Soutěž, speciál o Pánu Prstenů na FilmPubu a další...; Fanoušci rozezleni novou postavou v Návratu krále; Pán Prstenů jak by jej sepsal právník
Napsal: Belcarnen dne 12.1. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Premiéra Dvou Věží v ČR už opravdu klepe na dveře a proto jsem se rozhodl trochu ulehčit našemu čekání nějakým tím humorným textem. Po premiéře nás čekají spousty nadšených či naštvaných recenzí, článků o tržbách v ČR a dalších věcí, malé odlehčení před náporem následujících dní je tedy na místě. Opět musím zopakovat, že se těším, až se sejdeme na půlnoční premiéře a případně na Tolkien Conu, abychom společně oslavili příchod napjatě očekávaného filmu a hlavně narozeniny profesora Tolkiena. Na tomto místě také musím napsat, že v posledních dnech návštěvnost webu dramaticky stoupá a po premiéře to jistě nebude jiné. Vyhrazená disková kapacita pomalu ale jistě mizí, databáze opět dosáhla kritické hranice povolené velikosti a udržuji ji před zaplněním zuby nehty. Dříve či později (podle všeho spíš ale dříve :-/) dojde k tomu, že budu muset zažádat o další rozšíření hostingových parametrů a to si vyžádá investici, na kterou rozhodně nemám. Pokud čte tento text kdokoliv, kdo by byl jakýmkoliv způsobem ochoten přispět na provoz stránek, vše potřebné najde zde...  

Soutěž, speciál o Pánu Prstenů na FilmPubu a další...
Na této adrese najdete soutěž zábavní sekce Atlas.cz s tematikou rozšířeného Společenstva Prstenu. Otázky nejsou úplně primitivní, ale zásadnější problém s nimi žádný fanoušek jistě mít nebude. Tak hurá do toho...

FilmPub.cz, oblíbený a v naší mateřštině asi nejlepší filmový web, spustil svůj speciál o filmu Pán Prstenů. Na http://filmpub.atlas.cz/panprstenu/ si jistě i pravidelný čtenář těchto stránek najde něco, co ho zaujme. Různých speciálů o filmu (ať již webových či tištěných) se teď objevuje čím dál víc a jejich kvalita je často poněkud... pochybná. Tento jistě patří mezi ty lepší.  

Na této adrese najdete recenzi Mirky Spáčilové na Dvě Věže, která vyšla v kulturní příloze sobotní Mladé Fronty. Tato recenzentka, která obvykle alespoň část každého filmu nějakým způsobem strhá, byla druhým dílem Pána Prstenů očividně unešena. Však si její text můžete přečíst sami. Sobotní Mladá Fronta také informovala o Tolkien Conu a přidělala nám hodně starostí, protože jaksi opomněla poznamenat, že účastnit se mohou pouze předem registrovaní lidé, ale uvedla kompletní adresu a čas zahájení. Pokud znáte někoho, kdo se chce dostavit a není registrován, prosím informujte jej o adrese http://tolkiencon.panprstenu.info, jinak budeme muset spoustu lidí odmítat, což by zvláště mimopražské asi vůbec nepotěšilo.

Fanoušci rozezleni novou postavou v Návratu krále
Napsal Brian Briggs, přeložil: Honza Dave – Lord Vetinari

Wellington, Nový Zéland – Nedávno zveřejněná ukázka z filmu Návrat Krále hluboce urazila Tolkienovy příznivce nápadným přidáním nové postavy - Jar-Jaromira. Ve scéně zobrazené v ukázce je vidět Jar-Jaromir křičící:“Góóóndor pááádnééé“ (v orig.„Gondora gonna fallsa“). Jar-Jaromir poté klopýtne o ležící tělo a srazí k zemi dva Skuruty.
Producenti trilogie Pán Prstenů potvrdili přidání nevlastního bratra Boromira a Faramira.
"Zatímco si Dvě Věže vedou na pokladnách kin lépe než Společenstvo Prstenu, máme starosti s publikem, které je mnohem starší, než bychom žádali. Je fajn mít hodně dospělých fanoušků, ale jsou to děti a mládež, kdo kupuje doplňkové předměty. A právě ty vydělávají peníze na filmy, jako je tenhle," řekl producent Tim Wilcox.
"Diváci byli velmi nespokojeni s faktem, že postava Gimliho je ve filmu pouze pro komické odlehčení" pokračoval Wilcox. "Vyhověli jsme této kritice přenesením komična na Jar-Jaromira v Návratu Krále. Tam je také tahle legrační scénka, kdy se Jar–Jaromir rozhodne, že nejlépe bude předat Jeden Prsten Sauronovi, ale pak jej nechtěně upustí a kopne do hlubin Hory Osudu. Perfektní legrace."

Puristé, rozezlení odchylkami ve Dvou Věžích, byli tak uraženi postavou Jar–Jaromira, až z toho málem oněměli. Méně oddaný, klidnější fanoušek, který byl schopný formulovat celá slova, řekl: "Tolkien uváděl mnoho různých ras a stvoření, ale nikdy ne Gungany nebo snad Půlgungany. Je mi z toho na blití." 
Jeden z fanoušků se pokusil vysvětlit si akt tvůrců filmu. "Možná se vesmíry Hvězdných válek a Středozemě někde protínají. Jestliže je Středozemě jistě z dávné minulosti, proč by zároveň nemohla být umístěna „v jedné velmi vzdálené galaxii“? Nikde není psáno, že je to naše země." Poté se v hlubokých vzlycích zhroutil k zemi. 
Režisér Peter Jackson vysvětlil, jak byla postava Jar–Jaromira přidána poté, co už byly všechny ostatní záběry natočeny. "To je ta nádherná věc na digitálních úpravách a počítačové grafice. Až do minulého týdne jsme si Jar–Jaromira ve filmu nemohli ani představit, ale teď jej můžeme prostě přidat přímo do klíčových scén."
Jackson dodává: "Prostě miluju, když křičí: "Týýýzááá mi ukrááádlll milááášškááá (v orig."Yousa steala precious from meesa!").


Pán Prstenů jak by jej sepsal právník
Text přeložil dvorní webový právník Desgenais :o)

Navrhovatel Sauron podává tomuto ctěnému soudu stížnost, ve které by rád poukázal na následující:

  1. Žalobce sporu Sauron (dále jen Sauron) je nefyzická osoba s trvalým bydlištěm v zemi Mordor.
  2. Obžalovaný Frodo Pytlík (dále jen Frodo) je fyzická osoba s trvalým bydlištěm v Hobitíně. Spoluobžalovaný Samvěd Křepelka (dále jen Sam) taktéž.
  3. Nárokované odškodnění spadá do jurisdikce tohoto soudu.
  4. Obžalovaný se dopustil trestného činu neoprávněného užívání cizí věci a zcizení osobního movitého majetku žalobce, jmenovitě Jednoho Prstenu (dále jen Prsten), a je za to žalobcem hnán k zodpovědnosti.
  5. Žalobce dále poukazuje na fakt, že poslední den třetího věku oba obžalovaní záměrně způsobili zničení Prstenu v době, kdy byl žalobce zaneprázdněn ochranou svých zájmů před nepřátelským vnikem. Žalobce soudí, že činy obžalovaného proti prstenu odpovídají skutkovým podstatám trestných činů zanedbání povinnosti při správě cizího majetku, hrubé nedbalosti a poškozování cizí věci.
  6. Jako přímý důsledek zničení Prstenu utrpěl žalobce stáletrvající poškození v podobě nenapravitelných škod na jeho zájmech a osobní reputaci, stejně jako přímou i nepřímou škodu na majetku a příjmech. Žalobce dále utrpěl ponížení a nenapravitelnou psychickou újmu.
  7. S přihlédnutím k faktu, že všechny výše jmenované skutky obžalovaného byly spáchány zcela záměrně, žalobce požaduje odškodnění v trojnásobné hodnotě všech utrpěných škod.

Pročež žalobce žádá o veškeré výše uvedené odškodnění a dovolává se všech dostupných prostředků, které v rámci práva a spravedlnosti uzná za vhodné tento slavný soud.

s úctou
Ústa Sauronova
Pověřený právní zástupce Saurona
Středozem



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=361 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 29.03.2024 16:34:36 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------