Návrat krále v prodejném městě; Nenechte Dvě Věže padnout - finanční výsledky; 3D prohlídka figurek od Games Workshop; Další informace o ukázce z Návratu Krále
Napsal: Belcarnen dne 27.2. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Návrat krále v prodejném městě
Přeložila Jana Müllerová
Zdroj: http://www.stuff.co.nz 

Může zbývat ještě deset měsíců, ale už začalo plánování uvedení závěrečného dílu trilogie Pán Prstenů v prosinci ve Wellingtonu.
Byla ustavena vedoucí skupina, která zahrnuje i tzv. "prstenového" ministra Pete Hodgsona, starostku Kerry Prendergastovou a generální manažerku firmy Roadshow Film Distributors Lisu Hubbardovou.
Paní Prendergastová sdělila, že premiéra filmu Pán Prstenů: Návrat krále, která je plánována v kině Embassy, povede k novým příjmům ve výši 9,5 milionu dolarů pro ekonomiku Wellingtonu, a také zvýší útraty turistického průmyslu asi o 5 milionů ročně.
Hodnota mezinárodního mediálního zpravodajství spojeného s touto příležitostí se odhaduje na 25 milionů dolarů.
"Je nezbytné, abychom měli schopný a věci oddaný řídící výbor", řekla paní Prendergastová.
"Pán Prstenů potvrdil náš status jako jednoho z nejkrásnějších míst, která se na světě dají navštívit, ale potřebujeme také prodat naše město jako místo tvůrčího, talentovaného a životaschopného filmařství."
"Světová premiéra je pro Wellington dnem na slunci. Je to naše šance zazářit jak nikdy předtím."

Nenechte Dvě Věže padnout - finanční výsledky
Ve světe si Dvě Věže vedou více než dobře. V USA se podařilo překonat Lvího Krále a druhý díl Pána Prstenů má na kontě skoro 329 milionů dolarů a pomalu dotahuje Forrest Gumpa. V dalších zemích pak film nasbíral 498 milionů a v součtu jsou Dvě Věže na sedmém místě historických zisků (samozřejmě neupravených o inflaci). Výsledky ještě hodně zamíchá Japonsko, kde byl film uveden po velkých peripetiích s překladem až minulý týden a rázem se umístil na špici žebříčku návštěvnosti, vede si dokonce lépe než Společenstvo. Ovšem hodně zajímavá je situace v ČR. K 23.2. mají Dvě Věže na kontě skoro 58 milionů korun, ale návštěvnost prudce klesá. Doufal jsem, že Dvě Věže sesadí z žebříčku nějaký kvalitní film, například Chyť mne, když to dokážeš. Bohužel to vypadá, že "LOTR killerem" se stane choromyslný Troškův výtvor Kameňák. To si Peter Jackson opravdu nezaslouží. Dnes do kin přichází pohádka Čert ví proč, která je také horkým favoritem na první místo. A pár dalších filmů (třeba velkou kampaní podpořený a poměrně dost kvalitní Kruh). Tak snad Troška triumfovat nebude...


3D prohlídka figurek od Games Workshop
Pokud vás zajímají deskové hry Pán Prstenů od Games Workshop, máte nyní možnost prohlédnout si nové sady figurek na oficiálním webu ve flashovém 3D zobrazení. Vypadají docela... zajímavě. Ovšem rozloženy na modelu Helmova žlebu či v krajině na velkém stole a při hraní je to něco docela jiného. Škoda, že takhle zábava je tak drahá. Pokud někdo z vás pořádá pravidelné bitvy v této hře na nějakém veřejném místě (nějaké klubovna či herna v Praze, Brně atp.) a je možné se přijít podívat, určitě dejte vědět. Zájemců se najde dost.
Prohlídku najdete kliknutím na náhled na TÉTO ADRESE.


Další informace o ukázce z Návratu Krále
New Line Cinema se rozhodla trošku ušetřit a nebude přidávat fanouškovský trailer přímo před závěrečné titulky Dvou Věží jako loni, ale vymyslela nový způsob. Již tento pátek mají televize (zatím nejspíš v USA) začít znovu vysílat ukázku ze Dvou Věží, ale v jejím závěru bude text "Návrat Krále - ukázka je tu!". Druhý týden v březnu pak bude před každé promítání Dvou Věží doplněna právě ukázka z Návratu Krále, jejíž popis najdete zde.

Včera také prý (nepotvrzeno) Belgická televize Canal+ odvysílala právě kousek této ukázky, který obsahoval záběry Smíška sklánějícího se před Théodenem, obrovskou armádu skřetů táhnoucí na Minas Tirith, Gimliho a další z družiny na Stezkách mrtvých, pohled zezadu na Denethora a Froda se světlem od Galadriel v ruce a očima Oduly na pozadí. Celkem prý šlo o něco méně než minutu.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=392 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 20.04.2024 15:52:51 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------