Video s elfím pozdravem; Pán prstenů prospěl Novému Zélandu; Taky máte Dvě Věže na CD?; Orlando `Legolas` Bloom na novém videu
Napsal: Belcarnen dne 30.4. 2002, e-mail: Cerovsky@jcsoft.cz


Video s elfím pozdravem ...
... nebo možná ukázka "nečeho víc" mezi Liv Tyler a Orlando Bloomem :o) Máte možnost stáhnout si krátké video, na kterém uvidíte zvláštní "pozdrav" mezi Arwen a Legolasem. Vypadá to zajímavě ...


MPEG Video, 544 KB


Pán prstenů prospěl Novému Zélandu
Přeložila (v)Eru, díky moc!

Realizace filmu Pán prstenů by měla zvýšit obrat v místním filmovém průmyslu o zhruba 58 až 120 milionů dolarů ročně.
Tento odhad zjištěný během osmi měsíčního průzkumu Institutu pro ekonomický výzkum říká, že nárůst je okolo 37 milionů dolarů ročně. V tomto odhadu ještě navíc není započítaných odhadem 350 milionů, které trilogie Petera Jacksona již nyní přinesla celkově novozélandské ekonomice.
Studie počítá s tím, že se bude točit mnohem více filmů, než by tomu bylo nebýt Pána prstenů. Jestliže už nyní obrat vzrostl o 37 milionů dolarů, předpokládá se další stabilní růst minimálně o 20 milionů ročně. To tvrdí studie s názvem "Rozsah dlouhodobých efektů Pána prstenů". :o)
Vzrůst o 85 milionů by odrážel rostoucí podíl zde natáčených zahraničních filmů a zvýšení konkurenceschopnosti Nového Zélandu co se týče lokací k natáčení, 120milionový vzrůst počítá s prudkým zvýšením aktivity ve filmovém průmyslu.
Zpráva z průzkumu ukazuje, že když počítáme Pána prstenů, investice do celovečerních projektů na NZ vzrostly z 16 milionů za rok k březnu 1999 na 380 milionů k březnu 2001.
Za tu samou dobu zaměstnanost v sektoru filmového průmyslu vyskočila o 30 %, především v Aucklandu a ve Wellingtonu..
Výdaje filmu Pán prstenů ? k březnu 2002 činí 352,7 milionů dolarů ? obsahují 187,7 milionů za práci, 31,36 milionů za lokace, 25,1 milionů za stavby a konstrukce a dopravní náklady 12 milionů.
V době kulminace prací bylo na projektu zaměstnánu 1500 lidí týdně, když nepočítáme nájemné zaměstnance a komparsisty.
Byly zjištěny i negativní dopady ? zvýšení cen domů ve východních předměstích Wellingtonu, zvýšení ceny práce, postižení některých křehkých přírodních ekosystémů a trvale přecpaná parkoviště před Miramaxem. :o)
Ale ty jsou povětšinou krátkodobé a lokální a převažují pozitivní stránky.
Zpráva také říká, že filmování trilogie změnilo pohled na Nový Zéland ? ukázalo ho jako atraktivní lokalitu a ten přestal být pouze velmi vzdálenou a poněkud riskantní možností pro filmaře a investory.

Taky máte Dvě Věže na CD?
Na spřáteleném webu FilmPub.cz máte možnost přečíst si článek na téma "proč je bláhové věřit lidem s filmem Dvě Věže a Návrat Krále na CD". Když jsem vás za těch několik měsíců v článcích nepřesvědčil já, snad to zvládne Thomas :o)

Peter Jackson sice natočil všechny tři díly najednou, ovšem veškerý hrubý materiál týkající se Dvou věží a Návratu krále prozatím odložil, a v průběhu minulého roku se věnoval pouze Společenstvu Prstenu. Tato fáze výroby se nazývá postprodukční práce a patří do ní kompletní sestřih, výroba triků, skládání a natáčení hudby, barevné vyrovnávání a další dokončovací úpravy. I když je film kompletně natočen a vyvolán v laboratoři, vůbec to neznamená, že je hotový. Je to pouze surovina, kterou je nutné před samotným uvedením ještě v mnoha směrech vylepšit, asi tak jako když pečete koláč a právě jste si zadělali na těsto. ... [ celý text ]

Orlando `Legolas` Bloom na novém videu ...
... které není ničím jiným než reklamou s názvem Denim Invasion (Džínová invaze). Tvůrci reklam a videoklipů si uvědomili potenciál hvězd z LOTRa a obsazují je jak jen mohou :o)


Na stránce stačí kliknout na See it now v levém dolním rohu obrázku


..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=201 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 18.04.2024 6:18:40 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------