Sobotní sraz v Divoké Šárce; Z natáčení - fotografie olifanta; Z rozhovoru s Georgem Lucasem; Rozbagrují Roklinku?; Vyrobte si předměty k filmu
Napsal: Belcarnen dne 16.5. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Sobotní sraz v Divoké Šárce
Takže poslední detaily avizovaného minisrazu tuto sobotu. Sejdeme se ve 14:00 na hřišti vedle McDonaldu u Divoké Šárky (dovnitř nepůjdeme :o). Divoká Šárka je konečná stanice např. tramvaje číslo 26. Vezměte si sebou něco k jídlu a pití. Má být 30° C a na konci Šárky je koupaliště (věčně ledové, na teplotě okolí nezáleží :o) V případě zájmu si tedy vezměte i plavky :o)

Z natáčení - fotografie olifanta ?
Dnes se objevila tato dvojice fotografií ...

Doprovodný komentář pak mluví o tom, jak jistý fanoušek filmu sledoval v jednu hodinu ráno automobil vezoucí někam Stromovouse, ale protože mělo vozidlo náskok, nepřijel včas ke skládání a nevyfotil jej. Na fotografiích výše pak je "prý" skelet Olifanta.
Možné to je. Mám pocit, že sucho okolo fotografií způsobuje, že vidíme enty a olifanty i tam, kde vůbec nejsou :o)

Z rozhovoru s Georgem Lucasem

Proč stoj fanouškové Hvězdných Válek a Pána Prstenů proti sobě?
Proč stojí proti sobě fanouškové 49er a Detroit Lions? Oba jsou to dobré týmy. Někdy. [smích.] Nepleťte si zasazování se o jeden tým s nenávistí ke všem ostatním. Kdyby byly ostatní týmy opravdu tak špatné, nebyl by sport vůbec žádná zábava. A stejné je to i s filmy. Kdyby zde byl jen jeden film a byl to Pán Prstenů, všichni ti fanoušci by byli velmi sklíčení.

Líbil se vám Pán Prstenů?
Myslím si, že Peter odvedl fantastickou práci. Nejen že byl věrný velmi těžké knize, ale zároveň učinil snímek opravdu "filmovým". Při natáčení nás často navštěvovali. My byli v Austrálii a oni na Novém Zélandě. Když si udělali přestávku, prostě se zastavili. To lidé od filmu ve volném čase dělají - navštěvují natáčení jiných týmů.


Rozbagrují Roklinku?
Tento web si vzal za úkol informovat o filmu Pán Prstenů. Dnes jsem byl požádán, abych uveřejnil text, který najdete níže. Netýká se filmu přímo, ale pevně věřím, že se na mne nebudete zlobit. To, co si přečtete, je totiž drsná realita. A všichni co milují Pána Prstenů ji snad pochopí lépe než jiní. Piště případně na adresu evaf@chemi.muni.cz

    Nejvyšší hora Českomoravské vysočiny, Javořice, má jedno z nejkrásnějších a dosud poměrně málo zničených okolí u nás. Od narození trávím každou prázdninovou chvíli právě tady, v jedné z vesniček Javořici nejbližších, obklopené rybníky, mezemi a lesy. Mezi nejsličnější místa tu patří samota, kopec a les, kterému se říká Rusko. Ale s přáteli, se kterými zde už téměř deset let hrajeme historické a fantazijní hry v terénu, jsme ji bez zaváhání nazvali Roklinka. Nejsou tu sice vodopády a i řeka jaksi chybí, ale malou skálu a úval s rozházenými balvany, na jehož dně se většinu roku vytváří tůňka, přesto považujeme za jeden z posledních zbytků Středozemě. Kameny obrůstá mech a ostružiní, a mezi korunami bříz, šedostříbrných lišejníkem, je v noci vidět na hvězdy. A okolo najdete kapradinové pole, a hlavně nádherný borový les zarostlý borůvčím.
    Najdete - otázkou zůstává, jak dlouho.
    S hrůzou jsme se dozvěděli, že zrovna tady má být otevřen lom (ačkoli v nejbližším okolí je už lomů několik) a celá Roklinka má tak navždy zmizet z povrchu zemského. Naštěstí se těmto plánům opřely přilehlé obce, vzniklo i sdružení na záchranu Ruska - věc je nyní ve fázi sepisování odborných posudků a vlastně ještě před konečným projednáváním.
    Prosíme, znáte-li nějakého ekologického (či právnického) odborníka, který by mohl přispět radou či pomocí, kterého by napadl ještě nějaký další krok či argument, podporující naši snahu, nebo jestli takovým odborníkem sami jste, pomozte! (Takových lidí je málo, a proto čím více čtenářů bude tato zpráva mít, tím lépe.) 
    Předem Vám děkujeme za zájem a každou "pozitivní myšlenku". Možná i ona rozhodne o tom, staneme-li se (jako už tolikrát) svědky - tentokrát nevratného - "zničení Kraje".

Elwen


Vyrobte si předměty k filmu
Jiří Hájek si vyrobil několik předmětu ke knize a  filmu Pán Prstenů. Fotografie a informace se rozhodl zaslat a přihlásit je do kategorie "speciální" v soutěži. Nyní pracuje na hobití noře, máme se na co těšit ...

Jmenuji se Jiří Hájek a pocházím z krásného městečka ve východních Čechách, z Dobrušky.

Ihned po zhlédnutí filmu Společenstvo prstenu a po přečtení Tolkienovy knihy jsem se pustil do tvorby různých předmětů, které souvisí s tímto dobrodružným příběhem.

Nejdříve jsem začal pracovat na hlavní věci celého příběhu, na prstenu.
Můj úplně první prsten byl z moduritu (z hmoty která se musí uvařit, aby ztuhnula ). Ale ten nic nevydržel, a tak se zanedlouho zlomil.

Další prsten jsem vyhotovil tak, že jsem si odlil formu ze sádry, a do ní jsem nalil roztavený cín. Cínový prsten jsem později začal vybrušovat a pak jej natřel zlatou barvou. Bohužel ani tento prsten se mi moc nelíbil (jelikož jsem to broušení malinko přehnal ).
Nakonec jsem se rozhodl vyrobit prsten asi tou nejjednodušší metodou: uříznout kroužek z trubky. A tak se také stalo. Okamžitě jsem požádal svého bratra, aby mi nechal uříznout bronzovou trubku. Z trubky jsem později vybrousil kroužek a prsten byl na světě.
Pak jsem přemýšlel, co udělat dál. Procházel jsem se po lese a najednou zahlédl v trávě zelený lísteček. Okamžitě jsem ho uchopil do pravé ruky a připadal si jako Aragorn zvedající hobití sponu ze země. Doma jsem lístek malinko upravil a podlepil slabým hliníkovým plechem. Poté jsem kolem něho omotal slabý stříbrný drát. A celé jsem to nalakoval, aby byl list dobře chráněn. A vznikla z toho spona, kterou dostali darem od královny Galadriel všichni členové Společenstva Prstenu (kromě Gandalfa).
Nakonec jsem se rozhodl vyřezat hobití dýmku. Po pečlivém  výběru jsem zvolil dřevo Bezu černého. Uřízl jsem si jeden silnější kousek a druhý slabý a trochu přihnutější. Pomocí drátu jsem vydlabal bezovou duši a obě části jsem do sebe zasadil. U silnějšího jsem spodní část ucpal malým dřevěným špalíčkem a celou fajfku zabrousil do oblých tvarů. Sám jsem výtvor nazval "Frodova dýmka".

Dále jsem začal pracovat na postavičkách z moduritu (černý jezdec, Gandalf ). Skoro to mám již hotovo, ale informovat vás budu až ve chvíli, kdy to bude nafoceno. To platí i pro hobití noru "Dno Pytle". Na té právě pracuji a bude to moje největší a nejtěžší dílo.

Pokud budete mít nějaké nápady na to, co vyrobit, nebo se mne chcete jen na něco zeptat, můžete mne kontaktovat na mém e-mailu : j.hajek.email@seznam.cz nebo  p.hajek@seznam.cz



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=215 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 20.04.2024 0:00:31 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------