Návrat Krále už v prosinci i v ČR?; Plakáty a ukázky z Návratu Krále - víme kdy a kde; Lebky pro Stezky Mrtvých; Rusko dělá parodie ve velkém stylu; Fanatičtí Tolkienovci v televizi
Napsal: Belcarnen dne 24.6. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Návrat Krále už v prosinci i v ČR?
V poslední době se objevují spekulace, že Návrat Krále by se mohl i v našich kinech objevit už v prosinci! Film bude dokončen dříve než tomu bylo u Dvou Věží a Společenstva Prstenu, jeho VIP a novinářské projekce ve světě proběhnou o týdny dříve než bylo obvyklé. Tentokrát neexistuje přímá konkurence v podobě Harry Pottera, které by ohrožovala výši tržeb. Matrix Revolutions proběhnou s dostatečným předstihem. Je reálné, že dostaneme Návrat Krále jako předvánoční dárek? Jisté je, že například Itálie už přesun z ledna (u předchozích dvou dílů byla premiéra stejně či později než ČR) na prosinec ohlásila. 

 

Plakáty a ukázky z Návratu Krále - víme kdy a kde...
První Teaser Postery (plakáty) se začnou objevovat od polovičky června (tj. už by mělo být něco venku) a první z nich bude obsahovat Aragorna. O měsíc později se objeví další postavy. Všechny plakáty by se měly postupně objevovat v kinech.
Teaser Trailer (krátka ukázka) je připravována na spuštění v polovině prázdnin. Stylově by se měla odlišovat od toho, co bylo jako úvodní krátký trailer ke Dvěma Věžím.
Final Poster (definitivní plakát) - vznikne spojením postav z jednotlivých teaser posterů a objeví se na konci podzimu. Neměl by ale obsahovat tolik postav jako plakát ke Dvěma Věžím.
Final Trailer (definitivní ukázka) - delší ukázka se všemi efekty přijde v září společně s filmem "Secondhand Lions"

 

Lebky pro Stezky Mrtvých
Na Comingsoon se objevila zajímavá informace o Návratu Krále. Weta údajně chrlí tisíce lidských lebek pro "lavinovou scénu", kterou právě připravují. Spekuluje se o tom, že tyto lebky uvidíme někde okolo Stezek Mrtvých. Docela by mne zajímalo, o co se asi jedná...



Rusko dělá parodie ve velkém stylu
Zdroj: The Observer

Říkají mu Goblin. Je nováčkem v pirátském video-průmyslu a jeho filmy kolují po celé Moskvě. Úspěch Goblina spočívá v tom, že původní filmy předabuje svou vlastní, "lepší", Ruskou alternativou textu. Původně policejní vyšetřovatel Dmitri Puchkov nyní slaví úspěch brutálním přepisem prvních dvou dílů Pána Prstenů.

Děj se odehrává v Rusku, dobré postavy (Frodo atp.) jsou změněny na policisty a ty špatné (skřeti) na gangstery. Frodo Pytlík se jmenuje Frodo Sumkin, Aragorn je Agronomem, Legolas se stal Logovazem (kdo vyrábí automobily Lada? :-) a Boromir je přejmenován na Baralgina (něco jako Paralen u nás). Gandalf se snaží většinu děje oslnit ostatní svou hlubokou znalostí děl Karla Marxe a Frodo mluví sprostým jazykem ruských kriminálníků.

Film nyní koluje po internetu a stává se v Rusku stále populárnějším. Puchkov, který se naučil anglicky u policie, se nyní chystá přepracovat Star Wars. Velmi kvalitní DVDčko s pirátskou kopií filmu (obsahující originální zvuk i nový dabing) se dá koupit za 5 dolarů.

 

Fanatičtí Tolkienovci v televizi
Dnes v 17:55 TV Prima vysílá další díl Sauny, tentokrát s tématem "O agentu Bondovi vím vše! Spolky od koz až po Tolkiena" a popisem "Spolky byly, jsou a budou! Tradiční i neuvěřitelné! Do Sauny přijde přítel koz i lidé, kteří žijí dílem J.R. Tolkiena. Přes osmdesát let existuje spolek, který má jediný cíl – pomáhat. O čem asi promluví ti, jejichž spolek vyhledává a následně plnými doušky užívá přírodních krás? A o čem Radek, který tvrdí – slávy agenta 007 není nikdy dost? Dívejte se na Saunu s Monikou Valentovou"
Takže pokud vás zajímá, jak se dva náhodně vybraní "fanatici" - Jana Syrovátková ze Společnosti přátel díla pana J.R.R. Tolkiena (www.tolkien.cz) a já - veřejně ztrapní, máte jedinečnou možnost :-) P.S. na J.R.R. jsme upozorňovali hned několikrát, ale přesto z informačních textů jedno písmenko vypadlo.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=443 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 19.04.2024 14:33:06 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------