérie z filmu) níže...



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=465 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 26.04.2024 19:47:07 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------