Tisková zpráva FilmCity - rozšířené Společenstvo a další díly Pána Prstenů na DVD a VHS; BALDACHÝN: Glum for President!; Silmarillion jako film? Ani omylem!; Chcete vidět Frodovo tetování?; Nové video s Andy Serkisem
Napsal: Belcarnen dne 24.1. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Tisková zpráva FilmCity - rozšířené Společenstvo a další díly Pána Prstenů na DVD a VHS
Zaslal Petr Svoboda

Bohužel musíme oznámit s konečnou platností, že SBĚRATELSKÁ verze prvního dílu trilogie Pán prstenů již na našem trhu nebude uvedena – byla dodána jen v první limitované dodávce na počátku prosince. Tímto se omlouváme všem zákazníkům, kteří si zboží před-objednali, ale bohužel dodavatel Warner Bros CZ nevydal žádná oficiální vyjádření a proto jsme zastavili možnost před-objednávek později, než bylo nutné a přesto i tak jen na základě spekulací, které nebylo možno u dodavatele stoprocentně ověřit – bohužel tyto informace jsou již na 100% ověřeny.

Pro zákazníky, kteří mají sběratelské verze před-objednané máme UPOZORNĚNÍ: vzhledem k tomu, že Vaše objednávky nemohou být vyřízeny budeme je držet do Vašeho vyjádření (max. měsíc) v aktivním stavu, po dohodě (či uplynutí lhůty) budou stornovány. Rádi bychom. Vzhledem k tomu, že ROZŠÍŘENÁ verze bude běžně v nabídce, doporučujeme přeobjednat stávající objednávky (sběratelské verze) na rozšířenou verzi: na náš email (info@videosat.cz nebo zakaznik@filmcity.cz) zašlete žádost o storno vaší objednávky (nezapomeňte udat číslo objednávky !). Tím bude vaše stávající objednávka stornována. Objednávku na rozšířenou verzi zadejte opět na www.filmcity.cz. Do poznámky v pokladně při ukončování objednávky uveďte prosím informaci o stornu předešlé objednávky s číslem stornované objednávky – jako službu našim zákazníkům bychom tyto přeobjednávky vyřídili přednostně ihned po dodání rozšířených verzi na náš sklad. Základní kino verze Společenstva prstenů je bezproblémově k dispozici neustále.

A nyní již jen příjemnější novinky:

S premiérou pokračování trilogie, Dvou věží, se serveru www.filmcity.cz podařilo zjistit z ověřitelných zdrojů informace o DVD a VHS verzích Dvou věží a Návratu krále. Všechny potřebné informace jsou k dispozici na stránkách www.filmcity.cz, resp. v popisech titulů. Do oficiálního potvrzení a tiskové zprávy distributora jsou informace uvedené na našem serveru orientační, přestože si je ověřujeme u distributora – důvodem je fakt, že kolem připravovaných titulů je neustálé jednání ze strany jak Warner Bros, tak i New Line Cinema. Informace, především o DVD vydání, jsou pravidelně aktualizovány tak, aby přinášeli co nejpřesnější a nejpodrobnější náhled. Server www.filmcity.cz pro „nedočkavé“ zákazníky, kteří se ovšem zdráhají ještě závazně objednat (což je již možné) připravili tzv. mailling, což je možnost zapsat se databáze zájemců o informace k danému zboží (tato metoda je používána na serveru u mnoha jiných titulů). Tímto zápisem si zaručíte pravidelný přísun žhavých informací o výrobku do Vaší emailové schránky.


BALDACHÝN: Glum for President!
Podíváme-li se realisticky na všechny tři kandidáty na prezidentskou funkci, je zjevné, že nejlepším nástupcem Václava Havla by byl Glum, digitálně animovaný hrdina Pána prstenů. Stejně jako Havel je oblíbený na celém světě, stejně jako Havel má výraznou řečovou vadu. Těm ostatním se podobá tím, že i jemu jde jenom o jedno. O Prsten moci. Proč tedy právě on? Narozdíl od nich dobře vypadá...

Celý text iniciativy Glum for President! a potřebné informace k účasti najdete v [ plném textu článku ]

Silmarillion jako film? Ani omylem!
Velmi častou otázkou je, zda se na filmovém plátně objeví i Hobit. Ano, je to možné. Peter Jackson prohlásil, že se na něj v nejbližší době nechystá, ale rozhodně nic nevylučuje. Snem mnoha fanoušků je pak vidět pár scén ze Silmarillionu. Taková armáda se stovkami Balrogů v čele a draky na obloze ženoucí se proti liniím elfů... celá bitva Nirnaeth Arnoediad... no nebyla by to paráda? Tak si o tom stále nechte jen zdát. Práva na Pána Prstenů a Hobita prodal sám profesor Tolkien ve finanční tísni, ale ty na Silmarillion stále vlastní jeho syn Christopher. John Howe, který se podílel velmi těsně na filmu Pán Prstenů a Christophera dobře zná, prohlásil, že: "Christopher práva nikomu neprodá, ať bude nabídnuta jakákoliv suma. Silmarillion je velmi pevně spjat s jeho otcem a nikdy nebude přepracován do filmové podoby, dokud je Christopher naživu."


Chcete vidět Frodovo tetování?
V Jay Leno Show ukázal Elijah Wood tetování, které mělo původně zůstat tajné, jenž si nechal udělat každý člen filmové Společenstva Prstenu a Christopher Lee. Má být symbolem přátelství, které se mezi herci utvořilo během natáčení Pána Prstenů. Jedná se elfí runu Devět a Elijah je dalším z herců, kteří se nakonec neudrželi a své tetování veřejně předvedli. Prosím všechny fanynky, aby toto tetování nekopírovali. Je to unikátní osobní memento a určitě by pro herce nebylo příjemné vidět jej na každém... ňadru :o)


Detail...


Nové video s Andy Serkisem
Pokud trochu ovládáte angličtinu, možná vás zaujme toto Interview s Andy Serkisem (formát WMV). Dozvíte se pár zajímavostí (většina tu už proběhla), Serkis tradičně uchvátí svým velmi zajímavým projevem. Samozřejmostí je i několik "záběrů ze zákulisí" celé tvorby Pána Prstenů.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=370 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 17.04.2024 0:40:06 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------