Saruman bude házet firebally ?!?; Gimli měl noční můry ze Stromovouse; Odula, Odula a zase Odula. Kdy, kde a jak?; Pipinova hudební skupina ve full-screen verzi
Napsal: Belcarnen dne 4.10. 2002, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Saruman bude házet firebally ?!?
Oblíbenou zábavou čarodějů v mnoha fantasy knihách, hrách a filmech je likvidace nepřátel pomocí klasické ohnivé koule, fireballu. Všichni asi také budete souhlasit, že Gandalf může nakrásně házet po vrrcích zapálené šišky, ale Saruman potřebuje něco efektnějšího. Možná právě proto mu bylo ve filmu dáno do vínku použít fireball. Podle dostupných informací vrhne několik ohnivých koulí s pomocí své hole (z její spodní části) proti Entům, kteří začnou obkličovat Orthank. Kouzla tohoto typu na mne působí u Pána Prstenů poněkud ... nepatřičně. Musíme si počkat několik týdnů, zda bude Saruman skutečně bojovat tímto způsobem.
Informaci dodal Maeglin, díky. Je obrovská škoda, že lidé v různých reklamních agenturách, kteří mají přístup k všemožným exkluzivním materiálům, často vůbec nechápou, jak "vzácné" věci to pro fanoušky jsou. A nebo chápou, ale kvůli smlovám o "mlčenlivosti" tyto informace nemohou vypustit. Ale bylo by to zábavné, vědět od začátku přesně, co ve filmu bude?


Gimli měl noční můry ze Stromovouse
Většina z vás už jistě ví, že herec John Rhys-Davies, který se v Pánu Prstenů střihnul roli Gimliho, propůjčil do Dvou Věží svůj hlas Stromovousovi. Pro www.scifi.com řekl, že díky této nové roli získal také hezkých pár nočním můr ...

Když ho Peter Jackson poprvé požádal, aby namluvil i Enta, prý si pomyslel: "To je fajn, víc peněz!" Ale pak ...
"Tak začaly mé noční můry. Více studeného potu a buzení uprostřed noci s neodbytnou myšlenkou 'Bože, jak mám zahrát tuhle zpropadenou věc?'"

"Jak sakra chcete udělat chodící a mluvící strom? Jak strom zní? Položil jsem tuhle otázku hostovi na talk-show v New Yorku. Měl tři kamarády, experty na Tolkiena, a odfaxoval jim dotaz 'Jak mluví strom?'".

"Každý z nich odepsal. A všichni nesouhlasili s mým bezděčně zvoleným způsobem jak to dělat. A jeden z nich napsal, že jediný, kdo něco takového může dělat, je James Earl Jones. A s tím se bezvýhradně shoduji. Ale prostě musíte takové věci alespoň zkusit."


Odula, Odula a zase Odula. Kdy, kde a jak?
Ještě nyní se stále množí dotazy, zda bude Odula na konci Dvou Věží. Odpověď na tuto otázku je známa již mnoho měsíců, ale lidé si přesto stále ověřují, zda se něco nezměnilo. Přitom sám Peter Jackson na jedné z konferencí řekl, že: "Kdyby začal Návrat Krále až po Odule - tak jak je to v knize - zbylo by toho pro Froda a Sama na práci už jen málo." Toto rozhodnutí opravdu dává smysl, protože v knize zabírá putování Froda a Sama k Hoře Osudu pouze tři kapitoly. Posunutí Oduly do dalšího dílu také pomůže, aby byl děj ve filmu co nejvíce chronologický. V knize je Frodo napaden Odulou 13. března. Tou dobou jsou již na Pelenorských polích tisíce skřetů a Minas Tirith obklíčna. A díky této změně také získáme novou potvoru, na jejíž záběry se budeme celý rok těšit :o)


Christopher Lee, Howard Shore, Fren Walsh a Peter Jackson

Většina těchto informací byla již několikrát potvrzena. Asi nejlépe (stejně jako třeba absence Vymetení Kraje) na konferenci v Barnes & Noble, která se konala v březnu tohoto roku. Více informací ZDE.


Pipinova hudební skupina ve full-screen verzi
Pozornost fanoušků nezná mezí. Jeden z nich, říká si Cheeky, nedávno sledoval full-screen verzi DVD a všiml si něčeho moc zajímavého. Během oslavy Bilbových narozenin, při scéně, ve které hobiti přinášejí dort, můžeme vidět Smíška, jak protančí okolo dortu a ve wide-screen verzi smizí ze záběru. Ne však ve full-screen! Tam můžeme vidět, že odešel do horní části scény, kde stojí na pódiu a baví se s Pipinem. A Pipin je podle všeho v kapele. Smíšek ukazuje směrem k tančícím. Je to jen kratičký pohled z dálky, ale i tak potěší. Zda ti dva plánují krádež rachejtlí, nebo se jen baví tanečníky, se už asi nedozvíme. Billy Boyd opravdu hraje na kytaru a tak by jeho účast v kapele byla docela logická.

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=304 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 16.04.2024 17:49:03 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------