Zajímavá komerce - The Noble Collection; Electronic Arts - novinky o počítačových hrách; Co se děje a tak vůbec ...; Příspěvky do soutěže; Klasické počítačové hry - The Lord of the Rings, Vol. I; Anketa na téma Pán Prstenů
Napsal: Belcarnen dne 19.5. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Zajímavá komerce - The Noble Collection
Na této adrese najdete zajímavou komerci "pro vyšší třídu". Někdy i docela hezké předměty za ještě "hezčí" ceny. Tak si je užijte ...


Gimliho sekera

$129.00

Stříbrný prsten

$129.00

Cesta za Prstenem

$97.50

Holografická komora s prstenem

$129.00

Arwenin přívěšek

$75.00

Žihadlo i s pochvou

$55.00

Zlatý prsten

$295.00

Žihadlo

$295.00

Galadrielin prsten

$129.00

Elfí spona

$59.00

Prsten pána Nazgůlů

$97.50

Aragornův (Barahirův) prsten

$129.00

Electronic Arts - novinky o počítačových hrách
Dle vlastních slov této firmy se pokusí přinést "nejúžasnější momenty filmu s podmanivým interaktivním herním zážitkem". Hry si budete moci vychutnat na strojích PlayStation 2 a nově také na Game Boy Advance
Na Playstationu budete v kombinaci akce a adventury z pohledu třetí osoby (a-la Tomb Raider) prohánět Aragorna, Legolase či Gimliho. Na 16 různorodých lokací vycházejících ze vzhledu filmu bude možné bojovat například s jeskyním trollem či ?!? Sarumanem.
Pro Game Boy jsou připraveny postavy celkem 4 - Aragorn, Legolas, Frodo a Gandalf. Každá postava bude mít 30 unikátních úrovní (tj. celkem 120 různých). Přes kabel je připravena hra dvou hráčů zároveň. Více o těchto hrách se dozvíte postupně jak budou zprávy uvolňovány zde a samozřejmě i na oficiálních stránkách LordOfTheRings.ea.com

Co se děje a tak vůbec ...
Poslední dny (či spíše týdny) jsou poměrně chudé na novinky okolo filmu. Právě probíhají další dotáčení a fanoušci na Novém Zélandě pokoutně sledují auta odjíždějící z Miramaxu na místa natáčení ...
Fotografie vlevo obsahuje šipku ukazující právě na jednu takovou lokaci. Znalci vědí, proč je na šipce JAMB a ne třeba LOTR :o) Bydlet tam, asi taky pobíhám po kraji s fotoaparátem :o)
New Line Cinema se nás jednoduše snaží trochu potrápit. Fanoušci jsou nyní odkázání na vlastní tvorbu, což je na druhou stranu docela fajn. Ale už to nebude dlouho trvat. Během několika dní by se mělo objevit minimálně oficiální ohlášení nové ukázky ze Dvou Věží. Blížíme se také k polovině roku a tím pádem začnou první prezentace nového snímku na festivalech a tak podobně. Začnou se objevovat kvalitní oficiální fotky .. už aby to bylo. Škoda, že k tomu dojde zrovna o prázdninách, kdy spousta fanoušků přijde o přístup k internetu. 
Včera také proběhl menší sraz lidiček z tohoto webu v Divoké Šárce a myslím, že to bylo moc fajn. Během pár dní budou k dispozici fotky - těšte se!

Příspěvky do soutěže
Tentokrát je zaslal Tony ...


Tapeta Zlo

Tapeta Amon Hen

Tapeta Amon Sul

Tapeta Sauron

Logo na mobil - Gandalf

Klasické počítačové hry - The Lord of the Rings, Vol. I
Rozhodl jsem se pro vás připravit do několika následujících článků přiblížení vždy jedné počítačové hry s tematikou Pána Prstenů či Hobita. Všechny jsou již abandonware (volně šířitelné) a můžete si je tedy bez obav stáhnout. Děkuji Flappymu za tip na představení těchto her. Nostalgie není nikdy škoda ...

První z her je  The Lord of the Rings, Vol. I, klasika z roku 1990 od dnes již velice slavné firmy Interplay a distribuovaná pod záštitou Electronic Arts. Původně byla určena pro Commodore 64, ale nakonec adaptována na PC. K dispozici je verze na disketách a o několik let později i na CD, kde je jediný rozdíl v doplnění několika animací. 

Hra se tak úplně nedrží děje knihy, ale alespoň trochu zachovává jejího ducha. Uvidíme, jak si Electronic Arts poradí s novinkami vyvíjenými pro XBox a PlayStation.
V této staré klasice vidíme hrdiny hry z pohledu shora. K dispozici máte jednotlivé postavy ze společenstva, využívat můžete jejich speciální schopnosti. K dispozici je mluvení, boj ale i magie. 

Stažení hry - 1340 KB ZIP 

S ohledem na to, že hra je psána pro MS-DOS a je stará 12 let, je určena dnes spíše s zkušenějším uživatelům. Obsahuje totiž většinu záludností starých DOSových her. Případné problémy a tipy na hraní se budou řešit.


Anketa na téma Pán Prstenů
WeeDee se rozhodla udělat zajímavou anketu s tematikou Pána Prstenů. Nepoužila internet, ale odvážně vyrazila do ulic. A jak to dopadlo ?

Měla jsem maličko šílený nápad udělat mezi lidmi anketu na téma Pán Prstenů. Popadla jsem blok a  tužku ,napsala pár otázek a vyrazila do ulic. Vyzpovídala jsem 30 lidí ,dívali se na mě jako na exota ,ale odpovídali a výsledky jsou tady. 

Není to snad zbytečné ? Každý přeci zná Pána Prstenů nebo ne ? …….  

Znáte Pána Prstenů ? Co nebo kdo je to?

8 spoluobčanů odpovědělo : "Pán Prstenů? To je knížka ,ne?" (výborně)
10 lidí prohlásilo : "Počkej ,to nedávno běželo v kinech.Film." (taktéž dobře)
10 osob nevědělo (věčná škoda)
1 žena tvrdila : "To nevím ,není to nějakej chlap?"
a 1 student povídal : "Pán Prstenů ,no jasně ,to jsem viděl ve zprávách ,to je přezdívka jednoho mafiána nebo teroristy ,nevím přesně.Je prej hodně vlivnej." (Že by Sauron úřadoval v Itálii či v Afghánistánu?) 

Je to kniha ,věděli byste ,kdo ji napsal?

6 lidí řeklo : "Tolkien." 
Ta zmíněná žena byla v rozpacích a měli jste vidět studentův výraz po sdělení, že co viděl v televizi není tak úplně pravda
22 zbylých nevědělo 

Věděli byste o čem je tento příběh? (ptala jsem se lidí ,kteří věděli o knížce či o filmu)

Sešly se tu různé názory :
1. "No ,příběh je z Ameriky ,je o nějakém muži ,který vlastní velkou sbírku klenotů…."
2. "To je o nějakým trpaslíkovi ,který musí zničit nějaký prsten se zlými vlastnostmi nebo něco podobného ,ne?"
3. "Je to film o druhé světové válce.Pánem Prstenů je označován jistý známý diktátor ,protože plení a drancuje.Nevím ,proč je to zrovna Pán Prstenů ,ale nějaká souvislost tam bude."
4. "Tu knížku jsem četla už dávno ,takže nevím ,ale myslím ,že to bylo ,jak jeden malý tvor s podivným jménem šel zničit nějaký zlý prsten."
5. "Je to thriller.V New Yorku řádí nějaký vrah ,co zmrzačuje lidi….. (Někdo si to zřejmě  spletl se Sběratelem kostí ??)"
6. "Příběh je situován do dávných dob v smyšlené zemi - Středozemi.Je o hobitu Frodovi ,který musí jít až do země stínu a zničit v plamenech Ohnivé hory prsten , který má moc podmanit si všechny ostatní." (Tuhle dívku ,jsem si oblíbila.)

Někteří lidé ,řekněme zdvořile ,neví o čem mluví ,ale za to se na ně zlobit nemůžeme ,přece alespoň něco říct je vždycky lepší než mlčet ...
Zbylí nevěděli nebo si netroufali to říci.

Tahle kniha je vydaná v polovině minulého století ,proč myslíte ,že je stále oblíbená a točí se podle ní filmy ?

"Myslím,že je to proto, že co je starší je kvalitnější. Dnes se to všechno točí okolo násilí , vraždění a drog a lidi už nejsou takoví jací byli před 40 lety …." (věřím ,že tenhle pán toho pamatuje ještě mnohem víc ...) 

"Myslím ,že je to příběhem. Pokud je zajímavý, je jedno jak je starý."

"Někde jsem četl ,že se tvrdilo ,že je ta kniha nefilmovatelná.Koukal jsem do programu kin a očividně to jde.Každá kniha se dá zfilmovat ,film je vždycky lepší."  (typický zarytý odpůrce literatury)

"Nevím ,že by postavami?Já to neviděla ,ale pokud jsou tam zajímavé postavy ,které hrají zajímaví herci ,musí to být hezký.Hrají tam nějací hezcí herci?Já jen ,že bych se na to zašla podívat. " ( ajaj ,tak tuhle děj nezajímal vůbec…)

Většina opět neví nebo není sdílná.

A poslední otázka : Kdybych vám řekla ,že je to moc zajímavá fantasy kniha ,o čem je (to všichni známe ,ale několika jedincům jsem to stručně přiblížila) a četlo ji už tolik lidí ,že musela být vydána už několikrát a neustále se objevují nová a nová vydání , přečetli byste si ji nebo zašli na film ?

6 lidí prohlásilo : "Kdybych to věděl dřív ,už bych na ten film šel.Zajdu alespoň nyní." 
6 osob pravilo : "Už jsem na tom byl a moc se mi to líbilo ,asi zajdu znovu."
5 lidí řeklo : "Bohužel ,tenhle typ příběhů se mi nelíbí ,takže na to bych určitě nešel."
2 lidé si postěžovali : "Já na tom byl a už bych na to nešel ,vůbec se mi to nelíbilo."
3 mi sdělili : "Já na filmy moc nejsem ,ale příběh zní dobře ,až nebudu mít ,co číst ,určitě se na Pána Prstenů mrknu."
4 se přiznali : "Do této doby jsem o tomhle příběhu neslyšel ,ale stejně si myslím, že na něj nepůjdu."
4 vyřkli tato slova : "No ,já nevím ,snad zajdu nebo přečtu ,ale opravdu nevím…."

Z tohoto mého malého průzkumu vyplývá ,že moc lidí Pána Prstenů jako knihu nezná ,ale film (1.díl) jistě některé z nich přesvědčí ,když už ne ze zájmu ,tak aspoň pro vědomí ,jak příběh skončí ,že si knihu přečtou. Další důsledky působení Pána Prstenů na populaci si vyvoďte sami ,já vám jen přiblížila smýšlení menší skupinky lidí.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=216 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 25.04.2024 19:17:16 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------