Společenstvo Prstenu na RTL; Další Flash animace; Další ocenění pro Petera Jacksona a jeho tým; Už dnes se mluví o Oscarech; Chcete vidět trailer na Dvě Věže v kině; Jacksonovi se snad splní další sen
Napsal: Belcarnen dne 29.6. 2002, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Po hektických dvou dnech plných stahování druhé ukázky ze Dvou Věží a hromadě zajímavých informací o natáčení nastalo opět sucho. Nezapomínám na vás, ale není moc o čem psát. Objevuje se spousta zajímavých informací, které mají něco více méně s Pánem Prstenů společného, ale nic zásadního. Snad se u tohoto článku nebudete nudit ...

Společenstvo Prstenu na RTL
Německá komerční televize RTL zakoupila od Warner Bros. obrovský balík 144 filmů, mezi kterými nechybí Matrix, Wild Wild West, Harry Potter a kámen mudrců, ale ani Společenstvo Prstenu. Za tyto filmy údajně zaplatila 212 milionů Euro (dost přes 6 miliard korun). Diváci u našich sousedů se mají na co těšit a majitelé satelitů také. Takový Gandalf dabovaný do němčiny zní docela zajímavě. O tom se ostatně můžete přesvědčit v sekci Něco ke stažení.


Další Flash animace
Iluvatar vytvořil další zábavnou animaci ve Flashi. K přehrání je nutný Macromedia Flash. Velikost výtvoru 613 KB, nezapomeňte zapnout zvuk :o). Pokud vás zajímají animace předchozí, tak první najdete zde (co nového ke stažení) a druhou tady


Přehrát ...


Další ocenění pro Petera Jacksona a jeho tým
Tvůrci Pána Prstenů si budou na poličce vedle Oscarů muset udělat další místo. Starosta Wellingtonu Kerry Prendergast udělil "Klíče k městu" Richardu Taylorovi a Tanie Rodgers z Weta Workshopu, režiséru Peteru Jacksonovi a autorce scénáře Fran Walsh, kteří právě natáčí na Jižním ostrově. Za ceny poděkovali pomocí videotelefonu. 

Jackson převzal cenu s velkým potěšením a nezapomněl se zeptat, jaká privilegia jejímu majiteli přináší. "Než půjdu, rád bych si ověřil jednu zvěst, která se o této ceně povídá. Prý dává majiteli možnost rok volně parkovat kde se mu zachce. Nejsem si tím úplně jistý, tak jestli mi to může někdo potvrdit. Diky mockrát!"

I kdyby volné parkování zůstalo jen snem, slavnostní klíče dávají čtyřce držitelů právo projet za velké slávy a fanfár ulicemi Wellingtonu.


Už dnes se mluví o Oscarech ...
Velké věci se dějí okolo těchto prestižních filmových cen. Již dnes se mluví o nominacích za nejlepší film. Dvě Věže (ač je ještě nikdo neviděl) mezi nimi nechybí, stejně jako třeba aktuální hit Minority Report či snímky About a boy nebo Gangs Of New York. Na nedávné schůzi šéfů Akademie se zase řešilo přesunutí ceremonie z května na únor. Důvodem jsou hlavně šílené kampaně autorů filmu, které se začínají vymykat kontrole. Ovšem také to, že je hromada dalších filmových cen dříve než Oscaři a začínají jim trochu ubírat vítr z plachet. Nápad s posunutím ceremonie má podporu několika členů Akademie a pokud dojde k jeho uskutečnění, bude to spíše v roce 2004 než 2003.


Chcete vidět trailer na Dvě Věže v kině?
Určitě budete mít možnost v nejbližších dnech. Tedy pokud jste v USA. Podle poměrně jistě ověřených informací se nedávno na internetu uveřejněná ukázka začne prohánět v kinech před snímkem Muži v černém II. Jeho premiéra je v ČR plánována na 17. července. Uvidíme tedy ukázku i my? Držte palce.
A ještě jedna drobnost. Pokud jste četli článek, ve kterém Gandalf mluví o dalším natáčení na Novém Zélandě, pak už víte, že jméno Dvě Věže se rozhodně měnit nebude. Jak řekl Ian McKellen: "Možnost změny názvu Dvou Věží kvůli přecitlivělosti některých obyvatelů New Yorku byla zažehnána. A nejen to. Premiéra pro Severní Ameriku bude na Manhattanu, v Evropě pak film poběží nejdříve v Paříži."


Jacksonovi se snad splní další sen
Peter Jackson snil o natočení King Konga. O tom jistě všichni víte. Počítačový systém, který nyní generuje obrovské bitvy pro Pána Prstenů, byl původně vyvíjen právě pro davové scény u King Konga. Scénář je napsán, produkce se již před pár lety pomalu rozjížděla. Ale Universal, který za projektem stál, nakonec vše smetl ze stolu. Ale Jacksonova práce nepřišla vniveč. Ještě že tým Weta nechal na počítačovém systému Massive pracovat dál, jinak by nikdy neměl tak rychle první ukázky bitev z LOTRa a nebylo tak snadné získat práva tento film skutečně natočit.
Ovšem dnes, po fenomenálním úspěchu právě LOTRa, je všechno hned jinak. Podle několika zatím nepotvrzených zvěstí Universal opět "případ King-Kong" otevírá a na postu prvního muže v tomto projektu bude stát právě Peter Jackson. Určitě se nic nezačne tvořit dřív než v roce 2004, kdy už bude na trhu kompletní trilogie LOTRa jak v kinech, tak i na DVD. Pak možná nějaký ten měsíc pauza a znovu do práce ... taky se těšíte na monumentálního opičáka v Jacksonově režii ?



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=246 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 20:28:11 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------