Dvě Věže od Electronic Arts; Paběrkování zpráviček; Scénář k filmu - přeložen a s obrázky; Příspěvky do soutěže
Napsal: Belcarnen dne 22.5. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Dvě Věže od Electronic Arts
Na světové výstavě E3 firma Electronic Arts předvedla trochu víc z připravované hry Dvě Věže. Ďábelská rychlost, hordy nepřátel na obrazovce, obléhací stroje dštící oheň v Helmově Žlebu ... a to už nejen na obrázcích, ale i na dvou videoukázkách ...


Video 1 - 7311 KB - [ otevřít / stáhnout ] [ více ... ]
Video 2 - 5294 KB - [ otevřít / stáhnout ] [ více ... ]

Videa jsou ve formátu MOV, k přehrávání je nutný pokud možno nejnovější Apple QuickTime. Pro uložení videa na disk nejlépe klikněte pravým tlačítkem myši na odkazu otevřít / stáhnout a zvolte Uložit cíl jako...


Apple QuickTime

Paběrkování zpráviček

Scénář k filmu - přeložen a s obrázky
Zpracoval a zaslal Annaí

    Dokument je rozdělený na 5 částí z praktických důvodů - kdybych jej nechal vcelku, byl by soubor příliš veliký, než aby se s ním pohodlně pracovalo. Dělení je provedeno mezi scénami a tak, aby na sebe stránky navazovaly pokud možno bez mezer. Pokud se někomu toto rozjede, nezbývá než si s dokumenty pohrát a sestavit je zpět - bohužel to při přenosu mezi různými verzemi textových procesorů není vzácnost (Přepis je vytvořen v 602Pro PC Suite ve formátu MS Word (.doc)). Pro ty, komu se to stane, by tyto údaje měly pomoci to opět srovnat :
    Formát stránky je A4 na výšku, okraje 2.54 cm (všechny). Obrázky jsou plovoucí s odstavcem, takže není problém je uchopit a přetáhnout si kam je třeba. Řádkování je 120%, zarovnání oboustranné, bez dělení slov. Písmo základního textu je Times New Roman středoevropský, velikost 12 (pouze na konci za písní In Dreams je velikost 11). V různých nadpisech jsou ovšem použita jiná písma a je možné, že kdo nemá nainstalované příslušné fonty, nezobrazí se mu správně. To se týká především anglických nápisů Lord of the Rings atd. kde je použit font Tolkien západní (k dispozici na www.geocities.com/seatofking) a nápisu na prstenu ve scéně, kde jej Gandalf hodí do ohně - tam je použit font Tengwar Sindarin, který je možno získat např. na http://www.jadro.cz/tengwar/.
    Konkrétní rozdělení je toto :
    Část 1 (ScrPCz1.doc) : Titulní list, slovo autorky a překladatele. Prolog, příběh prstenu, Isildura a Gluma; prsten získává Bilbo. Gandalfův příjezd do Kraje, setkání s Frodem a Bilbem. Bilbův večírek a odchod. Gandalf hovoří s Frodem a odjíždí. Glum je zajat a Černí jezdci vyjíždějí z Minas Morgul (str. 1 - 27).
    Část 2 (ScrPCz2.doc) : Gandalf pátrá v Minas Tirith. Černí jezdci přijíždějí do Kraje. Gandalf opět hovoří s Frodem a odkrývá mu tajemství prstenu. Frodo a Sam opouštějí Hobitín. Gandalf se setká se Sarumanem, je zrazen a uvězněn. Frodo a Sam se setkávají s Pipinem a Smíškem a jsou pronásledováni Černými jezdci. Unikají do Hůrky a setkávají se s Chodcem. Po napadení Hůrky Černými jezdci odcházejí do Divočiny (str. 28 - 51).
    Část 3 (ScrPCz3.doc) : Scéna s druhou snídaní. Saruman hovoří se Sauronem a začíná budovat armádu. Hobiti jsou na Větrově napadeni Černými jezdci a Frodo je raněn. Gandalf posílá pro Gwaihira. Přijíždí Arwen a zachraňuje Froda. Gandalfův únik z Orthanku. Frodovo probuzení v Roklince a setkání s ostatními. Gandalfův rozhovor s Elrondem, Boromirův s Aragornem a Aragornův s Arwen. Elrondova rada a odchod Společenstva z Roklinky. Cesta k jihu, prozrazeni krebainami. Zrození Skurut-Hai. Neúspěšný pokus o přechod přes Caradhras. Příchod k Bráně Morie (str. 52 - 78).
    Část 4 (ScrPCz4.doc) : Otevření brány a boj s Pozorovatelem ve vodě. Průchod Morií, komnata Mazarbul, boj se skřety a obrem. Útěk přes můstek v Khazad-Dum, balrog a Gandalfův pád. Pobyt v Lothlorienu, zrcadlo Galadriel a odplutí po Anduině (str. 79 - 101).
    Část 5 (ScrPCz5.doc) : Argonath, Amon Hen. Útok Boromira na Froda, boj se Skurut-Hai, Boromirova smrt, zajetí Smíška a Pipina. Frodo a Sam odcházejí. Závěrečné písně a jména těch, kteří se podíleli na přepisu a na překladu (str. 102 - 118).
A pro zmenšení objemu jsou jednotlivé části zkomprimovány pomocí FreeZip.

Příspěvky do soutěže
Sešlo se nám zase pár tapetek do soutěže ...


Frodík a Samík - zaslala JJ


Gandalf - zaslal Fimor


Dvě Věže - zaslal Fimor



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=220 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 29.03.2024 6:16:12 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------