Skvěle zpracovaný kompletní přepis Dvou Věží včetně překladu a textů písní; Titulky ke Dvěma Věžím - 2CD verze; Bude kvůli válce s Irákem odloženo předávání Oscarů?; Občasné problémy s přidáváním příspěvků na stránky
Napsal: Belcarnen dne 10.2. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Skvěle zpracovaný kompletní přepis Dvou Věží včetně překladu a textů písní
Autor: Annaí

tak jsem tu zase a nabízím anglicko-český přepis Dvou věží. Nejsem sice první, ale nijak moc mne to netrápí. Předkládám totiž přepis, který je úplnější než ten, který tam už máš - má podrobnější popisy scén, přepisy a překlady písňových textů, některé dialogy jsou také doplněné. Je to kompilace dvou nejlepších anglických přepisů, o kterých na webu vím, doplněných s přihlédnutím i k těm ostatním - a samozřejmě je to doplněné tím, co jsem sám viděl (je to zajímavé, ale opět tam mám pár - ne moc! - věcí, které ostatním tak nějak unikly, a jiných, které jsem uměl popsat podrobněji...). Potom jsem z toho, co vzniklo, udělal nový, vlastní překlad. Výsledek má 119 stran...

Samozřejmě to není dokonalé, určitě by někdo našel věci, které by se ještě daly doplnit, a jiné, které možná nemám přesně. Také písňové texty by asi bylo možné přeložit lépe. Určitě mi tam také, jak se znám, zůstaly nějaké překlepy; doufám, že jich není moc. Nicméně dělal jsem, co jsem mohl, a zde je to... Dávám k potěše a užitku všem, koho to zaujme.

P.S. : Dalo mi to dost zabrat a chvíli si teď od toho odpočinu, ale pak se k tomu vrátím, protože určitě ještě budu mít sám co doplnit a zlepšit! K dispozici je také překlad rozšířené verze Společenstva Prstenu.

Stahujte:


Ukázka:

Gollum: (Sneaking up on the hobbits.) They’re thieves! They’re thieves! They’re filthy little thieves! Where is it? Where isss it? They stole it from us. My preciousss. (Gollum creeps closer and closer.) Curse them! We hates them! It’s ours, it is... and we wantssss it! 
Glum (přikrádá se k hobitům) : Jsou to zloději! Jsou to zloději! Jsou to malí špinaví zloději! Kde je? Kde sse sskrývá? Ukradli nám ho. Můj miláššek. (Glum se plazí stále blíže.) Proklínáme je! Nenávidíme je! Je nášš, nášš... a my ho chceme!

(Gollum reaches out his hand towards the hobbits. Suddenly the hobbits spring up, grab hold of Gollum’s arms and pull him down. Amidst the struggle, Gollum wriggles loose and leaps onto Frodo. As Frodo falls back, the chain and ring around his neck is revealed and Gollum jumps straight for the ring. Sam tries to grab at him but is knocked away. Gollum now jumps on the cliff and then on top of Frodo and tries to reach for the ring even as Frodo grabs his hands and tries to push him away. Gollum’s cheeks puff with exertion as he struggles with Frodo, his enormous eyes fixed on the ring. Sam grabs hold of Gollum again and tears him away from Frodo. Gollum then turns around and bites Sam on the shoulder, wriggles around and clasps his arms around Sam’s neck and legs around his waist in a death grip. Frodo unsheathes Sting and holds it to Gollum's throat.)
(Glum sahá po hobitech. Ti náhle vyskočí, popadnou Gluma za ruce a strhnou ho dolů. V prudkém zápase se jim Glum vykroutí a skočí na Froda. Frodo upadne naznak a Prsten, který má na krku, vyklouzne z úkrytu pod jeho košilí. Glum po Prstenu skočí. Sam se ho snaží chytit, ale Glum ho odhodí. Glum uskočí na skalisko a odtud přímo na Froda. Snaží se dosáhnout na Prsten, i když Frodo ho uchopí za ruce a snaží se ho odstrčit. Glumovy tváře se nadouvají námahou, jak zápasí s Frodem, ohromné oči upřené na Prsten. Sam znovu Gluma popadne a odtrhne ho od Froda. Glum se otočí a kousne Sama do ramene, proklouzne kolem a sevře ruce Samovi kolem krku a nohy kolem pasu smrtícím stiskem. Frodo vytasí Žihadlo a přitiskne je Glumovi k hrdlu.)

Frodo: (menancingly) This is Sting. You’ve seen it before, haven’t you... Gollum! Release him or I’ll cut your throat! 
Frodo (výhrůžně) : Tohle je Žihadlo. Už jsi je kdysi viděl, že... Glume! Pusť ho nebo ti podříznu krk!

(Slowly, Gollum loosens his grip on Sam and as the latter disentangles himself, Gollum wails. In the next scene, Gollum is being dragged with Sam's Elvish rope around his neck, wailing and writhing in pain.)
(Glum pomalu uvolní sevření a Sam mu vyklouzne. Glum naříká. V dalším záběru Sam táhne Gluma na elfím provaze, který mu uvázal kolem krku. Glum kvílí a svíjí se bolestí.)

Gollum: It burns! It burns us! It freezes! Nasty Elves twisted it. Take it off us!
Glum : To pálí! To pálí! To mrazí! Ošškliví elfové to upletli! Ssundejte nám to!

The Fight    Boj

Cuiva Olórin 
Nárendur 
Tira nottolya 
Tulta tuolya 
An mauya mahtie 
Ter oiomornie 
Ter ondicilyar 
Mettanna. 
Nurunna! 
Awake Olórin 
Servant of fire 
face your foe 
Summon forth your strength 
For you must fight 
Through endless dark 
Through chasms of stone. 
To the end. 
To the death! 
Procitni, Olórine, 
služebníku ohně, 
postav se nepříteli. 
Seber svou sílu, 
protože musíš bojovat 
v nekonečné tmě, 
v kamenných propastech. 
Až do konce. 
Až do posledního dechu!



Titulky ke Dvěma Věžím - 2CD verze
Obdržel jsem snad již dostatečně kvalitní titulky pro Dvě Věže na 2 CD, otestování je jen na vás. Jakékoliv případné opravy a úpravy rád uveřejním. A nezapomínejte na to, že v pořádném kině je tenhle film přeci jen o pár řádů větší zážitek!

Stahujte:



Bude kvůli válce s Irákem odloženo předávání Oscarů?
Ano, i takovéhle věci se teď v USA řeší. Akademie má "menší problém" s možností války v zálivu a uvažuje o přeložení Oscarové ceremonie. Důvod? Televize prodávají reklamní spoty při přímém přenosu za 1.3 - 1.4 milionu dolarů. A celá kapacita je již rozprodána. A teď si představte, že vám celou akci přeruší dvacetiminutové "breaking news" s nějakou extrémně důležitou zprávou z bojů. Osobně si dovedu spíše představit, že USA odloží kvůli miliardě diváků celého Oscarového klání a finančnímu přínosu zahájení války :-/ Tenhle svět je divný. Více k tomuto tématu (včetně prohlášení některých lidí z akademie a televizí) najdete zde.



Občasné problémy s přidáváním příspěvků na stránky
Jak jsem již psal v tomto a dalších článcích, tento web jede na hranici kapacitních možností databáze (a občas i zátěže serveru). Řeším to jak jen je možné, ale občas se prostě stane, že místo nějakým způsobem dojde... a pak nějakou dobu nejde přidávat komentáře a podobně. Snažím se o nějaké definitivnější řešení, ale není to snadné. Mějte tedy trpělivost, snad vše vyjde...



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=379 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 20.04.2024 7:11:49 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------